Ieşirea Din MATRIX: PRECIZARI DESPRE RECLAME

duminică, 19 august 2012

PRECIZARI DESPRE RECLAME


LILOU MACE - E nevoie de curăţenie în industria spiritualităţii şi a dezvoltării personale! (2012)

Unii dintre vizitatorii acestui blog sunt deranjati de reclamele pe care le promovam si desi am mai explicat si cu alte ocazii prin comentariile lasate pe blog cum gandim si care este ideea din spatele acestor reclame, profitam de tema articolului de astazi pentru a aduna la un loc toate ideile noastre legate de acest subiect.

Va spunem sincer, de la inceput, ca am prefera sa nu avem nici o reclama pe blog, insa din unele reclame (unele sunt gratuite) castigam un mic venit suplimentar care ne ajuta in supravietuirea in lumea aceasta materialista in care totul se invarte in jurul banilor (mai putin aceste lucruri - click aici).

De asemenea, este greu sa impaci pe toata lumea indiferent cat de bun, perfect, bine intentionat ai fi. Mereu vor exista carcotasi, pesimisti, negativisti care sa-ti gaseasca nod in papura.

Unii ne suspecteaza ca ne imbogatim, ca suntem mercantili, ca tot ce avem in cap este fraierirea prostilor prin promovarea unor escroci si a unor hoti care vand spiritualitatea (si am fost atacati cu comentarii foarte acide si limbaj agresiv). Fiecare esti liber sa creada ce doreste, insa poate veti gandi altfel citind urmatoarele randuri.

Am lansat blogul in septembrie 2008 cu dorinta pura doar de a impartasi absolut gratuit cat mai mult din informatiile pe care le detineam cu cat mai multi oameni deschisi pentru ele. Timp de 2 ani si jumatate am muncit pe rupte sa traducem si sa postam gratuit informatii. Faceam aceasta cu pasiune si daruire pentru prieteni, familie si pentru toti cei interesati. Atunci aveam o alta sursa de venit. Vremurile s-au schimbat si, din pacate, au aparut probleme financiare. A trebuit sa acceptam incet incet si reclame platite (din mai 2011). Dupa atat timp si atata munca investita in acest blog, chiar asta credeti ca vrem de la voi, doar asta credeti ca avem in cap? Orice credeti voi, tot ce facem in mare parte facem pentru noi si sufletul nostru si asa am facut dintotdeauna si vom continua sa facem indiferent ca vom primi feedback-ul vostru sau nu. Din pacate ceea ce spune Osho in filmuletul de mai jos se aplica multora dintre voi. Atata timp cat primiti ceva pe gratis , multi dintre voi NU  APRECIATI! Daca nu exista un pret pe ceea ce obtineti nu stiti sa pretuiti.

Ii intrebam pe acesti buni samariteni (care stiu doar sa critice) foarte detasati de planul material, ei cu ce-si platesc facturile? Au o sursa de venit sau traiesc complet autonomi si autotrofi pe undeva prin munti, fara bani, fara acoperis deasupra capului? Internetul il platesc cu ceapa si intretinerea cu cartofi sau ochi frumosi? Impozitele cu ce le platiti? Daca aveti chirie cu ce o platiti? Poate multi dintre voi aveti un loc al vostru, pamant la tara, alte mijloace de trai si alte surse de venit (mosteniri, parinti sau rude cu bani, chirii, samd), aveti ceva care va aduce acesti bani. 

Noi momentan nu prea avem decat blogul si cateva joburi temporare pe ici pe colo, in special traduceri (platim chirie o gramada de bani, unde locuim, intretinere, internet, curent, gaz si bineinteles inca mai mancam, ne spalam si mai avem si unele necesitati interioare si exterioare deoarece nu suntem pustnici - sa mai calatorim pe ici colo din cand in cand, sa mai cumparam o carte, un dvd, o haina, diverse ...). 

Si noi ne dorim sa ne putem rupe de sistem complet sa avem o locuinta complet autonoma energetic si sa avem suficient pamant sa putem sa-l cultivam cu permacultura si astfel sa traim fara sa mai depindem de nimeni si nimic (chiar si acestea costa enorm sa le achizitionezi  si chiar nu avem acesti bani). Momentan suntem unde suntem. Traim modest si avem atat cat sa nu ducem lipsa de ceea ce este absolut necesar.  Traim extrem aventura vietii si ne bazam foarte mult pe miracole. Nu stim de la o luna la alta daca vom mai avea cu ce sa platim toate cele si adeseori nici macar de la o saptamana la alta nu stim ce va fi. Adeseori sunt zile cand avem 2 lei in buzunar sau nimic, alteori avem traiul asigurat pentru 1 saptamana sau 1 luna, rareori mai mult. Insa nu suntem nemultumiti, ci dimpotriva. Traim intr-un loc frumos, facem ce simtim si ne place, si chiar daca veniturile nu sunt mereu suficiente, simtim ca avem un trai mai demn si mai liber decat majoritatea celor care au slujbe mai sigure si castiga mai multi bani. Este oare chiar atat de ingrozitor pentru voi sa acceptati ca putem face bani pentru o perioada si dintr-un hobby pe care ani de zile l-am facut fara sa avem venituri (nici o reclama)? Sau poate va roade invidia ca noi reusim sa ne descurcam in acest fel sa traim ... Suntem chiar asa de amenintatori pentru voi?

Viata ne-a fortat sa acceptam sa vina prin acest blog o sursa de venit si nu ne pare rau decat partial (nici noi nu tinem sa avem reclame pe blog, neaparat, dar nu ni se pare nici raul absolut ca le avem - am facut un mic compromis).  Insa daca vom avea in viitor, o alta sursa de venit decat acum, suficient de mare, va promitem ca vom elimina reclamele de pe blog.

Ar fi fost bine  sa putem trai doar din donatiile voastre si sa ne concentram doar pe a va oferi prin blog informatii utile si interesante, insa eram morti de mult daca asteptam doar dupa ele si credeti-ne au fost momente cand eram in pom si pomul in aer si nimeni nu a simtit sa doneze nimic. Din cele cateva zeci de mii de vizitatori lunari (in ianuarie 2012 au fost aproape 100 000) ai acestui blog doar vreo 70 in cei 4 ani de existenta, au simtit sa doneze ceva (unele donatii au fost si de 1 dolar chiar 0,26 euro). Vedeti lista donatorilor aici. Ne consideram insa un caz fericit (noi totusi am primit ceva, adeseori in momente cheie, in mod miraculos), caci exista site-uri si bloguri, care desi nu au reclame si au depus o munca titanica, nu au primit nimic din partea miilor de cititori zilnici: vezi blogul Dezvaluiri! sau blogurile lui Paul Marian

Oare pe toti cei care au reclame ii atacati? Multi dintre voi stiti doar sa criticati aceasta munca pe care o primiti GRATIS si nu faceti decat sa cautati nod in papura, vazand mereu si mereu, jumatatea goala a paharului. Vorba aceea „cine vrea să ajute, ajută, cine nu, găsește scuze”.

Cand nu o sa mai avem nevoie de bani deloc, o sa va anuntam ca am reusit. Si daca exista printre carcotasii nostrii niste exemple de persoane care nu mai folosesc banii deloc, sa ne anunte si pe noi ... facem articol pe blog cu ei, cu reusita lor exceptionala si vom incerca sa luam exemplu de la ei.

Asadar, subiectul este extrem de delicat si destul de complex. Lucrurile nu sunt chiar asa de alb si negru cum ne-ar fi usor sa credem, ci extrem de nuantate.

Vrem sa va spunem ca de mai multe luni avem un blog paralel, o clona a acestui blog in care nu exista nicio reclama. Daca sunteti atat de deranjati de reclamele noastre va invitam sa vizitati in liniste acel blog si sa-l rasfoiti, fara riscul de a da peste vreo reclama „manipulatoare” si „nesimtita” (pe care nu te obliga nimeni sa o vezi, sa o citesti, sa-i dai atentie). Blogul se numeste tot IESIREA DIN MATRIX si adresa lui este http://iesidinmatrix.blogspot.ro/. Este adevarat ca acolo nu punem in acelasi ritm articolele ca si in acest blog deoarece nu avem timp intotdeauna, insa credeti-ne ca sunt la fel de multe de studiat si acolo ca si aici.

Am urmarit ca reclamele sa fie cat de cat conexe cu blogul, promovand produse si cursuri care au tangenta cu cele prezentate pe blog.

Suntem constienti ca multe dintre aceste cursuri carora le facem reclama pot fi niste bazaconii, apa de ploaie sau escrocherii, insa atata timp cat nimeni nu a venit sa se planga de vreun astfel de curs, nu putem fi absolut siguri ca sunt 100% negative sau baliverne sau aberatii. Dimpotriva, sunt tot mai multi oameni care vin cu relatari pozitive de la unele dintre cursuri si sunt foarte multumiti. Noi specificam de fiecare data ca este vorba de reclama si nu va incurajam noi personal sa va duceti la aceste cursuri. Cand avem mai multe informatii despre un curs sau noi personal credem ca e ceva autentic,  specificam asta si eliminam cuvantul RECLAMĂ. In rest „hotul neprins este negustor cinstit”. Decat sa facem reclama la niste nemernici dovediti (cum sunt majoritatea celor de la TV) sau la marirea penisului, viagra, pastile de slabit, samd sau sa avem un job sau o sursa de venit in zone obscure, incurajand industrii aberante sau zone sociale cu care nu suntem de acord, am preferat aceasta forma de a face venit. Daca ne veti da voi o alta sursa de venit prin care sa ne mentinem macar gradul de libertate pe care-l avem in prezent, atunci da, renuntam la reclame. Daca nu, vedeti-va de drumul vostru si lasati-ne in pace ... Lasati-o mai moale cu judecata ca nu va face bine nici voua  ...

Totodata am urmarit sa pastram un echilibru: sa pastram numarul minim de articole si documentare pe care-l puneam pe blog inainte aprilie 2011 cand am fost nevoiti sa punem si reclame. Numarul reclamelor nu a depasit numarul articolelor de maxim interes. Am reusit ce ne-am propus, iar in multe luni am pus mult mai multe articole si documentare interesante decat in lunile cand nu aveam reclame. Nu sunteti obligati sa cititi reclama si daca nu va mai place blogul acesta treceti pe cel specificat mai sus. Aveti alternativa, aveti de ales ...

Poate gresim, poate nu,  nu suntem atotatestiutori, insa ce putem spune este ca suntem sinceri in intentii. Multi ne-au spus ca nu avem pentru ce sa ne justificam in fata unora care oricum nu dau doi bani pe noi si care prefera sa vada numai partile negative in tot ce facem, dar mereu am fost mai naivi si am simtit sa incurajam sa iasa la suprafata in ceilalti, oricat de rai ar parea in aparenta, binele, omul, bunul simt. Este extraordinar de simplu sa nu faci nimic, sa nu misti un deget, sa primesti totul gratuit si sa judeci cautand nod in papura. Cati dintre voi ati muncit si ati oferit gratuit munca voastra, oricui interesat?Aveti idee cate mii si mii de ore au fost investite din viata noastra pentru a traduce, encoda, uploada, cauta, investiga, scris articole? Nu am mai dat unda verde comentariilor negative la aceste cursuri atata timp cat nu se aduc mai multe argumente de bun simt si nu se foloseste un limbaj decent neinjurios sau jignitor. Cum putem sti ca cei care fac aceste comentarii nu sunt chiar concurenta acelor cursuri sau ca nu sunt pur si simplu rau intentionati (adeseori sunt Anonimi sau daca au nume sunt aceleasi 2-3 persoane).

Oare faptul ca se cer bani la aceste cursuri este singura masura prin care putem spune ca da: este o escrocherie sau nu? Din punctul nostru de vedere problema banilor este un pic diferita: stim ca exista cheltuieli pentru organizare si ca aceste cheltuieli trebuiesc acoperite macar in parte, insa problema apare in momentul in care adaugi un profit. In ce masura cei care organizeaza astfel de cursuri obtin un profit sau nu si daca il obtin, cat de mare este? Una este sa ai niste profituri nesimtite si alta e sa mentii o decenta, insa e greu sa afli aceste lucruri. Noi le-am sugerat celor care fac astfel de cursuri sa fie transparenti si sa specifice atunci cand fac reclama de ce sunt anumite preturi asa cum sunt, deoarece ar fi un plus pentru ei si pentru increderea celor care ar fi interesati de ei, sa stie, insa nu am primit inca nici un raspuns.

Ni s-a reprosat ca ceea ce facem nu este spiritualitate, ca aceste reclame nu au nimic in comun cu spiritualul. Nu avem pretentia ca tot ce exista pe acest blog este legat de spiritualitate. Sunt multe lucruri legate de conspiratii, istorie, medicina si alte subiecte care nu au legatura directa cu spiritualitatea (cel ce are ochi sa vada insa, vede spirtualul in toate). Ce incercam noi insa, este sa va oferim o viziune alternativa la ceea ce exista pe piata mass media corporatista. Suntem doar mesageri. Atat. Ar mai fi multe de spus si poate in comentariile la acest articol vom mai raspunde si la alte intrebari, ne vor veni idei pe care acum nu le avem. Insa in filmuletele ce vor urma veti mai gasi, poate si alte raspunsuri. Vedeti cele doua filmulete pe marginea acestui subiect, aici:



P.S. Reclamele care apar când se deschid filmele aparțin serverelor pe care sunt urcate, nu ne aparțin nouă. Vă cerem scuze pentru agresivitatea publicității, în unele cazuri,  dar este o practică generalizată în acoperirea cheltuielilor și generarea de venituri ale hostingurilor video.

51 de comentarii:

  1. Cine nu a incercat sa faca ceva dezinteresat pentru alte persoane o perioada mai lunga de un an nu poate intelege. La inceput te hranesti cu multumirea celor pe care ai ajuti dar cu timpul se obisnuiesc si incep sa aibe pretentii si nemultumiri pe care ti le transmit si tie si incet incet ajungi sa te lasi pagubas. Voi ati ales calea de mijloc. Oamenii nemultumiti ar trebui sa se gindeasca ca ati fi putut cere bani pentru a avea acces la aceste informatii.Mult succes in continuare si nu uitati cei care va critica sint cei care traiesc din placerea hotului. Hotul nu fura din nevoie ci pentru placerea de a lua ceva fara sa plateasca. Toti am experimentat aceasta mica placere in special la locul de munca.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumim pentru intelegere si pentru urare. Cu drag, Echipa FYMaaa

    RăspundețiȘtergere
  3. Jos palaria pt ce ati facut voi aici. Asa este ca unii (adica eu) au dat cu parul inainte de a gandi si vedea adevarul. Mai e si vorba aia ca trebuie sa te uiti foarte atent la darul pe care ti-l face un grec. In definitiv voi in acest moment sunteti foarte jigniti sau afectati de idiotenia oamenilor. Asta eu simt la voi ca totusi scrisul a fost foarte greu si apasat. Sunteti probabil la fel de afectati de societatea asta bolnava ca si mine. Recunosc ca si eu am facut multe comentarii negative dar nici prin vise nu gandeam ca v-ati sacrificat atat de mult ca boii ca mine sa aiba informatii gratis/ sa invete sa gandesca liber iar eu in schimb sa va injur. Scuze pentru inconveniente si tineti-o tot asa pt ca faceti bine ceea ce faceti. Poate nu observati acum dar incet, foarte incet, lumea incepe sa se schimbe, incepe sa-si doreasca binele asa ca nu pierdeti speranta si in nici un caz nu va pierdeti timpul explicandu-va faptele unora care momentan nu sunt suficient de evoluati sa inteleaga situatia( si eu ma numaram printre ei sperand ca am depasit problemele astea). Si daca tot suntem la capitolul de comunicari vedeti si voi ca a aparut Peter Joseph CULTURE IN DECLINE ep 1 si este demential, poate poate...

    Tudor Vecerzan

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna Tudor,

    Chiar nu ne asteptam ca vre-unul dintre carcotasii nostrii sa-si dea seama ca a gresit cu ceva si mai mult de atata sa-si ceara scuze. Este uluitor, iar mesajul tau ni se pare rupt dintr-o alta lume, o lume mai buna. A-ti recunoaste greselile inseamna o mare lovitura data egoului si este semnul unui om superior.
    Da, suntem afectati de lumea asta pe care o simtim foarte bolnava momentan si la care nu prea ne putem adapta.
    Realizam totusi ca pentru oameni ca tine am scris acest mesaj de astazi. Am crezut totusi ca mai exista si printre carcotasi oameni buni, care pur si simplu nu au gandit mai profund si pot fi dumiriti. Ne bucuram ca nu ne-am inselat.
    Iti multumim din suflet pentru mesaj si ca existi.
    Te imbratisam cu drag,

    Echipa FYMaaa

    RăspundețiȘtergere
  5. Minunat mesajul lui Tudor. Am citit şi acest blog şi voiam să vă susţin, să vă spun că tocmai acum este mai multă nevoie de voi, de noi toţi.Şi încercările vor fi mai mari. De a te determina să renunţi, de a nu mai avea putere, voinţă. Apare şi starea de inutilitate. Câte nu pot induse,şi prin persuasiune ?! Fiţi binecuvântaţi pentru tot ceea ce faceţi!

    RăspundețiȘtergere
  6. "(...)dar mereu am fost mai naivi si am simtit sa incurajam sa iasa la suprafata in ceilalti, oricat de rai ar parea in aparenta, binele, omul, bunul simt."
    Mi-a placut muuuuuuuult!
    In nici un caz nu este vorba despre naivitate in cazul asta.
    Aveti perfecta dreptate si va inteleg perfect! Probabil stiti si de ce.
    Foarte frumos ati exprimat povestea voastra(am si avantajul de a o sti de la inceput) si cred ca ati trecut prin clipe grele pana sa va decideti sa puneti reclamele.
    Asa este, traim inca intr-o lume in care trebuie sa ne platim facturile si sa mancam, sa ne imbracam, etc. Este firesc ca oamenii talentati intr-un domeniu sa scoata bani din acel domeniu si nu din altul. A avea un serviciu in paralel ar fi impotriva firii daca de fapt asta e pasiunea voastra.
    E ca si cum un artist ar trebui sa munceasca la camp pentru bani si sa-si ofere arta in mod gratuit. E absurd.
    Ma bucur ca Tudor a inteles si sper ca si ceilalti sa incerce sa se puna in locul vostru acum ca stiu intreaga situatie.
    Cel mai important este sa va pastrati credinta in ideea pe care am citat-o la inceputul acestui comentariu.
    Cu respect si consideratie >:D<

    RăspundețiȘtergere
  7. Asa credem si noi Adina. Multumim mult pentru incurajari si sustinere.

    Te imbratisam cu drag,

    Echipa FYMaaa

    RăspundețiȘtergere
  8. Tin sa va multumesc, de cativa ani faceti parte din viata mea. Mama mea a fost extrem de bolnava si s-a prapadit anul trecut. Site-ul acesta a constituit pentru mine singura raza de lumina multa vreme. Zile intregi m-am simtit vie datorita nevoii de a va urmari. Am devenit un alt om datorita deschiderii uimitoare catre informatie acordata de "Iesirea din Matrix". Va multumesc si sunt alaturi de voi!

    RăspundețiȘtergere
  9. Ne bucuram ca am putut sa va fim de ajutor in momentele cheie. Si voi ne sunteti noua de ajutor acum in acest moment dificil. Va multumim din suflet!

    Cu drag,
    Echipa FYMaaa

    RăspundețiȘtergere
  10. Va iubesc pe toti si va sunt recunoscatoare ca existati, cu sau fara reclame. Va multumesc pentru toate eforturile si daruirea voastra si sunt convinsa ca pe langa cei „n„ critici, exista mult mai multi cei care va recunosc meritele. Fiti binecuvantati.Cu sau fara reclame.

    RăspundețiȘtergere
  11. Iti multumim Catalina pentru sustinere si cuvintele frumoase. In ultima vreme, in afara de ziua de ieri, majoritatea comentarilor erau negative si pornite impotriva reclamelor in special. Ne-am zis ca poate omul de bine care ne viziteaza nu mai simte sa zica nimic si nezicand nimic, practic ii sustine pe cei care ne critica. Nu am stiut ce sa mai credem, insa acum, prin comentariile voastre ne aratati ca existati sa ca sunteti alaturi de noi. Multumim! Cu drag, Echipa FYMaaa

    RăspundețiȘtergere
  12. Nu va inselati, cel putin in ceea ce ma priveste; cu tot respectul si admiratia pe care am pentru voi, tot imi este dificil sa gasesc cuvintele potrivite. Nu stiu cum ar putea cineva cuantifica altruismul si entuziasmul vostru, si cu atat mai putin sa comenteze.Orice as vrea sa spun, pare prea putin, prea banal si nu reflecta modul in care va percep eu pe voi.Din acest motiv, renunt sa comentez si doar va trimit toata dragostea si mii de multumiri. Sa aveti o zi minunata ca voi.

    RăspundețiȘtergere
  13. @Catalina

    Te imbratisam cu drag,

    Echipa FYMaaa

    RăspundețiȘtergere
  14. Va citesc de cand ati aparut si nu ratez in nici-o zi sa vizinez acest blog. Este extraordinar ceea ce faceti. Va multumesc pentru informatiile pretioase pe care ni le dati.
    Vizitati si http://dimline.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere
  15. Salutare,
    Va felicit pentru munca depusa si va apreciez pentru articolele publicate pe acest blog! Carcotasii ar trebui sa inteleaga ca traim intr-o societate care functioneaza cu bani. Dezvoltarea acestui blog se vede clar in timp (eu am observat-o in cei peste 3 ani de cand va urmaresc)este legata la un moment dat si de costurile de intretinere. Pe mine si pe alte cunostinte care urmarim articolele nu ne-au deranjat si nici nu ne deranjeaza reclamele! Nu va lasati prinsi in carligul micilor rautati sau carcoteli, fiecare avem nevoie de bani pentru a traiul zilnic si nevoile personale.
    Costi

    RăspundețiȘtergere
  16. Ne bucuram ca sunteti alturi de noi.
    @ Costi Nu exista costuri de intretinere pentru acest blog, platforma fiind gratuita.
    Altele sunt investitiile si am vorbit despre ele in articol.

    RăspundețiȘtergere
  17. Ati facut o treaba extraordinara, sute de documentare traduse, care nu se prea potrivesc cu manualele scolare, este absolut normal sa aveti cheltuieli, chiar si wikipedia cere donatii. Felicitari si tineti-o tot asa!

    RăspundețiȘtergere
  18. pentru prima data nu sunt de acord cu ceea ce ati facut!! Adica sa incepeti a da socoteala atunci cand stiti ca ati facut tot ce era mai bine? Mai bine pregateati un alt material in tot acest timp. Atat am avut a spune, pe viitor sa nu se mai repete! :-D
    gabin

    RăspundețiȘtergere
  19. Nu luati in seama carcotasii, care din pacate sunt din ce in ce mai multi. Site-ul vostru este o sursa inestimabila pentru mine personal. Voi avea grija sa donez in continuare pentru a va sustine munca.
    Va respect si va multumesc.
    Liviu

    RăspundețiȘtergere
  20. Multumim si noi Liviu!
    Cu drag,
    Echipa FYMaaa

    RăspundețiȘtergere
  21. Aeti perfecta dreptate! Fiecare om are liber arbitru, isi alege ce curs ori produs vrea, iar daca se intampla sa mai ia plasa poate ca a avut de invatat din aceasta experienta (daca vrea sa invete sau sa inteleaga ceva). Multumesc pentru ceea ce faceti!

    RăspundețiȘtergere
  22. Ohooo!Ce de comentarii!Cred ca nici "ZEITGEIST" n-a avut atatea...:))
    Si toate favorabile,de apreciere.Ceva doriti mai mult?Cred ca e clar nivelul de atentie de care va bucurati din partea celor "ce trec pe aici".Ma alatur si eu ca sa va confirm ca aveti admiratori chiar si in cercul publicului celui mai pesimist si cinic,asa cum ma autodeclar.Fruntea sus!GREAT JOB!

    RăspundețiȘtergere
  23. Hehe. la inceputurile blogului au existat mai multe articole cu asa de multe comentarii. Acum exista mai multa blazare. Probabil ca subiectele abordate nu mai produc acelasi freamat launtric si reactie interioara in vizitatorii blogului. Insa tot e bine ca macar acum oamenii au simtit sa scrie.
    Va multumim pentru sprijin!

    Va imbratisam cu drag,

    Echipa FYMaaaa

    RăspundețiȘtergere
  24. Hei ce faceti voi aici e imposibil de tradus in bani.

    RăspundețiȘtergere
  25. Din punctul meu de vedere problema voastra nu sunt reclamele de pe site, ci faptul ca promovati o "spiritualitate" ambigua, fara cap si coada, fara tel, fara final.
    Amestecati tot felul de elemente luate din diferite religii pentru a formula o utopie.
    Multe idei sunt interesante, dar altele absolut la limita ridicolului.
    Inainte de a deveni fiinte de lumina sau alt bulshit suntem fiinte ce trebuie sa mancam, sa ne crestem copiii.Am impresia ca nici voi nu stiti ce vreti, cu toate ca recunoasteti

    RăspundețiȘtergere
  26. Asa cum am spus nu suntem aici pentru a oferi o cale clara, un panaceu universal, singura cale, o formula universala aplicabila tuturor. Noi suntem doar niste mesageri si ne straduim sa oferim cat mai multor tipuri de minti o inspiratie ca acestia sa-si gaseasca propria cale. Nu suntem detinatorii adevarului absolut si nu avem pretentia ca il stim.

    RăspundețiȘtergere
  27. ca si "cititor"am sa explic ca lipsa "comenturilor" -cu care se "confrunta" majoritatea blogurilor de acest tip este -in ceea ce ma priveste- lipsa "timpului" plus multimea de materiale ce asteapta sa fie citite. Dupa ce citesc articolele voastre imi arunc ochii la "Bloguri favorite" si mai triez cateva aparitii. De multe ori le aman pt a doua zi (mai ales cand sunt incluse materiale video) cand oricum se adauga altele. Deci "vina" pt lipsa unei reactii de raspuns o poarta...blogerii bineinteles, care nu-si menajeaza publicul. :-D

    RăspundețiȘtergere
  28. Pe bloguri ale unor bigoti gen saccsiv http://saccsiv.wordpress.com/, la orice articol publicat (si acela publica si 2-3 pe zi uneori), sunt adeseori zeci de comentarii, chiar si peste 100. Cititorii lor sunt mult mai activi, mai implicati, mai efervescenti si suntem convinsi ca si ei au multe, foarte multe de studiat pe net. Probabil ca au si de 10 ori mai multi cititori ca noi, numarul fanaticilor fiind din pacate, in crestere.
    Oricum multumim pentru acest comment si multumim ca sunteti alaturi de noi.

    RăspundețiȘtergere
  29. hei, fymaaa! sacciv este un caz "aparte", deci asa sunt si cititorii sai. Ei nu mai cauta in bloguri "denaturate"(deci au timp) si in plus confunda practica spirituala cu faptul de a lua "atitudine publica" prin scrierea de mesaje (sic!). Ei au "o misiune", sunt "posibili salvatori", iar a discuta cu autorii blogului sacciv este asa cum la tara a vorbi cu preotul "te ridica" in ochii satenilor. Stau la tara si cunosc aceasta preocupare duminicala a celor "de vaza". Sunt nesmerit, recunosc dar ei sunt si mai si!!
    Asta e,ei au cititori superficiali, oarecum fanatici, indusi in eroare dar guralivi, iar voi aveti un public inteligent, profund si...tacut! Asa va trebuie! :-D ,,si nu va mai comparati cu "alte bloguri" ca "ma supar"! Mult succes!

    RăspundețiȘtergere
  30. @Off Topic
    Citesc cu un interes sustinut blogul vostru. Ma impac greu cu gandul ca folosind numai informatiile de pe blogul vostru am tot ce imi trebuie ca sa interpretez acesta poza facuta in cea mai veche biserica din Bucuresti[ https://www.dropbox.com/s/mmfieatt9ia633i/2012-08-21%2012.06.02.jpg ]. Si totusi nu o fac. Traiesc o viata banala, redundanta in care fac aceleasi chestii sperand la un rezultat diferit.
    Sa fie frica ? Raspunsul e in fiecare din noi

    RăspundețiȘtergere
  31. @Gabriel :P

    @Inca unul
    Interesanta fotografia, insa e destul de dificil de interpretat. Conurile acelea reprezinta oare glande pineale sau simboluri pentru ovare si testicole? Si sunt ciugulite de pasari si serpi? Dificil de spus ... Oricum , ciudat ...

    RăspundețiȘtergere
  32. @Inca Unul.
    Am o alta teorie ce tine mai mult de cea a lui T. V. Moldovan. Anume, acei ciorchini/struguri, pot reprezenta ADN-ul unei fiinte (al Omului?), 2 pasari si 2 serpi ( echivalentul nr. 22?) care s-ar hranii din acesta. Parca sunt si niste frunze de stejar, posibil sa reprezinte Pomul Vietii.
    Poza/imginea fotografiata putea fi interpretata mai in detaliu daca era facuta din "fata", si in intregimea ei, reliefand acele ornamente simbolice.

    [8,0,1,2,8]

    RăspundețiȘtergere
  33. Buna seara! Ati muncit foarte mult pentru acest blog, se vede clar din modul in care este organizat, faptul ca aveti si reclame platite pe el nu vad de ce ar deranja pe cineva, vocile care tot urla in legatura cu imbogatirea voastra probabil critica continuu pe mai toata lumea in incercarea de a-i face pe toti dupa chipul si asemanarea a ceea ce considera ei drept fiind perfect, in fapt nu fac altceva decat sa urle despre nemultumirea legata de ei insisi. Am rugamintea la voi, pentru ca am vazut anul acesta ca de mai multe ori ati incercat sa ii faceti pe cei ce carcotesc sa inteleaga ca o fac fara temei, deci, am rugamintea sa incercati sa nu mai dati din atentia voastra acestor carcotasi pentru ca nu faceti altceva decat sa-i alimentati din pmdv si in felul acesta energie ce poate fii pusa in slujba lucrurilor constructive se varsa catre infometatii de energie :) . Inteleg ca o explicatie era necesara insa in interiorul vostru incercati sa nu fiti afectati de ei... nu ajuta pe nimeni nici pe voi nici pe cei asupra carora revarsati plinul vostru. Namaste!

    RăspundețiȘtergere
  34. Acest articol a fost ultima data cand mai raspundem carcotasilor. Am dorit sa strangem toate argumentele la un loc sa nu mai scriem de o suta de ori aceleasi lucruri. Acum vom trimite doar un link, daca va fi cazul.
    Multumim pentru suport si intelegere!
    CU drag,
    Echipa FYMaaa

    RăspundețiȘtergere
  35. Căror cârcotaşi nu le mai răspunzi FYM? Când multe dintre postări au fost şterse ori nu au fost postate. Care e mai moralist? Aaa...
    În era Net-ului când un anumit tip de persoane sunt orientate spre i. alternative, acestea au posibilitatea de a alege; ştiu că mai multe persoane au renunţat la acest site dar le-am regăsit pe alte siteuri/forumuri tot de aceeaşi natură.
    Problema ta este de natură financiară, nu povestea cu reclamele. Dar nu vrei să înţelegi că numai a ta, ci a multor romani care se descurcă tot mai greu. Ştiu, ai ajuns la un anumit punct, unde este dificil şi tentaţiile sunt tot mai mari.

    Cum s-a spus în documentarul respectiv (şi despre asta trebuia să se discute, analizeze pe site) sau aciuat tot felul de "guru", "iluminaţi" "comunicatori". În exterior, aceste persoane - găşti se cunosc. În România, în aceste domenii de cunoaştere, suntem la început. O să mai treacă ceva vreme până când tot mai multe persoane o să tragă un semnal de alarmă. Pe moment câteva zeci de persoane care au semnalat astfel de cazuri nu sunt luate în seamă. Dar asta e...

    O chestiune de final. Din cei care intră periodic pe chat chiar nu ai găsit pe cineva să te ajute cu un loc de muncă ceva? Sau vorbesc ca să vorbească?


    Vlad B.

    RăspundețiȘtergere
  36. Draga Vlad,

    nu am mai aprobat comentariile care contineau un limbaj injurios si criticile si judecatile de valoare rautacioase, tendentioase nesustinute de argumente si bun simt. Daca vei privi in urma vei gasi ca am last totusi o multime de comentarii de genul acesta si ne-am straduit sa le raspundem cat am putut de bine.
    Unde sunt acele persoane care au adus argumente despre aceste persoane? O singura data mi-a trimis cineva ceva negativ legat de Tetha Healing, insa era un singur site contra si sunt mii pro. Sa vedem si noi mai multe voci care aduc argumente contra acestor escroci si apoi mai vorbim. Pana una alta, in cea mai mare parte sunt nemernici nedovediti.
    Daca am fi cenzurat totul la modul absolut, tot ce ne deranja am fi blocat si mesajul tau de acum.
    Chatul este o forma de comunicare pe care o evitam, este mult prea cronofaga si efemera ... iar in putinele dialoguri purtate acolo sau in comentarii la prea putini oameni le-a pasat cine suntem, ce e cu noi, din ce traim, daca avem nevoie de ceva si nici nu am simtit sa facem fanfara pe cazul nostru, oricat de greu ne-a fost. Insa acuzatiile ca ne imbogatim pe urma prostilor, ca sustinem escrocii samd, ne-a obligat moral sa dam anumite explicatii (asa am simtit). Uneori am mai primit donatii cand astfel de subiecte au fost abordate, in rest , fiecare cu problemele lui ...
    In ceea ce priveste jobul asa cum am spus si in articol, nu putem accepta orice fel de job ... pana una alta, preferam sa facem ce facem acum si sa avem gradul de libertate pe care il avem acum. Daca totusi ni se va face o oferta deosebita suntem deschisi...

    RăspundețiȘtergere
  37. Va sunt recunoscatoare pentru ca "sunteti", pentru tot ceea ce faceti, pentru curajul dvs.
    Nu va intristati din cauza celor care maraie... Majoritatea (a nu se confunda cu "referendum") va iubesc.
    Tot respectul si numai de bine, tuturor.

    RăspundețiȘtergere
  38. @Ultimul Anonim
    Multumim ca sunteti alaturi de noi!
    Si noi va indragim.
    Echipa FYMaaa

    RăspundețiȘtergere
  39. „Acum exista mai multa blazare. Probabil ca subiectele abordate nu mai produc acelasi freamat launtric si reactie interioara in vizitatorii blogului.„
    As dori sa mai fac o precizare, daca se poate.
    Calitatea informatiilor devine din ce in ce mai diferita, in sensul ca rastoarna paradigme si tipare, demoleaza structuri si dogme si anuleaza tot ceea ce credeam ca stim.Cuvintele sunt insuficiente pentru a exprima revolutia interioara si amplitudinea revelatiilor declansate de aceste informatii.Desi vorbesc doar in numele meu, stiu ca exista multi oameni pentru care cuvintele au devenit mult prea restrictive pentru a putea descrie expansiunea interioara.
    Pe de alta parte, este firesc ca voi sa credeti ca lipsa reactiilor este similara cu indiferenta si cu lipsa de interes, dar nu este asa. Este doar imposibilitatea de a pune trairile in cuvinte. Imi cer scuze daca am depasit masura cu acest comentariu, insa sunt de parere ca nu puteti ghici gandurile celorlalti, si din acest motiv am simtit nevoia sa clarific putin lucrurile. Toata dragostea si recunostinta mea pentru voi.

    RăspundețiȘtergere
  40. Ne-am gandit si noi ca poate uneori inmformatiile sunt atat de coplesitoare ca te lasa fara cuvinte. :P

    RăspundețiȘtergere
  41. Sunt bune si explicatiile din articol si ma gandesc ca pentru unii poate chiar conteaza aceste precizari.

    RăspundețiȘtergere
  42. Cine este curios care e treaba cu reclamele sau cine critica reclamele vor fi trimise la acest articol.

    RăspundețiȘtergere
  43. Un articol foarte interesant! Contine foarte multe informatii pe care nu le stiam!

    RăspundețiȘtergere
  44. Cu reclamele e ok, dar scoateti casuta aia cu "like"

    RăspundețiȘtergere
  45. De la început am înțeles și am acceptat faptul că aceste reclame sunt vitale pentru fiecare site, fiindcă numai așa se poate trăi pe internet (s-a cam dus vremea publicității pe panouri reale pe străzi și clădiri, acum trăim mai mult în virtual) și încerc să le ignor, deși unele îți intră în ochi pur și simplu (sunt animate și e plină pagina de ele de nu mai văd articolul decât cu lupa).
    De aceea, de câte ori citesc un articol, folosesc „Reader view” -pe calculator, iar pe telefon setez „Modul simplu de afișare” sau „Afișare simplificată” (fiecare ce telefon are), văd în centrul paginii doar articolul respectiv și citesc așa de bine de parcă aș citi o carte abia cumpărată de la librărie.
    Faceți așa și nu vă veți mai simți frustrați, în același timp și cei cu reclamele vor putea supraviețui și toată lumea e fericită.
    PS De câte ori vreau să evadez din realitatea sinistră a zilelor noastre, intru aici și citesc ce-ați mai scris, chiar dacă nu pot citi totul -e amețitor câtă informație există- dar cel puțin știu că există și „altceva” în afară de ce vedem sau ce am fost învățați să vedem. Vă doresc să rezistați cât mai mult pe acest site ca să puteți aduce cât mai multă „lumină” în mintea noastră (fiecare își ia cât poate să ducă) și măcar din acest punct de vedere să fim liberi.
    Succes!

    RăspundețiȘtergere
  46. Buna ideea ... multumim pentru gandurile bune.

    RăspundețiȘtergere
  47. Problema nu sunt reclamele... Ci ceea ce se "vinde" pe platformele unde merg oamenii în căutarea "adevărului"...

    RăspundețiȘtergere
  48. Ce anume se vinde? Ce vă vând eu de exemplu?

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...