Ieşirea Din MATRIX: Indicii ale Pământului Plat ?

marți, 19 ianuarie 2016

Indicii ale Pământului Plat ?

THE FLAT EARTH CLUES (2015)

Una din cele mai naucitoare teorii ale conspiratiei care ne-a venit in vizor in ultima vreme si pe care o vedem imbratisata din ce in ce mai mult de conspirationistii de serviciu, este una veche, de pe vremea cand nu exista cunoasterea stiintifica si cosmologica de acum. Stim ca exista foarte multa manipulare, foarte multa minciuna, ca istoria este scrisa de "invingatori" , ca stiinta nu este obiectiva ci este una materialista, sustinuta de papusari, menita sa mentina omul ancorat in iluzia materiei, sa mentina omul neputincios, lipsit de putere, sclavul unora care fizic (si mental) sunt deasupra lui, insa aceasta teorie a conspiratiei este efectiv greu de digerat. Nu avem o viziune formata clar, batuta absolut in cuie despre univers, ci una flexibila, care pe masura ce studiem se intregeste si se completeaza, insa teoria cu pamantul plat iese complet din orice schema, este complet in afara oricarei logici a creatiei asa cum o intelegem noi momentan.
Exista acum niste viziuni cosmogonice extrem de complexe, care sunt cu mult deasupra teoriilor oficiale (vezi teoria unificata a totului a lui Nassim Haramein), niste viziuni care ne ajuta sa intelegem atat dimensiunea materiala a vietii noastre cat si conexiunea cu lumea energetica si spirituala. Chiar ieri am vazut o reprezentare grafica foarte frumoasa a universului TORUS care se expansioneaza si se contracta in acelasi timp. Foate frumos si logic, de bun simt.  Vedeti filmuletul AICI.

Pe fundalul acesta al dezinformarii oficiale apare cate unul cum este cel din documentarul de astazi care ne prezinta o teorie gen Truman Show, combinata cu Dark City si Etajul al 13-lea, prin care ni se aduc fel si fel de argumente in favoarea acestei teorii prafuite, scoase de la naftalina ratiunii, o piesa de anticariat stiintific.

In spiritul blogului dorim sa prezentam insa orice teorie alternativa, oricat de nebuneasca ar parea, deoarece nu ne consideram Mafalda si poate, cine stie, un bob de adevar exista. Teoria de astazi insa nu ne ajuta absolut de loc sa intelegem universul mai bine, sa avem o viziune integratoare, mai holistica asupra universului, ci ne arunca si mai mult intr-o noapte a mintii. Este adevarat ca nu am studiat toata teoria ci ne-am oprit la inceput sa verificam unele dintre argumentele aduse , argumente usor verificabile, pe care dorim sa vi le impartasim si voua. 

Mai intai cateva idei pe foarte scurt despre aceasta teorie:

"Epur si muove! Această faimoasă 1 exclamaţie a lui Galileo Galilei, făcută în ciuda faptului că a fost silit sub ameninţarea torturilor Inchiziţiei să retracteze în genunchi şi în public teoriile sale privind mişcările planetelor, este parafrazată în sens invers, în zilele noastre, de un savant olandez care afirmă, cu aceeaşi tărie şi înverşunare, că „Pământul nu este rotund, ci plat ca o omletă!”.

Sigur că dr. Klaas Dijkstra nu mai este astăzi ameninţat de fulgerele Inchiziţiei, ci doar de ideile colegilor săi din lumea întreagă pentru care forma rotundă a planetei noastre nu mai poate fi pusă sub semnul îndoielii.

De mulţi ani Dijkstra stăruie asupra veridicităţii teoriilor sale. El a scris două cărţi şi oameni de ştiinţă afirmă că ideile expuse în ele „sunt foarte greu de răsturnat”. Iar un mare cotidian olandez comenta: „Cărţile sale sunt rodul unei munci inteligente pe care nimeni nu ar putea-o imita. Cărţile constituie o curiozitate printre lucrările de popularizare ştiinţifică ale acestui secol”. Klaas Dijkstra îşi susţine teoria sa şi prin prelegerile ţinute la universităţi olandeze. La sfârşitul fiecărei prelegeri, el pune întotdeauna auditoriului său următoarele trei întrebări:

1. Numiţi-mi un pilot care a zburat în jurul Pământului în direcţia Nord¬Sud.
2. Numiţi-mi un satelit sau astronaut care a zburat în direcţia Nord-Sud deasupra regiunii Polului Sud.
3. De ce nu există fotografii despre aşa- numita „parte inferioară” a globului pământesc cu Polul Sud în mijloc? Numai Polul Nord a fost fotografiat în acest mod!

Intrucât nimeni nu i-a putut răspunde până acum la aceste întrebări, Dijkstra consideră că teoria Pamantului plat este confirmată. El susţine: Pământul nu se învârteşte şi nici nu se roteşte în jurul Soarelui. Pe cealaltă parte a pământului nostru plat nu există viaţă. Acolo este numai apă.

Polul Sud, un inel  in jurul Pământului

Polul Nord este situat în mijlocul pământului nostru şi Polul Sud este un fel de inel în jurul Pamantului plat. Este imposibil de a trece peste acest inel. Descoperitori ai Polului Sud ca Scott,
Byrd şi Shackleto au încercat să facă acest lucru, dar ori de câte ori se apropiau de marginea Pământului, compasul le refuza serviciile sale şi ei erau nevoiţi să se înapoieze pe aceeaşi cale. Nici cu avionul nu este posibilă trecerea peste această margine. Compasurile nu mai funcţionează. Fireşte că zboruri în jurul Pământului sunt posibile în direcţia Nord¬Sud. Dar nu se ocoleşte Pământul, ci se zboară doar în cerc deasupra pământului nostru, având Polul Nord ca punct central.

Nici celebrul exemplu al liniilor ferate care se îmbină la orizont nu constituie pentru Dijkstra o dovadă că Pământul este rotund: „Aceasta este o iluzie optică, afirmă el. Vedem orizontul rotund nu pentru că Pământul este rotund, ci pentru că pupila ochiului nostru este rotundă”.

Americanii vor doar „sa prosteasca lumea”

Sfârşitul teoriei lui Dijkstra părea să fi sosit atunci când astronautul american Frank Borman s-a înapoiat pe Pământ cu fotografiile sale luate de pe nava spaţială Apollo 8. Dar olandezul nostru nu s-a dat bătut: „Fotografiile lui Borman au fost falsificate parţial de serviciul secret american. Foarte probabil că prin aceste fotografii s-a urmărit un scop politic. Toate fotografiile americanului ne arată numai partea vestică a Pământului… în afară de aceasta, pe fundal nu se văd niciodată stele. Acest lucru dovedeşte că pe cealaltă parte a Pământului nostru, cu o grosime de 60 km, nu există cer înstelat”.

Dijkstra nu se sfieşte să îi acuze pe americani de a încerca „să prostească lumea”. „Am dovezi că savanţii americani ştiu că Pământul nostru este plat. Dar, oficial, ei nu recunosc acest lucru, pentru că nu a sosit încă timpul”. Cu toate acestea, expertul în probleme spaţiale James Fulton a declarat, în urmă cu mai mulţi ani, că americanii intenţionează să folosească Luna ca un fel de oglindă pentru a putea să vadă sub ochi Pământul întreg. Dacă el ar avea formă rotundă, acest lucru ar fi imposibil”.

Klaas Dijkstra nu se arată surprins de faptul că teoriei sale i se acordă atât de puţină atenţie. „Forma sferică a Pământului este baza tuturor calculelor noastre ştiinţifice. Dacă se va dovedi că am dreptate, atunci se va prăbuşi întreaga ştiinţă.”

Profesorii olandezi care s-au ocupat pe îndelete de întreaga teorie a lui Dijkstra nu au reuşit până acum să răstoarne argumentele sale. Când a fost întrebat dacă în faţa dovezilor se va lăsa convins că Pământul este rotund, el a răspuns: „Aceste dovezi eu le aştept de 35 de ani”. Bineînţeles că fantasmagonicele teorii ale dr. Dijkstra au stârnit nu numai reacţia savanţilor, dar şi un val de ironii…" SURSA: http://conspiratii.ro

Unul dintre cel mai usor verificabile argumente ca pamantul este rotund este aparitia la orizont, cand privesti cu un binoclu sau chiar cu ochiul liber, a unui catarg de vas pe mare care apare de dupa orizont si se apropie incet incet de noi. Iese incet incet catargul si apoi incet incet se vede toata nava. Noi am vazut asta de mai multe ori, deci nu este nicio inselatorie. Puteti verifica oricand cei care doriti.

Apoi sa luam una dintre primele teorii peste care am dat rasfoind filmul, in episodul 7, asa s-a nimerit. Ni se spune ca de fapt harta pamantului plat ar fi cea care este si pe sigla ONU (conspiratie pe fata cica), adica aceasta:

HARTA 1

Dupa cum se poate observa, pe aceasta harta, distantele din emisfera sudica (in cazul de fata, catre extremitatea platoului)  ar fi mult mai mari decat in realitatea hartii oficiale. Adica asta :

HARTA 2

De fapt harta de mai sus este oficial acceptata doar intr-o parte a globului, caci pe la Americani si poate si pe la altii, harta arata mult mai diferit cum ar fi asta:

HARTA 3

Dupa cum vedeti in aceasta harta Groenlanda este aproape cat Africa desi in realitate este de 14 ori mai mica, tarile din emisfera nordica si uscatul sunt mult mai mari decat cele din emisfera sudica, ce pare "inferioara" ca marime fata de cea nordica. Si nordul si sudul sunt niste conventii care sa dea impresia iluzorie de susperior peste inferior, sus peste jos, insa nimic nu ne opreste cu adevarat sa ne uitam la harta invers.  In aceasta directie va invitam sa vedeti filmuletul de AICI, pentru a intelege ratiunea existentei acestei harti pentru copii cica.

In fine, tipul din filmul de astazi spune ca a cautat o gramada sa rezerve bilete intre orase aflate in destinatii din emisfera sudica, sa spunem de la Johanesburg din Africa de Sud la Perth in Australia. Conform hartii pamantului plat , HARTA 1, vedem ca intre Africa de Sud si Australia ar fi o distanta enorma si cumva este indreptatita o escala prin Dubai sau India. Tipul spune ca oricat a cautat nu a gasit un zbor mai scurt de 37 de ore pentru distanta Cape Town , Awkland , Noua Zeelanda, de ex. 
Ei bine, m-am ambitionat si am cautat pe https://www.expedia.com la nimereala efectiv, un zbor intre Johannesburg si Perth, Australia. Am calculat distanta de zbor care mi-a dat cam 8 300 km, deci cam in 8 - 9 ore ar trebui sa fie ok, la o viteza de zbor medie de 1000 km/h , directa fara escala. 


Si la o prima cautare am gasit asta:



Zbor direct intre Johannesburg la Perth, fara escala, 9h 20 min. Asadar am gasit rapid o minciuna. Nu am investigat mai departe deoarece nu avem timpul si rabdarea sa sapam mai profund. Sa fie ghinion ca am demontat din prima un argument mincinos in sprijinul acestei teorii "revelatoare" sau un noroc ca ne-am salvat timpul si energia? Judecati singuri ....

Actualizare :

1) Ne-a mai venit o intrebare. Daca lumea e plata cum de nu este luminata toata odata de Soare? De ce nu vedem cu totii Soarele odata cand e sus pe cer? E totusi baritai luminatorul. Cum e posibil sa fie bezna intr-o parte si in cealalta nu? Nu s-ar reflecta lumina soarelui de bariera solida a Domului?

2) Cei care vor sa investigheze si dintr-o sursa scrisa cele spuse in film , cei care stiu engleza pot investiga cartea: 200 Dovezi ca Pamantul nu este o bila in rotatie.

VEDETI DOCUMENTARUL TRADUS AICI:

68 de comentarii:

  1. Pai pe bilet e ciudat. Pleci la 9pm si ajungi la 12pm plus o zi. Adica 27 ore nu 9... Hmmm

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai pe bilet e ciudat. Pleci la 9pm si ajungi la 12pm plus o zi. Adica 27 ore nu 9... Hmmm

    RăspundețiȘtergere
  3. Diferenta de fus orar intre Johanesburg si Perth este de 8 sau 9 ore. Deci este relativ calculul. Presupun ca cei din avion isi vor da seama ca au calatorit 27 de ore sau 9 ore ... lol ... nu poti insela pasagerii in halul acesta.

    RăspundețiȘtergere
  4. Adriana Dalba, ceea ce spui tu este foarte foarte... ma lasa fara cuvinte

    RăspundețiȘtergere
  5. pai ma i a fi ti atenti aici: o chestie - nu trebuie sa fi inginer..cu studii..fizician...etc ca sa sti ceva: ia tu o furnica.. si pune o pe un suport ok? (sa fie orice forma geometrica vrei tu) ok? apropie te cu ochii de ea: si ea va pleca da? parcurge distanta suportului tau in: 5 secunde! bun! ai notat da? ok! acum departeaza te de ea! cu 40 m distanta! ia vezi tu timpul mai e la fel exact? ia indeparteaza te tu..si mai mult de ea! si tot asa..mai percepi tu timpul la fel?

    RăspundețiȘtergere
  6. intrati pe https://planefinder.net/ si o sa vedeti zboruri naspa, o sa vedeti cum dispar avioane de pe ruta si apar la aterizare sau avioane in zbor in alt loc decat cel al rutei. O sa va bulversati. Realitatea? PAMANTUL ESTE PLAT.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Atunci, de ce vedem noi CURCUBEUL sub forma unui arc de cerc ??????

      Ștergere
  7. Nici eu nu sunt adeptul teoriei pamantului plat , insa sunt cateva lucruri care ma pun pe ganduri .
    Unghiul format de razele soarelui strecurandu-se printr-e nori , e cea mai mare dilema , pe care nu o pot scoate din cap.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta vrea sa spuna ca soarele nu este asa mare cum suntem mintiti, si nu asa departe de pamant. Soarele se invarte in cercuri deasupra pamantului, pamantul fiind plat. Dovezi sunt multe. Minte pt crezut e nevoie.

      Ștergere
    2. Se spune ca nu ar gi atat de departe pe cat s.ar crese. Pentru ca daca ar fi, ar trebui sa vina paralel pe pamant nu cu unghiul respectiv

      Ștergere
  8. Dar chiar, știe cineva care este cel mai sudic punct de pe planeta noastră, unde există o populație permanentă? Sau mai bine zis s-a înhumetat cineva de aici să trăiască mai mulți ani acolo într-unul dintre orașele emisferei sudice să ne spună ce a simțit pe viu? Câte ore stă soarele pe cer vara și/sau iarna? Cum se vede soarele la răsărit și la apus vara sau iarna, dacă există asemănări notabile în privința acestor fenomene sau nu sau există dar sunt foarte puține? Așa ne putem da seama de veridicitatea acestei teorii!

    RăspundețiȘtergere
  9. Daca tot ai cautat zborul Johanesburg - Perth, trebuia sa faci o rezervare sa vezi ce iti zic colegii :)) dar te-ai multumit cu putin

    RăspundețiȘtergere
  10. Puteti vedea si "midnight sun" timp de 3 zile soarele sta deasupra orizontului..se merita o vizita in Norvegia in perioada aia.nu?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foarte interesant. De fapt soarele nu se roteste daca sta acolo trei zile.

      Ștergere
  11. Ai tratat subiectul cu foarte multa superficialitate..;)

    RăspundețiȘtergere
  12. Ai tratat subiectul cu foarte multa superficialitate,doar pentru ca sa salvezi timpul si energia??

    RăspundețiȘtergere
  13. Exact ... am si eu limitele mele de prostie.

    RăspundețiȘtergere
  14. Mult succes.Sper sa nu excelezi in asta. Free your mind, my friend..

    RăspundețiȘtergere
  15. Eu cred, cu tot respectul, ca cei care cred in teoria asta au nevoie de o cazare definitiva la un azil de nebuni. apreciez truda si intrebarile interesante dar reduntante. De genul daca nu raspunzi la o intrebare, inseamna ca am dreptate. Unde a mancat iancu de hunedoara la ziua lui la 21 de ani? Nu stii sa raspunzi? Pai stiu eu, la pizza hut. sherlock "spunea" nu potrivi faptele dupa teoria din capul tau, ci fa o teorie care se potriveste dupa fapte.

    RăspundețiȘtergere
  16. Subiectul a fost tratat superficial. Daca "teoria pamantului plat" ar deveni realitate, atunci majoritatea subiectelor tratate pe acest site, ar deveni superfluua.Pe youtube subiectul este tratat mai detaliat. Ca o " coincidenta" : in urma cu trei zile am urmarit un film din 2011 care avea ca tema viata unui baietel (prooroc si vindecator) care a trait intre 1982-1993, ulterior canonizat. In film povesteste mama lui. Initial nu am luat-o nici eu in serios pana cand am vizionat "Pamantul ingradit" si altele. Pentru cei care "au timp si rabdare sa sape mai profund"... https://www.youtube.com/watch?v=yME8Q2Lh-uA&t=174s

    P.S. unghiurile pe care le fac razele soarelui printre nori sunt dovada irefutabila ca acesta se afla langa pamant...matematica o dovedeste.

    RăspundețiȘtergere
  17. Doamnelor si Domnilor,sunt de părere ca momentan balanța e echilibrata in ambele părți.Argumentele Pământului plat sunt la fel de puternice ca cele ale Pământului rotund.Sincer,eu nu știu ce sa mai cred,așa ca dacă cineva ma întreabă "Ce forma are Pământul ",răspunsul meu este "Nu știu".Exista 33.(3) șanse ca Pământul sa fie rotund,33.(3) șanse ca acesta sa fie plat si 33.(3) șanse ca acesta sa nu fie nici una nici alta.Numai bine tuturor!

    RăspundețiȘtergere
  18. Am tot respectul pentru opiniile fiecăruia,însă,va rog nu va mai grăbiți sa jigniți,sa judecați si sa anulati o teorie.Nici eu,nici tu si nimeni de aici nu poate sa dovedească cu exactitate ce forma are Pământul.Doar pentru ca majoritatea imbratiseaza teoria Pământului rotund,nu înseamnă ca așa este.Doar pentru ca te ai născut si ai crescut cu aceasta perspectiva,nu înseamnă ca este cea adevarata.Repet,ambele tabere au argumente egale.
    Un argument care m-a pus pe gânduri(susține Pământul Plat),este cel legat de sateliți,de ce in nici o poza cu Pământul,in nici o filmare,nu apare nici un satelit?Pamantul ar trebui sa apăra înconjurat de ei

    RăspundețiȘtergere
  19. Eu personal am vazut cu ochiul liber diversele puncte luminoase ce nu pot fi altceva decat staeliti si de asemenea am vazut statia spatiala internationala la ora in care trebuie si aparea pe aplicatia din telefon. Plus ca exista astronomi amatori care au pozat de la sol statia spatiala. Suprafata pamantului este uriasa si cateva mii de staeliti nu s-ar vedea in felul in care vorbiti. Pentru mine este evident ca exista sateliti deoarece altfel nu s-ar putea comunica din mijlocul oceanelor de pe nave. Apoi am observat ca exista zone unde nu am niciun semnal telefonic si cu toate astea semnalul GPS este ok ...

    RăspundețiȘtergere
  20. ...de-aia toate antenele parabolice sunt intr-o pozitie orizontala...sa capteze mai bine semnalul satelitului, ha? N-am vazut niciodata o antena parabolica in pozitie verticala sau aproape verticala... Un sfat adeptilor teoriei pamantului-glob: inainte de a desfiinta teoria pamantului-plat, incercati sa va documentati(fara a jigni pe cineva)...numai asa putem avea o dezbatere obiectiva...cu argumente pro si contra. va doresc sa cercetati si sa judecati cu mintea voastra...uitati pentru moment informatia primita la scoala...

    P.S. V-am recomandat mai sus un filmulet despre un baietel rus de 11 ani care avea darul proorociei...si nu vorbea despre chestii generale. Poate , pe unuii, ii ajuta...macar primele 5 minute.

    RăspundețiȘtergere
  21. Dar de cabluri subacvatice ce zici?885.000 de kilometri de cabluri subacvatice cu ajutorul cărora noi vorbim acum aici

    RăspundețiȘtergere
  22. https://youtu.be/ZuToYSYdJS0 ....(Nu susțin nici o parte)

    RăspundețiȘtergere
  23. Poate ca singura soluție este o expediție secreta la Polul Sud.

    RăspundețiȘtergere
  24. Si aceste cabluri subacvatice au rolul de antena pe toata lungimea lor? Serios? Lol ... Sau fiecare nava pleaca cu un cablu subacvatic dupa ea? Absurd.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Citește puțin despre cablurile subacvatice..Sa vezi despre ce este vorba.Repet,eu nu susțin nici o teorie însă încerc sa ma documentez cât de mult pot in legătura cu altele.E de ajuns sa scrii pe Google "cabluri subacvatice"

      Ștergere
  25. https://youtu.be/tu1pv2TWl-M

    RăspundețiȘtergere
  26. Nu am gasit nicio evidenta ca acele cabluri ar transmite internet ca niste antene (prin ele trece informatia de la un capat la celalalt si este receptionata la capete nu pe parcurs, asta inseamna fibra optica). Si din ce am vazut de exemplu in Pacificul de Sud nu este niciun cablu tras ... acolo sunt suprafete imense de apa, poate mai mari decat RUSIA si totusi navigatorii din acea zona, au internet. Si nu mi-ai explicat nici cum este posibil sa nu am semnal telefonic si totusi sa am GPS-ul functional.

    RăspundețiȘtergere
  27. Apoi cu un internet prin staelit de genul acesta http://www.skydsl.eu/ro-RO/Internet-prin-satelit?affiliate=ROUADS001&geo_loc=1011804&geo_loc_int=&gclid=CO6s-YzkhtICFU6dGwodU60BQQ te poti duce si in desertul Sahara sau in vaile muntilor oriunde in salbaticie si ai net ... in zone in care nu ajunge poate nici semnalul radio, printre munti samd ...

    RăspundețiȘtergere
  28. http://cyd.ro/tara-de-dincolo-de-poli/
    Merita citit!Daca am spus ca nu țin nici o parte,acum sincer,încep sa ma îndoiesc de Pământul rotund.Incep sa cred ca trăim intr-o lume ce nu este ceea ce pare.E super aiurea când apar argumente care se opun logicii cu care ai crescut,simți un război ce se da in inima si in creierul tău.Nu vreau sa par vreun nebun care crede in teoriile conspirație sau etc.Dar serios acum..Încep sa cred ca exista viata dincolo de poli.Daca am trăit intr o minciuna pana acum?Incepand de acum in cel mult doi ani,o sa fiu pregătit din toate punctele de vedere pentru o expediție la unul din poli,mai bine zis dincolo de unul din poli.Trebuie doar sa găsesc,oameni dispuși si motivați sa afle ceva nou,sau sa afirme ceea ce toată lumea crede.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poate va ganditi si la teoria pamantului gol..., dupa Nasssim Harramein toate planetele sunt goale iar in interior au o singularitate..., soarele negru...,think...

      Ștergere
  29. Ati observant care-i diferenata dintre adeptii pamantului plat si adeptii bubble-earth? Prima categorie este mult mai documentata...au studiat ambele teorii ca sa poata veni cu argumente, a doua categorie (copii sistemului)s-a rezumat doar la informatia primita de la tovar'sha invatatoare si de la TV...pacat...te si miri ca suntem atat de usor de manipulat...daca mai aduci in discutie si subiectul despre Firmamentul pamantului, ar fi in stare sa te arda pe rug.
    Inca o data va sugerez...vizionati filmul de mai jos (un baietel prooroc din Rusia care a trait intre 1982-1993 a vorbit despre forma pamantului si nu numai)...macar primele 5 minute.Daca nu se misca nimic in mintea vostra,daca nu va determina sa cautati mai departe, atunci renuntati,are grija sistemul de voi...pentru ca nu este vorba de faptul ca nu aveti suficiente argumente pentru a crede teoria flat-earth, ci, mai degraba, va e teama de faptul ca informatia pe care ati acumulat-o pana acum, ar putea fi FALSA: "viata pe Marte", "salvarea extraterestra" etc. DESCHIDETI-VA MINTEA, CERCETATI, NU RAMANETI BLOCATI IN....MATRIX !

    https://www.youtube.com/watch?v=yME8Q2Lh-uA&t=174s

    RăspundețiȘtergere
  30. ...pana acum am postat trei comentarii pe aceasta pagina si doua nu au aparut. Se pare ca "cineva" nu doreste "sa iesim din MATRIX".

    RăspundețiȘtergere
  31. Eu nu am vazut nicio antena parabolica orientata la orizontala nici verticala ci intr-un unghi apropiat de 45 de grade de obicei orientat intr-o directie sau alta. Posibil si pentru a se evita acumularea de zapada pe farfurie.
    Eu am o viziune cosmogonica asupra pamantului, multiversurilor si asupra spiritualitatii in care teoria pamantului plat nu tine ...

    Pentru mine e mult mai plauzibila viziunea lui Nassim Haramein despre univers, pamant si orice alta forma manifestata (de la particula la galaxie)
    https://www.youtube.com/watch?v=tbruPR3o0Zc ...

    Teoria Pamantului plat nu-mi ofera nicio intelegere mai vasta asupra a nimic ... De ce ar fi asa? Cine a facut asta? Care ar fi explicatia pentru o astfel de forma si corelatia acesteia cu orice vedem noi in jurul nostru? Care este viziunea de ansamblu a acestei teorii?
    Pana una alta eu personal nu am gasit decat dovezi care infirma doveziile pamantului rotund, dar nu am vazut o teorie cosmogonica mai inalta care sa aduca un plus de intelegere legat de noi si rostul nostru in Univers.

    RăspundețiȘtergere
  32. Martin Luther King vorbește in ultimul sau discurs despre "tărâmul/tinutul promis".Este oare vorba despre Agartha?Se știe ca si JFK credea in existența acestui ținut.https://youtu.be/Oehry1JC9Rk
    Robert Dorin,felicitări,in sfârșit un om care este capabil sa adune informațiile ambelor tabere,sa le inteleaga si apoi sa tragă o concluzie.Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  33. Cum explicati harta lui Buache http://www.ancient-origins.net/artifacts-other-artifacts/buache-map-controversial-map-shows-antarctica-without-ice-005647 si harta lui Piri Reis http://www.ancientdestructions.com/piri-reis-map-of-antarctica/ pentru Antarctica ..Poate nu ne incredem in pozele NASa si ale altor cercetatori din prezent, dar iata harti vechi de sute de ani care ne descriu Antarctica ... Harta lui Piri Reis ne arat cum este de fapt Antarctica sub gheata, ceea ce arata ca e facuta dupa niste harti vechi de pe vremea cand acolo nu era gheata, adica zeci de mii de ani.

    RăspundețiȘtergere
  34. Nu voi mai ingurgita informatii pe care sa nu le pot verifica, macar cu ajutorul notiunilor elementare de logica, matematica, fizica etc.
    Sunt harti vechi de sute de ani, autentice sau nu, care sustin ambele teorii: (pare un pic suspect totusi, ca harta lui Buache si cea a lui Piri Reis se concentreaza "ca o coincidenta" fix pe Antartica...parerea mea).

    http://chroniclingamerica.loc.gov/lccn/sn85047084/1907-01-09/ed-1/seq-5/#date1=1907&index=0&rows=20&words=Centuries+centuries+Map+map+ten+Ten&searchType=basic&sequence=0&state=&date2=1907&proxtext=TEN+CENTURIES+MAP&y=0&x=0&dateFilterType=yearRange&page=1

    De ce sa ne agatam de descoperirile unora sau teoriile altora, cand sunt lucruri atat de evidente pe care le putem verifica noi…...este atat de simplu. Conditia e, sa nu ramai in ignoranta.
    Cum sa inghit aberatia pe care mi-o serveste NASA, cum ca soarele se afla la 150mil km fata de pamant avand si un diametru de 1.300.000 de ori mai mare ca volum, cand unghiurile formate de razele soarelui imi indica faptul ca el se afla langa noi si are dimensiuni mai mici?...in mod sigur si voi ati avut ocazia unei experiente cu imaginea razelor solare printre nori.
    Cum dracu se deplaseaza o naveta spatiala (care se comporta ca un planor la revenire, pt ca nu are system de propulsie)sau un cosmonaut in spatiul vid, cand principiul de deplasare al unui obiect este bazat pe legea a treia a fizicii a lui Newton conform careia pentru fiecare actiune exista o reacţie egala si de sens opus ...care este reactia intr-un spatiu vid, cand avioanele care zboara vertical la un moment dat nu se mai pot inalta datorita rarefierii aerului, pentru ca atmosfera este cea care "impinge" aeronavele. In vid ce anume “le impinge” (sa nu-mi spuneti de praful cosmic ca incep sa vars)?...nu ar trebui sa ramana pe loc conform legii a 3-a a fizicii indifferent de ce anume le propulseaza?... iar asta nu trebuie sa ne-o spuna Newton, ci bunul-simt. Nu mai zic de modul de deplasare al statiilor spatiale(cu oameni la bord)care au o viteza modesta de numai 28mii km/h…bunul simt imi zice ca nu pot “inghiti” rahatu’ asta…cand tu abia reusesti sa ridici o naveta cu 2 butelii gigant (7.9 km/s ?) si un dit’ai cazanu’ de rezervor de cateva tone care “sa te arunce”dupa declupare “pe orbita” din inertie , in conditiile in care cu cat te apropii de stratosfera, ionosfera etc, acceleratia scade pentru ca nu te mai ajuta atmosfera. Eu stiam ca la mach 3 obiectele se cam incing la frecarea cu aerul….si ei lanseaza cu 7,9km/s?... de 20 de ori viteza sunetului?
    Unde naiba-i imaginea aia din satelit sau "de pe luna" cu pamantul turtit la poli (asa cum am invatat la scoala} ca urmare a fortei centrifuge? ...si, daca tot e turtit pamantul , cum naiba de nu se aduna oceanele la ecuator? Cum de nu se resimte diferit forta centrifuga de la ecuator fata de cea dinspre poli? Oare n-ar trebui sa fim mai usori catre ecuator?...asta ca sa nu zic ca la o viteza de rotatie de 1600km/h, ar cam trebui sa ne luam zborul…parerea mea.
    De ce nu mi s-a zis nimic la scoala despre primul om care a ajuns in stratosfera in 1931 ( profesorul Auguste Piccard) si despre ce anume zice “ fraierul” asta referitor la forma pamantului vazuta de sus?
    Eu, dac-ar fi, n-as incerca sa contraargumentez…..sa nu pic in derizoriu, nu de alta. …
    M-am cam incins, ha?! :-))  Nu vreau sa jignesc pe nimeni. Nici eu nu le-am stiut pe toate pana acum o luna, dar am facut un exercitiu simplu: faci abstractie de ce te-au invatat altii si incepi sa gandesti TU.
    Si am mai observant ceva: pe masura ce caut mai mult, gasesc tot mai multe argumente in favoarea teoriei pamantului-plat, dar pentru cealalta teorie am ramas cu aceleasi argumente...neverificabile. Sa fiti iubiti.

    RăspundețiȘtergere
  35. Chiar nu sunt specialist dar cautand raspunsul la unele intrebari vin anumiti specialisti care le explica. iata aici de ex https://www.quora.com/How-does-jet-propulsion-in-space-work cum functioneaza rachetele in spatiu.
    Nu inteleg care e treaba cu razele solare prin nori ? Daca este mai jos pe linia orizontului razele se vad din alt unghi.. cu cat urca se vad in alt unghi. Nu vad care e problema.
    Daca sistemul de propulsie oferit in linkul acela este convingator , presupun ca pot accelera oricat de mult atata timp cat nu mai exista forta de frecare cu aerul si prin acele sisteme de propulsoare sa se opreasca la viteza dorita. De ce sa se adune oceanele la Ecuator?

    Sunt multe de spus ..eu stiu ca teoriile oficale put, dar si teoria pamantului plat pute tare a PSYOP ... fara suparare.
    Nu cunosc viteza de ridicare a rachetei, dar o sa ma interesez. Stiu ca sunt echipate special cu sisteme de protectie foarte dure care sa reziste arderilor.
    Nici eu nu cred in teoria oficiala a gravittiei, dar cred in modelul universal ORange care se aplica tuturor formelor si explica campul electromagnetic din jurul pamantului, al nostru si al multiplelor sisteme vii. Am facut trimitere mai sus la acest link.
    Legat de viteza de rotatie cu 1600 km/h aici am stat si m-am gandit si eu f mult. Singura explicatie se leaga tot de teoria singularitatii a lui Nassim haramein, care spune ca absolut orice atom, orice particula, orice lucru vizibil sa zic asa , are in centrul lui o mini gaura neagra. Toate aceste minii gauri negre sunt ordonate in jurul gaurii negre mai mari din formle mai complexe din care fac parte. De exemplu in corpul uman se spune ca mini gaura noastra neagra organizatoare a triliardelor de triliarde de gauri negre din fiecare atom si particula a noastra ar fi undeva prin dreptul inimii. Apoi se spune ca in centrul planetei este o garua neagr care la randul ei atrage catre ea toate celelate gauri negre. Insa in acelasi timp exista si acel orizont al evenimentului, orice gaira neagra fiind si o emitatoare de radiatie. Dupa orizontul evenimentului lucrurile devin vizibile si se structureaza in manifestare dupa anumite tipare ce corespund numarului de aur si structurii vidului. Teoria e complicata si implica structura orange a universului.

    RăspundețiȘtergere
  36. Cand soarele se afla la o anumita "inaltime" pe cerul inorat (nu la orizont), se poate observa cum, uneori, razele "isi fac loc" printre nori si "pica" intr-o forma divergenta pe pamant formand unghiuri ascutite, drepte sau obtuze (intre ele). Cu putina imaginatie si fara prea multa teorie, ti-ai da seama ca de la o distanta de 150mil km, razele ar fi percepute de noi intr-o forma paralela si nu divergenta. Daca o raza cade perpendicular pe pamant si poti masura distanta dintre acel punct si oricare alt punc al unei alte raze, atunci restul e matematica clasa a V-a … tg ⍺ si afli distanta pana la soare din care macar 5 zerouri tot ai sa tai ..… Imagineaza-ti ca esti o celula care-si duce traiul pe o minge [poate fi si plata, nu conteaza :-) ] din curtea casei. Deasupra mingei se afla o sita. O raza a soarelui (pe care o percepem ca avand laturile paralele, desi in realitate sunt divergente) se strecoara printre nori si lumineaza toata mingea prin sita. Ca sa-ti intelegi dimensiunea, celula fiind, campul tau vizual este limitat la o mica particica de pe minge, restul, pentru tine e orizont si spatiul-cosmic. Acum spune-mi omule-celula, in ce forma crezi ca vei percepe fasciculele care-ti lumineaza mingea prin sita : forma divergenta cu unghiuri ascutite, drepte si obtuze sau intr-o forma de fascicule paralele? Stiti ce-ar raspunde un ignorant? ….”o fi asa, dar asta nu confirma teoria ca pamantul e plat, deci tot balon e…" sau "Fals, ca razele sa fie paralele, soarele ar trebi sa aiba forma cubica cu fata indreptata spre pamant...hahaha” :-))
    Pentru restul subiectelor am spus ce-am avut de spus in postarea de mai sus…
    Nassim Haramein ,un geniu a carui teorie am imbratisat-o si eu, chiar dac nu am inteles-o intru totul dar am intuit ce a vrut sa demonstreze.…poate ca teoria sa isi gaseste aplicabilitate si in cazul pamantului plat, cine stie…. Univers …. Microunivers…care-i diferenta...?!
    E trist, totusi, cand oamenii se agata cu disperare de o iluzie doar pe baza unor teorii pe care, poate, nici ei nu le inteleg sau care sunt inaplcabile ramanand doar la stadiul de teorii, in detrimentul principiilor si legilor fizicii, matematicii , logicii etc.

    RăspundețiȘtergere
  37. Mie teoria pamntului plat nu-mi aduce nicio intelegere superioara asupra multiversului in care traiesc ...pe cand teoria lui Nassim Haramein chiar conecteaza punctele bine si aduce un plus de intelegere a tot ceea ce exista in jurul nostru, de la microcosmos la macrocosmos ... Teoria Pamantului plat nu explica nimic, nu aduce o dimensiune spirituala intelegerii noastre, nu vine cu un plus ci cu multe minusuri.

    Este o mare mare diferenta ...teoria pamantului plat nu explica nimic, a lui Haramein explica totul.

    Legat de razele solare nu pot sa-mi imaginez ce vrei sa spui. Nu cred ca as vedea soarele cu razele paralele ... Cand lumina pleaca dintr-o sursa asa de indepartata tocmai, ca razele nu mai sunt asa de paralele ci divergente. Nu reusesc sa-mi imaginez ce vrei sa spui, imi pare rau.

    RăspundețiȘtergere
  38. Dorin, tu te contrazici singur.In "documentarul" cu mama copilului ala, ea zice: "Ca trebuie sa te afli la nivelul soarelui sa vezi ce forma are pamantul si cum arata". Tu zici ca soarele nu se afla la milioane km distanta, e aproape de noi. De ce as crede ce ai zice? De ce as crede o femeie,ca pruncul ei a zis ce a zis? Daca pamantul e plat, explica-mi, cu dovezi care e treaba cu fusul orar. Daca e plat, ar trebui sa fie zi acum, la 12:30 cand scriu acest comentariu, pe toate continentele.

    RăspundețiȘtergere
  39. ...poate ca exemplul meu de mai sus nu e cel mai bun, poate ca teoria lui Nassim Haramein este adevarata si celelalte teorii sunt false, inclusiv geneza ("pamantul era fara forma si gol",nu rotund; "si D-zeu a facut o intindere si a despartit apele care sunt dedesubtul intinderii, de apele care sunt deasupra intinderii...si D-zeu a numit intinderea CER"), poate ca nu suntem "buricul Universului" si mai sunt si altii asemenea noua, care "se tot ascund"....cine stie?! Sper, ca intr-o zi adevarul sa iasa la lumina oricare ar fi el, dar macar, sper ca acesta sa nu fie tot o teorie.

    Gabriel, eu n-am zis ca trebuie crezuta femeia, insa afirmatiile ei sunt sustinute de demonstratii care sustin teoria pamantului-plat. Si eu am privit plictisit acel film...pana sa-mi dau seama ca perspectiva era gresita. Intradevar, n-ai cum sa vezi pamantul de la o asemenea distanta. Insa afirmatia baiatului e adevarata in contextul unui soare aflat deasupra noastra (privit ca sursa de lumina, caldura, energie si nu ca o gigantica stea) Pe youtube sunt zeci de filmulete care-ti explica modul de "functionare" al fusului orar pe un pamant plat...

    RăspundețiȘtergere
  40. Dorin, plat, rotund,exagonol, nu cred ca asta conteaza.Sunt multe alte lucruri importante si grave, decat ce forma are Terra.

    RăspundețiȘtergere
  41. Pamant plat ziceti.Deci, ziua cineva aprinde soarele,dar incet cu potentiometru sa nu ne doara ochii,iar noaptea il stinge. Ca la mine in camera.Si ce credeti,am si diferente de fus orar. in bucatarie lumina aprinsa,este ora12 am,in sufragerie doar un spot mic,apusul,superb ce sa zic iar in baie noapte. cam asa functioneaza pamantul plat nu? OOfff Galilei murisi de geaba. vezi daca te-ai inteles cu americani asa i-ti trebuie

    RăspundețiȘtergere
  42. io cred ca Dumnezeu avea o problema cu sferele sau geoidele cum vreti. pur si simplu il enervau si a facut pamantul plat. merge explicatia?

    RăspundețiȘtergere
  43. Am inteles,pamantul este un cerc plat,luna si soarele doua sfere mici care se invart deasupra lui,iar restul planetelor, stelelor si galaxiilor sunt o alta manipulare a nesimtitilor de la NASA! Bunuiesc ca pamatul are si tulpina si radacina ca daca e un cerc plat trebuie sa fie sustinut de ceva ca doar n-o sta atarnat in cosmos,ca na e creatia lui d.zeu :))! Eu ma intreb altceva, totusi,eu vad noaptea cand ma uit la cer, zeci poate mii de alte stele...oare si acelea sunt sfere mici care se invart deasupra altor pamanturi plate? Dar poate si luna si soarele sunt si ele plate,corect? Totul este plat in univers :))) Inclusiv creierele unora,sunt atat de plate si lipsite de interconexiuni neuronale :)

    RăspundețiȘtergere
  44. Salut,

    FreeYourMind, dupa ce te-ai uitat la cel putin 10% din clipurile de pe youtube care au ca tema ''Flat Earth'', abia atunci o sa incepi sa intelegi mai mult.

    Iti recomand sa incepi cu acest clip: https://www.youtube.com/watch?v=StXi8cKj5uE
    Apoi, devoreaza toate clipurile de pe aceste canale..:
    1. https://www.youtube.com/user/ericdubay77
    2. https://www.youtube.com/user/markksargent
    3. https://www.youtube.com/channel/UCS_FY5mR4g22L_E9t1D_ExQ
    Alte clipuri:
    1. https://www.youtube.com/watch?v=22A4vsG8WYQ
    2. https://www.youtube.com/watch?v=zoCkQhbs4mg
    3. https://www.youtube.com/watch?v=Qr6Vcvl0OeU

    Devoreaza acest site: http://www.testingtheglobe.com/ (Imagineaza-ti ca esti in clasa I).

    Am fost credincios, ateist, acum sunt neutru. Cand voi sta ''personal'' de vorba cu dumnzeu, abia atunci voi ajunge sa stiu (nu sa cred!) ca exista dumnezeu.

    Am crezut ca pamantul este rotund, plat, acum sunt neutru. Cand o sa pot cuprinde cu ochii mei pamantul din ''spatiu'' abia atunci voi ajunge sa stiu(nu sa cred!)cu adevarat care este forma reala ...

    RăspundețiȘtergere
  45. Acest articol mi se pare foarte superficial , nu mi se pare corect sa faci un articol fara sa studiezi mai bine aceasta teorie , una din placeriile mele a fost aceea de a urmarii documentare despre univers , galaxii , planete pentru colonizare ,etc. Am inghitit toate astea pana acum 6 luni cand am dat din intamplare peste aceasta teorie ,dupa ce am studiat-o si am urmarit toate expeditiile astronautiilor , in asa zisul spatiu , lansari ale rachetelor , mereu este folosit Fish Eye pentru a face curbura pamantul , dupa ce m-am documentat despre fiecare aspect in parte pot spune ca nu am absolut nici o indoiala ca PAMANTUL este PLAT !! Dovezi exista , trebuie doar sa cercetezi , Asta nu inseamna ca nu am habar despre univers .

    RăspundețiȘtergere
  46. Dar ce-ar fi fost sa nu mai pierd vremea absolut de loc pentru aceasta teorie care mi se pare o operatiune psyops? Macar am adus-o in discutie, desi nu am simtit ca merita ...Pentru mine paantul plat nu are niciun sens, nu-mi aduce niciun fel de plus ca si intelegere, viziune asupra lumii in care traiesc ... pe cand viziunea lui Nassim Haramein de exemplu, teoria universului orange, reflectatatat la scara micro cat si macroscopica imi face legatura intre fizica cuantica si fizica macro, intre spirt si materie ...structura holo fractografica a universului dar si a planetei noastre cat sia fiecarei fiinte vii, teoria singularitatii mi se par mult mult mult mai coerente si mai de studiat decat sa-mi bat capul cu teoria Pamantului plat care nu explica nimic din toate astea, este un DEAD END ... asa ca bha ma lasati cu pamantul plat ca daca ma supar am sa sterg articolul asta si va dau ignore total.

    RăspundețiȘtergere
  47. Sunt niste semne de intrebare peste tot si la teoria plata si la teoria sferica. Intrebarea mea este -de ce sunt facute filme doar cu extraterestri,cu nave spatiale care colinda unversul si etc. Nu exista nici un film artistic SF cu pamantul plat SI cu expeditiile americane la polul sud si nord, cu harta lui Piri Reis cu harta din hawaii.

    RăspundețiȘtergere
  48. Exista un film sf cu un pamant plat ... vezi Dark City https://fymaaa.blogspot.ro/2015/05/orasul-intunecat-30052015.html ...poate unul dintre cele mai bune filme facute vreodata ... dar si Etajul 13 care spune ca nu e nici plat nici neplat ci virtual https://fymaaa.blogspot.ro/2015/04/etajul-13-29042015.html ... la fel si Truman Show care sugereaza daca te gandesti mai bine posibilitatea trairii vietii sub un dom si a unui Dumnezeu care ne conditioneaza sa nu ne depasim granitele ...http://fymaaa.blogspot.com/2014/10/soul-lui-truman-noul-si-adevaratul-big.html
    Si filmul Existentz sugereaza ideea ca traim o lume virtuala nici plata nici neplata.http://fymaaa.blogspot.com/2016/11/existenz-19112016.html
    Sa nu mai vorbim de filmul Matrix care sugereaza ca traim o lume virtuala de fapt. https://fymaaa.blogspot.ro/2016/03/trilogia-matrix-12032016.html

    RăspundețiȘtergere
  49. după treizeci de ani de zbor militar în odiosul comunism și mulțime de experimente făcute, am concluzionat: pământul este drept și staționar; soarele se rotește în jurul polului nord la aprox. 6000 km; nu am detectat în comunism nici un satelit decât aeronave și baloane meteo, totul este o mare minciună, GPS-ul funcționează pe stâlpii GSM. Omenirea trăiește o conspirație și o mare falsitate, prin imagini și filme falsificate, dar nici nu merită adusă la adevăr, deoarece a participat din greu la uciderea celor care spuneau adevărul, iar documentele și experimentele distruse și arse. Dar mai găsim puțini neșterși și nespălați pe creer nici de feudaliști nici de capitaliști, nici de comuniști.
    este de ajuns să vă deplasați în emisfera sudică și să filmați steaua polară nord cu constelațiile aferente.-toate legile termodinamicii și termostaticii fluidelor arată că fluidele nu pot curge decât pe plan înclinat, iar în repaos ele folosesc principiul vaselor comunicante, ceea ce nu poate nimeni explica curgerea fluviului nil de aprox. 6671 km pe o formă sferică, de la izvoarele kasumo până la marea mediterană.-Timpul egal la zborurile est-vest (romania-siberia și invers) la acelaș plafon de zbor. Consumul de kerosen pe aceste distanțe dar la altitudini duble fiind același. Orice corp care se rotește în jurul axei devine giroscop. Dacă luați o sferă și o rotiți iar la ecuator puneți un steguleț mic, ve-ți vedea că flutură în dinamica, chiar și cu mașina dacă mergeți foarte încet și fixați un steguleț pe aceasta stegulețul flutura în direcția opusă, ceea ce nu se observă pe mișcarea terei; dacă compunem vectorii vitezelor pe care se presupune că pământul le-ar avea, ar rezulta o viteză supersonică, care afectează chiar și viața (piloții care zboară pe avioane ce depășesc viteza sunetului folosesc costume de suprasarcină pentru a împinge sângele în cap la cabrare (vălul negru) sau la tonoul rapid când se inundă creerul cu sânge (vălul roșu) acest costum protejând viața piloțior de viteză supersonică); -NASA se îmbogățește cu falsurile descoperiri și celelalte minciuni cu sateliți. Dacă vedeți pe filmulețele lor false că falșii astronauți își aruncă telefoanele și plutesc aceasta real se filmează intrând cu aeronava în evoluția sportivă denumită immelman și nu spațiu imponderabil. -nu există o poză măcar cu continentul antartica, doar falsele hărți pentru spălarea creerului și îndoctrinare, pe când poze din avioane există cu polul nord.-ca să zbori ca persoană spre lună îți trebuie un costum de plumb în jurul corpului fără orificii de cel puțin 60 cm grosime , din cauza depășirii de 50 roentgeni radiatie, unde la această valoare se desprinde carnea de pe oase, iar abia acum nasa a anunțat că lucrează la proiectul de trecere a centurii de radiație van allen, deci cum au aselenizat în 1968? -de ce vedem luna ziua daca pamantul este sferic? de ce zborurile din emisfera sudica nu sunt urmarite prin gps? cum s-a ajuns la concluzia ca in centrul pamantului este un nucleu din fier incandescent, daca nimeni nu a sapat mai mult de 20 km in adancime? dacă pământul ar fi sferă sau geoid din romania nu se poate observa steaua polară, eu zbor din 1967 și cunoscând că nu pot fi urmărit prin sateliți, în aplicația din poligonul siberian în comunism, noaptea la un zbor meteo la 2,5 mach spre polul sud, aparatele de la bord nu mai funcționau normal și m-am întors din încercarea de a zbura nord-sud, și fiind deasupra plafonului de nori, din emisfera sudică am văzut steaua polară nord, deci cum e la suprafață pământul? etc. , etc.

    RăspundețiȘtergere
  50. https://www.metabunk.org/debunked-the-flat-earth-theory-14-ways-the-flat-earth-theory-is-false.t7148/

    RăspundețiȘtergere
  51. https://www.youtube.com/watch?v=T_-dTwDYiWs

    In ceea ce priveste rotatia pamantului , de acesta nu sunt sigur ... poate fi un model geocentric totusi ... insa in clipa asta tind sa cred ca lumea in care traim este mai degraba o lume virtuala , iar aceasta realitate virtuala este creata conform formulelor fractale ce implica numarul de aur Phi, implica forma toroidala, holografica, singularitatea, modelul Orange ...

    RăspundețiȘtergere
  52. Cititi comentarile mele va rog ...Pe Nassim suntem printre primii din Romania care l-au promovat (si avem 16 articole dedicate acestuia) .. de asemenea de curand am avut un super articol dedicat Pamantului Gol http://fymaaa.blogspot.ro/2017/10/jan-lamprecht-seismologia-sprijina.html si mai avem unul dedicat fix acestei idei (postat pe la inceputurile blogului, (film tradus de noi).

    RăspundețiȘtergere
  53. Salut.

    Am intrat de curiozitate sa vad daca prinde si la noi "Teoria" Pamantului Plat.

    Mi se pare ridicol sa incerci sa dezbati o "teorie" fara sa iei in considerare secole intregi de cercetari.
    La modul ca, din bun simt pentru Newton si Galilei, oameni care au suferit la timpul lor pentru binele generatiilor viitoare ar trebui fiecare sa studieze asa:

    1. Fizica - Teoriile de BAZA.
    2. Geologie - Cum s-a format Terra.
    3. Biologie - Cum afecteaza legile fizicii organismele.
    4. Chimie - Teoriile de BAZA.

    Fara cunostinte elementare din toate cele patru domenii mentionate mai sus, nu poti sa intri intr-o dezbatere serioasa pentru ca insulti prin ignoranta oameni care si-au dedicat toata viata de secole pentru cercetare.
    Nu ma intelegeti gresit dar asta e o chestie de bun simt.
    Dupa ce studiati teoriile elementare sunt curios daca ceea ce sustineti voi are vreo logica.
    Asta e tot. Sunt link-uri pe care le gasiti pe wikipedia. Cautati cu "teorii elementare fizica" , "teorii elementare chimie" , "teorii elementare geologie".
    Stiu ca multi sunteti ignoranti si orgoliosi dar nu pentru voi e mesajul.
    E pentru oamenii curiosi si deschisi catre cunoastere.

    RăspundețiȘtergere
  54. Presupun ca va adresati comentatorilor adepti ai teoriei pamantului plat si nu noua celor care am postat articolul. Nu se intelege exact.

    RăspundețiȘtergere
  55. sunt chiar foarte multe teori ca pamantul este plat si NASA va spala bine pe creer
    in primul rand daca pamantul este rotund un avion nu poate sa aterizeze s/ar prabusi
    in al 2 rand la fiecare 10 km ar trebui sa fie un grad curbura ,nu este.
    in timpul zborului unui avion ,daca pamantul ar fi rotund am fi zburat tot timpul aplecati spre fata adica cu botul avionului aplecat spre fata si am fi simtit ca avionul ridica botul .ar fi ridicat botul la fiecare 30 .50km.
    da ,si mai multe
    un gand de la mine .cititi si ascultati mai mult

    RăspundețiȘtergere
  56. Se poate spune ca nu toată lumea are acces sau intelege știinta referitoare la cosmologie sau la Univers. Dar dacă ai neuroni peste medie, este suficient să analizezi inteligent piesele de puzzle oferite de mass media sau de catre scoala. Dacă citesti acest articol, serios la o adica, aflam ca Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii discută despre expirarea acordului cu autoritatea aeronautica civila rusa, ca sa se semneze altul. Tot din articol aflam ca aceasta este calea cea mai economica pentru legaturile cu o mare parte din Asia. Te uiti pe globul pamantesc, precum vita si te intrebi logic, ce plm cauta avioanele din state sa treaca peste Rusia ca sa ajunga in China, Taiwan, Singapore, India, etc.??!?!?!!? Te uiti pe harta pamantului plat, si atunci intelegi de ce zboara peste Rusia. Are vreun ins din asta care o arde cu pamantul in spatiul cosmic ca o bila proasta, vreo explicatie logica? Articolul → https://www.air24.ro/news/aeronavele-americane-sunt-supose-unor-noi-conditii-pentru-a-survola-rusia-4631/

    RăspundețiȘtergere
  57. Dar ce-ar fi sa te uiti ca vitelul la poarta noua la un soare pe jumatate aparut la orizont si sa-ti dai o explicatie rationala, de ce este doar jumatate vizibil ... https://media.istockphoto.com/photos/sun-disapperaing-over-the-horizon-at-sunset-picture-id537467931?k=6&m=537467931&s=612x612&w=0&h=two2AgG_AHgoJoxNZqhQMwd8OIixbmKiOQElfoktTmk= ... explicatiile pe care guvernul american le dau pentru a survola spatiul rus sunt la fel de penibile cu cele de a ataca cu rachete Siria ...adica mint de rup. Nu stiu ce motive sa inventeze, ca altfel nu ar avea treaba pe acolo.

    RăspundețiȘtergere
  58. Buna. Eu personal am incercat sa fac rezervare la cele 3 zboruri la care faci referire. In repetate randuri. Si nu am reusit. Apoi am stat si am urmarit pe flaingradar24 zborurile in timp real la ora si data zborurilor. Si acestea nu exista. Asa ca te ai grabit sa tragi concluzie. Si daca scrii ceva ar cam trebui sa "pierzi timp" cu probe si documentare. Sicces

    RăspundețiȘtergere
  59. Nu am nevoie sa ma strofoc absolut de loc sa ma documentez mai mult, deoarece am 3 metode plinde de bun simt si rudimentare care ma impiedica sa merg mai departe cu cercetarea acestui subiect , deoarece consider in continuare ca e pierdere de vreme si e teoria conspiratiei pentru stupizi (flatards) menita sa discrediteze adevarul teoriei conspiratiei si a celor care investigheaza aceste teorii.

    Am explicat in comentariile de mai sus ce cred eu si cum vad universul si am investit destul de mult timp sa fac acest lucru.

    Toate comentariile care vor veni de acum incolo le voi considera ori venite de la idioti ori de la oameni rau intentionati care vor sa ma vampirizeze de energie si timp, asa ca in clipa asta voi inchide acest subiect.

    Mai explic pentru ultima data cele 3 metode extrem de simple:

    pentru a te convinge ca pamantul e cel putin o sfera ai 2-3 metode rudimentare pe care le poti face oricand ...

    1. Soarele nu are cum sa rasara si sa apuna si sa se vada doar jumatate de disc ca aici https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/58/Sunset_2007-1.jpg ...conform teoriei PP soarele se plimba deasupra farfuriei si se tot apropie si departeaza de noi, devenind o sfera tot mai mare sau mai mica ... Sau daca presupunem ca soarele se invarteste in jurul discului, pe deasupra si pe dedesubt, asta ar insemna ca undeva soarele nu s-ar mai vedea jumatate la orizont cand rasare, undeva ar fi margnea discului. Insa oriunde te plimbi prin cele doua emisfere vezi la rasarit jumate de soare, deci cel putin partial Pamantul e sfera sau macar o bucata de sfera (sferoid de fapt aplatizat la poli ...posibil in zonele unde e mai aplatizat sa existe o suprafata cu aparenta mai plata pe mai multi km). La poli este o alta discutie si modelul sferic explica de ce si cum.

    2. La eclipsa de luna mereu si mereu se vede umbra pamantului rotunda, deci e sfera...daca ar fi disc , macar de cateva ori s-ar vedea si alta umbra decat una rotunda.

    3. O alta metoda e sa te uit la mare in zare cu ochiul liber, dar de preferat cu binoclul sa vezi cum dispare nava la orizont , vazandu-se la un mom pe jumatate si apoi catargul disparand foarte clar ...si ca sa nu existe indoiala ca de fapt navele se tot indeparateaza si devin tot mai mici, te invit sa vezi acest film https://www.youtube.com/watch?v=MoK2BKj7QYk ...

    CCTD ... Si punct frate, ca m-ati disperat. Bafta!

    RăspundețiȘtergere
  60. Pământul nu poate fi plat! Aici puteți citi un articol explicativ: http://geografilia.blogspot.com/2019/08/100-de-argumente-ca-pamantul-este.html

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...