Ieşirea Din MATRIX: Bărbaţii sunt de pe Marte, femeile sunt de pe Venus

luni, 14 septembrie 2015

Bărbaţii sunt de pe Marte, femeile sunt de pe Venus

MEN ARE FROM MARS, 
WOMEN ARE FROM VENUS

"Cartea "Bărbaţii sunt de pe Marte, femeile sunt de pe Venus" de Dr. John Gray este un manual al relaţiilor, în care sunt prezentate cu lux de amănunte diferenţele dintre bărbaţi şi femei, esenţial pentru o relaţie reuşită.

Bărbaţii şi femeile deşi vorbesc aceeaşi limbă sensul cuvintelor este perceput diferit. De fapt, ei gândesc, simt, percep, reacţionează, răspund şi iubesc în mod diferit. Detaliu important, astăzi, căci tot mai des ne ciocnim cu divorţuri, certuri, neînţelegeri şi suferinţe.

De ce alegem cearta, când ne putem bucura de discuţii liniştite? De ce alegem neîncrederea, când putem fi fericiţi, inundaţi de iubire?
Răspunsul la aceste întrebări şi încă multe altele pe lângă acestea este că aceşti doi indivizi nu ştiu să se ofere unul altuia ceea de ce au nevoie pentru o relaţie de vis, ei au uitat de faptul că vin de pe planete diferite. Şi aici Dr. John Gray  vine cu completări pentru ambele părţi: femeile au nevoie de grijă, înţelegere, respect, devotament, recunoaştere, asigurări, în timp ce bărbaţii au nevoie de încredere, acceptare, apreciere, admiraţie, aprobare, încurajare.

Această carte cuprinde prezentarea logică a informaţiei legate de relaţia femeie-bărbat. Marţienii, adică bărbaţii, sunt mai rezervaţi în exteriorizarea sentimentelor, dar aceasta nu înseamnă că iubesc mai puţin. Ei consideră că este suficient ceea ce fac pentru femei, dar ei nu ştiu că femeile au nevoie de atenţia şi grija lor în fiecare secundă.


Venusienele, adică femeile, nu-şi pot explica de ce când cer o favoare de la soţi, ei nu reacţionează. Aceasta se întâmplă pentru că ele consideră că întrebarea care urmează este pe înţelesul lor şi cât se poate de convingătoare: Poţi, te rog, să mă ajuţi să fac cumpărăturile pentru cină? Bineînţeles că poate! Aceasta însă e o insultă pentru el, tu nu ai încredere în el. Şi, de fapt, femeia l-a întrebat dacă poate şi nu dacă vrea. Întrebarea corectă va fi: Vrei, te rog, să mă ajuţi să fac cumpărăturile pentru cină? La care el va fi receptiv, pentru că îi soliciţi ajutorul, pentru că ai încredere în el şi va fi un moment potrivit să-ţi demostreze că el chiar te iubeşte aşa cum afirmă.

Marţienii, deseori, se supără pe venusiene, deoarece ele mereu repetă că ei nu le iubesc, dar ei nu ştiu că ele au nevoie să li se repete cât mai des posibil cele două cuvinte magice: TE IUBESC! Tot ei se mai supără şi pentru faptul că fiinţele iubite mereu se plâng pe ceva şi ei se simt vinovaţi, dar ei nu ştiu că femeile nu-i acuză şi nu le resping soluţiile, ele nu au nevoie de soluţii, ci doar de atenţia şi braţele lor, ele vor doar ascultate şi îmbrăţişate. Iată un exemplu, preluat din carte:

Tu nu mă mai iubeşti înseamnă în treaducere:”Azi am impresia că nu mă mai iubeşti. Mă tem că te-am îndepărtat. Ştiu că mă iubeşti cu adevărat, faci atâtea pentru mine, dar astăzi mă simt puţin nesigură. Vrei să mă asiguri de dragostea ta şi să-mi spui cele două cuvinte magice, te iubesc? Mă simt atât de bine când o faci.” Fără traducere, bărbatul poate înţelege: „Ţi-am oferit anii mei cei mai frumoşi şi tu nu mi-ai dat nimic. Te-ai folosit de mine. Eşti egoist şi rece. Faci ceea ce vrei, numai şi numai pentru tine. Nu-ţi pasă de nimeni. Am fost o proastă că te-am iubit. Acum nu mai am nimic.”

O altă problemă este că bărbaţii nu percep emoţiile care sunt cuprinse în replicile femeiilor.

Nu ieşim niciodată în oraş- înseamnă în traducere „mi-ar plăcea să ieşim şi să facem ceva împreună. Întotdeauna petrecem atât de bine şi-mi place să fim împreună. Întodeauna petrecem atât de bine şi-mi place să fim împreună ce zici? Vrei să luăm masa în oraş deseară? Sunt câteva zile de câmd n-am ieşit.” Fără această treaducere, bărbatul aude: „Nu-ţi faci datoria. Ce dezamăgire am avut cu tine! Nu mai facem nimic, fiindcă eşti leneş, prozaic şi chiar plicticos.”

Lectura acestei cărţi îţi permite să meditezi asupra atât a necesităţii de  îmbunătăţire a relaţiei tale, cât şi asupra greşelilor pe care le comitem zi de zi, atunci când intrăm în contact cu alţi indivizi, îţi oferă plăcerea să descoperi unele taine legate de jumătatea ta, ce-l / ce-o face fericit/ă şi ce nu, îţi permite să descoperi secretul unei iubiri aşa cum ţi-o doreşti tu.

SURSA şi mai multe "secrete"din carte găsiţi aici: doinasoltan.wordpress.com


Cartea o puteţi cumpăra de AICI (TRANSPORT GRATUIT)
Nota Noastra: "Exista nenumarate studii care analizeaza diferenta dintre psihologia feminina si cea masculina, insa noi credem ca nu exista diferentieri atat de clare pe cat unii doresc sa demonstreze, iar lucrurile sunt mai complicate decat par. Si Alan Pease si Mark Grungor (prezentati de noi pe blog) si multi multi altii s-au straduit sa demonstreze ca exista niste diferente clare de psihologie intre barbati si femei, insa dupa parerea noastra acestea nu pot fi generalizate,  nu se adreseaza tuturor barbatilor, ci anumitor barbati (posibil majoritari, dar nu vrem sa speculam) - poate țăranului de mall , gherțoiului de bloc și altor personaje dinAtlasul de mitocănie urbană de ex (al căror univers se invarte complet in jurul penisului si al maţului) si anumitor femei, in general celor ancorate complet in material. Poate gresim, dar asta e parerea noastra dupa o minima cunoastere de sine dobandita in aproape 4 decenii de existenta si experienta. 

Corpurile noastre au niste bioritmuri si uneori manifestam femeia, alteori barbatul, chiar daca in aparenta exterioara suntem doar barbati sau doar femei. Se mai spune ca avem corpurile cumva in oglinda: barbatul exterior are mai mult yang, corpul lui eteric este mai mult yin, corpul astral mai mult yang, corpul mental mai mult yin, samd iar la femeie ar fi invers. Lucrurile sunt mai complicate decat par .

De aceea inainte de a citi cartea, nu uitati ca noi avem cu totii niste corpuri care sunt intr-un procent mai mic sau mai mare si barbati si femei, avem si aspecte masculine, solare, yang, dar si aspecte feminine, lunare, yin, iar in carte se vorbeste in special despre masculul exacerbat, dus la extrem si despre extremul feminin.

De asemenea sa nu uitam ca, pe masura ce constientizam mai mult din natura noastra reala, descoperim tot mai mult androginitatea, faptul ca la nivele mai profunde diferentele intre barbati si femei se estompeaza pana dispar de tot. Diferentele apartin unui aspect de suprafata al constiintei si cu cat esti mai centrat pe materie si pe corp cu atat diferentele se manifesta mai clar, cu cat esti centrat mai in profunzimile fiintei tale cu atat devi mai UNUL, mai unificat.

Daca va regasiti complet in aceasta carte, sunteti norocosi, deoarece ati facut un mic pas catre cunoasterea de sine si stiti ce aveti de facut pentru a va depasi anumite conditionari sau limite. 

Asadar, chiar daca va regasiti in anumite aspecte, incercati sa nu va identificati plenar cu ele si sa credeti cu tarie ca DA ASA SUNT SI ASA AM FOST SI VOI FI MEREU, caci in realitate nu sunteti asa, caci acelea sunt de fapt aspectele limitate ale personalitatii, ale mastilor dvs., ale falsei dvs. identitati, si toate aceste aspecte pot fi depasite, transcense daca sunt un obstacol in calea dvs. catre libertate, fericire, armonie." - citat preluat de AICI

Cartea o puteţi cumpăra de AICI (TRANSPORT GRATUIT)
  VEDEŢI AICI UN MIC PLAYLIST CU JOHN GRAY


Acestea fiind spuse vă anunţăm că John Gray vine pentru prima dată în Romania în data de 17 noiembrie 2015, pentru a susține o conferință cu adevărat specială, în cadrul căreia, femeile, bărbații sau cuplurile pot afla secrete care funcționează pentru a-și îmbunătăți radical și imediat relațiile. Evenimentul este organizat de Extreme Training atât în București (17 noiembrie), cât și în Cluj-Napoca (19 noiembrie).


Evenimentul se adresează tuturor persoanelor care vor să ducă relația la un nivel superior de comunicare, empatie iubire sau pasiune și care sunt într-o permanentă dorință de autodepășire. De asemenea, speakerul îi va prezenta strategii și tehnici care vor ajuta participanții să interacționeze mai bine cu cei din jur în funcție de gen, să comunice mai eficient la locul de muncă și chiar să negocieze mai bine cu șeful, colegii, partenerii sau clienții.

Prezentările lui John sunt distractive, dinamice și pline de exemple din viața reală, și sunt prezentate inclusiv cele mai recente cercetări făcute pe creier în funcție de gen ce marchează diferențele dintre bărbați și femei la locul de muncă și acasă și felul cum pot fi gestionate aceastea.
Doritorii pot afla detalii complete și se pot înscrie la conferință accesând www.traininguri.ro/iubire

CITITORII BLOGULUI NOSTRU POT OBŢINE 60 de EURO REDUCERE DACĂ  LA ÎNREGISTRARE FOLOSESC CUPONUL "MATRIX
ATENŢIE!
ACEASTĂ OFERTĂ E VALABILĂ PÂNĂ ÎN 30 SEPT! 

Relațiile și iubirea

Probabil nu există cuvinte mai pline de semnificații decât acestea: emoție, iubire, pasiune, furie, inimi frânte, conflicte, trădare, rutină, bucurie, afecțiune. Când vorbim despre relații, ne referim la toate aceste lucruri și nu numai pentru că probabil de multe ori în viața noastră nimic nu este mai important decât relația de cuplu.
Putem avea un job grozav, copii superbi, o sănătate de fier, libertate financiară, tărie emoțională, însă fără a avea cu cine să împărtășești toate aceste lucruri, nu poți spune decât că ”ceva lipsește”. Însă acest ceva, pe cât este de mic, pe atât se va mări pe zi ce trece.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...