Ieşirea Din MATRIX: Trilogia STĂPÂNUL INELELOR - Varianta Extinsă

vineri, 19 mai 2017

Trilogia STĂPÂNUL INELELOR - Varianta Extinsă

THE LORD OF THE RINGS 
Trilogy (2001 - 2003)

Continuăm astazi lista de FILME DE SUFLET așa cum am spus, cu trilogia de astăzi, o continuare a aventurilor din trilogia Hobbitului (postata saptamana trecuta).  Desi seria The Lord Of The Rings a iesit pe piata acum 16 ani, ca si cronologie, actiunea se petrece la 60 de ani dupa evenimentele din seria Hobbitului. Mi se pare incredibil că au trecut deja 16 ani de la primul film, care parca a fost acum 1 an. Este un film care ne-a marcat profund, un film ce merita vazut cel putin odata in viata.

Varianta care vi-o prezentăm este versiunea extinsă care conține aproape încă aproape 2 ore de film suplimentare fata de versiunea originala, ceea ce este enorm.

2 ORE SUPLIMENTARE! Va imaginati?

The Fellowship of the Ring - 30 minutes mai mult ca versiunea originală.
The Two Towers - 44 minute  suplimentare.
The Return of the King - 51 minute suplimentare.

Cu ocazia aceasta am realizat ca si filmul THE HOBBIT prezentat de noi week-endul trecut, are și el varianta extinsă cu aproape o oră suplimentara de film. Nu am realizat cand am postat filmul data trecuta ca variantele extinse sunt cu atat de multe minute suplimentare. Imens de multe minute suplimentare.

An Unexpected Journey contine 13 minute suplimentare fata de versiunea originala.
The Desolation of Smaug - 25 de minute suplimentare
he Battle of the Five Armies - 20 de minute suplimentare

Asa ca cei care nu ati apucat sa vedeti filmul THE HOBBIT in varianta originala cred ca sunteti mai norocosi caci am reurcat varianta extinsa a filmului.

Probabil știți cu toții povestea filmului așa că n-o să mai insist eu aici pe marginea ei. Voi cei care nu știți despre ce este vorba vă invităm să citiți un rezumat bine făcut pe site-ul wikipedia.

Eu vreau doar să evidențiez sau să scot la lumină anumite aspecte, lucruri mai putin stiute, teorii legate de Tolkien și opera acestuia.

Despre un aspect mai putin stiut am vorbit data trecuta si anume de consumul de substante psihodinamizante, lucru care posibil să fi deschis usile perceptiei lui Tolkien și prietenului sau C.S. Lewis (autorului Cronicilor din Narnia - un alt univers fascinant pe care poate il vom studia candva).

Investigand mai mult univerul lui Tolkien am aflat ca este foarte posibil ca acesta sa fi fost membru al Ordinului Hermetic Golden DawnOrdinul Golden Dawn (Zorii Aurii) are o componenta satanică și luciferiană, deci nu ne mai mira aceasta inspiratie fulminanta a autorului. Exista de asemenea și o simbologie masonică-rosicruciană destul de vastă prezentă în multe părți ale filmului. De exemplu despre minele din Muntii Moria. Exista acolo o simbologie masonica majora ... usa de intrare in minele din Moria seamana foarte mult cu arca regala masonica. Doar un initiat masonic ar putea stii aceste aspecte. Mult mai multe detalii despre acest simbolism puteți găsi aici.


Apoi, o parte din povestea descrisa in seria Hobbitul si a Lordului Inelelor este o poveste a Atlantidei de unde ar fi venit Sauron și elita din Pământul de Mijloc (posibil o rasa de extraterestrii). In film nu sunt specificate aceste aspecte, dar in cartile lui Tolkien sunt date mult mai multe detalii.
Númenor, mare insulă de la Vest unde locuiau marii regi de sânge regal (Sang Real - Sfantul Graal) . Exact ca și Atlanitda, Númenor s-a scufundat în ocean iar supraviețuitorii au scăpat pe Pământul din Mijloc unde s-au amestecat cu oamenii obișnuiti (mitologie prezenta si in Biblie - vezi amestecul dintre ingerii nefilimi si oameni), dar si in mitologia egipteana in care Fii lui Dumnezeu (Sun Gods sau Son Gods) s-au amestecat cu nativii. Chiar Tolkien recunoaște în The Letters, page 361.faptul ca Númenor era Atlantida.


Sauron este o trimitere clara la Satana si Saturn si nu intamplator are ochiul cu pupila verticala galben cu irizatii roșii, exact ca unele reptile ... Sauron vine de la Saurian (care este un ordin de reptile). Acum stim ca acesti reptilieni au capacitatea de a trai in dimensiuni eterico- astrale si de a infleunta lucrurile de acolo. Acel ochi reptilian al lui Sauron putea să vadă multe, aproape totul, pe frecventa lui de vibrațe,  fără să fie văzut (si nici cel care intra in contact cu el prin intermediul inelului, intrand pe frecventa lui de vibrtie, care parea eterica, nu putea fi vazut) ne duce cu gândul la ochiul atoatevăzător din simbologia Illuminati – prezent și pe bancnotele de 1 dolar – o piramidă care are în vârf un ochi strălucitor și care are inscripția „o nouă ordine mondială”. Ochiul mai poate simboliza și ideea instaurării regimului totalitar – un sistem de guvernare care conduce prin intimidare și violență și controlează fiecare segment al societății.

Bineînțeles că Stăpânul Inelelor este Saturn, planetă care chiar așa este denumită și în literatura de specialitate. Vedeți aici, documentarul SATURN - The Lord Of The Rings. Despre simbologia lui Saturn am vorbit pe larg în cadrul articolului Matricea Saturn - Lună.

Muntele Moria are legatura si cu Biblia și Lucifer. Mai multe detalii AICI.

Demonul Balrog (vezi trimiterea catre zeul Baal - fiul arhonului EL) cu care s-a luptat Gandalf în minele din Moria a fost creat de Morgoth, care se numea înainte Melkor. Acest Morgoth l-a creat și pe Sauron și alți balrogi. care ori sunt dragoni, lupi imensi sau varcolaci sau draci (vezi si dragonul dacic). 

Apropos de daci ... bineinteles, cineva s-a gandit sa caute Pamantul din Mijloc undeva prin Romania si l-a gasit aici.

Povestea inelului care te face invizibil este preluata de Tolkien de la mitul lui Gyges, o poveste scrisă de Platon.

Gandalf se pare ca este un inger de fapt, incarnat ca si om, parte dintr-un Consiliu vrajitoresc, care tinand cont de datele oferite de Tolkien ar fi avut cam 15 000 de ani, in momentul mortii si reinvierii lui cand a devenit Gandalf cel Alb (din Gandalf cel Gri). Sacrificiul de sine și uciderea simbolică a marelui demon, reprezintă simbolic "moartea de dinainte de moarte" și renașterea acestuia într-o dimensiune și mai înaltă, o evoluție. Mai multe despre Gandalf aici.


Universul lui Tolkien este absolut fabulos, gândit în cele mai mici detalii, o adevărată lume paralelă, o lume imaginară atât de complexă și de plină de semnificații, că este foarte foarte greu de crezut că o minte umană ar fi putut concepe așa ceva, de aceea cu cât studiez mai mult această mitologie, cu atât cred mai tare că omul ori a avut acces la niște istorii ale unei civilizații dispărute, ori și-a deschis ușile percepției cu ajutorul psihedelicelor și acolo a ajuns în acest univers astral plin de entități și istorii specifice acestui tărâm.

Psihologic vorbind intreaga poveste poate fi rezumata ca fiind o CALATORIE  A EROULUI.

Apoi iată care ar fi ADEVĂRAȚII STĂPÂNI AI INELELOR:



Mi-ar lua zeci de ore să stau să analizez acest univers, timp pe care nu-l am, însă sper că v-am ridicat la fileu câteva motive de a aprofunda cele scrise în aceste cărți, de a căuta sursele de inspirație ale lui Tolkien și de a investiga mai cu atenție legătura cu sistemul de control al matricei în care suntem noi acum. De multe ori în fantezii sau în poveștile sf sunt transmise multe adevăruri. Merita sa cititi cartile pentru a intelege acest univers mai bine. 

Este foarte posibil ca batalia subtila descrisa in cartile lui Tolkien sa fie o reprezentare destul de apropiata de batalia ce se da pentru sufletele noastre intre fortele acestea parazite, intunecate (ET, demoni, draci, decarnati, samd) și fortele luminoase, benevolente.

Toate cartile lui Tolkien pot fi cumparate de AICI sau AICI.
(TRANSPORT GRATUIT)

TRILOGIA ÎN VARIANTA EXTINSA  BLURAY
+ Peste 26 de ore de filmari, documentare samd
poate fi cumparata de AICI.

VEDEȚI AICI CELE 3 FILME TRADUSE, 
CALITATE HD 720p

FILMUL 1 - The Fellowship Of The Ring (2001)
- Frăția Inelului


‘Fratia inelului’, prima parte din capodopera literara ‘Stapanul inelelor’ scrisa de J.R.R. Tolkien, are rolul de a introduce spectatorii in universul Pamantului-de-Mijloc si de a le face cunostinta cu unul dintre cei mai importanti locuitori ai acestuia, tanarul hobbit Frodo Baggins (Elijah Wood). Acesta mosteneste de la unchiul sau un inel; insa acest inel nu este o bijuterie oarecare. Este Inelul Unic, un instrument al puterii absolute, care i-ar permite maleficului Sauron, stapanul intuneric ‘Fratia inelului’, prima parte din capodopera literara ‘Stapanul inelelor’ scrisa de J.R.R. Tolkien, are rolul de a introduce spectatorii in universul Pamantului-de-Mijloc si de a le face cunostinta cu unul dintre cei mai importanti locuitori ai acestuia, tanarul hobbit Frodo Baggins (Elijah Wood). Acesta mosteneste de la unchiul sau un inel; insa acest inel nu este o bijuterie oarecare. Este Inelul Unic, un instrument al puterii absolute, care i-ar permite maleficului Sauron, stapanul intunericului din Mordor, sa conduca Pamantul-de-Mijloc si sa-i transforme pe locuitorii acestuia in sclavi.   Frodo, impreuna cu o fratie loiala, formata din hobbiti, oameni, un vrajitor, un pitic si un elf, trebuie sa duca Inelul din Pamantul-de-Mijloc la Muntele de Foc, unde a fost creat, si sa il distruga. Numai ca pe drum Frodo va avea de luptat cu Inelul insusi, deoarece acesta incearca sa-si exercite puterea asupra celor din jurul lui. In alte roluri evolueaza Orlando Bloom, Viggo Mortensen, Cate Blanchett, Sean Bean, Sean Astin, Ian McKellen si Christopher Lee."

CLICK PE UNUL DINTRE SERVERE PENTRU A VEDEA FILMUL 1

FILMUL 2 - THE TWO TOWERS (2002)
- Cele Două Turnuri


"La sfârșitul părții întâi, datorită morții lui Boromir (Sean Bean) și căderii lui Gandalf într-o grotă din Khazad, membrii frătiei sunt forțați să se despartă.
"Stăpânul Inelelor: Cele două turnuri", începe pe dealurile din Emyn Muil, unde hobbitul rătăcit, Frodo (Elijah Wood) și Sam (Sean Astin) descoperă că au fost urmăriți de misteriosul Gollum (Andy Serkis). O creatură abilă care era el însuși atras de Inel, Gollum promite să-i conducă la Porțile Negre din Mordor, dacă ei îl vor elibera. Sam nu are încredere în noul tovarăș, dar lui Frodo îi este milă de Gollum.
Traversând Pământul din Mijloc, Aragorn (Viggo Mortensen), arcașul elf Legolas (Orlando Bloom) și piticul Gimli (John Rhys-Davis) ajung la regatul asediat al lui Rohan, al cărui fost mare rege Theoden (Bernard Hill) căzuse sub influența malefică a lui Saruman, prin intermediul spionului său, sinistrul Wormtongue (Brad Dourif). Eowyn (Miranda Otto), nepoata regelui, recunoaște un conducător în războinicul Aragorn. Crezând că își va găsi singur calea spre ea, Aragorn este constant bântuit de amintirile de dragoste pentru elfa Arwen (Liv Tyker) și de pactul pe care ei doi îl făcuseră."

CLICK PE UNUL DINTRE SERVERE PENTRU A VEDEA FILMUL 2
SERVER 1, SERVER 2SERVER 3


FILMUL 3 - The Return Of The King (2003)
Întoarcerea Regelui


"Călătoria Frăției ajunge la final. 

Forțele lui Sauron au atacat capitala Gondor din Minas Tirith în asediul suprem asupra omenirii. Păzit de un lord slăbit, regatul odinioară măreț nu a avut niciodată nevoie mai mare de un rege. Dar va găsi Aragorn tăria de a deveni ce i-a fost sortit să devină și să-și întâmpine destinul? 
Întrucat Gandalf incearcă cu disperare să mobilizeze forțele distruse din Gondor, Théoden unifică războinicii din Rohan pentru a se alătura luptei. Deși sunt loiale, curajoase și pasionale, forțele oamenilor - cu Eowyn și cu Merry ascunși printre ele - nu se pot compara cu legiunea imensă de inamici ce se abate asupra regatului.

Un sacrificiu imens însoțește fiecare victorie. În ciuda pierderilor uriașe, Frăția se avântă în cea mai importantă bătălie a vieții lor, uniți în scopul unic de a-l distrage pe Sauron și de a-i da lui Frodo o șansă de a-și realiza misiunea. 
Călătorind pe tărâmuri străine, înșelătoare, Frodo trebuie să se bazeze din ce în mai mult pe Sam și pe Gollum, în timp ce Inelul continuă să-i pună la încercare credința și, în final, umanitatea."
SURSA descrierilor filmelor: http://www.cinemagia.ro

CLICK PE UNUL DINTRE SERVERE PENTRU A VEDEA FILMUL 3


La final, ca sa stiti si voi care secvente au fost adugate in varianta extinsa:

"The Fellowship of the Ring

Prologue: One Ring to Rule them All... (Extended)
Concerning Hobbits (Added)
The Shire (Extended)
Very Old Friends (Extended)
A Long-expected Party (Extended)
At the Green Dragon (Added)
The Passing of the Elves (Added)
The Nazgul (Extended)
The Midgewater Marshes (Added)
Flight to the Ford (Extended)
The Sword That Was Broken (Extended)
The Council of Elrond (Extended)
Gilraen's Memorial (Added)
The Departure of the Fellowship (Added)
The Ring Goes South (Extended)
The Pass of Caradhras (Extended)
Moria (Extended)
A Journey in the Dark (Extended)
Balin's Tomb (Extended)
Lothlorien (Extended)
Caras Galadhon (Extended)
The Mirror of Galadriel (Extended)
Farewell to Lorien (Extended)
The Great River (Extended)
The Breaking of the Fellowship (Extended)
Boromir's Last Stand (Extended)
The Departure of Boromir (Extended)

The Two Towers

Elven Rope (Added)
The Taming of Smeagol (Extended)
The Uruk-hai (Extended)
The Burning of the Westfold (Extended)
Massacre at the Fords of Isen (Added)
The Banishment of Eomer (Extended)
Night Camp at Fangorn (Extended)
The Passage of the Marshes (Extended)
The White Rider (Extended)
The Song of the Entwives (Added)
The Heir of Numenor (Added)
Ent Draft (Added)
The King of the Golden Hall (Extended)
The Funeral of Theodred (Added)
Brego (Added)
The Ring of Barahir (Added)
A Daughter of Kings (Extended)
Of Herbs and Stewed Rabbit (Extended)
Dwarf Women (Extended)
One of the Dunedain (Added)
The Evenstar (Extended)
Helm's Deep (Extended)
The Window on the West (Extended)
Sons of the Steward (Added)
The Forbidden Pool (Extended)
The Glittering Caves (Extended)
"Don't Be Hasty Master Meriadoc!" (Added)
Last March of the Ents (Extended)
Fangorn Comes to Helm's Deep (Added)
The Final Tally (Added)
Flotsam and Jetsam (Added)
Farewell to Faramir (Added)
Fan Club Credits (Added)

The Return of the King

The Finding of the Ring (Extended)
The Road to Isengard (Extended)
The Voice of Saruman (Added)
Return to Edoras (Extended)
Eowyn's Dream (Added)
Minas Tirith (Extended)
The Decline of Gondor (Added)
Cross-roads of the Fallen King (Added)
Sam's Warning (Added)
The Paths of the Dead (Extended)
The Siege of Gondor
The Corsairs of Umbar (Added)
Merry's Simple Courage (Added)
The Tomb of the Stewards (Extended)
The Witch-King's Hour (Added)
The Pyre of Denethor (Extended)
The Battle of the Pelennor Fields
The Houses of Healing (Added)
The Last Debate (Extended)
Aragorn Masters the Palantir (Added)
The Mouth of Sauron (Added)
Mount Doom (Extended)"


Nu știu sigur dacă la linkurile recomandate e versiunea extinsă, însă pentru a viziona acest film subtitrat FĂRĂ RECLAME, varianta HD, extinsă, oferiți-ne o DONAȚIE (pentru a vă împrumuta accesuln) prin Paypal, Revolut (pe id-ul @stefanrmsv)TransferGo sau transfer bancar 
Mai multe detalii AICI

 FILMELE SE VĂD AȘA DOAR LA CERERE! 
(pentru fiecare în parte - detalii AICI )

Cei care au Donat deja până acum, vor primi accesul la cerere, doar să ne spună/amintească în email 

sau pe celelalte canale de Contact. Cei care donați anunțați-ne prin email (sau celelalte forme de CONTACT) ca să vă înregistrăm în baza noastră de date.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...