Ieşirea Din MATRIX: septembrie 2014

luni, 29 septembrie 2014

RUPERT SPIRA - O conversatie pe marginea Non-Dualitatii

A CONVERSATION ON NON-DUALITY 

 "Rupert Spira este un profesor yoga al traditei non-dualiste a sivaismului kashmirian si terapeut. S-a născut în 1960 în Anglia, locuieste in Oxford, cu sotia lui, Ellen si fiul sau Matthew. De asemenea ofera workshopuri, intalniri diverse si retrageri in toata lumea. 
Cu poezia lui Rumi s-a întâlnit pe când avea doar 15 ani. La scurt timp după această întâlnire a învăţat dansul sacru specific credinţei sufi, Mevlevi, un dans-rugăciune şi meditaţie. A urmat întâlnirea cu primul său profesor, dr. Francis Roles, fost student al lui Shantananda Saraswati, Shankaracharya Nordului Indiei. Sub îndrumarea dr. Roles, Rupert Spira a învăţat meditaţia cu mantre, dar şi despre Advaita sau Nondualitate. Aceasta a constituit fundaţia practicii sale pentru următorii 25 de ani.

sâmbătă, 27 septembrie 2014

TRIUMFUL PROSTIEI : Cu cât eşti mai prost, cu atât te crezi mai deştept

WE ARE GETTING DUMBER 
(Devenim pe zi ce trece mai prosti)

Va prezentam astazi un mic filmulet foarte comic, dar extrem de sugestiv care, intr-un mod  inteligent  spune niste lucruri foarte adevarate insa mai intai va prezentam cateva idei pe marginea prostiei omenesti:

 "Prostul nu e prost destul pana nu e si fudul" ... o vorba tare inteleapta , acum confirmata si de studii stiintifice:

"Psihologii au demonstrat că oamenii nu sunt foarte buni cunoscători ai propriilor abilităţi. De la simţul umorului până la cunoştinţele gramaticale, oamenii sunt cei mai proşti evaluatori ai capacităţilor lor.
Psihologii susţin că suntem mai orbi la propriile eşecuri decât ne dăm seama. Acest lucru poate explica de ce ne trebuie o doză sănătoasă de umilinţă şi modestie în evaluarea propriei persoane, notează BBC.

Infractorul naiv: sucul de lămâie ne face invizibili în faţa camerelor de luat vederi.

miercuri, 24 septembrie 2014

Vindecarea cu ajutorul mintii. Dovezi stiintifice care arata ca te poti vindeca singur (24.09.2014)

EFECTUL PLACEBO SI NOCEBO 

Va prezentam astazi un articol (de Peter Arguriou) si un mic filmulet tradus pe marginea unui fenomen neglijat sau pur si simplu discreditat de comunitatea stiintifica materialista :  influenta mintii asupra materiei. In aceasta directie , la sfarsitul articolului veti gasi si filmuletul tradus: "Dovezi stiintifice importante privind autovindecarea" in care, Dr. Lissa Rankin - autoarea cărții "Vindecarea cu ajutorul minții" (care a ajuns rapid bestseller și a fost tradusă și în limba română - pe care o poti cumpăra online aici)  ne explica pe scurt cum   in urma cercetărilor făcute,  a descoperit că metodelor terapeutice pe care le învăţase la şcoală le lipsea un element esenţial: recunoaşterea capacităţii înnăscute a corpului de a se vindeca singur şi controlul acestor mecanisme de autovindecare cu ajutorul minţii. În încercarea de a înţelege mai bine acest fenomen, ea a explorat literatura medicală şi a descoperit dovezi care confirmau faptul că sistemul medical a dovedit de peste 50 de ani capacitatea de autovindecare a corpului.  Mai multe informatii despre carte Lissei gasiti aici.

Dar mai intai articolul:

Efectul Placebo si Efectul Nocebo – influenta minţii asupra corpului fizic

luni, 22 septembrie 2014

BANCHERII - Oamenii Monopol (22.09.2014)

Continuam astazi seria de reluari a unor documentare care, cel putin pe noi, ne-au marcat, insa din pacate, au trecut prea putin remarcate sau observate desi sunt niste informatii deosebit de importante. Stim ca prea putini dintre voi aveti obiceiul de a va uita in urma desi exista informatii deosebit de importante acolo.  De aceea ni se pare binevenita readucerea in atentie a unor documentare care chiar merita mai multa atentie. In plus, venim cu informatii noi, actualizari ce merita mentionate, lucruri care la vremea postarii nu se stiau sau nu aparusera. Ordinea reluarii filmelor este una data de data publicarii pe blogul nostru. Reluam incepand cu 2008, cel de astazi fiind un documentar publicat initial in 9.11.2008, apoi ne apropiem incet incet de anul curent. Ne-am bucura sa existe printre voi oameni care nu au vazut inca, acest documentar important.

PHENOMENON: THE LOST ARCHIVES - Monopoly Men (2000)
FENOMEN: ARHIVELE SECRETE - Oamenii Monopol

Încă un documentar din seria FENOMEN - Arhivele Secrete, care conţine 14 episoade, foarte bine realizate şi prezentate de binecunoscutul actor Dean Stockwell , o serie în care care ne este revelat conţinutul unor documente recent desecretizate ale guvernului din umbră.
Fiecare episod oferă o explorare în profunzimile unui eveniment care întrece orice închipuire, sau examinează secretele nespuse din spatele poveştilor pe care credeaţi că le ştiţi, fiind dezvăluite faptele din spatele legendelor.

În acest episod, "Oamenii Monopol" se investighează Rezerva Federală, o entitate misterioasă care controlează economia SUA. Se examinează istoria acestei organizaţii şi deasemnea se analizează acţiunile ei din prezent.


În timpul preşedenţiei lui Wilson, Guvernul SUA a sancţionat crearea Rezervei Federale (RF). Mulţi cred că RF este o organizaţie guvernamentală menţinută să ofere o responsabilitate financiară în cazul unei crize interne, dar în realitate, afacerile actuale ale acestei bănci sunt învăluite în mister. Oamenii vor fi, poate, surprinşi (dacă nu au văzut Zeitgeist Addendum) să afle că principala afacere a RF (FED) este să creeze bani din nimic, îi împrumută apoi Guvernului American şi binenţeles, pentru asta cere dobândă. Cine primeşte profitul din aceste dobânzi? Bună întrebare. Uitaţi-vă la acest documentar şi descoperiţi legăturile ascunse între RF şi alte organizaţii secrete internaţionale de top.

Se mai vorbeşte şi de Grupul Bilderberg, despre Noua Ordine Mondială, despre agenda ascunsă şi multe altele.

Poate veţi înţelege astfel că această aşa zisă criză financiară mondială actuală este atent programată de puterea oculta mondială prin "minunaţii" ei reprezentanţi, adevăraţii terorişti ai acestei planete: bancherii. Ni se arăta încă odată faptul că Băncile sunt "Cămătării" pe faţă! În spatele pompoaselor oficii bancare, în spatele zâmbetelor false ale funcţionarilor acestor bănci, dincolo de fanfaronada şi bliz blizul opulenţei acestor organizaţii nesimţite şi lipsite de omenie, se află CĂMĂTĂRIA care este considerată o infracţiune. Suntem furaţi pe faţă fără nici o jenă. Nu numai că ni se cer dobânzi aberante, în plus băncile nu-şi asumă absolut nici un risc, deoarece dobânda este variabilă. Creşte inflaţia, creşte dobânda, prostimea plăteşte. Câţi nu suferă acum de pe urma acestei situaţii? Pe cât posibil nu mai daţi apă la moară băncilor care efectiv, ne sfidează pe faţă, profitând de ignoranţa şi lipsa de educaţie a oamenilor. Ne tot zăpăcesc cu limbajul lor economico- financiar extrem de doxat, că ţi se "limbă plimba în gură" , o bolboroseală menită să ameţească şi să zăpăcească ... ştiţi vorba aceea "dacă nu reuşeşti să-i convingi ... zăpăceşte-i". Suntem o naţie de oameni zăpăciţi de băieţii jmekeri care învârt cuvinte şi termeni cu parfum economic. Iar ei profită de prostia omenească la greu. La naiba cu ei ...
Într-o lume normală împrumuturile s-ar da fără dobândă, iar uneori aceste împrumuturi ar fi chiar nerambursabile. Astfel văd eu o lume cu suflet, o lume în care cu toţii suntem fraţi, ca într-o familie. Voi daţi prietenilor voştrii sau celor din familia voastră împrumuturi cu dobândă? Chiar şi în Biblie se spune pe undeva, să nu dăm bani cu dobândă celor săraci. Dacă tot aplicăm o dobândă, atunci să o aplicăm diferit în funcţie de categoriile sociale. Măcar de s-ar împrumuta bani pe care banca îi are, dar nici măcar acest lucru nu e respectat. Banca ne împrumută bani virtuali, bani pe care nu-i are şi ne cere o dobândă la nişte bani care nu-i posedă din start. Acest lucru este permis de o altă invenţie diabolică meşteşugită, numită fractional reserve banking. Zăpăcitor nu? Oricum, dobânda în sine este o invenţie diabolică care în timp, datorită inflaţiei generate , scade valoarea banilor şi ne ţine în sclavie. Vă recomand şi documentarul Zeitgeist II - Addendum ca să înţelegeţi mai bine ce vreau să spun. Pentru o şi mai bună documentare puteţi să răsfoiţi şi blogul DEMSCAREA MANIPULĂRII COLECTIVE unde se explică pe larg ticăloşia sistemului mafiot în care trăim.


VEZI FILMUL TRADUS AICI 

(cu subtitrare în limba română, în premieră pe ţară - îţi mulţumesc Mr. White şi pe această cale, pentru ajutorul pe care mi l-ai dat la traducerea acestui documentar)


DOWNLOAD RAPID

In completare studiati categoria CRIZA FINANCIARĂ 
(pe care o puteti explora mai usor in CUPRINS)

sâmbătă, 20 septembrie 2014

Parodia "Aselenizării" - Un Lucru Comic S-a Întâmplat În Drumul Către Lună

Continuam astazi seria de reluari a unor documentare care, cel putin pe noi, ne-au marcat, insa din pacate, au trecut prea putin remarcate sau observate desi sunt niste informatii deosebit de importante. Stim ca prea putini dintre voi aveti obiceiul de a va uita in urma desi exista informatii deosebit de importante acolo.  De aceea ni se pare binevenita readucerea in atentie a unor documentare care chiar merita mai multa atentie. In plus, venim cu informatii noi, actualizari ce merita mentionate, lucruri care la vremea postarii nu se stiau sau nu aparusera. Ordinea reluarii filmelor este una data de data publicarii pe blogul nostru. Reluam incepand cu 2008, cel de astazi fiind un documentar publicat initial in 31.10.2008, apoi ne apropiem incet incet de anul curent. Ne-am bucura sa existe printre voi oameni care nu au vazut inca, acest documentar important.

A FUNNY THING HAPPENED ON THE WAY TO THE MOON (2001)


Încă un documentar legat de presupusa asenelizare a omului pe Lună în 1969. Sunt prezentate noi dovezi (venind în completarea primului documentar pe acest subiect (DID WE LAND ON THE MOON?), constând în imagini filmate, nemaivăzute înainte, filmări vechi de 39 de ani, care nu au fost scoase în public până la data filmării acestui documentar (2001), despre prima misiune către Lună (Apollo 11) , data imaginilor fiind ziua a 3-a a misiunii. În aceste înregistrări chiar şi Neil Amstrong este clar vizibil ca parte a acestei înscenări fotografice.

Un articol dezbătut pe larg, pe acestă temă puteţi găsi pe siteul revistei DESCOPERĂ (Aselenizarea - Marea Farsă A Secolului XX?).

Aşa cum am mai spus şi altădată aici , cred că subiectul e mult mai complex decât pare la prima vedere. Personal nu cred că prin tehnologia despre care noi ştiam oficial, că exista la acea vreme se putea ajunge pe Lună, dar prin tehnologiile neoficiale existente la acea dată, despre care mulţi vorbesc pe ici şi pe dincolo (inclusiv generalul Emil Streinu) se putea ajunge (există informaţii legate de o infuzie extraterestră de tehnologie încă de dinainte de cel de-al doilea război mondial).

Un alt lucru interesant legat de Lună este că există un program de la NASA care se numeşte World Wind cu care se poate studia Luna în detaliu (aşa cum se pot studia şi Pământul şi Marte şi altele, din Satelit (grafica este impresionantă)). Poate îmi explică şi mie cineva de ce sunt aşa de multe zone acoperite cu dungi negre în special în partea nevăzută a Lunii şi nu numai. Ce vor oare să ascundă acolo?

VEZI FILMUL TRADUS, AICI :
(în premieră pe ţară, cu subtitrare în limba română)

Un lucru comic s-a intamplat in drum spre Luna 

Accesul la acest film este oferit doar donatorilor, la cerere.

Şi încă ceva comic, care nu ştiu dacă e făcătură sau nu, dar pare foarte adevărat.


In completare vedeti SECRET SPACE 1 si II.

miercuri, 17 septembrie 2014

Cea mai buna selectie de muzica Epica si un mixaj StellarDrone (17.09.2014)


In ziua de azi netul e plin de muzica insa paradoxal, parca acum ne e mai dificil sa gasim ceva care sa ne placa, decat ne era odata cand accesul la muzica era mult mai limitat. Cumva apare si o oarecare lehamite cand e vorba de rascolit prin mormanul de muzica, ce este aproape infinit acum, pentru a gasi ceva care sa ne unga pe suflet. In acelasi timp, deoarece exista asa de multa informatie, avem tendina de a trece mai usor peste valori extraordinare (care apar in ziua de astazi tot mai mult, datorita accesului mai facil la tehnologie). In plus, cand era mai putina muzica, tot ceea ce aparea nou era mai rar si mai ascultat. Acum nume de artisti care nu ne spun nimic, de care nu ati auzit in veci, scot o muzica celesta sau abisal de profunda. Traim vremuri interesante. Ne-am bucura daca peste ceea ce va vom oferi astazi nu veti trece la fel de usor. Se merita sa zaboviti cat mai mult pe aceste capodopere de arta ale sufletului uman.


Daca astfel de muzica nu ar fi existat pe Pamant, lumea ar fi fost foarte seaca si credem ca ne-am fi scurtat de mult, "sejurul" in zona. Ceea ce dorim este ca din cand in cand sa impartasim cu voi ceea ce ne ajuta pe noi sa navigam prin aceste ape tulburi mai usor.
 Astazi va aducem la cunostinta doua compilatii. 


Prima este un Best of al pieselor de natura Epica din anul 2012, care pe noi ne ajuta sa ne dinamizam sufleteste in momente de jos bioritmic si simtim ca ne inalta sufletul. Unele corelatii imagini/muzica sunt chiar spectaculoase insa dupa ce va desfatati cu imaginile, merita sa ascultati cu ochii inchisi. Imaginile prezentate nu sunt ale videoclipurilor originale ci sunt suprapuse peste compilatia audio de realizatorul ei. Aceasta muzica nu se asculta in orice dispozitie sufleteasca. Daca in prima clipa simtiti ca nu rezonati cu ea, oferiti-i o noua sansa cu alta ocazie cand, poate, aveti o alta stare sufleteasca, in special atunci cand aveti nevoie de un suflu nou, de mai mult curaj pentru a lua o situatie in piept.


(VARIANTA MP3)

Lista melodiilor :

0:22 - SkyWorld - Two Steps From Hell
3:19 - Kara Kul - Mark Petrie
4:15 - For The Win - Two Steps From Hell
5:46 - Tree of Life - Audiomachine
7:41 - Becoming A Legend - John Dreamer
11:11 - Destiny of the Chosen - Immediate
13:16 - World Without End - Brand X Music
16:21 - Garador's Flight - Jo Blankenburg
19:03 - Sol Invictus - Audiomachine ( video edited by DarthZox)
21:44 - El Dorado - Two Steps From Hell
25:17 - Human Legacy - Ivan Torrent
28:22 - BlackHeart - Two Steps From Hell (una din piesele care noua ni se pare completa si de top in preferintele noastre momentane)
32:27 - Cassandra - Thomas Bergersen (video by http://thelane.com)
35:18 - Victory Of Life - Future World Music (video by http://www.erasedtapes.com)
38:07 - Apollo's Triumph - Audiomachine
42:51 - Angels Will Rise -Twisted Jukebox
44:59 - The Guardian - White Wall
50:35 - Revelations - Vlado Hudec
54:12 - Absolution - Ryan Taubert - (Remix by tuanphongkt)

Outro - Music by Mark Petrie - Willpower

Lista imaginilor folosite:

0:22 - Final Fantasy XIV: A Realm Reborn
08:29 - League of Legends (Season 1)
11:11 - Harry Potter and the Deathly Hallows
13:16 - Tomb Raider (2013)
16:21 - Lineage II (Chaotic Chronicle 3)
18:02 - Lineage II (Chaotic Chronicle 4)
18:34 - Lineage II (Chaotic Chronicle 5)
19:03 - Assassin's Creed 3,Revelations, Crysis 3, Final Fantasy XIV, XV(concept), Uncharted 3, Skyrim, Mass Effect 3, Infamous 2, Dragon Age: Origins,II, Star Wars: The Old Republic,The Force Unleashed 2, Call of Duty: Black Ops 2,Modern Warfare 3, Gears of War 3, Halo 4,Reach
21:44 - Real Steel
25:17 - Landscapes: Volume 2
28:22 - Bladestorm
29:56 - StarCraft II: Wings of Liberty
32:27 - A Bohemian Love Story by The LANE: http://thelane.com (https://vimeo.com/30531416)
35:18 - A Winged Victory for the Sullen - Requiem for the Static King Part 1 by http://www.erasedtapes.com/ (https://vimeo.com/49025759)
38:07 - Wrath of the Titans
42:51 - Batman Begins, The Dark Knight, The Dark Knight Rises
44:59 - Assassin's Creed 3, Brotherhood, Castlevania: Lords of Shadow 2, Might & Magic Heroes VI, Guardians of Middle-Earth, God of War 3, Mass Effect 3, I Am Alive, StarCraft II: Wings of Liberty, Star Wars: The Old Republic,The Force Unleashed 2, Gears of War 3, Crysis 3, Dragon Age: Origins,II, Warhammer Online: Age of Reckoning, World of Warcraft: Wrath of the Lich King, Defense of the Ancients 2, Halo 4,Reach, Deus Ex: Human Revolution, Final Fantasy XIII-2, The Secret World, Repulse, MechWarrior 4: Vengeance, Section 8
50:35 - Tomb Raider: Underworld
52:28 - Diablo 3
54:12 - Hitman: Absolution

 Cealalta alegere a noastra este un mixaj al unora dintre cele ma bune piese ale formatiei StellarDrone intitulat The Journey (Stellardrone Schumann Mix) care pe noi ne ajuta foarte mult sa ne linistim mintea si sa ne centram. Speram sa va ajute si pe voi cel putin la fel de mult pe cat ne-a ajutat pe noi in ultimul an. 
Cea mai buna auditie se realizeaza or in masina ori cu casti, ori intr-un spatiu special amenajat si niste boxe pe masura , dar cu ochii inchisi.
Rareori ni se intampla sa nu reusim sa ne plictisim de o muzica dupa un anumit timp insa cea de astazi este parca mereu surprinzatoare si mereu noua, deoarece mereu gasim aspecte noi. Este o muzica complexa care acopera o gama extrem de larga de frecvente ale sufletului nostru.

 

DOWNLOAD RAPID
 (varianta MP3)

In categoria MUZICA DE SUFLET si in pagina de MUZICA de pe blogul nostru am facut cateva trimiteri si catre  alte muzici care pe noi cel putin, ne-au vindecat, implinit, fericit ani de-a randul.

luni, 15 septembrie 2014

Investigarea Lumii Invizibile

Continuam astazi seria de reluari a unor documentare care, cel putin pe noi, ne-au marcat, insa din pacate, au trecut prea putin remarcate sau observate desi sunt niste informatii deosebit de importante. Stim ca prea putini dintre voi aveti obiceiul de a va uita in urma desi exista informatii deosebit de importante acolo.  De aceea ni se pare binevenita readucerea in atentie a unor documentare care chiar merita mai multa atentie. In plus, venim cu informatii noi, actualizari ce merita mentionate, lucruri care la vremea postarii nu se stiau sau nu aparusera. Ordinea reluarii filmelor este una data de data publicarii pe blogul nostru. Reluam incepand cu 2008, cel de astazi fiind un documentar publicat initial in 20.10.2008, apoi ne apropiem incet incet de anul curent. Ne-am bucura sa existe printre voi oameni care nu au vazut inca, acest documentar important.
 
ENQUÊTE SUR LE MONDE INVISIBLE (2002)

Investigation Into The Invisible World



Un documentar care ne aminteşte ca spaţiul pe care-l locuim are mai multe frecvente de vibratie şi ca pe fiecare nivel traieşte altcineva. Cine? Ramâne de vazut ...

Un documentar filmat în Islanda, despre mediumi şi despre relaţiile dintre oameni şi fiinţe invizibile cum ar fi elfii, fantomele, îngerii, monştrii marini şi extratereştrii. Filmul este o călătorie la frontierele vieţii făcându-ne să ne întrebăm care este scopul exisenţei noastre.

Suntem singuri în univers?

Este uluitor cât de natural vorbesc islandezii despre aceste fiinţe invizibile. În conştiinţa de masă islandeză este deja, un fapt acceptat ca fiind un firesc al vieţii de zi cu zi, existenţa lumii invizibile. De la copii la politicieni, de la oamenii obişnuiţi la lideri de opinie, cu toţii sunt ferm convinşi de realitatea lumii invizibile.

Despre această lume invizibilă se vorbeşte în detaliu în articolul Elfi, Gnomi, Silfe şi alte spirite tainice ale naturii de pe siteul cu dragoste.ro.

vineri, 12 septembrie 2014

JOHN PERKINS - Confesiunile unui Asasin Economic (sau cum ajunge o ţară la mâna cămătarilor SUA, Banca Mondială şi FMI

Confessions of an Economic Hit Man (2007)

"Cu toţii am vrea sǎ cunoaştem secretele din interiorul marilor corporaţii şi sǎ avem idee despre cum lucreazǎ acestea. De cele mai multe ori ne gândim cǎ existǎ lucruri care ne sunt ascunse, din cauzǎ cǎ suntem “prea mǎrunţi” şi “prea proşti” ca sǎ înţelegem cuvinte mǎreţe.

John Perkins este un bǎrbat care susţine cǎ a lucrat adânc în interiorul forţelor motorii ale globalizǎrii corporatiste şi încearcǎ în cartea sa, "Confesiunile unui asasin economic" (editia de lux), sǎ dezvǎluie secretele ”asasinilor economici”, el însuşi fǎcând la un moment dat parte dintre ei.

Un asasin economic este o persoanǎ extrem de bine plǎtitǎ sǎ convingǎ ţǎrile importante pentru SUA, din punct de vedere strategic, sǎ accepte nişte împrumuturi imense pentru a dezvolta infrastructura şi sǎ se asigure cǎ proiectele profitabile vor fi oferite corporaţiilor americane.

Acestea ajungeau pânǎ la urmǎ sǎ fie înglodate în datorii uriaşe şi astfel intrau sub controlul guvernului SUA şi al Bǎncii Mondiale, aceste instituţii având un rol de “cǎmǎtari”, forţând ţǎrile sǎ li se supunǎ şi direcţionând banii în buzunarele a câteva familii bogate care controleazǎ resursele natural ale planetei.

miercuri, 10 septembrie 2014

Prof. dr. ROMAN MORAR: "Diabetul nu e, practic, o boală!" + VIDEO


S.O.S. - DIABETUL!

În urmă cu câţiva ani, scriam despre DIAVIT - cel mai nou şi eficient tratament natural pentru diabet, inventat de d-l prof. univ. dr. Roman Morar. Pe atunci, neobositul savant clujean dădea noi speranţe bolnavilor din România. Între timp, distinsul nostru interlocutor a ajuns la rezultate excepţionale, dar şi la concluzii uimitoare, pe care dorim să vi le împărtăşim.

"După trei luni de tratament natural, întreg pancreasul se reface!"

- D-le prof. Morar, aţi cercetat minuţios diabe­tul, iar tratamentul cu DIAVIT a salvat mii de bol­navi din ţara noastră. Care sunt concluziile ulti­me­lor dvs. studii?

luni, 8 septembrie 2014

O VIAŢĂ DE GÂNDAC - Aventuri la firul ierbii

A BUG'S LIFE (1998) 

Continuam astazi lista de FILME CU MESAJ si/sau DE SUFLET si/sau SPIRITUALE, cu un desen animat. Unele dintre cele mai frumoase filme sunt cele de animatie. Unii pot avea o reticienta in ceea ce priveste acest gen de filme deoarece pot parea copilaresti si cel mai adesea chiar sunt, insa exista uneori filme de acest gen care transmit niste mesaje extrem de puternice, intr-un ambalaj mai usor de digerat pentru majoritatea oamenilor. Desi stim ca Disney a fost un mason de grad inalt si ca in multe desene animate se trimit mesaje oculte, simboluri masonice (cu incarcatura sexuala si satanica adeseori), am intalnit de multe ori in filmele facute de case de filme gen Pixar, DreamWorks si chiar Disney multe filme cu mesaj pozitiv, inaltator, exemple de eroism, iubire, sacrificu de sine, compasiune, intelepciune, bucurie de a trai, frumusete la superlativ, imaginatie creatoare fantastica, inventivitate, morala si multe alte calitati umane superioare din care copii chiar au ce invata. Sigur, adeseori astfel de filme pot deveni cai troieni deoarece incepi sa capeti incredere cand vezi anumite filme si discernamantul poate disparea si astfel poti inghiti pe nemestecate unele galusti, servite foarte inteligent in alte filme realizate de aceleasi case de filme. Nu spunem ca toate desenele realizate de aceste companii sunt mereu rele, dar nici 100% bune. Ne vom stradui sa va prezentam din gand in gand, cate un astfel de desen animat care cel putin pentru noi, a fost un plus, o incantare si adeseori, de ce nu, o revelatie.

sâmbătă, 6 septembrie 2014

CORPORAŢIA - O "Persoană" Psihopată

Continuam astazi seria de reluari a unor documentare care, cel putin pe noi, ne-au marcat, insa din pacate, au trecut prea putin remarcate sau observate desi sunt niste informatii deosebit de importante. Stim ca prea putini dintre voi aveti obiceiul de a va uita in urma desi exista informatii deosebit de importante acolo.  De aceea ni se pare binevenita readucerea in atentie a unor documentare care chiar merita mai multa atentie. In plus, venim cu informatii noi, actualizari ce merita mentionate, lucruri care la vremea postarii nu se stiau sau nu aparusera. Ordinea reluarii filmelor este una data de data publicarii pe blogul nostru. Reluam incepand cu 2008, cel de astazi fiind un documentar publicat initial in 2.11.2008, apoi ne apropiem incet incet de anul curent. Ne-am bucura sa existe printre voi oameni care nu au vazut inca, acest documentar important.

THE CORPORATION (2003)

Documentarul face o ancheta asupra celei mai puternice institutii din zilele noastre. El exploreaza trecutul sau si modul in care a ajuns sa domine lumea. Totodata, el releva implicatiile faptului ca, din punct de vedere legal, o corporatie este socotita o "persoana". Dar ce fel de persoana este? Dupa o analiza punct-cu-punct, diagnosticul este tulburator: psihopată.

Filmul examineaza cum cultura corporata, iconografia si ideologia sa patrund in toate aspectele vietii noastre. Institutiile dominante din trecut - biserica, monarhia, partidul comunist - au fost "umilite". Corporatia pare sa sfideze deja istoria. Incotro se indreapta?

"Pentru corporaţii, respectarea legilor este o chestiune de eficienta economica. Câta vreme costul nerespectarii legilor este mai mic decât venitul corespondent, corporaţiile nu le vor respecta."
Milton Friedman: "A cere unei corporatii sa fie responsabilă din punct de vedere social, este ca şi cum ai cere acelaşi lucru unei cladiri".

luni, 1 septembrie 2014

LINISTE, VACCINĂM!


SILENCE, ON VACCINE (2009)
SHOTS IN THE DARK

Continuam astazi seria de articole dedicate vaccinurilor cu un alt documentar tradus, de aceasta data canadian care ne dezvaluie din nou si din nou, pericolele acestora. 

Am abordat acest subiect de foarte multe ori pe acest blog si va invitam sa studiati cu atentie categoria ANTIVACCIN de pe blogul nostru (pe care o puteti explora mai usor in CUPRINS).

In ciuda studiilor existente, a savantilor care si-au exprimat cu curaj punctul de vedere contra curentului principal de opinie, lucrurile continua pe acelasi fagas, ca un tavalug de neoprit. 

Ca sa vedeti cat de puternica este indoctrinarea celor care sustin teoriile oficiale va invitam sa studiati un dialog foarte interesant intre doi biologi (Mircea Puscasu si sotia acestuia) si Felicia Popescu (detinatoarea blogului "Jurnal si introspectii de maica") si alti indivizi care au intervenit in acea discutie de pe facebook. Capul oamenilor de stiinta formati de sistem este plin de teorii  interesante si elaborate, dar care adeseori, pornesc de la fundamente gresite si este de inteles de ce pot rataci astfel o viata intreaga pe cai gresite.

Poti invata multe din astfel de discutii, daca doresti cu adevarat ...
gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...