Ieşirea Din MATRIX: CHAKRELE ILUMINATE - Cei 7 Centri Subtili De Forţă Ai Fiinţei

marți, 5 ianuarie 2016

CHAKRELE ILUMINATE - Cei 7 Centri Subtili De Forţă Ai Fiinţei

THE ILLUMINATED CHAKRAS (2004) 
- by Anodea Judith

Deoarece am refăcut subtitrarea acestui film fiindcă cea facuta de Alina Kprice la inceputurile ei ca si traducatoare consacrata era destul de varză (ii multumim totusi pentru asta) si am crezut ca merita, am simtit să reluam prezentarea acestui documentar adaugand la final si cateva informatii scrise despre acest subiect, deoarece, surprinzator, nu am facut asta pana acum pe blog, decat partial in articolul despre "Teoria Culorilor" si in emisiunea "Dincolo de Limite" de AICI de ex.  Acesta este unul dintre primele documentare publicate de noi in premiera in Romania, pe blog in data de 3.10.2008.  

 Iata ce spuneam acum 7 ani despre film: 


"Acesta este documentar plin de culoare şi lumină care ne prezintă într-o maniera spectaculoasa cei 7 centrii de forţă ai fiinţei. În cazul în care nu aţi auzit de Anodea Judith, ea este una dintre mai mari autorităţi în ceea ce priveşte chakra-ele (centrii de forţă ai fiinţei).

Indiferent că ştiţi sau nu ceva de chakre sau dacă sunteţi sau nu interesaţi de acest subiect, această prezentare vă va oferi o călătorie remarcabilă şi profund binefăcătoare.

Scris, produs şi narat de Judith, documentarul este o realizare la superlativ, probabil o experienţă idescriptibilă. Cuvinte potrivite nu au fost încă inventate şi nu cred că vor fi, deoarece atunci când poţi descrie o stare de spirit în cuvinte, înseamnă că ai simtit prea puţin.

Fascinantele animaţii făcute de Alex Wayne şi încântătoarea muzică compusă de Robin Silver se contopesc într-un tot armonios cu frazele rostite de Judith de-a lungul vizionării filmului. Anodeea duce privitorul într-o odisee de vis care include în mod incredibil, aventuri spirituale, intelectuale dar şi senzitive în timp ce urcăm în spirală printre cele 7 chakre, oferindu-i călătorului o experienţă educaţională plină de gust,o experienţă care poate trezi energiile spirituale.

Aceste originale explorări multisenzoriale sunt mult mai eficiente decât orice carte.
Priviţi-l, daţi-l mai departe, răspândiţi lumina!"


VEZI FILMUL TRADUS AICI
Centrii de fortă iluminaţi

Dacă doriți filmul în calitate un pic mai bună, oferiți o donație! Mulțumim!

 Iata pe foarte scurt, cate ceva despre acesti centrii subtili de forta:


"Chakrele reprezinta legatura dintre corpul fizic cu cel subtil. Corpul uman are 7 centri principali de energie sau “vortexuri”, acestia fiind legatura aurei cu corpul, dupa filosofia tibetana. Fiecare centru energetic este legat de un canal de energie.

Centrii energetici ai omului creeaza campurile energetice, colecteaza energia specifica organelor interne, si mentin starea de vitalitate in parametrii optimi.

Cele 7 chakre sau centri energetici ai omului

1. MULADHARA sau chakra radacina, este prima chakra. 

Este situata intre anus si organul sexual. Este asociata cu instinctul de supravietuire, securitatea, forta vitala . Desi in aceasta locatie nu exista glande endocrine se spune ca influenteaza suprarenalele, rinichii, prostata, intestinul subtire, colonul, gonadele si maduva sacrala raspunzatoare pentru reflexul lupta - sau - fugi atunci cand este amenintata supravietuirea. In acest loc exista un muschi ce controleaza ejacularea in timpul actului sexual la barbati. Exista o paralela intre celula spermatozoid si ovul, acolo unde exista imprimat codul genetic, si Kundalini. Muladhara guverneaza vigoarea, ereditatea, securitatea, pasiunea, relatia cu lumea fizica, durerea sau placerea fizica, defineste conceptul de “fiinta” si “acceptarea fiintei”.  Muladhara este simbolizata de lotusul cu patru petale si are corespondent cromatic culoarea rosu.

ECHILIBRUL: profunda conexiune cu natura si incredere in legile acesteia;
DEZECHILIBRUL: frica, incapacitatea de a fi concentrat si linistit, pierderea interesului fata de viata, resentimentele;
ELEMENT: PAMANT;
SILABA (sanscrita): LAM;
NOTA MUZICALA: DO;
AROMOTERAPIE: uleiurile de mesteacan, cedru, santal, cuisoare, chiparos, mir, magnolie;
CRISTALOTERAPIE: rubin, cuart fumuriu, hematit, jasp, obsidian.


2. SVADHISTHANA sau chakra sacrala, este cea de-a 2-a chakra. 

Este situata in zona sacrala, la baza coloanei vertebrale si este asociata ovarelor si testiculelor, glande  ce produc hormonii sexuali implicati in reproducerea speciei. Ea controleaza zona genitala (ovare, uter, testicule, prostata), rinichii, vezica urinara, intestinul gros, splina precum si gestatia, nutritia, tonusul, asimilarea alimentelor, forta fizica si vitalitatea, sexualitatea, relatiile interpersonale. La nivel mental, Svadhisthana guverneaza creativitatea, emotional – bucuria, spiritual – entuziasmul. Este simbolizata de lotusul cu sase petale si are corespondent cromatic culoarea portocaliu.

ECHILIBRUL:  deschis, prietenos, amabil, respect fata de cei din jur;
DEZECHILIBRUL: nesiguranta, instabilitate sexuala si emotionala, incapacitatea persoanei se a-si exprima adevaratele sentimente;
ELEMENT: APA;
SILABA (sanscrita): VAM;
NOTA MUZICALA: RE;
AROMOTERAPIE: uleiul de ylang-ylang, iasomie, smirna, patchouli, santal, scortisoara;
CRISTALOTERAPIE: coral, carneol, opal.


3. MANIPURA sau chakra plexului solar, este cea de-a 3-a chakra. 

Este situata sub stern, in zona Plexului Solar. Este asociata metabolismului si sistemului digestiv. Manipura se considera ca este corespondenta cu Insulele Langerhans, un grup de celule situate la nivelul pancreasului, cat si cu grandele suprarenale. Ele joaca un rol important in digestie si  transformarea hranei in energie pentru corp. Manipura este responsabila si cu  vitalizarea sistemului nervos simpatic, echilibrarea energiei vitale, coordonarea sentimentelor, autocontrolul. Chakra 3 este centrul de reglare al stomacului, ficatului, pancreasului, intestinului subtire, vezicii biliare, diafragmei si a muschilor. La nivel mental, Manipura guverneaza puterea interioara, emotional – expansivitatea, spiritual – toate aspectele cresterii. Este simbolizata de lotusul cu zece petale si are corespondent cromatic culoarea galben.

ECHILIBRUL:  sentimentul pacii interioare, toleranta si acceptare, completa incredere in intuitie;
DEZECHILIBRUL: emotional – exacrebarea nevoii de a domina, neincredere in fluxul natural al energiei, timiditate, fizic – ulcer;
ELEMENT: FOC;
SILABA (sanscrita): RAM;
NOTA MUZICALA: MI:
AROMOTERAPIE: uleiul de lavanda, rozmarin, menta, vetiver, ienupar, musetel, lamaie;
CRISTALOTERAPIE: citrin, pirita, ochi de tigru, labdradorit, topaz.


4. ANAHATA sau chakra inimii, este cea de-a 4-a chakra.

Este localizata in zona pieptului si este asociata timusului, care face parte atat din sistemul imunitar cat si din cel endocrin. La nivelul timusului se maturizeaza globulele albe responsabile cu contracararea bolilor, timusul fiind afectat de stres. De asemenea, ea mai controleaza inima, sistemul respirator, sistemul circulator, umerii, bratele, mainile, pielea. Anahata guverneaza planurile superioare si cele inferioare ale fiintei, simtul timpului, capacitatea de a iubi liber (neconditionat), respectul de sine, iertarea, compasiunea, increderea, speranta. Este simbolizata de lotusul cu doisprezece petale si are corespondenti cromatici culorile verde, albastru deschis sau roz.

ECHILIBRUL: toleranta si acceptarea neconditionata a vietii, echilibrul perfect intre planul material si cel spiritual;
DEZECHILIBRUL: emotional – respingerea dragostei oferite, singuratate, codependenta si emotii distorsionate, fizic -  probleme cardiace si disfunctii ale sistemului imunitar.
ELEMENT: AER;
SILABA (sanscrita): YAM;
NOTA MUZICALA: FA;
AROMOTERAPIE: uleiurile de trandafir, melissa si iasomie;
CRISTALOTERAPIE: cuart roz, jad verde, fluorit, aventurin  verde, malachit, kunzit;


5. VISHUDDHA sau chakra gatului, este cea de-a 5-a chakra

Este situata in zona gatului, paralel cu glanda tiroida, care secreta hormonii tiroidieni responsabili cu cresterea si maturizarea. Controleaza vorbirea, auzul, vibratia si comunicarea. Coordoneaza glandele tiorida, paratiroida, hipotalamusul precum si gatul, esofagul, corzile vocale, limba si orificiul bucal. La nivel emotional – independenta, mental – gandirea fluenta, spiritual – sentimentul de securitate. Este simbolizata de lotusul cu saisprezece petale si are corespondenti cromatici culorile albastru deschis, mov sau turcoaz.

ECHILIBRUL: intelegerea si cunoasterea echilibrului vorbirii, expresiei tacerii; increderea in intuitie, capacitatea de  a asculta vocea interioara;
DEZECHILIBRUL: vorbarie fara nici o semnificatie a expresiilor, frica de a fi judecat sau respins, incapacitatea de a spune “NU”, capacitate scazuta de comunicare;
ELEMENT: ETER;
SILABA (sanscrita): HAM;
NOTA MUZICALA: SOL;
AROMOTERAPIE: uleiurile de salvie, musetel, smirna, lavanda, eucalipt, santal;
CRISTALOTERAPIE: calcedonie, azurit, sodalit, turcoaz, acvamarin


6. AJNA sau “al treilea ochi”, este cea de-a 6-a chakra. O regasim in centrul fruntii si este corespondenta glandei pineale, o glanda sensibila la lumina care secreta hormonul numit melatonina responsabil cu reglarea starilor de somn – veghe – vigilenta. De asemenea, Ajna controleaza simtul vizual, nasul, urechile, sinusurile. Ea este simbolizata de lotusul cu doua petale si are corespondenti cromatici culorile alb, indigo sau albastru inchis.  Ajna guverneaza gandirea, vederea interioara, viziunile si visele, cunoasterea spirituala. Este considerata centrul fortei psihice.

ECHILIBRUL: stare avansata de constiinta spirituala caracterizata prin manifestarea intuitiei si constiintei in viata de zi cu zi;
DEZECHILIBRUL: efecte mentale – concentrarea individului doar asupra intelectualitatii cu ignorarea aspectelor metafizice, refuzul de a cunoaste conceptele spirituale, frica de intuitie, efecte fizice – dureri de cap, cosmaruri, halucinatii;
ELEMENT: LUMINA;
SILABA (sanscrita): KSHAM;
NOTA MUZICALA: LA;
AROMOTERAPIE: uleiurile de menta, ienupar, patchouli, rozmarin, iasomie;
CRISTALOTERAPIE: azurit, sodalit, aventurin albastru, lapis lazuli, sugilit, opal, fluorit, safir albastru.


7. SAHASRARA  sau chakra coroanei, este cea de-a 7-a chakra.

Este considerata ca fiind chakra constiintei pure. Ea este corespondenta glandei pituitare, care secreta hormonii cu ajutorul carora comunica cu restul sistemului endocrin si se conecteaza cu sistemul nervos central prin intermediul hipotalamusului. I se mai spune si  “lotusul cu o mie de petale” si este localizata in crestetul capului (zona parietala). Chakra 7 are corespondente culorile alb, violet sau auriu si este corelata cu intelepciunea si moartea corpului fizic. Sahasrara este responsabila de eliberarea karmei, starea fizica de meditatie,  reprezentand legatura cu Sursa Universala de Energie si Constiinta Colectiva.

ECHILIBRUL: cunoasterea unitatii cu divinul, abandonul ego-ului in fata binelui universal, sentimentul conectarii cu tot ce este;
DEZECHILIBRUL: efecte mentale –  neputinta de a elimina frica si anxietatea, incapacitatea de vizualizare, depresia, necredinta in spiritul divin, frica de tot ceea ce tine de spiritual, confuzie, apatie, efecte fizice – severe dureri de cap;
ELEMENT: DIVINUL;
SILABA (sanscrita): OM (aom);
NOTA MUZICALA:  SI;
AROMOTERAPIE: uleiurile de lavanda, trandafir, mosc, lotus;
CRISTALOTERAPIE: ametist, cuart transparent."

SURSA: http://reikimasaj.ro
Mult mai multe informatii despre acesti centrii subtili de forta puteti gasi in cartea
 "Centrii subtili de forta" - Shalila Sharamon Si Bodo J. Baginski 
(pe care o puteti cumpara de AICI - transport gratuit).

Un comentariu:

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...