Ieşirea Din MATRIX: iunie 2015

luni, 29 iunie 2015

CORRADO MALANGA - interviuri oferite pe FaceBook

Va prezentam astazi alte informatii fascinante venite de la Corrado Malanga si astfel, incet incet ne apropiem de finalul odiseei Corrado Malanga, insa inainte de a le parcurge , va invitam sa treceti prin celelalte informatii despre Corrado si scrierile sale de la noi de pe blog, deoarece ne-am straduit sa le prezentam intr-o ordine, dupa modul cum au si aparut in mod natural si in calea lui Corrado, dand astfel o mai mare cursivitate mesajului. Lucrurile devin din ce in ce mai complexe, iar pentru a le intelege este nevoie sa intelegeti primii pasi facuti in aceasta directie. Asadar, inainte de a merge mai departe cu noile informatii, studiati cu atentie categoria CORRADO MALANGA de pe blogul nostru (pe care o puteti explora mai usor in CUPRINS).

Astazi mergem mai departe in procesul de autoexplorare si eliberare cu un nou articol si un film tradus.

Mai intai articolul:

vineri, 26 iunie 2015

THOMAS RAY - Ce este non-dualitatea?

Thomas Ray este biolog și a cercetat lucruri diferite, în decursul anilor. A început ca ecolog specializat în plante tropicale, lucrând 16 ani în pădurea tropicală apoi lucrând 10 ani cu forme artificiale de viață, acum studiind mintea umană.   

Interviul cu  Thomas Ray, cuprinde următoarele întrebări : * Ce anume este non-dualitatea ?  Ce anume este "eul " ? Care este metoda dumneavoastră de cercetare ? Ce droguri produc o experiență non-duală ?  Oare substanțele chimice sunt responsabile de conștientizarea non-duală ?   Oare acest lucru oferă o explicație pentru conștiință ?  Oare conștiința este tot ceea ce există ?  De ce mintea cognitivă "ego-ul"  a devenit un asemenea obstacol ? "

miercuri, 24 iunie 2015

MOOJI şi ATMAJI - Spiritualitate trăită sau închipuită? Detaşare sau indiferenţă, nesimţire crasă şi indolenţă?

ATMAJI - Un nou guru al României?

De curând am descoperit un alt "eliberat" în viaţă , un tip pe nume Atmaji, din Iaşi, un foarte prolific traducător al filmelor cu Mooji (căruia i-am şi mulţumit în trecut pe blogul nostru pentru efortul depus),  care în ultima vreme a început să posteze o grămadă de filmuleţe cu el însuşi, pe canalul lui, vorbind despre calea spirituală, dând dovadă de o stăpânire foarte bună a textelor de gen. Nu am simţit niciun fel de atracţie faţă de el, l-am lăsat în "banii lui" şi pe calea lui, bucuros fiind că poate mai există şi pe la noi vre-un spirit mai treaz, care cum necum mai saltă nivelul vibraţional al ţărişoarei ăsteia. Întâmplarea face că am descoperit un filmuleţ tradus de el, în care o activistă de mediu îi pune nişte întrebări concrete lui Mooji, şi de bun simţ, despre ce face el pentru protecţia mediului în care trăieşte şi dacă impulsionează în vre-un fel discipolii în această direcţie.

sâmbătă, 20 iunie 2015

UNU - Filmul - Suntem cu totii una

ONE: The Movie (2005)

"ONE: The Movie, este un documentar independent, despre sensul vieţii, produs şi regizat de producătorii de film din Michigan, Scott Carter, Ward M. Powers şi Diane Powers.

Producătorii filmului ONE au pus 20 de întrebări mai multor învăţători religioşi şi spirituali, deasemenea unor artişti, scriitori, atei şi oamenilor de pe stradă. Răspunsurile date de aceştia sunt intrepătrunse cu imaginile unui "călător fără nume" a cărui oboseală a crescut odată cu suferinţa şi negativitatea din lume şi care a început o căutare a scopului şi a adevărului.

Documentarul acoperă o arie largă de teme spirituale şi filozofice cum ar fi sursa fricii, iluminarea, spiritul, sensul vieţii, compasiunea, viaţa de după moarte, diversitatea, natura lui Dumnezeu şi a Raiului şi religia (incluzând aici Islamismul, Iudaismul, Creştinismul, Budismul, Hinduismul, Sufismul, Taoismul, New Age - ismul, Noua viziune spirituală, Hare Krishna, Spiritualitatea Nativilor americani, catolicismul, protestantismul si fundamentalismul creştin). ONE explorează deasemenea tema contemporană a războiului, a conflictului, a terorismului, a păcii, a schimbării globale, a responsabilităţii sociale şi îngrijorările legate de mediu.

Înainte de a edita filmul, producătorii filmului s-au consultat cu filozoful contemporan american, Ken Wilber, fondatorul Institutului Integral.

Cele 20 de întrebări puse participanţilor au fost:

marți, 16 iunie 2015

INFORMATORUL - Scandal în industria tutunului

INSIDER (1999)

Continuăm astăzi lista FILMELOR  DE SUFLET cu un alt film de excepţie, pe nume INSIDER (Informatorul), un film bazat pe fapte reale, care redă povestea lui Jeffrey Wigand, un director la o companie de tigari, care a aparut la o emisiune, unde a recunoscut ca firmele ce produc tigari erau constiente de pericolul reprezentat de acestea, dar au urmarit chiar sa le sporeasca puterea de dependenta asupra consumatorilor.

El este dat afara de la locul de munca, dar continua in efortul sau de a face ca adevarul sa iasa la lumina. Un film despre un adevărat erou al zilelor noastre care isi risca viata, cariera, familia in numele adevărului.
In film apar Al Pacino si Russel Crowe, deci este un film "greu" la propriu şi la figurat şi prin mesaj şi prin distribuţie, unul dintre cele mai bune filme din toate timpurile.

"Jeffrey Wigand (RUSSELL CROWE) a fost martorul-cheie in procesele intentate de statul Mississippi si alte 49 de state americane industriei tutunului care a fost obligata sa plateasca 246 miliarde $. 

Wigand, fost sef al departamentului de cercetari si dezvoltare al companiei Brown & Williamson, era un foarte apreciat om de stiinta si ultimul deconspirator datorita functiei sale inalte. Nici unul aflat in postura lui nu a mai dat in vileag ceea ce cunostea.

sâmbătă, 13 iunie 2015

Unde Malefice

LES MAUVAISES ONDES (2011)

Despre poluarea electromagnetică şi despre nocivitatea undelor emise de telefoane, routerele wifi samd , am mai vorbit in articolul de la documentarul "REZONANŢA - Fiinţele de frecvenţă" ... Astăzi venim cu informaţii noi deosebit de importante. 

Iata ce spune traducatorul documentarului despre acest film:

vineri, 12 iunie 2015

Ferma Animalelor - filmul de uichend

ANIMAL FARM (1999)

Continuam astazi lista de FILME CU MESAJ si/sau DE SUFLET si/sau SPIRITUALE, cu un film pe care probabil mulţi dintre voi l-aţi văzut în varianta desenului animat "Ferma Animalelor" realizat în 1954, însă mai puţini au văzut varianta de film din 1999. Deoarece este un subiect la fel de actual în prezent pe cât era şi în 1945 când a fost scris romanul (şi a fost mereu), merită o prezentare şi pe blogul nostru.

"Ferma animalelor este un roman distopic scris de George Orwell. Publicat în Anglia în 17 august 1945, cartea reflectă evenimentele care au dus la perioada numită era lui Stalin (1927–1953) înainte de al Doilea Război Mondial. Orwell, fiind un socialist democrat[1] și membru al Partidului Independent al Clasei Muncitoare timp de mulți ani, l-a criticat pe Iosif Stalin și a suspectat Stalinism-ul de la Moscova după experiențele sale cu NKVD în timpul Războiului Civil Spaniol. Într-o scrisoare către Yvonne Davet, Orwell a descris Ferma animalelor ca fiind romanul său „contra lui Stalin”.[2]

Titlul original era Ferma animalelor: O fabulă, însă editorii din Stalele Unite au renunțat la O fabulă în ediția din 1946. Dintre toate traducerile din timpul vieții lui Orwell, numai Telugu a păstrat titlul original. Alte variante ale titlului includ: O satiră și O satiră contemporană.[2] Orwell a făcut sugestia ca traducerea în franceză a titlului să fie Union des républiques socialistes animales, amintind de numele francez al Uniunii Sovietice, Union des républiques socialistes soviétiques, care se abreviază URSA, ceea ce înseamnă „urs” în latină.[2]

miercuri, 10 iunie 2015

OLGA LOUCHAKOVA - Ce este non-dualitatea ?

Olga Louchakova - Schwartz este un lider în activitatea de cercetare în fenomenologia spiritualității, cu accent pe Islam, Vedanta, și Isihasm. Ea a fost invitată să vorbească cu privire la aceste subiecte în cadrul Universității Pontifice din Roma, Universitatea din Macerata, Universitatea din Salamanca, Universitatea Bournemouth, Universitatea din Seattle, Park Point University, precum și la Institutul Esalen și Mercy Center din Statele Unite ale Americii.  

Contribuțiile ei sunt în mai multe discipline. Acestea includ primele diagnostice în bolile autoimune ale sistemului nervos (1985-1994), Hridayam ® 0 metodă în pedagogia transformatoare a învățării intensive (1992-1999), cercetarea Rugăciunii Inimii, Dhikr Islamic și Hindu Atma Vichara (prezent), comentarii de interpretare cu privire la fenomenologia vieții (2003-2012), precum și progresele metodologice în neurofenomenologie și studii de ezoterism (2005-prezent).  

luni, 8 iunie 2015

FENOMENUL FINLANDEZ - În spatele celui mai surprinzător sistem şcolar




The Finland Phenomenon (2011)
Inside the World's Most Surprising School System

"[...] Un documentar lansat în primăvara lui 2011, în regia lui Bob Compton, încerca, aşa cum sugerează şi numele, „The Finland Phenomenon: Inside the World's Most Surprising School System”, să pătrundă, prin analiza pertinentă efectuată de dr. Tony Wagner, cercetător al Universităţii Harvard, în intimitatea celui mai performant sistem educaţional din lume, pe care nu-l regăsim pe teritoriul vreunei mari puteri actuale, ci într-o ţară mică şi deloc influentă în arena politică internaţională, dar care este condusă de oameni suficienţi de lucizi încât să recunoască şi să valorifice la maxim cea mai importantă resursă a unui popor: potenţialul creator al propriilor copii. [...]

vineri, 5 iunie 2015

Extraterestrul PK - filmul de weekend

PK (2014)


Continuam astazi lista de FILME CU MESAJ si/sau DE SUFLET si/sau SPIRITUALE, cu un alt film de weekend, deosebit de interesant, plin de comic şi înţelepciune.

Avem o respingere instantanee faţă de filmele indiene. Mereu le-am găsit a fi extrem de copilăreşti şi adeseori naive (şi prin jocul actoricesc de 2 bani şi prin tematicile de grădiniţă, din punct de vedere al maturităţii emoţionale abordate şi prin accentul exagerat pus pe dansurile lor specifice, care nu lipsesc din niciun film şi pe siropoşenia dusă la paroxism în majoritatea filmelor şi din cauză că încearcă să imite adeseori comportamente occidentale într-un mod de-a dreptul ridicol şi din cauza faptului că-i asociem cu ţiganii faţă de care avem iarăşi unele chestii de vindecat, şamd). 

Una peste alta, nu rezonam cu majoritatea filmelor indiene pe care le-am văzut. Doar "Oh my God", "Slumdog Millionaire" si "Black" ne-au impresionat în ultimii 30 de ani, in rest cam nema. Nici nu am avut starea de spirit sa exploram mai mult triliardele de filme de la BollyWood, este adevarat. In copilarie cred ca plangeam cu totii (cei peste 35 de ani) la "O floare si doi gradinari" sau la "Vagabondul", dar asta era atunci cand eram copii si astfel de filme prindeau, aveau priza, deoarece erau pe nivelul nostru de intelegere si dezvoltare emoţională. 

Acestea fiind spuse poate părea o surpriză să vă prezentăm un film indian. Este şi pentru noi. Deşi multe dintre clişeele tipic idiene sunt surprinse şi în acest film, iar actorul principal, din rolul extraterestrului PK (numit şi TIPSY cherchelitul) joacă de-a dreptul infantil, exagerând penibil de mult aspectul aparent de nebun al extraterestrului, filmul este totuşi, dincolo de comicul până la lacrimi al unor situaţii din film, extrem de profund şi cu un mesaj minunat. Am râs şi am plâns, ne-am emoţionat într-un mod neaşteptat de puternic la un film care părea de duzină, zile în şir răsunându-ne în cap diversele ritmuri muzicale şi replici din acest film care, una peste alta, îl considerăm extrem de reuşit.

Dar despre ce este vorba pe f f scurt:

joi, 4 iunie 2015

SATSANG CU MOOJI - Live cu Romania prin Internet

ACTUALIZARE: Acum se desfasoara si in Timisoara!

"Dragi prieteni, 

Vă anunțăm cu bucurie că Mooji este disponibil să intre cu noi ÎN DIRECT prin internet, joi, 25 iunie, ora 19.00. Intrarea se va face începând cu ora 18.15 așa că vă rugăm să ajungeți în timp util pentru a fi pregătiți să intrăm live la ora 19.00.

luni, 1 iunie 2015

AQUARMONY - În sfârşit un Samadhi Tank de calitate şi în Romania


Astăzi este lansarea oficială a bazinului de plutire AQUARMONY din Brasov, cel mai de calitate bazin de plutire in izolare, din Romania) si va invitam sa mergeti acolo pentru a primi vouchere si reduceri semnificative, promotionale. Este ceva unic in Romania (prin calitate si concept), iar echipa din spatele acestui proiect, una de oameni extrem de inimosi, calzi şi prietenoşi.

Asadar:
"Dacă sunteți în căutarea unei experienţe unice, vă așteptăm să simţiţi senzaţia de imponderabilitate şi relaxare a întregului corp în bazinele de plutire cu apă magneziană, cunoscute de multe ori şi sub numele de Float tank, Samadhi tank sau Isolation tank. Coloana vertebrală împreună cu mușchii și articulațiile care o susțin vă vor mulțumi pentru perioada în care le veți acorda o pauză pentru a se destinde şi revigora, iar creierul şi mintea vor beneficia la rândul lor de repaos, liniştea oferită şi eliberarea din stresul zilnic. 


Puţine locuri naturale sau create de om oferă posibilitatea de a pluti în apă fără efort, majoritatea utilizând sarea normală de bucătărie pe care o cunoaştem cu toţii. Dintre acestea, doar câteva folosesc alternative la sarea clasică, având în compoziţie sărurile de magneziu extrase din inima munţilor. Noi avem plăcerea sa vă informăm ca utilizam minereuri procesate în Germania pentru o puritate pe care puțini reușesc sa o obțină. Toate acestea sunt necesare pentru ca apa magneziană din bazinele de plutire să îşi mențină proprietățile constante, oferind utilizatorului calitate superioară de fiecare data. 

Bazinele de plutire

De ce ?

Dintr-o infinitate de motive, care pot fi însă împărţite în vreo trei categorii principale: libertate, relaxare, sănătate. Sănătate fizică, pentru că plutirea în soluţia de săruri concentrate de magneziu permite muşhilor să se relaxeze, oaselor şi coloanei vertebrale să se destindă, iar pielii să absoarbă magneziul din sarea amară, echilibrând astfel nivelul mineralelor din corp. Relaxare mentală şi eliberare de stres, după o zi încărcată sau o săptămână agitată, oferind în 90 de minute de plutire echivalentul de relaxare al unei nopţi de somn linistit şi a unui masaj complet. Libertatea oferită de lipsa informaţiilor senzoriale care ocupă de obicei cea mai mare parte a puterii de procesare din creier, devenind astfel cu mult mai eficient în deciziile mentale, procesele creaţionale sau sesiunile de meditaţie.

Ce ?

Bazine de plutire. Cunoscute de multe ori si sub numele de Float tank, Samadhi tank sau Isolation tank. Pot fi considerate ca o cadă mai mare sau piscină mai mica, care conţine o tonă de apă în care au fost dizolvate 500 kilograme de sare amara. Sărurile concentrate de magneziu permit plutirea în solutia de 25 cm înălţime şi susţin corpul într-o senzaţie de imponderabilitate. Bazinul este suficient de mare ca un adult să plutească fără a atinge marginile acestuia. Apa este menţinută mereu la temperatura corpului pentru eliminarea sezaţiilor de rece-frig în contactul cu pielea, iar prin izolarea fonică şi vizuală, se reduce la minim influenţa acestor stimuli senzoriali care ocupă în mod normal cea mai mare parte a funcţiilor creierului. Rămâne doar relaxarea şi pacea, iar vindecarea la toate nivelele poate incepe.

Cine ?

Oricine. De la mic la mare, de la sănătos la bolnav, de la tânăr la bătrân. De la cei cu probleme de spate la cei cu oboseala cronică, de la cei cu lipsă de magneziu, calciu şi minerale din corp la sportivi care doresc să ofere muşchilor relaxarea ideală după un antrenament intens, de la cei care îşi doresc o pauză pentru a se gândi liniştiţi la un proiect până la cei care folosesc meditaţia ca metodă de autodezvoltare personală. Bazinele de plutire pot fi utilizate de oricine şi aduc beneficii chiar şi celor care în mod normal se consideră sănătoşi. De fapt în multe cazuri, tocmai aceştia beneficiază cel mai tare de pe urma plutirii într-un astfel de bazin, pentru că relaxarea se poate produce mult mai rapid. Experienţele diferă însă de la caz la caz şi preferăm de obicei să-i lăsăm pe cei care au testat să ne împărtăşească ei rezultatul obţinut după câteva şedinţe de plutire în care au avut ocazia să se acomodeze cu experienţa şi să simtă primele beneficii.


Unde ?

Am inceput în Braşov, urmează Bucureşti şi Sibiu, iar apoi vom continua să deschidem saloane şi în alte oraşe din ţară. Oferim aceste bazine sub forma de servicii de relaxare corporală în centrele pe care le puteţi găsi la adresa noastra de contact. Pe lângă saloanele care vor fi deschise în mod direct de către noi, suntem acum în discuţii şi pentru variantele de franciză, iar ulterior vom trece la producţia de serie pentru cei care îşi vor dori achiziţionarea unui astfel de bazin pentru acasă. Pentru a înţelege mai uşor despre ce este vorba şi a vă familiariza cu experienţa vă aşteptăm aşadar la unul din saloanele noastre, unde puteti afla mai multe detalii despre tot ceea ce inseamna bazinele de plutire si beneficiile acestora.

Cand ?

Orarul centrelor este în principiu de la 8 la 22 şi este necesară o programare, care se poate anula cu minim 24 de ore înaintea sesiunii fără perceperea de penalizări. Pentru clienţii fideli oferim şi sesiuni de noapte la care se poate pluti pentru perioade mai lungi şi chiar dormi în interiorul bazinului pentru o experienţă cu adevarat deosebită. Recomandăm în general şedinţe săptămânale pentru un ritm simplu de relaxare sau bisăptămânale pentru un ritm ideal de eficienţă crescută. De obicei este nevoie de minim trei şedinţe pentru a începe să vă familiarizaţi şi beficiaţi cu adevărat de efectele bazinului, acesta fiind şi motivul pentru care oferim promoţia celor începători. La cei cu dureri de spate şi probleme ale sistemului osos sau dezechilibru de magneziu, calciu şi alte minerale, se recomandă de obicei unul sau doua pachete de minim 5 şedinţe lunare pentru ameliorarea problemelor.

Cum ?

Simplu şi uşor. Sunaţi la noi sau trimiteti un mail pentru programarea unei sesiuni de plutire. Oferim servicii complete, cu prosoape, halate şi toate accesoriile necesare, aşa că nu aveţi nevoie de pregătiri în avans şi puteţi veni direct la noi în timpul zilei sau la finalul activităţii. O sesiune tipică durează două ore, din care aproximativ 90 de minute sunt destinate plutirii iar restul este alocat duşurilor şi pregatirii pentru baie. Pentru o experienţă completă putem oferi la pachet sesiuni de plutire combinate cu masaj terapeutic, care ajută la o relaxare mai uşoară înaintea intrării în bazin în special la începători sau cei cu probleme de sănătate. La finalul sesiunii de plutire, se poate rămâne în cadrul salonului, la un ceai sau fresh, pentru o revenire uşoară la ritmul zilnic. Celor care vin prima data la noi le recomandam GHIDUL ÎNCEPĂTORULUI.

Plutirea pentru relaxare


Deconectare si eliberare de stres fizic sau mental, dupa o zi incarcata sau o perioada agitata, pentru o pauza bine meritata. 

Plutirea pentru sanatate


Refacerea si repararea sistemului osos si muscular, cu efectele asemanatoare unui somn odihnitor si masaj complet. 

Plutirea pentru libertate


Libertatea mintii si spiritului de a explora fara limite, pe masura ce creierul se elibereaza de prelucrarea informatiilor senzoriale. 
Pentru alte detalii vă rugăm sa vedeţi şi secţiunea de Întrebări frecvente.
 Mai multe informatii gasiti aici: http://aquarmony.ro

Şi mai multe informaţii despre bazinul de plutire găsiţi în cartea  "SAMADHI TANC - Bazinul de inducere a unor stări de conştiinţă cosmică" de Michael Hutchison, pe care o puteţi cumpăra de AICI (Transport Gratuit)

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...