sâmbătă, 8 august 2015

Ca stelele pe Pământ (8.08.2015)

Taare Zameen Par (2007)
Like stars on earth

Continuam astazi lista de  FILME CU MESAJ si/sau DE SUFLET si/sau SPIRITUALEcu un alt film de weekend deosebit de emotionant si inspirational, un alt film indian surprinzator, care ne arata inca odata ca prin mocirla de filme de 2 bani indiene, exista şi nuferi stralucitori, care merita mentionati. Celalalt film indian publicat la noi pe blog il gasiti AICI (acolo gasiti si parerea nostra legata de filmele indiene, in detaliu).
 Mai intai cateva cuvinte despre film:

 "Un profesor de arte, Ram Shankar Nikumbh preda la o scoala locala si crede ca fiecare copil este special in felul lui si ca fiecare trebuie sa aiba sansa sa se bucure de zilele petrecute in scoala, asa ca incalca putin regulile referitoare la “cum trebuie facute lucrurile” in scoala. Metoda lui este un adevarat succes, toti copiii raspund cu bucurie, in afara de un baietel de 8 ani, Ishaan Awasthi, care pare sa traiasca tot timpul intr-o alta lume. Nikumbh descopera ca baietelul este nefericit dintr-o cauza anume. Acum provocarea este sa afle motivul pentru care este trist si sa incerce sa il ajute."


Nota noastră: Filmul de astăzi iese din schema indiană obisnuita. In film exista doar un dans si nu in modul clasic, arhicunoscut, iar nunata filmului este una lipsita de kitschul specific filmelor indiene. Melodiile sunt foarte frumoase. Putem spune ca este un film cu suflet, cu atentie, cu profunzime in care se aduce in discutie un subiect delicat si anume educatia, in special a copiilor speciali care nu se pot incadra la ştanţa obişnuită.  Este un film care ne aminteşte de fapt, că toţi copiii sunt speciali şi fiecare merită atenţie şi încurajare spre explorarea propriilor talente, iar înregimentarea lor în sistemul clasic de spălare pe creier şi îndobitocire la grămadă, o crima împotriva sufletului. Practic sistemul de educa...îndobitocire actual este un ucigător de suflete. Câte drame se întâmplă zilnic din această cauză, câte talente irosite, câte destine distruse, cât potenţial aruncat la gunoi, este strigător la cer. Am fi fost de mult în stele până acum, dacă sistemul educaţional era gândit altfel, iar "steluţele de pe Pământ" (copiii noştrii) iubite şi încurajate să fie aşa cum simt să fie, fără a-i forţa să meargă pe un anumit făgaş pentru a face faţă societăţii competitive.

Multumim Buzea Radu Florin pentru recomandare.

VEDEŢI FILMUL TRADUS AICI:

În completare studiaţi categoria EDUCAŢIE, dar în special:

3) Conspiratia universitara
4) KEN ROBINSON - "Scoala ucide creativitatea" si "Este necesara o revolutie in educatie" 
5)  LEVI ELEKES - FRIENDS SHOW - cateva ganduri de bun simt despre scoala AICI si AICI
7) RESURSELE UMANE - contabilizarea sclaviei
12) URĂSC ŞCOALA, DAR IUBESC EDUCAŢIA
13) SUMMERHILL - Scoala democratică
14)  Antrenorul de genii prof. Florian Colceag : scoala dreseaza copilul astfel incat sa iasa ce vrea Sistemul
15) Mai multe scoli din Suedia au renuntat complet la clase si banci

Niciun comentariu:

COMENTARII FACEBOOK

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

UNIVERSUL CONECTAT - ce-ar fi dacă Nassim Haramein ar avea dreptate? (15.12.2016)

THE  CONNECTED UNIVERSE (2016) „Unui fractal infinit, aflat în rotaţie, cum îi defineşti centrul ? Orice punct este centrul său...

APEL

CREZI CĂ ACEST BLOG TE AJUTĂ PE TINE ŞI/SAU LUMEA ÎN CARE TRĂIEŞTI?
Daca da, sprijina munca celor care aduc aceste informatii la lumina, printr-o DONAŢIE. Este cea mai concreta recunostinta! CLICK AICI pentru a DONA prin PAYPAL sau DONAŢI ANONIM prin BITCOIN la adresa
1AgtwQF2ETidVoP9tqFnpqFMwz86FUejug. Altă formă de plată găsiţi AICI.

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...