Ieşirea Din MATRIX: Câte ceva despre Crăciun (24.12.2012)

sâmbătă, 24 decembrie 2011

Câte ceva despre Crăciun (24.12.2012)


OPRIŢI BARBARIILE!


În fiecare an , în perioada sărbătorilor de Crăciun ne străduim să vă oferim câteva informaţii alternative despre această perioadă cu influenţe păgâno-creştino-cocacolaoiste pentru a echilibra un pic disperarea fremătătoare tradiţională din preajma acestor sărbători.  
Binenteles, si pentru noi această Sărbătoare este un pretext sa ne reintalnim cu familia si sa ne bucuram de ceea ce este frumos in aceasta perioada (unele colinde, frumusetea zapezii, bogatia de bucate, veselia, bradutul (care credem ca are mai multa legatura cu  povestea de aici), feeria de lumini), insa ceea ce dorim este sa inlaturam ambalajele  artificiale care polueaza aceasta sarbatoare care in esenta, celebreaza "renaşterea" soarelui, an de an, dupa solstitiul de iarnă. Mai multe informaţii alternative despre Crăciun  şi "Naşterea Domnului Nostru Iisus" puteţi găsi în articolele noastre anterioare:

Adevăratele Origini Ale Crăciunului - Partea I şi a II -a

 Astăzi ne vom lega un pic de barbarismul ignatului si al tăierilor aberante de brăduţi.
Stiaţi că :
"Momentul sacrificarii porcului de Craciun, Ignatul Porcilor sau Inatoarea, este o buna dovada a modului in care o practica pagana a ajuns sa se asocieze cu o sarbatoare crestina?
In religia vechilor daci, porcul era sacrificat ca simbol al divinitatiii intunericului care slabea Soarele in cea mai scurta zi a anului, Solstitiul de iarna. Pentru a veni in ajutorul Sorelui oamenii sacrificau porci si-l hraneau spre intarire cu carne. Dupa aceea ziua incepea sa creasca si Craciunul devenea o sarbatoare a luminii si a vietii(poate de aceea Iisus a fost vestit Magilor de o stea)." 
Asadar, pentru daci porcul era un simbol al divinităţii intunericului si poate nu intamplator si in Vechiul Testament, "zeul" care ii vorbeste lui Moise ii spune in Levitic 11.7 asa:
"Să nu mîncaţi porcul, care are unghia despicată şi copita despărţită, dar nu rumegă; să-l priviţi ca necurat."  
Poate ştia totuşi zeul acela ceva, nu?! Sigur, creştinii "adevăraţi"  din ziua de azi (care interpreteaza Biblia cum le convine sa-si justifice orice atitudine sau comportament)  nu mai ţin cont de Vechiul testament, ci doar de Noul Testament (şi ni se pare ok, căci oricum Vechiul Testament este adeseori RESPINGĂTOR, PRIMITIV, SÂNGEROS şi ABERANT, după cum am afirmat aici), în care se "curăţă" toate vieţuitoarele pământului (nici una nu mai este spurcată sau necurată) şi unde se spune că mai important este ce iese din  gură decât ce intră. Punct ochit, punct lovit. Însă, medicii din ziua de astăzi spun că porcul are carnea cu potenţialul cel mai toxic şi cancerigen, mai ales acum în zilele noastre, cu porcii din comerţ. Multe se leagă. Aşadar aveţi grijă ce băgaţi şi cum băgaţi în voi.
Poate ca intr-o perioada de timp din trecut, era o decizie economica si de supravietuire pentru majoritatea oamenilor (era o sursa de hrana pe timp de iarna), insa vremurile s-au schimbat, stilul de viata s-a schimbat pentru majoritatea dintre noi si astfel de obiceiuri sunt depasite.

De acea dorim sa va reamintim cum se nasc traditiile si paradigmele:

"Un grup de oameni de stiinta au pus intr-o cusca cinci maimute si in mijlocul custii o scara, iar deasupra scarii o legatura de banane. Cand o maimuta se urca pe scara sa ia banane, oamenii de stiinta aruncau o galeata cu apa rece pe celelalte care ramaneau jos.

Dupa ceva timp, cand o maimuta incerca sa urce scarile, celelalte nu o lasau sa urce.

Dupa mai mult timp nici o maimuta nu se mai suia pe scara, in ciuda tentatiei bananelor. Atunci oamenii de stiinta au inlocuit o maimuta. Primul lucru pe care l-a facut aceasta a fost sa se urce pe scara, dar a fost trasa inapoi de celelalte si batuta.

Dupa cateva batai nici un membru al noului grup nu se mai urca pe scara. A fost inlocuita o a doua maimuta si s-a intamplat acelasi lucru. Prima maimuta inlocuita a participat cu entuziasm la baterea novicelui. Un al treilea a fost schimbat si lucrurile s-au repetat. Al patrulea si in fine al cincilea au fost schimbati.

In final, oamenii de stiinta au ramas cu cinci mainute care, desi nu primisera niciodata o baie cu apa rece, continuau sa loveasca maimutele care incercau sa ajunga la banane. Daca ar fi fost posibil ca maimutele sa fie intrebate de ce ii bateau pe cei care incercau sa se catere pe scara, raspunsul ar fi fost

" Nu stim. Lucrurile intotdeauna au fost asa aici...ASA E TRADITITA!"

Asadar incercati sa ganditi si sa fiti deasupra maimutelor!

În ceea ce priveşte tăierea sutelor de mii de brăduţi anual considerăm că este o crimă, in conditiile actuale, chiar daca sunt din aşa zisele pepiniere. Mai ales în ziua de azi când ştim cât de distruse sunt pădurile din România şi ritmul în care se distrug. De aceea, recomandăm brăduţii artificiali mai degrabă sau cei ţinuţi în ghivece. Dacă doriţi miros de brad, tăiaţi câteva crenguţe de undeva (e mult mai sănătos aşa decât să tăiem brăduţi întregi). Un brăduţ ajunge la înălţimea de 2 metri de ex, în aproximativ 10 ani. Aşadar, opriţi această barbarie!

Uitaţi cum arată pădurile din ţara noastră. Noi am umblat prin mulţi munţi si in toti muntii puteti gasi astfel de imagini , inclusiv in "parcurile nationale" http://stirileprotv.ro/


Cu aceste reportaje ProTv si-a mai spalat din pacate! Multumim ProTV!


Dincolo de criticile aduse acestei perioade, va uram totusi:

Saratori cu fericire si un an nou mult mai bun!
Cu drag,
Echipa FYMah

Si ca dedicatie un colind adevarat pentru voi, pentru un Dumnezeu Adevarat, Soare-n Raze Luminat! Cine a scris acest colind stia el ce stia  ;))

"Florile dalbe

Ia sculati voi gazde mari

Florile dalbe
Ia sculati romani plugari
Florile dalbe.
Ca va vin colindatori,
Florile dalbe.
Noaptea pe la cantatori,
Florile dalbe.
Si v-aduc pe Dumnezeu,
Florile dalbe.
Sa va mantuie de rau,
Florile dalbe.
Dumnezeu adevarat,
Florile dalbe.
Soare-n raze luminat,
Florile dalbe."


2 comentarii:

  1. Nasterea Domnului (Craciunul) a devenit o sarbatoare laica, celebrata prin cadouri, cozi la mall sau super-market, alergatura nebuna dupa bunuri materiale. Finalmente aceasta sarbatoare nu ne mai aduce nici un beneficiu spiritual, ci doar stimuleaza economia de consum si aduce profituri grase in conturile corporatiilor care manipuleaza societatea contemporana. Bradul de Craciun a fost introdus in tratitie de protestanti, care au renuntat gradat la simbolurile si misterele crestine autentice.
    Invierea Domnului (Pastele) este un nou motiv de alergatura prin magazine, un nou boom economic care satisface poftele profitorilor din sistemul economic.
    Copiii de azi stiu ca de Craciun vine Mos Craciun (sau Mos Gerila) cu cadouri. De Paste vine Iepurasul cu cadouri. Nimic despre Isus, nimic despre spiritualitate.

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...