Ieşirea Din MATRIX: PETER RUSSELL - Ce este non-dualitatea ?

miercuri, 20 mai 2015

PETER RUSSELL - Ce este non-dualitatea ?


Despre Peter Russell am vorbit pe foarte larg în cadrul articolelor de la cele 3 documentare publicate pe blogul nostru ( "From Science to God", "Global Brain" şi "The White Hole In Time" ). Astazi dorim sa va prezentam alt film tradus cu acest savant şi un mic citat din Peter Russell.

"In prezent suntem doar pe jumatate treji, in ceea ce priveste cine si ce suntem noi cu adevarat. Constientizarea propriului sine a adus cu ea un sentiment al „eu-lui” individual, care observa lumea si ne initiaza actiunile. Dar ce anume este acest “sine”? Existenta lui pare a fi un lucru evident, insa, dupa cum au descoperit multi oameni, este greu de definit sau de gasit.


Atunci cand suntem intrebati: "cine esti?", majoritatea dintre noi vom raspunde, enumerand diversele lucruri cu care ne identificam – numele nostru, credintele, ocupatia, educatia, rolurile, genul, pozitia socialà, personalitatea, preocuparile. Dobandim un simt al identitatii din ceea ce avem sau facem in lume, din istoria si circumstantele vietii noastre. Insa orice astfel de identitate dobandita este conditionata si, deci, mereu vulnerabila.

Cei mai multi dintre noi am vrea sa evitam durerea si suferinta si sa gasim mai multa pace si fericire, insa credem ca modul in care ne simtim in interior depinde de circumstantele din exterior. In unele cazuri, acest lucru este adevarat – de exemplu, daca suferim din cauza faptului ca ne este frig sau foame. In lumea moderna, cei mai multi dintre noi putem sä ne indeplinim foarte usor aceste nevoi. De obicei, ajunge sä apasam pe un buton sau sa facem o vizita la magazin. Dar folosim aceeasi gandire si in ceea ce priveste toate celelalte lucruri din viata. Credem ca daca am putea obtine suficient din lucrurile sau experientele „potrivite”, am fi, in sfarsit, fericiti. Aceasta este radacina lacomiei umane, dragostea noastra de bani, nevoia noastra de a controla lucrurile (si pe oameni) si reprezinta cauza unei bune parti din frica si anxietatea noastra; ne facem griji, intrebandu-ne daca lucrurile vor fi asa cum credem ca ar trebui sa fie. Acest mod de gandire sta la baza multor moduri in care ne maltratam si, adesea, ne abuzam casa planetara. Criza globala cu care ne confruntam acum este, in esenta sa, o criza de contiinta – o criza nascuta din faptul ca avem puteri tehnologice extraordinare, dar ramanem inca treji doar pe jumatate. Trebuie sa ne trezim si sa constientizam cine suntem si ce vrem cu adevarat.

INCEPUTUL UNEI ERE A INTELEPCIUNII

Niciodata pana acum nu am putut accesa atat de multa intelepciune spirituala. Acum un secol, unica traditie spirituala disponibila pentru majoritatea oamenilor era cea care apartinea propriei culturi. Mai mult, cu rare exceptii, ei nu aveau avantajul de a invata de la o fiinta cu adevarat iluminata. In prezent, putem accesa invataturile din multe traditii si culturi diferite, putem descoperi adevarurile pe care le au in comun si putem traduce filozofia pe limba si in termenii vremurilor de acum. Apare ceva complet nou: o singura invatatura spirituala, care reprezinta o rafinare a traditiilor de intelepciune ale lumii. Aceasta se intrepatrunde si este raspandita la nivel mondial, prin intermediul a numeroase moduri de informare: carti, casete, pagini web, forumuri online transmisiuni pe Internet. In acelasi timp, un numar tot mai mare de oameni incep sa se trezeasca complet si se dovedesc a fi invatatori excelenti. Multi dintre ei folosesc Internetul pentru a-si impartasi intelepciunea si pentru a-i ajuta si pe altii sa se trezeasca. Invataturile despre practicile care ajuta la trezire se gasesc deja pe Internet si ar putea deveni o singularitate in timp.

De cele mai multe ori, trezirea este un eveniment neasteptat. De indata ce persoana e pregatita – cand s-au pus deja bazele necesare, iar circumstantele sunt propice – modificarea poate avea loc aproape instantaneu. Este posibil ca cercetarile despre corelatiile neurologice ale trezirii spirituale sa ne conduca spre metode de promovare directa a procesului. Exista probabilitatea sä apara alte descoperiri sau evolutii neprevazute, care sa ne ajute sä ne eliberam mintile. Oricare ar fi ele, cu cat invatim mai mult cum sä facilitam o modificare de constiinta, cu atat aceasta se va produce mai repede. Pe masura ce acesta devine un fenomen larg acceptat, oamenii vor interactiona cu lumea in moduri mai intelepte, mai pline de compasiune."

Peter Russell

SURSA: http://trezirea-constiintei.blogspot.ro

 Interviul de astăzi cu Peter Russell, cuprinde următoarele întrebări :  * Ce anume este non-dualitatea ? Oare câmpul unificat din știință și conștiința non-duală sunt, în esență, unul și același lucru ? Ce anume este  "eul"  ?   Oare "eul " se dezvoltă mai târziu ? Oare există liber arbitru ? Oare există un asemenea lucru numit iluminare ?    De ce experimentăm o complexitate atât de mare ? Ce a existat acolo, anterior conștiinței ?  Oare conștiința poate răsări, din nou, prin reîncarnare ? * Cu Lumină în Pace și Iubire! *

VEDEŢI FILMUL TRADUS, AICI

In Romania exista doua carti traduse scrise de Peter Russell: "De la stiinţă la Dumnezeu" şi "Revoluţia conştiinţei". De asemenea exista traduse cartile ADVAITA VEDANTA (despre NON DUALITATE), Lumina cunoasterii non-duale - Advaita Bodha Dipika, ESENTIAL IN ADVAITA VEDANTA si alte carti despre VEDANTA aici.

De asemenea va recomandam cartile lui Nisargaddata  Maharajah : "Realitatea Ultima" si "Eu sunt acela. Dialoguri despre absolut." Cartile lui Ramana Maharishi : "Evanghelia lui Ramana Maharishi", "Invataturile lui Ramana" de Arthur Osbourne, "Biografia lui Ramana" de Gabriele Ebert .

 In completare studiati categoria NON - DUALITATE pe care o puteti explora mai usor in CUPRINS.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...