Ieşirea Din MATRIX: noiembrie 2016

luni, 28 noiembrie 2016

CALG GUSTAV JUNG - LUMEA DIN INTERIOR - povestită cu propriile lui cuvinte

THE WORLD WITHIN - In His Own Words (2008)

"Carl Gustav Jung (1875-1961) este una din figurile cele mai importante ale psihologiei transpersonale, ca şi unul din sinologii (sinologie=ştiinţă care se ocupă cu studiul istoriei, limbii, literaturii şi culturii poporului chinez) cei mai considerabili ai acestui secol (atât în sfera mitologiei cât şi în privinţa interpretării viselor) şi un mare cunoscător al curentelor esoterice precum Gnosticismul creştin, Tantra, Taoismul, I-Ching şi Alchimia.

C.G. Jung şi-a început studiile asupra motivaţiei umane la începutul secolului XX, creând şcoala de psihanaliză cunoscută şi sub numele de Şcoala de Psihologie Analitică. A fost contemporan cu medicul austriac Sigmund Freud şi la început a colaborat cu el. Mai târziu totuşi, a început să-şi elaboreze propriile teorii, printre care explorarea tipurilor de personalitate. După Jung, există două tipuri de bază de personalitate care alternează în mod echilibrat, la indivizii normali: extravertită şi introvertită. Jung considera, de asemenea, că inconştientul este format din inconştientul personal (idei şi sentimente reprimate care se manifestă de-a lungul vieţii individului) şi inconştientul colectiv (acele sentimente, idei şi amintiri moştenite şi împărtăşite de întreaga umanitate).

sâmbătă, 26 noiembrie 2016

luni, 21 noiembrie 2016

COMANDA COSMICA - Usor de aplicat si de inteles

Cosmic Ordering Made Easy (2007) 

Va prezentam astazi un film de 30 de minute in care se explica scurt si la obiect, cum iti poti indeplini visele, aspiratiile, dorintele. Ni se ofera idei simple, idei practice, o chintesenta a Legii Atractiei.

Nu am mai abordat subiectul bani atat de direct precum o sa o facem astazi, clarificand astfel pentru toata lumea care este intelegerea noastra legata de latura pragmatica, materiala a vietii. 

Multi nu vad legatura intre spirit si materie, intre lumea exterioara si lumea interioara si nu vad ca evolutia spirituala inseamna armonizarea celor doua.   In acest sens va recomandam sa cititi un articol foarte inspirat intitulat ”Echilibrul dintre viața spirituală și cea materială ” care sintetizeaza foarte bine majoritatea ideilor noastre legate de acest subiect.

O sinteza plina de ironii fine izvorata dintr-o observare foarte atenta a naturii umane, a bogatilor, a parvenitilor in special, face Andrei Plesu in articolul de mai jos, un articol cu care suntem 100% de acord, insa la sfarsit vom face cateva completari:

 ”CE NU ADUC BANII

de Andrei Plesu

sâmbătă, 19 noiembrie 2016

EXistenZ - filmul de uichend

EXistenZ  (1999)

Continuăm astazi lista de FILME CU MESAJ si/sau DE SUFLET si/sau SPIRITUALE, cu un alt film de weekend, unul dintre cele mai bune despre o posibilă realitate virtuală care ne este trasă peste ochi.

Despre ce este vorba:

"Creatoarea de jocuri Allegra Geller (Jennifer Jason Leigh) își testează ultimul joc VR, eXistenZ, pe un grup țintă. Pentru a intra în joc, participanții trebuie să-și introducă un dispozitiv bio-organic numit "pod" într-un "bio-port" implantat în partea de jos a spinării. Jocul este complet imergibil, astfel încât la un moment dat devine imposibil de spus dacă acțiunile participanților sunt dictate de propria lor voință sau sunt conduse de către joc sau dacă jucătorii se află încă în joc sau în lumea reală.
Joaca, traieste, omoara... Unde se termina realitatea? Unde incepe jocul? Joaca sau vei fi inselat. Un joc pe viata si pe moarte!"  SURSA

joi, 17 noiembrie 2016

TRANSILVANIA - Istorie Furată - Prima parte


"Atunci când nu îți cunoști istoria, riști să o repeți! Mai ales când forțe oculte doresc să îți șteargă identitatea...

Chiar dacă suntem membrii ai UE și ai NATO, nu înseamnă că există garanții absolute în ceea ce privește integritatea teritorială. Tocmai de aceea, este necesar să se contracareze manevrele perverse care se operează de mulți ani în direcția ruperii Transilvaniei de România, manevre conduse de extremiștii și revizioniștii maghiari, asistați de români fără minte sau de-a dreptul trădători, care visează la o Transilvanie autonomă economic (în prima fază), politic și teritorial.

În acest context delicat, cu o politică imprevizibilă a marilor puteri, un film documentar precum TRANSILVANIA, ISTORIE FURATĂ, este mai mult decât necesar, din mai multe considerente:

luni, 14 noiembrie 2016

Menas Kafatos - Despre spațiu, timp, conștiință, fizică cuantică


"Fizic", este orice în timp și spațiu. Dacă este în afara acestora, este non-fizic. Conștiința este în afara spațiului și timpului, fiind primordială. În opinia mea, reiese din straturile profunde. Conștiința este conștientizarea existenței ... Și asta nu poate fi pusă în fizică. "

vineri, 11 noiembrie 2016

ERIN BROCKOVICH - povestea adevărată a unei eroine a zilelor noastre

ERIN BROCKOVICH (2000)

Continuăm astazi lista de FILME CU MESAJ si/sau DE SUFLET si/sau SPIRITUALE, cu un alt film de weekend, de data asta unul inspirat din realitate, cazul unei eroine a zilelor noastre care s-a luptat cu sistemul și a caștigat ... paradoxal este ca Julia Roberts care a interpretat rolul ei, a castigat de vreo 20 de ori mai mult decat eroul in sine in viata de zi cu zi.

Dar despre ce este vorba ... iata un articol din revista Magazin din 2000: "Erin Brockovich este numele real al unei femei din Statele Unite care a devenit celebra pentru ca dovedeste ca stie intotdeauna sa obtina ceea ce vrea; gratie energiei si tenacitatii sale, a câstigat cel mai mare proces din istoria Americii, intentat companiei de electricitate Pacific Gazs & Electricity.

„Erin Brockovich” este numele filmului inspirat din biografia acestei femei si semnat de regizorul Steven Soderbergh, film care se anunta a fi un succes rasunator de box-office; dupa numai o luna de la lansare, a inregistrat incasari de peste 100 milioane de dolari, doar in America.

Erin Brockovich este cel de-al 25-lea rol interpretat de Julia Roberts, actrita cea mai scumpa de la Hollywood, platita cu 22 milioane de dolari pentru prestatia din acest film. Si totusi, cine este Erin Brockovich?

luni, 7 noiembrie 2016

Crime din Tăieturi Curate

CLEAR CUT CRIMES (2016)

"Ce-a fost odată pădure pare acum un cimitir de soldați necunoscuți care înghite încet nordul României și vestul Ucrainei. Adică, cea mai mare pădure virgină din Europa și speciile ei protejate.

Clear Cut Crimes durează 42 de minute și a fost filmat timp de un an în Munții Carpați.

Investigația noastră urmărește banii, trece prin toate etapele tranzacțiilor financiare cu păduri seculare, studiază anatomia acestor afaceri de sute de milioane de euro și localizează corupția sistemică care anunță dezastrul.

Banii se mișcă în logică de cartel, iar cartelul e format din oameni și corporații. Principalul beneficiar: grupul austriac Holzindustrie Schweighofer. Ei sunt centrul de gravitație al cartelului și procesează mai mult lemn decât poate fi tăiat legal în România.

În jurul lor rămâne câmp și crește o rețea de crimă organizată care taie ilegal păduri, aranjează dosare de revendicare și virusează instituții. Are două niveluri: gulere albe și interlopi violenți. Primii sunt politicieni influenți, ceilalți – “echipa de intervenție”. Și ei câștigă.

sâmbătă, 5 noiembrie 2016

Ultima Vacanță - filmul de uichend

THE LAST HOLIDAY (2006)

Continuăm astazi lista de FILME CU MESAJ si/sau DE SUFLET, cu un alt film de uichend, o comedie savuroasă și plina de mesaj.

Mesajul filmului este unul mare si simplu: TRAIESTE VIATA CA SI CUM ACESTE ZILE SUNT ULTIMILE PE ACEST PĂMÂNT. 

Despre ce este vorba pe scurt: "este vorba de povestea unei timide bucatarease pe nume Georgia Byrd (Queen Latifah, nominalizata la premiul Oscar) din momentul in care primeste vestea ca mai are de trait doar o luna. Este timpul sa-si traiasca viata la maxim, asa ca Georgia pleaca intr-o vacanta si traieste ca si cum maine ar fi ultima zi din viata. "

Notă: Dacă ați ști ca mai aveti cateva zile de trait ati ramane la fel? Ce ati schimba la viata voastra? De ce nu schimbati acum lucrurile care le-ati schimba atunci? Pun pariu ca din frica ... Frica de necunoscut, de schimbare, de a pierde ceva , samd ... Frica ne impiedica sa ne traim viata total, frica de moarte se rasfrange asupra noastra si se transforma in frica de viață. Ne este frică să ne explorăm destinele, limitele cuștii invizibile, așteptând ceva sau pe cineva să ne scoata  Asa ca prizati o doza de curaj si sariti in gol abandonadu-va vietii ... Succes!
gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...