Ieşirea Din MATRIX: martie 2016

marți, 29 martie 2016

Eu sunt (un documentar scris, regizat și povestit de Tom Shadyac)

I AM (2011)

"I am (Eu Sunt) este un film documentar scris, narat si regizat de Tom Shadyac. Documentarul exploreaza calatoria personala a lui Shadyac din urma unui accident cu bicicleta din 2007, “natura umanitatii/dimensiunea omului” si “dependenta de materialism mereu crescanda a lumii”.

Filmul realizat de Shadyac cu o echipa de patru oameni, contrasteaza brusc cu lucrarile umoristice anterioare ale lui. In urma accidentului cu bicicleta Shadic sufera de “sindromul post traumatic” experimentand luni de zile dureri de cap si hipersensibilitate la lumina si zgomot. Sindromul a a urmat efectelor cumulative ale ranilor la cap capatate anterior la surfing, biciclism montan si basket.

In 2011 un articol din New York Times sustinea: 
“simptomele unei comotii nu dispar”.

Ceva ca un simplu mers la bacanie era durerors pentru Shadyac, al carui creier era incapabil sa filtreze anumiti stimuli. Dupa ce tratamentele medicale au esuat in al ajuta el s-a izolat complet dormind in camaruta/ baia sa si capitonand ferestrele casei lui mobile cu draperii negre. Pe masura ce simptomele in sfarsit incepeau sa se potoleasca, regizorul a dorit sa impartaseasca cercetarea sa launtrica, iar modul cel mai bun pe care l-a stiut a fost filmul." 

sâmbătă, 26 martie 2016

1000 de ani post Terra - filmul de uichend


AFTER EARTH (2013)


Continuam astazi lista de FILME CU MESAJ si/sau DE SUFLET si/sau SPIRITUALE, cu un film de weekend foarte interesant si palpitant, in care "un mezin care pleacă într-un drum iniţiatic, unde încercările sunt la tot pasul. Mezinul are o serie de probe pe care trebuie să le treacă în acest drum al maturizării. 


Nota noastra: in ciuda criticilor (poate bine intemeiate datorita dorintei de promovare a fiului sau, a lui Will Smith, in ciuda faptului ca nu este cine stie ce talent deosebit) filmul are niste mesaje puternice reale care poate, au fost trecute cu vederea. Mesajele despre frica sunt de-a dreptul initiatice si merita amintite si traite de fiecare din noi. Mai jos va prezentam cateva dintre aceste idei insotite de fragmentele respective, iar la final cei care doresc, pot vedea intregul film.

"Pericolul este real, frica este doar o alegere"

"Filmul After Earth (2013), este o calatorie in interiorul fiintei umane, o lupta cu sentimentul care a inrobit omul si a reusit sa il aduca pe calea controlului, initierea avea loc pentru a reusi sa depasesti acest sentiment care este o creatie a minti pentru a te proteja de o posibila distrugere a corpului. Un instinct animalic, o lupta cu regnul animal, care este adanc inradacinat in subconstientul uman. Odata ce ai fost initiat, totul este vazut in alt fel. In multe filme se prezinta acest mesaj, frica poate fi invinsta atunci cand ea este pusa fata in fata cu moartea.

joi, 24 martie 2016

INTERVIURILE TVH - Cu Matei Georgescu


De-a lungul timpului am mai publicat cate un interviu de la aceasta emisiune, insa simtim ca e putin comparativ cu numarul de emisiuni existent deja, asa ca dorim sa va readucem in vedere mai multe emisiuni odata si sa va invitam sa urmariti emisiunea si live, daca e cazul.

Iata ce spune Matei Georgescu despre aceasta emisiune si despre sine insusi:

marți, 22 martie 2016

Florian Schlosser (TATHAGATA) - despre identificare, sinele adevarat, non dualitate

"De la o vârstă fragedă Florian Schlosser a început o căutare intensă a adevărului care stă la baza întregii existențe. Când avea 20 ani, el a lăsat viața normală și s-a dus la mânăstire, cu intenția de a deveni un călugăr pentru tot restul vieții sale. La un moment dat el și-a dat seama că a fost o încercare inconștientă de a fugi de viață, în special de relații și încercări, așa că a decis să se întoarcă.  

După mulți ani de căutare sinceră a adevărului, în aprilie 2000, Florian cunoaște pe cel ce avea să devină profesorul său. Acest lucru s-a întâmplat datorită unei femei pe nume Julia, acum este soția lui, pentru că ea l-a invitat să vină la o întâlnire cu Isaac Shapiro în Munchen.

La început nu a vrut să meargă - după ce a auzit și a văzut mulți profesori, Florian nu credea că ar putea descoperi ceva nou, dar în cele din urmă a fost de acord să participe la satsang (comuniune spirituală). În timpul acestei întâlniri, Florian are o neașteptată și spontană trezire a unității cu conștiința infinită. Lumea și ceea ce el a simțea ca "Eu", nu se mai percepea ca ceva separat, ci ca existentă în aceeași conștiință.  

Această experiență nu a putut fi uitată de Florian. După aceea întâlnire, el a fost în contact permanent cu Isaac, care i-a devenit prieten apropiat, și a continuat cu integrarea acestei înțelegeri în viața de zi cu zi. Inițial Florian a început să se piardă într-un sens subtil prin identificarea cu "Eu sunt nimic", care părea să pătrundă prin ușa din spate. Dar apoi își dădu seama că aceasta duce la pierderea adevăratei alinieri cu spiritul. Datorită ajutorului constant a maestrului său, Florian a început investigarea acestor nuante subtile de identitate, până ce au dispărut în cele din urmă. Florian a început să realizeze că momentul trezirii - este începutul, nu sfârșitul.    

sâmbătă, 19 martie 2016

Cu ochii larg închişi - filmul de week-end

EYES WIDE SHUT (1999)

Continuam astazi lista de FILME CU MESAJ si/sau DE SUFLET si/sau SPIRITUALE, cu un alt film de weekend foarte interesant, intitulat  Eyes Wide Shut sau, în traducere în limba română, „Cu ochii larg închişi” care poate fi considerat drept filmul-testament al celebrului regizor american Stanley Kubrick.

Mai jos gasiti o descifrare a simbologiei filmului asa ca atentie, contine spoilere pentru cei care nu ati vazut filmul deja, insa in cazul acestui film credem ca aceste spoilere pot fi de folos.

"Catalogat de critici drept thriller erotic sau dramă psihologică, filmul a fost urmat de o serie de evenimente nefaste: Kubrick a murit de infarct înainte să termine montajul, iar cuplul de actori Tom Cruise – Nicole Kidman s-au despărţit, după 10 ani de căsnicie. S-a interpretat că moartea regizorului a fost o pedeapsă primită datorită revelării anumitor secrete ale unor organizaţii oculte satanice. S-a mers cu presupunerile până acolo, încât dezmembrarea unuia dintre cuplurile cele mai admirate de la Hollywood a fost pusă pe seama participării celor doi la orgia sexuală satanică prezentată în film.

Sigur, nimeni nu poate dovedi că toate aceste urmări nefaste s-au datorat scenariului lugubru. Însă abundenţa de simboluri malefice din film, pe care le vom dezvălui în premieră, demonstrează fără niciun dubiu că practicile satanice generează efecte cumplite, atât în cazul acelora care le realizează în cunoştinţă de cauză, cât şi în cei care asistă inconştienţi la ele.

vineri, 18 martie 2016

LSD - Acel dincolo din interior - Povestea LSD-ului

LSD (1986)
- The Beyond Within -
THE L.S.D. STORY

Documentarul si articolul de astazi ne vorbesc pe larg  despre aceasta substanta extrem de potentă:

"TRANSA ŞAMANICĂ ŞI PSIHOLOGIA TRANSPERSONALĂ


Autor: prof. univ. dr. Ion Mânzat

Multe din tehnicile extazului şamanic, metodele iniţierii şi trăiri incluse în transa şamanică ne duc cu gândul la metodele psihologiei transpersonale. Şamanii din unele zone geografice, folosesc substanţe halucinogene (din plante, mai ales ciuperci) pentru provocarea transei. În anul 1943, chimistul elveţian Albert Hoffman o obţinut prin sinteză diethylamida acidului lisergic, pe care l-a numit LSD 25. El a extras acidul lisergic din "Claviceps purpurea", un parazit al secarei (vezi: A.Hoffman, "LSD - Mein Sorgenkind", Stuttgart, 1979).

marți, 15 martie 2016

INNERSYNC - Muzica inspirationala pentru fiinta interioara


DRAMA ARTIȘTILOR

Drama multor artisti este ca traiesc intr-o lume materialista ... Desi iubim arta sub multiplele ei forme, cel mai adesea, artistii sunt nevoiti sa-si vanda sufletul pentru a trai. Sa fii artist in lumea asta a fost mereu un act de mare curaj si o exprimare a libertatii sufletesti. Multi artisti sufera enorm din pricina faptului ca sunt nevoiti sa faca altceva decat simt sa faca, pentru a supravietui fizic. Unii supravietuiesc, unii nu, dar majoritatea mor sufleteste. Pentru majoritatea tipurilor de manifestari artistice, pentru a fi inspirat cu adevarat, ai nevoie de timp, de un mediu lipsit  de stresul supravietuirii, caci altfel esti nevoit sa faci compromisuri si sa faci arta comerciala, de duzina, lipsita de originalitate si suflet. Acesta este unul dintre motivele pentru  care sustinem VENITUL MINIM GARANTAT

Cu totii dorim arta (fie ca ea este muzica, film, pictura, literatura, samd) insa prea putini dintre noi suntem dispusi sa dam credit si sa sustinem pe cei care, cum necum, au talent, au inspiratie si simt sa se dedice acestei pasiuni. Exista oameni inclinati catre actiune, cu simt practic, oameni care sunt tot timpul cu atentia in exterior si gasesc cu usurinta caile de a trai bine, de a prospera, insa majoritatea artistilor traiesc intr-o lume interioara, unde isi gasesc resursele sa creeze diversele forme de arta. De aceea majoritatea nu au simtul banului, nu stiu sa se ingrijeasca, nu reusesc sa se puna in valoare. De aceea exista impresarii ...

sâmbătă, 12 martie 2016

Trilogia MATRIX - filmul de weekend


THE MATRIX TRILOGY (1999 - 2003)

Continuam astazi lista de FILME CU MESAJ si/sau DE SUFLET si/sau SPIRITUALE, cu un film de weekend ce de multă vreme am căutat un pretext și un articol suficient de exhaustiv pentru a-l posta.
Trilogia Matrix, este filmul (seria de filme pecare noi o vedem ca un tot unitar) care a inspirat numele blogului, un film care ne-a marcat probabil pentru tot restul vietii.

Si iata ca acest articol a venit din partea prietenului Maryan de la blogul Noul Univers Christalin. Despre film s-a mai vorbit destul de mult și in cadrul articolului REVENIREA LA SURSĂ - Filozofie si Matrix (unele fragmente din acel articol vor fi reluate si in cadrul articolului de astazi), insa la final vom mai adauga cateva note personale. Este un film care trebuia sa fie prezent pe blog in intregime.

Preluam asadar integral  articolul de pe blogul lui Maryan:

joi, 10 martie 2016

PIM VAN LOMMEL - Conștiința și experiențele la limita morții

Consciousness Beyond Life: The Science of the Near-Death Experience

Cu o experiență de peste douăzeci de ani ca și cardiolog, Dr. Pim van Lommel a studiat experiențe în apropierea morții la pacienți care au supraviețuit unui stop cardiac. Lucrarea sa, descrisă într-un studiu din 2001, publicată în revista The Lancet și cartea sa din 2007: "Conștiința dincolo de viață, Știința și Experiențele în apropierea morții", oferă exemple despre cum conștiința de veghe nu coincide întotdeauna cu funcționarea creierului nostru, și arată că este posibil ca oamenii să experimenteze o anumită formă de conștiință, separată de corp.    
În acest interviu, Pim van Lommel descrie cercetările sale și pătrunde în taina experienței de moarte, ceea ce el numește o conștiință sporită care apare în momentul când creierul încetează să mai funcționeze. El compară detaliile furnizate de către pacienții cu stop cardiac la o imagine din mecanica cuantica a universului, unde totul este conectat și nu există nici spațiu și timp distinct. 

"Oamenii experimentează inconștiența într-o dimensiune în care timpul și spațiul nu mai joacă nici un rol", spune van Lommel. "Totul este acolo. Trecutul, prezentul și viitorul sunt incluse în această dimensiune a conștiinței. Dimensiunea este iubirea necondiționată și înțelepciunea. În această dimensiune, există doar subiectul, și totul este conectat instantaneu. "

sâmbătă, 5 martie 2016

DĂ MAI DEPARTE - filmul de weekend

PAY IT FORWARD (2000)

Continuam astazi lista de FILME CU MESAJ si/sau DE SUFLET si/sau SPIRITUALE, cu un alt film de weekend plin de mesaj si inima, un film care ofera o modalitate usoara de a schimba in bine lumea din jurul nostru.

Dar mai intai cate ceva despre film:

"Când un copil de 11 ani pe nume Trevor McKinney (Haley Joel Osment) începe clasa a şaptea în Las Vegas, Nevada, profesorul lui, Eugene Simonet (Kevin Spacey), le dă tuturor elevilor din clasa lui sarcina de-a concepe şi pune în aplicare un plan care să schimbe lumea în bine. Planul lui Trevor consta într-un program caritabil bazat pe o „reţea de fapte bune”. El îşi denumeşte planul drept „Pay it Forward”, care înseamnă că beneficiarul unei favori va fi obligat la rândul său să facă o favoare pentru trei persoane diferite ca să se achite de datorie.  Trevor este primul care face câte o favoare pentru trei persoane diferite şi le cere acestora să facă la rândul lor câte trei fapte bune, „sâdind” astfel „copacul bunăvoinţei.”

joi, 3 martie 2016

TEORIA CONSPIRAȚIEI - O nouă emisiune cu Emil Streinu la 6TV


Ne bucura revenirea pe "sticlă" a gen. Emil Streinu, de aceea dorim si noi sa va aducem la cunostinta aceasta noua emisiune. Emil Streinu nu credem ca mai are nevoie de nicio prezentare, fiind destul de prezent in mass media, dar si pe blogul nostru. Emisiunea poate fi vazuta in fiecare miercuri de la ora 20 pe postul tv 6tv (prin televiziune sau live online) sau pe canalul youtube 6tv.
gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...