Ieşirea Din MATRIX: POWDER - Copilul fulgerului - filmul de week-end

vineri, 15 mai 2015

POWDER - Copilul fulgerului - filmul de week-end


POWDER (1995)


Continuam astazi lista de FILME CU MESAJ si/sau DE SUFLET si/sau SPIRITUALE, cu un alt film extrem de emoţionant şi plin de adevăr, o peliculă de referinţă pentru noi, aflat în top 5, din toate timpurile, în sufletul nostru.

Desi este un film fabulos, nu am gasit nicaieri o recenzie cat de cat apropiata de valoarea acestui film, ceea ce este dureros. Este uluitor pentru noi cum de astfel de filme sunt practic trecute cu vederea in timp ce toate mizeriile pamantului au sute de recenzii elaborate.

Iata aici o descriere pe foarte scurt gasita pe cinemagia.ro : "Un adolescent crescut şi educat într-un mic orăşel din Texas, de bunicii săi, total izolat, fără prieteni sau colegi de şcoală, deosebit de inteligent, suferă de albinism: piele albă, ochi aproape roz, absenţa părului. Corpul său produce efecte ciudate în relaţia cu electricitatea, radioul şi televizorul se opresc, iar în timpul unei furtuni cu fulgere, el seamănă cu un obiect luminos ce vibrează continuu. Odată cu moartea bunicilor, băiatul este trimis într-o instituţie locală, alături de alţi tineri. Aici însă adaptarea lui este imposibilă, căci oamenii obişnuiţi îi acceptă cu greu pe toţi cei ce sunt altfel. O magică pledoarie cinematografică în favoarea ideii de toleranţă...." 

Nota noastră: În primul rând acesta este un film iniţiatic şi ne prezintă practic, într-un fel, o fiinţă aflată în pragul înălţării spirituale, o fiinţă trezită energetic însă destul de imatură emoţional, în ciuda vastelor sale cunoştinţe şi a unei perceperi telepatice a gândurilor celor din jur. Scenaristul s-a străduit cât a putut să intre în pielea unui astfel de personaj, dar nu a reuşit decât parţial. Cum ai putea să te transpui în pielea cuiva care este  telepatic, telekinetic, o enciclopedie ambulantă, un om care şi-ar folosi 100% din creier, dacă tu nu eşti aşa? Nu poţi, dar îţi poţi imagina ... Imaginaţia are însă limitele ei şi floricelele ei ... Deci personajul în sine ca şi manifestare este parţial credibil pentru noi (mai ales lipsa acestuia de încredere în sine şi frica de oameni), însă crează în jurul lui un context prin care multele dintre tarele societăţii actuale, în special ale celei americane, ies cu putere, la suprafaţă.

Pe de altă parte, Powder se manifestă cu puritatea, sinceritatea şi inocenţa unui copil, în ciuda vârstei şi a capacităţilor lui, fiind poate un exemplu de copil spiritual de genul de care se vorbeşte prin Biblie "Lăsaţi copii să vină la mine , căci a lor este Împărăţia cerurilor". Aşadar şi din acest punct de vedere poate fi considerat un model spiritual. Astfel de oameni pot vindeca lumea, pot trezi, pot transcende sistemul de control al matricei.


Una dintre multiplele tare ale umanoizilor în general, dar a americanilor din filme în special este că se tem de ceea ce nu înţeleg, de necunoscut şi au tendinţa să elimine, să distrugă, să minimalizeze pe cei care manifestă ceva de neînţeles sau neconceput pentru ei. Dacă nu te înregimentezi în turmă şi faci notă discordantă eşti automat marginalizat, ostracizat de gaşca de maimuţe din jurul tău, care acţionează inconştienţi ca nişte agenţi ai sistemului de control al matricei. 

Un alt aspect adeseori sesizat în majoritatea filmelor, în special americane, în care sunt prezentate super-puteri, este că nimeni, dar absolut nimeni nu se întreaba cum este posibil aşa ceva? Nimănui din film, nu i se zdruncină paradigma materialistă în cap, nimeni nu-şi pune probleme existenţiale sau metafizice, nimeni nu reuşeşte să perceapă partea spirituală a unor astfel de fenomene, ci sunt luate ca atare, ca un fapt divers, senzaţional, dar atât şi nimic mai mult.

Nimeni nu se intreaba cum este posibil ca mintea să aibă influenţă asupra materiei? Niciun personaj, nu vezi pe nimeni că rămâne pe gânduri sau şocat ideologic de ceea ce vede, de parcă ar fi toţi bătuţi în cap ... Astfel de fenomene manifestate ar fi genul de treziri pe care Morpheus i le produce lui Neo in filmul Matrix, ar fi acel imbold exceptional catre trezirea spirituala. Pentru noi ar fi un catalizator imens catre trezire si probabil pentru multi ar fi, insa in filme aproape niciodata nu vezi asa ceva. Nu credem ca este intamplator acest aspect, ci intentionat se doreste implementarea unui tipar de reactie si manifestare in capul publicului. Tiparul este: daca vezi un fenomen extrasenzorial, observă-l si atat, nu investiga mai departe de ce si cum e posibil.

În plus, în majoritatea filmelor , personajele cu super-puteri suferă, se chinuie , îşi blesteamă darul, din cauza intoleranţei şi a oilor înfricoşate din jurul său. Ni se sugerază cumva, că mai bine să rămânem oi înregimentate, liniştiţi în turmă, decât să ieşim în evidenţă cu ceva, mai ales dacă manifestăm o putere "paranormală" (vezi X-Men, Tommorow People, Heroes, samd). In momentul in care incepi sa iesi in evidenta, esti cautat sa fi izolat, studiat, disecat, tinut in lesa , controlat, santajat de un sistem incapabil sa-si largeasca limitele si sa accepte un alt om, un om diferit. Sistemul de control al matricei stie ca un astfel de om, in final devine un agent al distrugeri sale, caci asta sunt astfel de oameni: deschizatori de ochi, iar odata ce deschizi ochii, sistemul incet incet se destrama, iar iluzia se rispeste.


Consideram posibile fenomenele pe care Powder le manifesta in film si modul cum ar fi aparut acestea in fiinţa lui. Am citit si auzit si de alte cazuri de oameni trăsniţi (interesant este că termenul se referă şi la nebuni, dar în cazul nostru vorbim de acei nebuni divini) care si-au trezit anumite capacitati asa zis paranormale. Practic poate fi o deblocare la nivel energetic si implicit genetic, printr-o ridicare a nivelului de vibratie datorată trăsnetului. Trăsnetul pe majoritatea îi omoară, pe alţii îi vătămează, dar pe unii îi trezeşte spiritual. Posibil să le deblocheze şi anumite canale energetice, cu foarte mare intensitate şi astfel să mai apară spontan, câte un clarvăzător, câte un iluminat spontan, printre noi. Printr-o "ţeavă" mai curată, mai lărgită, altfel curge fluxul divin.

Albinoşii sunt consideraţi in unele părţi ale lumii fiinţe divine sau soli ai zeilor. Nu credem că este întâmplător ales un personaj albinos pentru acest film. Şi albinos şi cu puteri, deja era prea mult pentru internatul de golănaşi puşi pe rele, din film.
Este de asemenea minunat modul cum percepea Powder lumea şi felul cum a demonstrat că mintea noastră este principalul motiv pentru care ne simţim separaţi de exterior, iar faza cu vânătorul şi căprioara este antologică. Ne-am bucura enorm să vedem cum alţi vânători criminali ar trece prin acelaşi tratament ca cel aplicat în film  (vă lăsăm vouă plăcerea să descoperiţi). 


Este tipic contactul dintre o lume profund materialistă, profund ancorată în cele 5 simţuri, o lume competitivă, superficială , cum este societatea americană în special, cu un astfel de personaj diafan, picat din cer, un înger pe pământ şi cum societatea prin fariseismul ei materialist îi transformă urgent, în martiri.  
In concluzie: un film epic, emoţionant până la lacrimi, ce merita vazut si revazut, un film plin de invataminte si un mesaj fantastic. Este un film care trezeste inima şi purifica sufletul. Un film adevarat!

VEZI FILMUL HD TRADUS, AICI
720p



2 comentarii:

  1. Un rar film american în care personajul cu superputeri nu suferă,nu se chinuie și nici nu își blesteamă darul,este Peaceful Warrior,din 2006,de același regizor,Victor Salva.Cred că este unicul film american în care apare un maestru spiritual în adevăratul sens al cuvântului,care nu este nici Isus,nici vreun alt personaj biblic sau istoric,nici personaj de benzi desenate,nici personaj comic sau caricatural.

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...