duminică, 28 decembrie 2014

Stuart Hameroff (2009). Ce este non-dualitatea?

  
STUART HAMEROFF - What is Non - Duality?

"Stuart Hameroff este un anestezist cunoscut pentru munca sa în domeniul studiilor de constiință. De peste douăzeci de ani, Hameroff a lucrat cu matematicianul Sir Roger Penrose, pentru a dezvolta (și apăra) o teorie a conștiinței bazat pe fizica și conștiință (ipoteza Penrose-Hameroff , care este poziția  nodeterministă cea mai convingătoare, până în prezent) .   Doctorul stabilește o teorie în care constiinta a existat de la începutul universului, și este prelucrată în microtubuli (polimeri cilindrici care formează citoscheletul, sau suportul structural, în interiorul tuturor celulelor animale). Aceste cilindrii sunt în continuă mișcare și reordonare.    Rearanjamente sunt foarte importante;  sunt responsabile pentru toate cresterea celulelor, dezvoltarea, mișcarea, și reglementarea sinaptică. Cu cât mai  asimetrică este o celulă, mai mult are nevoie de sprijin structural; prin urmare, neuronii cu axonilor lungi și dendritele, au nevoie de mai mulți microtubuli ."

Există viaţă după moarte! Un savant spune că sufletul supravieţuieşte după ce inima încetează să bată

"Este o întrebare care îi frământă pe oameni de când lumea. Există viaţă după moarte? Acum un savant a expus o teorie ştiinţifică prin care dvedeşte că orice persoană are un suflet care spravieţuieşte chiar dacă inima se opreşte să bată. Doctorul Stuart Hameroff, un anestezist de la Universitatea Arizona, şi-a dezvăluit teoria în cadrul serialului Through The Wormhole de la Canalul Science.


Morgan Freeman, prezentatorul documentarului, spune că teoria lui Hameroff oferă o explicaţie ştiinţifică a credinţei că există viaţă după moarte. Cu alte cuvinte, “sufletele noastre sunt construite chiar din materia primă a universului. Doctorul Hameroff spune: “Conştienţa  - sau precursoarea ei imediată - a fost mereu în univers, de la începutul timpului”. El crede că, atunci când inima încetează să bată, informaţia stocată în creier – conştienţa noastră – nu este distrusă, ci se scurge în univers. De aceea oamenii care au experienţe aproape de moarte şi sunt readuşi la viaţă după ce au fost în moarte clinică, îşi amintesc o “lumină albă” sau că merg printr-un “tunel”. Dr. Hameroff spune: “Să spunem că inima se opreşte să bată, sângele se opreşte să curgă, microtubulele îşi pierd starea de cantitate. Dar cantitatea de informaţii, care este în microtubule, nu este distrusă. Nu poate fi distrusă. Pur şi simplu ajunge în univers. “Dacă pacientul este resuscitat, această cantitate de informaţii se întoarce în microtubule şi pacientul spune: “Am avut o experienţă aproape de moarte. Am văzut o lumină albă. Am văzut un tunel. Mi-am văzut rudele decedate. Chiar am putut să zbor din corpul meu”. “Dacă nu sunt readuşi la viaţă şi pacientul moare, este posibil ca această cantitate de informaţii poate exista în afara corpului, sufletul”. Doctorul Hameroff a prezentat această teorie – cunoscută ca Orch-OR (Orchestrated Objective Reduction) – în 1996 împreună cu medicul englez Sir Roger Penrose. Până acum nimeni nu a putut să contrazică teoria din punct de vedere ştiinţific."

VEDETI AICI UN FILM TRADUS CU STUART H:
In Romania exista traduse cartile ADVAITA VEDANTA (despre NON DUALITATE), Lumina cunoasterii non-duale - Advaita Bodha Dipika, ESENTIAL IN ADVAITA VEDANTA si alte carti despre VEDANTA aici.

De asemenea va recomandam cartile lui Nisargaddata  Maharajah : "Realitatea Ultima" si "Eu sunt acela. Dialoguri despre absolut." Cartile lui Ramana Maharishi : "Evanghelia lui Ramana Maharishi", "Invataturile lui Ramana" de Arthur Osbourne, "Biografia lui Ramana" de Gabriele Ebert .

 In completare studiati categoria NON - DUALITATE pe care o puteti explora mai usor in CUPRINS.

Niciun comentariu:

COMENTARII FACEBOOK

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

UNIVERSUL CONECTAT - ce-ar fi dacă Nassim Haramein ar avea dreptate? (15.12.2016)

THE  CONNECTED UNIVERSE (2016) „Unui fractal infinit, aflat în rotaţie, cum îi defineşti centrul ? Orice punct este centrul său...

APEL

CREZI CĂ ACEST BLOG TE AJUTĂ PE TINE ŞI/SAU LUMEA ÎN CARE TRĂIEŞTI?
Daca da, sprijina munca celor care aduc aceste informatii la lumina, printr-o DONAŢIE. Este cea mai concreta recunostinta! CLICK AICI pentru a DONA prin PAYPAL sau DONAŢI ANONIM prin BITCOIN la adresa
1AgtwQF2ETidVoP9tqFnpqFMwz86FUejug. Altă formă de plată găsiţi AICI.

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...