Ieşirea Din MATRIX: LUMEA DE MÂINE - filmul de week-end

vineri, 22 septembrie 2017

LUMEA DE MÂINE - filmul de week-end


TOMORROWLAND (2015)

Continuăm astazi lista de FILME DE SUFLET cu un film sf interesant, plin de imagini spectaculoase ale unui viitor care ar putea fi și al nostru și este dureros că nu este, încă.

Despre ce este vorba pe foarte scurt:

"O adolescentă foarte curioasă și un fost inventator genial pornesc într-o misiune periculoasă ca să descopere secretele unui loc misterios numit Tomorrowland.
Acest film, produs de Disney și regizat de Brad Bird, câștigător a două premii Oscar®, îl are în rolul principal pe George Clooney. Legați de același destin, Frank (Clooney), un fost copil geniu, și Casey (Britt Robertson), o tânără deșteaptă, optimistă și foarte curioasă, pornesc într-o misiune periculoasă. Ei vor să descopere secretele unui loc misterios aflat undeva în timp și spațiu, cunoscut sub numele de Tomorrowland. Ceea ce trebuie să facă acolo va schimba lumea, dar îi va schimba și pe ei pentru totdeauna." SURSA

Deoarece azi vine cică "Revelația" (Apocalipsa) a 4 sau a 5-a oară doar anul acesta, credem că următorul citat ar putea avea un pic legătură cu acest moment.

Citat din filmul Tomorrowland:

"Haideti sa ne imaginam ! Daca intrezaresti viitorul si esti speriat de ceea ce ai vazut, Ce ai face cu informatia aia? Te-ai duce la politicieni? La capitanii industriilor? Si cum i-ai convinge? Cu date, fapte care se vor intampla?

Mult noroc! Faptele concrete, pe care nu le vor contesta sunt cele care tin “rotile in miscare” si care le aduc bani, continuu. 

Dar daca… Ar fi o cale prin care poti sari peste intermediar, si sa pui vestile critice direct in capul tuturor. Probabilitatea de eliminare totala pe scara larga, a continuat sa creasca. Si singurul mod de a opri-o a fost sa le-o aratam. Si sa-i speriem pe oameni, direct.

Ce om rational nu ar fi distrus complet de potentiala distrugere a tot ce cunoastem sau iubim? Pentru a salva civilizatia… i-as arata distrugerea. 

Cum crezi ca a fost receptionata viziunea asta? Cum crezi ca oamenii au raspuns la o nimicire iminenta? Au inghitit-o, ca pe un ecler de ciocolata. Nu le-a fost frica de moartea lor. Au reimpachetat-o. Poate fi savurata sub forma de jocuri video, show-uri tv, carti, filme. 

Toata lumea a acceptat cu inima deschisa apocalipsa, si s-a grabit spre ea cu un abandon voios. 

Intre timp, Pamantul vostru se naruie imprejur. Ati avut epidemii simultane de obezitate si de infometare. Explicati-o pe-asta! Fluturii incep apoi sa dispara, ghetarii se topesc, algele infloresc in jurul vostru. Animalele din jurul vostru mor pe capete, si voi nu pricepeti aluzia!

In fiecare moment este posibilitatea unui viitor mai bun. Dar voi nu vreti sa credeti in el. Si fiindca nu vreti sa credeti in el, nu faceti ce este necesar ca sa faceti din el o realitate. Asa ca va agatati de acest viitor teribil si va resemnati in privinta lui. Pentru un motiv. Fiindca acel viitor nu cere de la voi nimic, azi.

Asa ca da, ati vazut icebergul ati castigat Titanic-ul. Dar veti merge spre el oricum, cu toata viteza inainte. De ce? Pentru ca vreti sa va scufundati. Ati renuntat. Si asta nu e vina monitorului. Este vina voastra…"

Notă: Filmul avea potențialul să fie unul excepțional ca mesaj însă eu personal nu am fost foarte impresionat la final. Păcat de efectele excepționale și de distribuția de excepție. Una peste alta este un film mai degrabă fantasy-family, gen Disney, dar cu imagini senzaționale care îndeamnă la visare, o lume potențială mirifică. Chiar și numai pentru acele imagini, acest film merită văzut, deoarece ne pune imaginația la lucru și visătorul.

VEDEȚI FILMUL TRADUS, AICI:
Calitate HD 720p




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...