Ieşirea Din MATRIX: august 2013

vineri, 30 august 2013

Stăpânit și Manipulat


Owned and Operated (2012)


„Owned and Operated este un mozaic de filmulete preluate de pe internet care descriu viata de consumatori obedienti a majoritatii oamenilor, aflați la mâna unor indivizi privilegiați și a metodelor lor de control. Este un documentar despre zbuciumul umanitatii la nivel global. 

În cea mai mare parte este un film decent, în special prima oră. Felul în care se  încoporează sute de surse diferite pentru a  se arăta starea de fond a umanității  este unic și drăguț. Tonul filmului este plin de forță și motivator.

Sunt de acord cu multe dintre aspectele subliniate în film (dar nu cu toate) și vă sfătuiesc să-l să-l vizionați cu un ochi critic. Din păcate, ca majoritatea filmelor de acest fel din ziua de azi,  Owned and Operated nu pomeneste nimic despre importanta vitala a muncii cu sine, a evolutiei personale ca si indivizi, de a se ajunge la o reala realizare a sinelui autentic - o conditie de baza a unei societati sanatoase. De asemenea, nu se discuta despre faptul ca majoritatea problemelor legate de guvernele si liderii nostrii, sunt datorate unei psihopatii (o dereglare mentala caracterizata prin lacomie insațiabilă și o lipsă totală de empatie) in jucatorii cheie ai elitei conducatoare, nefiind vorba asadar doar de o simpla lacomie sau coruptie.

marți, 27 august 2013

ÎN CĂUTAREA ... Castelului Secretelor (27.08.2013)




IN SEARCH OF ... The Castle Of Secrets

Edward Leedskalnin (1886 - 1951), un funcţionar modest, imigrant leton, 4 clase, înalt de 1,55 m şi cântărind doar 40 de kilograme, bolnav de tuberculoză, afirma cândva „Am descoperit secretele piramidelor. Am descoperit cum egiptenii şi constructorii antici din Peru, din Yucatan şi din Asia, cu unelte simple, au ridicat piatre cântărind tone” ... iar castelul său (pe care l-a construit singur din rocă coraliferă în blocuri de până la 30 de tone) este o dovadă incontestabilă.

Edward Leedskalnin
Edward Leedskalnin

Părăsit de logodnică (Agnès Skuvst) pentru că era prea sărac şi prea bătrân, a ajuns în Statele Unite la 34 de ani, în 1920. Eşecul sentimental a devenit o obsesie ce l-a făcut să fie retras şi să se dedice în totalitate muncii.

Boala l-a determinat să se instaleze în Florida, în Florida City, unde timp de 16 de ani şi-a ridicat capodopera (1920 - 1936).

Cu unelte simple, confecţionate de el, mai ales din piese auto recuperate, a ridicat şi prelucrat singur blocurile uriaşe de piatră lucrând mai ales noaptea, la lumina unei lanterne. Piesele terminate au fost plasate cu o uimitoare precizie, fără nici un instrument.

Cantitatea de rocă folosită s-a estimat la 1.000 de tone, la care se adaugă 100 de tone din care a făcut mobilierul şi alte obiecte.
Un alt moment important (1936) este mutarea întregului complex din Florida City în Homestead, la o distanţă de 16 km, din cauza construirii unei fabrici în apropierea proprietăţii sale, şi care, a pretins Leedskalnin, i-ar fi ameninţat intimitatea. 
Edward Leedskalnin - Castelul de Coral
Totuşi, după unii cercetători, el a luat această decizie din cu totul alte motive, şi anume că a doua locaţie i-ar fi permis să profite mai mult de forţa telurică a acelei zone !

Şi-a deplasat singur imensele blocuri şi le-a poziţionat cu mare precizie, astfel încât toate reperele să-şi reia aceeaşi poziţie în complex. Blocurile nu au fost cimentate, ci s-au îmbinat perfect. Numeroşi martori au văzut un camion împrumutat cărând bolovani, dar nimeni nu a remarcat încărcarea sau descărcarea lor. Leedskalnin a lucrat numai la adăpostul întunericului nopţii.
Dificila operaţiune de mutare a celor peste 1.000 de tone, bucată cu bucată, şi reasamblarea lor a durat mai puţin de o lună !

Poarta oscilantă este atât de bine echilibrată încât este suficient un deget pentru a o face să pivoteze în jurul axului.
Zidurile, construite în 1940, sunt înalte de 3 m.
Turnul, singura structură închisă a complexului, în care Leedskalnin nu permitea accesul. În dormitor a construit două paturi pentru copii, un leagăn, o masă cu forma statului Florida ce include o chiuvetă având conturul lacului Okeechobee, un scaun ca de avion agăţat de tavan.


Turnul
Turnul

Turnul
Turnul
Interiorul turnului
Interiorul turnului












Nu există instalaţii - nici ţevi, nici cabluri.
De altfel, Leedskalnin ducea o viaţă foarte austeră, se hrănea cu sardele, biscuiţi, ouă şi lapte. Fructele şi legumele şi le cultiva într-o mică grădină.

În incintă, un spaţiu bine definit poartă denumirea de „sanctuar” şi cuprinde obiective precum:
- obeliscul de 30 tone, înalt de 12m
- cadranul solar
- un telescopul de 30 tone şi înalt de 7m
- grădina de coral
- lucrări cu teme astronomice
- scaune, mese de joc
Edward Leedskalnin - Castelul de Coral
Obeliscul
Obeliscul
Obeliscul
Obeliscul
Cadranul solar
Cadranul solar















După moartea sa, castelul a rămas în exploatare turistică, deşi şi-a schimbat în câteva rânduri proprietarul. Anual 65.000 de vizitatori rămân uimiţi în faţa uriaşelor blocuri de piatră domesticite de voinicul Leedskalnin.

Toţi se întreabă cum a lucrat, care au fost tehnicile folosite, care a fost descoperirea sa ...


Telescopul
Telescopul
Edward Leedskalnin - Castelul de Coral
Edward Leedskalnin - Castelul de Coral







Deşi, poate, mai important este să ştim de unde provin cunoştinţele şi cum au ajuns la el. Din Letonia ? Le-a descoperit singur ? Avea 4 clase ... I le-a transmis cineva ? Le-a dobândit prin revelaţie ?



Cert este că unii vecini povestesc că Leedskalnin rostea incantaţii cu palmele aşezate pe suprafaţa pietrelor şi că l-au văzut ridicând-le în aer. Şi că acestea se deplasau singure ...

A lăsat cîteva caiete cu însemnări, formule şi scheme legate de fenomenul magnetismului şi al electricităţii, de punctele şi reţelele nodale planetare, energia telurică, forţa antigravitaţională. Se pare că şi-a ridicat castelul chiar pe unul din vortexurile energetice care-i pemitea lui Leedskalnin să mute imense blocuri de piatră.
Nu există informaţii privind cercetări sau realizări similare. Secretul piramidelor rămâne în continuare un mare secret, iar specialiştii în istorie şi arheologie ne explică în continuare cum cărau egiptenii imenşi bolovani cu sănii din lemn pe nisipul dogoritor ...”
SURSA: http://www.energobiologie.ro

Multumim Victor Sam si pentru aceasta traducere! 
Sa fii iubit!
VEDETI FILMUL TRADUS, AICI:


DOWNLOAD RAPID

Mai multe informatii despre Castelul Coral gasiti in seria de documentare ANCIENT KNOWLEDGE de pe blogul nostru.

vineri, 23 august 2013

Secrete ascunse ale baniilor (23.08.2013)


Hidden Secrets Of  Money (2013)

Astazi va prezentam o noua serie de documentare, ajunsa astazi la episodul 2. Nu stim daca vor mai  fi si alte episoade, insa ii multumim lui destovi1 pentru efortul de a traduce aceste filme.

„Mike Maloney, prezentatorul seriei „Hidden Secrets of Money”, este un un orator de marcă și un autor de bestseller ca și cercetător al istoriei monetare și investigator în privința aurului și argintului. Aceasta serie apreciată de documentare, oferă o perspectivă unică a istoriei banilor și rolul acesteia în economia de azi.
Cu misiunea de a ajuta pe toată lumea să obțină adevărata bunăstare,  Mike ne arată ceea ce putem face astăzi ca să fim gata să înfruntăm viitorul.”
SURSA: http://hiddensecretsofmoney.com/
Scopul declarat al realizatorilor acestor documentare este ca lumea să realizeze că “prosperitatea poate fi obținută doar în condiții de libertate individuală, printr-o piață liberă și având la bază un sistem financiar solid și bine reglementat.

Inainte de filme vă prezentăm insă un articol foarte interesant despre istoria banilor, o parte importanta a istoriei umanitatii, care a influentat in mare masura aceasta lunga si complicata poveste a omenirii.
Disecand cu atentie istoria oficiala care adeseori este extrem de  gaunoasa, romantata si binenteles scrisa de invingatori, descoperim adesea influenta oculta a banilor sau a stapanilor banilor. Un exemplu in acest sens ar fi istoria inventata a lui Mihai Viteazu pe care pana de curand, naivii de noi, o credeam ca fiind „imaculata” ... In aceasta directie studiati articolele  : Chipurile voievodului Mihai Viteazul. Ce-a descoperit în cronicile medievale un cercetător al Academiei si/sau Mihai Viteazul – Aventurier sau erou national?”. Noi nu stiam de exemplu ca Mihai Viteazu si-a omorat creditorii cu sange rece. Ce fel de om sa fi sa-ti „achiti” datoriile astfel? Nimic nu este intamplator pe lumea asta, iar moartea cumplita a lui Mihai o consideram meritata.

Banii: scurta istorie comentata ...

„Istoria banilor este o poveste fascinanta. Analizind parcursul banilor de-a lungul timpului, modul in care au aparut, uzul si abuzul lor de catre cei care i-au creat, reprezinta cea mai potrivita metoda de a intelege subtilitatile acestei inventii pe care eu o consider cea mai importanta din istoria omenirii.
Pentru a recepta cit mai bine aceasta poveste, va recomand sa va asezati comod, cu o ceasca de ceai sau de cafea in mina si sa cititi cu atentie (pentru a nu varsa lichidul pe tastatura, pe masura ce o sa intelegeti cateva adevaruri socante legate de bani)
  • de-a lungul istoriei, functia banilor ca instrument de evaluare si schimb a fost realizata de: vite, grine, scoici, pumnale si sabii, bucati de metal (argint mai ales dar si metale nepretioase)
  • 3000-2000 i.C. (inainte de Cristos) apar primele activitati bancare in Mesopotamia
  • 1792-1750 i.C. codul lui Hammurabi in Babilon contine legi ce reglementeaza activitatile bancare
  • monezile metalice (amestec natural de aur si argint) sint inventate de Lidieni in 640-630 i.C.
  • de-a lungul istoriei, in functie de masinatiile celor care avea dreptul sa produca bani, monedele vor fi batute in aur, argint (in perioadele de stabilitate) sau aliaje si metale comune acoperite cu argint sau aur in perioadele de inflatie.
    In acest fel variaza puternic atit valoarea monedei cit si a metalelor pretioase. Trebuie retinut conceptul de variatie (prin actiunea mecanismelor pietii sau prin influentare voluntara) a valorii monetare sau a valorii bunurilor, concept ce reprezinta esenta procedeelor de acumulare a averii).
  • dupa atacul galilor asupra Romei, cind gistele au salvat Capitoliul (unde se stocau rezervele de bani ale romanilor) s-a inaltat un templu zeitei atentiei-memoriei, Moneta, de unde vine denumirea de moneda (mai tirziu ea devine Juno Moneta, zeita protectoare a banilor)
  • inainte si dupa Cristos: romanii aduc la maturitate sistemul de taxare.
    Ei statueaza legatura indisolubila intre bani si taxe si banii ca mod de subjugare a teritoriilor cucerite sau a propriilor cetateni (taxele se platesc in moneda celui care cere taxa, iar acesta poate varia puterea monedei (scaderea ei = inflatie). Deci trebuie sa muncesti mai mult pentru a plati aceleasi taxe pentru ca banii au o valoare mai mica datorita inflatiei. Suna cunoscut, nu?
  • denumirea de banca vine din italianul banca, ce provine din denumirea meselor schimbatorilor de bani (a se vedea pilda lui Isus care distruge mesele schimbatorilor de bani din templu)
  • prima atestare a manipularii masei monetare de catre cel care produce moneda apare in 360-336 cind regele Filip al II-lea al Macedoniei bate o cantitate mare de monede pentru a-si finanta campania militara din Persia
  • in timpul celui de-al doilea razboi punic, pentru a plati trupele romane se emite multa moneda si apare prima inflatie atestata documentar.
    De fiecare data cind un imparat arunca pe piata mai multa moneda decit e necesar pentru activitatile economice, (din ratiuni de razboi sau de imbogatire proprie) apare inflatia; un exemplu relevant este Nero in timpul caruia a fost o lunga perioada inflationista. Aceste perioade de inflatie sint urmate de “stabilizari” in care imparatii incearca sa tempereze efectele negative ale inflatiei sau sa reformeze sistemul monetar
  • 305 d.C. imparatul roman Diocletian introduce primul buget anual (vezi urmarirea cheltuielilor personale in Bazele finantelor personale)
  • 410 d.C dupa cucerirea Romei de catre vizigoti sistemul bancar este abandonat si va reapare numai in timpul primelor cruciade
  • monezile inceteaza sa fie folosite in Anglia, dupa invazia anglo-saxona in 435d.C.!
  • 806-821 primii bani de hirtie apar in China in timpul imparatului Hien Tsung, datorita penuriei de cupru din care erau batute monedele.
    Este cel mai bun exemplu ca banii functioneaza ca unitate de masura a valorii nu prin valoarea lor intrinseca. De-a lungul istoriei banii au tendinta de a sublima, la inceput fiind batuti din metale pretioase apoi din metale comune pentru a deveni bani de hartie si in final banii electronici, fara suport material (prezenti in conturi, carti de credit etc.) in economia viitorului, spre care ne indreptam. Astfel banii ajung la esenta, adica devin o unitate de masura a valorii. Dupa cum ati vazut de-a lungul istoriei chiar unitatea de masura a valorii isi schimba … valoarea (proces denumit inflatie)
  • 1032, China; prima atestare a productiei de bani de catre banci particulare.
    Apare, bineinteles, inflatia, pentru ca manipularea masei monetare reprezinta esenta manipularii economice, prin care atit in trecut cit si in prezent se produc crizele in timpul carora are loc transferul de bogatie in lume.
  • 1086 apare the Doomsday Book, primul registru cadastral (de fapt registru de avere) in Anglia, ce prefigureaza evidenta centralizata a averii personale in scopul impunerii de taxe si impozite (fiscul de azi).
    In viitor, prin sistemul de urmarire centralizata a populatiei, nu numai evidenta financiara a cetatenilor va fi la indemina statului, ci si datele personale (vezi cardul de identitate electronica), evidenta deplasarii populatiei (si azi poti localiza la nevoie orice persoana ce poarta celular! -vezi noul sistem de urmarire al angajatilor proaspat lansat de marile retele GSM din Romania), starea de sanatate, harta genetica personala (s-a terminat programul de cartografiere a genelor umane in 2002), preferintele de consum (extrase din listingul cheltuielilor ce apar pe cartile de debit/credit) intr-o mare baza de date.
  • 1095-1270, cruciadele au stimulat reaparitia sistemului bancar.
    Iarasi apare legatura dintre bani si razboi, razboiul fiind unul din mecanismele cele mai facile de imbogatire a sistemului bancar, care imprumuta bani conducatorilor/statului.
  • 1156 primul atestat documentar al schimbului intre doua monede cind doi frati imprumuta 115 lire genoveze si promit riambursarea datoriei in Constantinopole cu 460 bezanti. Adica prima operatiune de forex :)
  • 1403: traditia crestina condamna imprumutul banilor cu camata (vezi alungarea schimbatorilor de bani de catre Cristos in templu).
    Schimbarea acestei dogme crestine are loc Italia, unde avocatul si teologul Lorenzo di Antonio Ridolfi cistiga un caz si determina legalizarea imprumutului cu dobinda catre guvernul Florentei. Este inceputul dominatiei bancilor asupra statului.
  • sec XV-XVII – marile descoperiri geografice necesita imprumuturi majore. Bancile se dezvolta, bancherii se imbogatesc.
  • 1526 polonezul Nicolaus Copernicus, cunoscut mai ales ca astronom, are o alta sclipire de geniu. Este primul care isi da seama ca numarul de monede in circulatie, nu cantitatea de aur din monede determina fenomenul inflationist.
    Aceasta lectie a fost invatata de cei care manipuleaza valoarea monedei in scopul de a produce crize.
  • sec XVII datorita comertului si coloniilor, Olanda devine o mare putere economica. Imprumuturile si camataria sint in voga, speculatia financiara este aproape norma, ducind, prin manipulare financiara, la transfer de bogatie (vezi criza lalelelor care a falimentat o mare parte din populatia olandeza)
  • 1553 prima firma pe actiuni (The Russian company) este infiintata in Anglia
  • 1565 este infiintata the Royal Exchange (bursa regala) cu rol bancar si de schimb monetar (foreign exchange, viitorul forex)
  • 1609 s-a infiintat Bank of Amsterdam, banca publica cu servicii controlate si de calitate superioara, care a servit drept model la infiintarea Bancii Angliei
  • de-a lungul istoriei, nu numai producerea de moneda era un mod de a controla avutia, ci si controlul ratei dobinzilor. Acest drept apartinea regilor, care prin decrete incercau sa controleze acest aspect deosebit de important al finantelor. De exemplu, in 1602, rata dobinzilor este stabilita de coroana la maxim 8%
  • 1633-1672 anumiti aurari englezi, care se ocupau si cu schimburile de moneda straina, au inceput sa furnizeze servicii de stocare a valorilor in seifurile proprii. Aceasta a dus la transformarea lor in bancheri. Ei vor constitui nucleul fortei care va determina aparitia bancilor nationale, banci PRIVATE care ulterior vor furniza statelor bani CU DOBINDA
  • 1634-1637 criza (mania) lalelelor in Olanda. Speculatia cu bulbi de lalele, ce ajung sa fie cotati la bursa, produce un crah financiar enorm, ce duce la falimentarea unei mase largi a populatiei implicata in aceasta speculatie financiara.
    Asemenea evenimente se intimpla cind populatia lipsita cunostinte economice, condusa de lacomie si ajutata de bancheri prin imprumuturi generoase, ajunge sa piarda la bursa toti banii agonisiti cu greu de-a lungul vietii. Daca te uiti cu atentie, gasesti paralele socante cu evenimentele din ziua de azi.
  • 1642-1651 razboiul civil din Anglia, determinat de lupta dintre Parlament si Charles I, legat de dreptul de a institui taxele. In acest proces se consolideaza averea aurarilor, in seifurile carora se stocheaza bijuterii, monede de aur si metale pretioase
  • 1660 aurarii deveniti bancheri stocheaza averile potentatilor timpului si incep sa emita chitante care certifica existenta valorilor in seifurile lor. Acestea sint primele bancnote. Ele incep sa fie intens folosite in Anglia.
  • 1694 se infiinteaza Banca Angliei, avind ca scop principal finantarea statului in timp de razboi.
    Pentru prima data se foloseste o metoda novatoare: se imprumuta statului bani pe termen permanent, pentru care se va plati doar dobinda dar nu se va rambursa imprumutul. Aici se afla simburele actualului sistem in care banca nationala IMPRUMUTA bani statului contra dobinda. Interesant este faptul ca multe banci “nationale” inclusiv FED-ul american sint banci PRIVATE nu banci publice sau de stat!”
  • SURSA: http://www.milionarulmioritic.com/
O continuare foarte bună a acestei istorii poate fi citită in articolul „BANCILE CENTRALE? PE CE LUME TRAIESTI ... ?” de aici.

VEDETI AICI CELE DOUA EPISOADE TRADUSE:





DOWNLOAD RAPID

Filmele sunt OPEN SOURCE

Mai multe despre acest subiect puteti gasi in categoria CRIZA FINANCIARĂ pe care o puteți explora mai usor in CUPRINS, dand click pe aceasta.

miercuri, 21 august 2013

TELEVIZIUNEA - Savuroasa otravă ... (21.08.2013)

Vă prezentăm astăzi două filme documentare scurte (aprox 25 minute fiecare) realizate de un psiholog roman pe nume VIOREL MICU in care se vorbeste de impactul televiunilor asupra psihicului nostru, despre modul cum suntem manipulati, indoctrinati, conditionati, spalati pe creier cu ajutorul tembelizoarelor (in filmul numit „TELEVIZIUNEA - Savuroasa otravă care ne condiționează reacțiile emoționale” ) si a sistemului de indobitocire in masă numit invățămant si al reclamelor (in filmul numit „Șabloane”). 
Acesta nu este primul documentar realizat de Viorel Micu, celalalt fiind despre Nibiru si manipularea numita 21.12.2012, film pe care l-am prezentat si noi pe blog, aici
Insa inainte de asta va prezentam un articol in tema de azi, intitulat 

TELEVIZIUNEA - Opiul Popoarelor 

„Când vă uitaţi la TV, activitatea creierului se mută din emisfera stânga în cea dreaptă. De fapt, experimentele conduse de cercetatorul Herbert Krugman au arătat ca în timp ce telespectatorii se uită la televizor, emisfera dreaptă este de 2 ori mai activă decât cea stângă, o anomalie neurologică. Fluxul din stânga către dreapta produce o creştere a ceea ce este drogul natural al corpului: endorfinele, care includ beta – endorfine şi enkefaline.
Endorfinele sunt identice din punct de vedere al structurii cu opiul şi derivatele lui (morfina, codeina, heroina, etc.). Activităţile care eliberează endorfine (numite şi peptide de tip opiu) sunt uzual formate de comportament (rar le numim dependenţă). Acestea includ troznirea degetelor, exerciţiile intense, şi orgasmul. Narcoticele externe acţionează asupra aceloraşi receptori (receptorii opioizi) ca şi endorfinele, de aceea este o diferenţă nesemnificativă între cele două tipuri.
De fapt, exerciţiile intense, care produc aşa numita “runner’s high” – o eliberare de endorfine care se revarsă în organism, pot cauza o dependenţă ridicată, până la punctul când “dependenţii” oprindu-se brusc din exerciţii suferă simptomele “retragere a narcoticului”, şi anume migrene sau dureri de cap. Aceste migrene sunt cauzate de o disfuncţie a receptorilor opioizi, care sunt obişnuiţi cu afluxul constant de endorfine. Intr-adevăr, până şi telespectatorii ocazionali trec prin simptomele de “retragere a narcoticului” dacă nu se mai uită la TV pentru o perioadă prelungită de timp.
Un articol din ziarul Eastern Province Herald (octo. 1975) din Africa de Sud descrie două experimente în care oameni din diferite medii sociale au fost rugaţi să nu se mai uite la televizor. Intr-un experiment, diferite familii s-au oferit ca voluntari să-şi închidă televizoarele doar pentru o lună. Cea mai săracă famile a cedat după o săptămână, iar celelate au suferit de depresie, spunând că s-au simţit ca şi când au “pierdut un prieten”. In celălalt experiment, 182 germani au fost de acord să-şi întrerupă obiceiul de a se uita la televizor pentru un an, cu un bonus de plată adăugat. Nici unul nu a reuşit să reziste dorinţei mai mult de şase luni şi de-a lungul perioadei, toţi participanţii au manifestat simptomele “de retragere a narcoticului”: anxietate crescută, frustrare şi depresie. Semnele dependenţei sunt peste tot în jurul nostru.
Americanul mediu se uită la televizor peste patru ore pe zi, şi 49% dintre aceştia continuă să se uite cu toate că admit că o fac în exces. Aceştia sunt indicatorii clasici ai unor persoane care neagă: persoane care ştiu că-şi fac rău, dar continuă să folosească drogul în mod exagerat. Recente studii pe cobai arată că stimulanţii receptorilor opioizi determină comportamente dependente. Demonstraţia este concludentă: toate opioidele creează dependenţă Televizorul acţionează ca un sistem high-tech de livrare a drogului, şi noi toţi simţim efectele lui. Intrebarea este dacă o dependenţă de televizor poate fi distructivă.
Răspunsul pe care-l primim de la ştiinţa modernă este un hotărât “da”. Mai întâi de toate, când vă uitaţi la televizor, regiunile mai înalte ale creierului (cum ar fi creierul mijlociu şi neo – cortex – ul) sunt oprite, şi toate activitatile sunt transferate către regiunile mai de jos ale creierului (cum ar fi sistemul limbic).
Procesele neurologice care se desfasoară în aceste regiuni nu pot fi numite exact “cognoscibile”. Creierul inferior doar stă şi reacţionează la mediu folosind programele de răspuns “fight or flight”. In plus, aceste regiuni are creierului inferior nu pot să facă distincţie între realitate şi imaginile fabricate (o funcţie îndeplinită de neo – cortex), de aceea reacţionează la conţinutul transmisiei TV ca şi cum ar fi real, secretând hormonii adecvaţi şi aşa mai departe.
Studiile au dovedit că, pe termen lung, prea multă activiatate în creierul inferior determină atrofierea regiunilor creierului superior. Este interesant de observat că sistemul limbic (creierul inferior) se corelează cu circuitul de bio-supravieţuire al lui Leary/Wilson 8 (Modelul circuitului conştiinţei). Acesta este circuitul nostru primar, “prezenţa” de bază pe care în mod normal o asociem cu conştiinţa. Acesta este circuitul unde recepţionăm prima neurologică (orala), care ne condiţionează să avansăm spre orice mediu cald, plăcut şi/sau protector. Circuitul bio – supravieţuire este calea noastră incipientă, primitivă, de a trata cu realitatea.
O persoană obsedată de căutarea plăcerii fizice este probabil fixată pe acest circuit; de fapt, freud-ienii cred că o dependenţă de narcotice este o încercare de întoarcere în pântecele mamei. Putem deduce în mod logic că asemenea dependenţă are loc atunci când funcţiile creierului superior sunt anesteziate şi creierul inferior recent dominant caută plăcerea cu orice cost.
Considerând acestea, televiziunea este o sabie cu două tăişuri: nu cauzează doar ca sistemul endocrin să elibereze opiurile naturale ale corpului (endorfinele), dar de asemenea concentrează activitatea neuronală în regiunile creierului inferior unde nu suntem motivaţi de nimic altceva în afară de căutarea plăcerii. Televiziunea produce “roboţi de bio – supravieţuire” mobili, extrem de funcţionali.
Cercetările lui Herbert Krugman au dovedit că privitul la televizor amorţeşte creierul “stâng” şi lasă creierul “drept” să îndeplinească toate activităţile cognoscibile. Aceasta are unele implicaţii pentru efectele televiziunii asupra evoluţiei creierului şi sănătăţii. De exemplu, emisfera stângă este regiunea critică pentru organizarea, analiza şi judecata datelor primite. Partea dreaptă a creierului tratează datele primite în mod necritic, şi nu decodează sau divide informaţia în părţile ei componente. Creierul “drept” procesează informaţia în întregul ei, determinând răspunsuri mai degrabă emoţionale decât raţionale (inteligente).
Nu putem trata raţional conţinutul prezentat la televiziune, deoarece o parte a creierului nostru nu este operaţională. Nu este prin urmare surprinzător, că oamenii rareori înţeleg ce văd la televizor, după cum a arătat şi un studiu condus de cercetătorul Jacob Jacoby. Jacoby a descoperit că, din 2700 de oameni testaţi, 90% au înţeles greşit ce au privit la televizor cu câteva minute înainte.
Deocamdată nu există o explicaţie de ce se mută activitatea pe partea dreaptă a creierului atunci când ne uităm la televizor, dar ştim că fenomenul nu depinde de conţinut. Pentru ca un creier să înţeleagă şi să comunice înţelesuri complexe, trebuie ca să fie într-o stare denumită “dezechilibru haotic”. Aceasta înseamnă că trebuie să fie un flux dinamic de comunicare între toate regiunile creierului, care facilitează înţelegerea nivelelor înalte de ordine (analizarea conceptelor…), şi conduc la formarea ideilor complexe. Nivelele înalte de activitate cerebrală haotică sunt prezente în timpul exerciţiilor solicitante cum ar fi cititul, scrisul, rezolvarea de ecuaţii matematice în gând. Nu sunt prezente atunci când te uiţi la televizor. Nivelele activităţii creierului sunt măsurate de un electroencefalograf (EEG).
In timpul privitului la televizor, creierul pare să se încetinească până la oprire, înregistrându-se semnale scăzute ale undelor alfa pe EEG. Acestea sunt cauzate de lumina radiantă produsă de tehnologia cu raze catodice din televizor (tubul catodic). Chiar dacă citeşti un text pe ecranul televizorului, creierul înregistrează tot nivele scăzute de activitate. Incă o dată, indiferent de conţinutul prezentat, televizorul în primul rând opreşte sistemul nervos.
In completarea efectelor neurologice devastatoare (negative), televizorul poate fi nociv pentru simţul valorii personale, percepţiei mediului, şi sănătaţii fizice. Sondaje recente au arătat că 75% din femeile din America cred că sunt supraponderale, ca rezultat al vizionarii de actriţe şi modele slabe timp de patru ore pe zi.
Televiziunea a dat naştere în SUA şi în alte părţi la o “cultură a fricii”, focalizată pe senzaţionalismul programelor ce conţin violenţă şi care sunt procesate de creierul inferior/sistemul limbic. Studiile au arătat că oamenii din toate generaţiile au exagerat cu mult ameninţarea violenţei în viaţa reală. Acesta nu este un şoc deoarece mintea lor nu mai poate deosebi realitatea de ficţiune în timp ce se uită la televizor.
Televiziunea este de asemenea dăunatoare pentru fizic. Obezitatea, lipsa somnului, şi oprirea dezvoltării senzoriale sunt, toate, comune printre dependenţii de televiziune. De aceea, sper ca am stabilit cu fermitate, că televiorul este un drog ce creează dependenţă, şi nu este cu nimic mai bun decât opiul, heroina sau alt narcotic.
Televiziunea este la fel (şi poate chiar mai mult) de nocivă pentru creier si organism ca oricare alt drog. Dar este o mare diferenţă. Toate celelalte droguri ridică aparent o ameninţare către ordinea socială stabilită. Televiziunea, este un drog efectiv esenţial pentru păstrarea infrastructurii sociale. De ce?
Deoarece determină consumatorii să arunce bani în vieţile fără sens şi pline de teroare pe care le trăiesc. Si pentru această spălare de creier, au fost hipnotizaţi folosindu-se tehnici subtile şi consacrate, care, cuplate cu efectul natural al televizorului asupra undelor creierului, au facut să pară învechită îngeniozitatea celor mai ambiţioşi psihologi.
Psihofiziologul Thomas Mulholland a descoperit că, după doar 30 de secunde de privit la televizor, creierul începe să producă unde alfa, ce indică rate ale activităţii cerebrale mult scăzute (tipice stării precomatoase). Undele alfa sunt asociate cu stări receptive ale conştiinţei nefocalizate. O frecvenţă mare a acestora nu apare, în mod normal, în stare de trezie.
De fapt, cercetările lui Mulholland sugerează că privitul la televizor este similar neural cu privitul la un zid gol. Ar trebui să observ că scopul hipnozei este de a determina stări lente ale undelor creierului. Undele alfa sunt prezente în timpul stării uşoară de hipnoză folosită de hipno-terapişti pentru „terapia prin sugestie”. Când cercetările lui Mulholland au fost publicate, au avut impact puternic asupra industriei de televiziune, cel puţin în sectorul de marketing şi publicitate.
Realizând că telespectatorii intră automat într-o stare de transă când privesc la televizor, producătorii au început să producă reclame care produc stări şi dispoziţii emoţionale inconștiente în privitor. Scopul reclamelor nu este să apeleze raţionalul sau conştientul (care de obicei este îndepărtat în timpul reclamelor) dar mai degrabă să implanteze dispoziţii pe care consumatorul le va asocia cu produsul întâlnit în viaţa reală. Când vedem produsul expus la magazine, de exemplu, acele emoţii pozitive sunt activate. Prezentarea şi susţinerea lor de către atleţii favoriţi şi alte celebrităţi trezeşte aceleaşi asociaţii.
Dacă vreodată v-aţi îndoit de puterea reclamelor de televiziune, păstraţi aceasta în minte: reclamele au efect mai bun, dacă nu eţti atent la ele. Un dispozitiv de control al minţii care creează dependenţă… ce şi-ar putea dori mai mult un guvern sau o companie bazată pe profit? Dar lucrul cu adevărat trist despre televiziune este că transformă pe toţi în zombie; nimeni nu este imun. Nu este nici un ordin înalt de „super-inteligenţi” în spatele acesteia. Este produsul dorinţei noastre umane de a altera nivelul nostru de cunoştiinţă şi a scăpa din greutăţile realităţii…
Articol preluat de pe site-ul http/ro.alter media.info 
Traducere si adaptare de Bogdan Cirstea
medeor”
SURSA: http://www.drpro.ro

VEDETI AICI „Televiziunea - Savuroasa otravă ...”


Și AICI „Șabloane”



DOWNLOAD RAPID

(ambele filme)

Nota Noastră:
Nici reclamele, nici televiziunea nu sunt nici bune nici rele la modul absolut. Contează intenția cu care sunt folosite ... Si cum intentia elitei parazite handicapata sufleteste este cea care o stim cu totii, rezultatele se văd ...

In completare studiati si:
1) COPIII CONSUMATORI

duminică, 18 august 2013

De ce fac copiii cancer si care sunt originile cancerului pe Pamant


Va prezentam astazi alte filmulete despre Noua Medicină Germană/ică, un interviu video cu Dr. Crina Veres și un articol interesant scris de Costea Paul George de la site-ul terapieinarmonie.ro despre originea cancerului. 
Cu aceasta ocazie inauguram si categoria NOUA MEDICINA GERMANĂ deoarece avem deja 3 articole dedicate acestui subiect si tot mai multe informatii apar. De aceea va oferim si acest intrument sa le explorati mai usor (mai ales in CUPRINS, dand click pe aceasta categorie).
Consideram aceasta medicina ca fiind un fundament pentru intelegerea de sine, iar boala un indicator prin care va puteti obiectiva mai bine aceasta cunoastere, un invatator util pentru cei deschisi sa inteleaga ceva mai mult despre ei insisi si mediul in care traiesc.

vineri, 16 august 2013

Experiențele din afara corpului ale lui Robert Monroe

Robert Monroe's Out of Body Experiences (1992)

„Povestea lui Robert (Bob) Monroe este odiseea fascinantă al unui om excepţional şi extrem de complex. Se aseamănă, oarecum, cu cel al unui erou mitologic care se cufundă în abisurile necunoscute, pentru a se întoarce triumfător şi complet transformat, gata să împărtăşească lumii iniţierea câştigată.

Totul a început pe neobservate, după ce, pe la mijlocul vieţii sale, a realizat tot ce se poate atinge într-o viaţă de om. O carieră profesională fulminantă, bani, faimă, recunoaştere şi o familie fericită. Lucruri la care cei mai mulţi oameni doar visează.

Bob a fost un om de afaceri de mare succes şi o figură remarcabilă în lumea showbizului din anii ’50. Renumit om de teatru şi televiziune, a fost preşedintele unei importante corporaţii de radio şi televiziune, iar mai târziu a devenit proprietarul câtorva staţii de televiziune prin cablu în Virginia. A fost o persoană extrem de creativă iar printre marile lui pasiuni erau muzica, ingineria de sunete, arhitectura modernă şi aeronautica.

Totul era perfect. Şi, parcă, nu chiar. O întrebare insinuoasă i s-a strecurat în minte care nu îi dădea pace. „Asta e tot?” auzea întrebarea în capul lui, în timp ce se simţea cuprins de o stare de insatisfacţie nedefinită.

joi, 8 august 2013

MARK GUNGOR - Seria ”Râzi în drumul tău către un mariaj mai bun” (8.08.2013)

LAUGH YOUR WAY 
to a Better Marriage (2009)

Vă prezentăm astăzi o serie de seminarii deosebite care vin să facă un pic de lumină în ceea ce privește mintea bărbaților și a femeilor. 
 Stilul plin de umor si talentul actoricesc al oratorului fac din aceste seminarii un alt fel de stand up comedy, un alt mod de predare care personal il agreăm mai mult, decat stilul serios, dramatic ... Mark Gungor este un preot american care vorbeşte în seminariile sale despre viața de cuplu, într-un stil unic. Sunt niste informatii educative ce merita cunoscute, desi nu suntem intotdeauna de acord cu afirmatiile lui Mark.
Exista nenumarate studii care analizeaza diferenta dintre psihologia feminina si cea masculina, insa noi credem ca nu exista diferentieri atat de clare pe cat unii doresc sa demonstreze, iar lucrurile sunt mai complicate decat par. Si Alan Pease si John Gray cu a lui vestita carte „Barbatii sunt de pe Marte si femeile de pe Venus” si multi multi altii s-au straduit sa demonstreze ca exista niste diferente clare de psihologie intre barbati si femei, insa dupa parerea noastra acestea nu pot fi generalizate,  nu se adreseaza tuturor barbatilor, ci anumitor barbati (posibil majoritari, dar nu vrem sa speculam) - poate țăranului de mall , gherțoiului de bloc și altor personaje din „Atlasul de mitocănie urbană” de ex (al căror univers se invarte complet in jurul penisului si al matzului) si anumitor femei, in general celor ancorate complet in material. Poate gresim, dar asta e parerea noastra dupa o minima cunoastere de sine dobandita in aproape 4 decenii de existenta si experienta. 
Corpurile noastre au niste bioritmuri si uneori manifestam femeia, alteori barbatul, chiar daca in aparenta exterioara suntem doar barbati sau doar femei. Se mai spune ca avem corpurile cumva in oglinda: barbatul exterior are mai mult yang, corpul lui eteric este mai mult yin, corpul astral mai mult yang, corpul mental mai mult yin, samd iar la femeie ar fi invers. Lucrurile sunt mai complicate decat par .
De aceea inainte de a urmari aceste prezentari, nu uitati ca noi avem cu totii niste corpuri care sunt intr-un procent mai mic sau mai mare si barbati si femei, avem si aspecte masculine, solare, yang, dar si aspecte feminine, lunare, yin, iar in aceste seminarii se vorbeste in special despre masculul exacerbat, dus la extrem si despre extremul feminin. De asemenea sa nu uitam ca, pe masura ce constientizam mai mult din natura noastra reala, descoperim tot mai mult androginitatea, faptul ca la nivele mai profunde diferentele intre barbati si femei se estompeaza pana dispar de tot. Diferentele apartin unui aspect de suprafata al constiintei si cu cat esti mai centrat pe materie si pe corp cu atat diferentele se manifesta mai clar, cu cat esti centrat mai in profunzimile fiintei tale cu atat devi mai UNUL, mai unificat.
Daca va regasiti complet in aceste seminarii, sunteti norocosi, deoarece ati facut un mic pas catre cunoasterea de sine si stiti ce aveti de facut pentru a va depasi anumite conditionari sau limite. 
Asadar, chiar daca va regasiti in anumite aspecte, incercati sa nu va identificati plenar cu ele si sa credeti cu tarie ca DA ASA SUNT SI ASA AM FOST SI VOI FI MEREU, caci in realitate nu sunteti asa, caci acelea sunt de fapt aspectele limitate ale personalitatii, ale mastilor dvs., ale falsei dvs. identitati, si toate aceste aspecte pot fi depasite, transcense daca sunt un obstacol in calea dvs. catre libertate, fericire, armonie.

Iata si un mic citat din primul film al seriei (Tail Of Two Brains - povestea celor doua creiere):

“Creierul bărbaților este unic. Creierul bărbaţilor este alcătuit din cutii mici, pentru orice: o cutie pentru mașină, o cutie pentru bani, o cutie pentru servici, o cutie pentru soție, o cutie pentru copii, o cutie pentru soacră pe undeva prin subsol. . . avem cutii peste tot! Iar regula este: aceste cutii nu se ating! Când un bărbat deschide un anumit subiect, se duce la cutia respectivă, o trage afară, o deschide și discută DOAR despre ce se află în ACEA cutie. Apoi, după ce a discutat despre ce se află în acea cutie, o închide și o așează la loc cu mare atenție, FĂRĂ să atingă celelalte cutii.

Creierul femeilor este foarte diferit de cel al bărbaților. Creierul femeilor este ca un ghem de fire, şi TOTUL este conectat la TOT: banii se duc la maşină, maşina la serviciul tău, copiii la mama ta, şi TOT este conectat la TOT! Creierul femeilor este ca rețeaua de internet, şi totul merge pe bază de energie pe care o numim Emoţie. Acesta este unul din motivele pentru care femeile tind să-şi amintească totul, pentru că dacă iei un eveniment şi-l asociezi unei emoţii, acesta ţi se imprimă în memorie şi îţi aduci aminte de el pentru totdeauna. Acelaşi lucru se întâmplă şi la bărbaţi, doar că nu se întâmplă aşa des pentru că, sincer, nouă NU NE PASĂ! Femeile tind să le pese despre TOT! Şi le place la nebunie asta!

Bărbații au o cutie în creierul lor despre care majoritatea femeilor nu știu nimic. Aceasta anume cutie nu are NIMIC în ea. De fapt, o numim Cutia- Nimic, iar dintre toate cutiile pe care un bărbat le are în creier, aceasta este favorita noastră. Dacă un bărbat are ocazia, se duce la cutia lui cu nimic tot timpul. De aceea un bărbat poate face lucruri care par a fi moarte cerebrală pentru ore întregi, precum pescuitul. Şi iubim asta. De aceea un bărbat poate sta în faţa televizorului şi să … (aici mimica lui Mark spune totul!). Desigur, asta le înnebuneşte pe nevestele noastre, care vor veni şi vor spune: OPREŞTE-TE! De fapt, chiar au studiat asta. Cu câţiva ani în urmă, cei de la Universitatea din Pennsylvania au făcut un studiu şi au descoperit că bărbații au abilitatea să nu se gândească la nimic, şi totuși să continue să respire.


Femeia nu poate. Mintea lor nu se opreşte niciodată! Ele nu pot înţelege Cutia-Nimic, iar asta le înnnebuneşte! Pentru că NIMIC nu o irită mai mult pe o femeie decât să vadă un bărbat care nu face NIMIC! “

VEDEȚI AICI TRADUSE:

Prima parte - Tail of two brains 1 
(Povestea celor două creiere)

Partea a 2-a - Tail of two brains 2

Partea a 3-a - Yo Mama Session 1

Partea a 4-a - Yo mama Session 2



(Cum să rămâi căsătorit fără să ucizi pe nimeni)

DOWNLOAD RAPID 
(toate cele 6 parti)

duminică, 4 august 2013

Hulda Clark - "Vindecarea tuturor formelor de cancer"

THE CURE FOR ALL CANCERS

"Vindecarea tuturor cazurilor de cancer" de Hulda Clark, carte de o exceptionala importanta, a fost in sfarsit tradusa in limba romana de editura Excalibur. Aparitia acestei carti era asteptata cu mare interes atat de bolnavii decisi sa lupte cu cumplita maladie, cat si de terapeuti sau de practicantii diverselor discipline sapientiale.

Cartea incepe cu un enunt simplu: Rasa umana e intens parazitata in momentul de fata, iar cancerul se datoreaza parazitilor. Eliminarea parazitilor il va conduce pe bolnavul de cancer la vindecare.
Cauza cancerului: trematodul intestinal uman
In mod obisnuit, trematodul intestinal uman ar trebui sa traiasca in baltile cu melci. La om, e localizat in intestin, unde nu produce probleme deosebite. Problemele apar atunci cand acest parazit se localizeaza in alte organe; daca se localizeaza in ficat, produce cancerul.
De ce cancerul apare doar la anumiti oameni ? Pentru aparitia cancerului, afirma dr. Hulda Clark, sunt necesare doua conditii:
  • existenta in ficat a trematodului
  • acumularea in ficat a alcoolului izopropilic, care face organismul incapabil sa lupte cu parazitul

joi, 1 august 2013

GEORGE CARLIN - Blocat în New York


Jammin' in New York (HBO - 1992)

Desi am mai scris despre George Carlin aici, acest mare om este unul ce merita cat mai mult promovat si reamintit, omul fiind un geniu si vizionar, de o inteligenta iesita din comun. 
Asa ca o sa va mai „stresam” cu cate un film din acesta care poate ofili unele urechi pudibondice si poate leza spiritul ipocrit in care societatea actuala traieste (in special cea americana care este direct vizata de biciul ascutit al limbii lui Carlin).
Pentru Carlin niciun subiect de pe fata acestui pamant nu este lasat deoparte: moartea, boala, razboiul, dezastrul, durerea,  iubirea, tragicul si in genere  orice subiect pe care societatea il considera tabuu, este un subiect de comedie pentru spiritul fin si ascutit de observatie al acestui mare spirit. 
Este unul dintre cei mai buni comedianti STAND UP (cel mai bun in opinia noastra si a lui Jerry Seinfield), iar astazi va prezentam unul dintre cele mai bune spectacole ale lui Jammin' in New York (HBO - 1992). 
gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...