Ieşirea Din MATRIX: mai 2012

joi, 31 mai 2012

TIGARA ELECTRONICA - Un ajutor pentru cei care vor sa se lase de fumat + TUTORIAL VIDEO (31.05.2012)

RECLAMĂ


Tigara electronica eGo - cea mai buna tigara electronica de pe piata


Tigara eGo este bine cunoscuta pentru fiabilitate, calitatea aburilor expirati dar si pentru buna functionalitate

Introducere - Ce este tigara electronica?
  • Tigara electronica este un aparat ce functioneaza pe baza de electricitate si care vaporizeaza mici cantitati dintr-un lichid cu sau fara nicotina, imitand fumatul.
  • Se obtin astfel vapori cu aspect, consistenta, gust, miros si persistenta foarte apropiate de senzatia conferita de tigarile clasice cu ardere.
  • In plus, aparatul este identic cu o tigara in termeni de forma, dimensiuni, detalii de culoare si chiar jar in varf care se apride atunci cand inspiri.
  • Piata evolueaza foarte repede si dat fiind entuziasmul cu care a fost primita de catre fumatori, tigara electronica se prezinta astazi intr-o mare varietate de forme, dimensiuni si performanta si isi dubleaza numarul de adepti din 6 in 6 luni. 
Istoric:
  • A fost proiectata pentru prima data de un grup de cercetatori de la o celebra companie britanico-americana producatoare de tigari, in incercarea de a face posibil consumul de produse din tutun intr-un mod mai putin nociv atat pentru fumator, cat si pentru mediu si persoanele din jur.
  • Proiectul a fost abandonat ulterior pentru ca ar fi ridicat prea usor o serie de bariere de intrare pentru noii sositi in industria producatoare de tigari.
  • La inceputul secolulu 21, mai precis in anul 2003, un chinez de profesie farmacist- Hon Lik, patenteaza un aparat electric capabil sa scoata mici cantitati de abur pe baza de propilen glicol si nicotina. Tigara electronica s-a nascut.
  • Inventia a avut un amplu rasunet international fiind premiata si la salonul de inventica de la Geneva. Comunicatele de presa au impanzit lumea media, redactorii de stiri au prezentat cu un zambet ironic grozavia secolului iar chinezii mici si harnici au inceput sa produca si sa introduca pe piata faimoasa tigara electronica.
  • Primele modele au fost un fiasco total din cauza pretului urias si a performantelor scazute. Producatorii se concentrau mai mult pe aspect in detrimentul calitatii.
  • Au inceput sa apara o serie de lideri de piata care au pus accentul pe calitate( Saile Bao, Kanger) dezvoltand fabrici cu sute de angajati in productie si investitii masive in cercetare si dezvoltare.
  • In acelasi ritm s-a dezvoltat piata de accesori si lichide (Dekang, Feellife, Flavourart )
  • La sfarsitul anului 2011, piata de tigari electronice este matura, comportand peste 6000 de fabrici si unitati de productie pentru tigara electro, elichide si accesorii.
  • In termeni de consumatori, Marea Britanie a dat tonul adoptand cu mare entuziasm tigara electronica, avand si sustinerea guvernului care a promulgat o serie de legi ce permit folosirea tigarii electronice in localuri publice, institutii, campusuri studentesti etc; peste 250,000 britanici consuma tigari electronice.
  • Au urmat SUA, Japonia si restul Europei( UE este mult mai reticenta in termeni de siguranta alimentelor si mult mai aservita multinationalelor)
  • In ceea ce priveste tipurile de tigari electronice populare pe piata, la inceput au fost in voga acele modele care aratau lei ca si tigarile clasice, dar cu timpul piata a renuntat la aspect in favoarea performantei.
  • In ultimii ani, compania care a stat la baza primelor modele de tigari electronice- Saile Bao Technology Co din Shenzhen, China a dezvoltat un nou model de tigara electronica numit eGo.
  • eGo este mai mare ca dimensiuni, fiabila, eleganta si ofera fumatorilor ceea ce-si doresc de la o tigara: aburi densi, de buna calitate, in cantitate suficienta si o autonomie foarte mare. Ego a ajuns sa cucereasca piata mondiala in 3 ani aparand astazi intr-o mare varietate de performante, cu diferite vaporizatoare si oferind satisfactii pe masura asteptarilor.
  • Acest site face un legamant unic cu excelenta, fiind dedicat in exclusivitate tigarilor electronice eGo, de departe cele mai bune solutii atat pentru renuntarea la fumat cat si pentru consumul de vapori de calitate inalta cu sau fara nicotina.
Denumiri similare: tigara electronica, tigareta electronica, tigara electrica, tigarea electronica, tigara electro, vaporizatorul personal, trabuc electric, pipa electrica.

Ce spun fumatorii care au gustat din tigarile electronice eGo?
  • WOW! Asta e parerea majoritatii fumatorilor!
  • In mod invariabil, fumatorii sunt foarte placut impresionati la contactul cu tigarile electronice eGo, si o mare parte dintre ei, renunta la tigari dupa primul „fum”.
  • Doresc sa scape de fumat cu toate neajunsurile provenite de aici: miros insuportabil dat de fumat, scrum, mucurile de tigara, au incercat sa se lase de multe ori (guma, plasturi, pastile) si de fiecare data au esuat; le este frica de un nou esec pana ce trag primul fum din tigara electronica.
  • Le-a ajuns cutitul la os in ceea ce priveste cheltuielile si cauta o solutie pentru renuntarea la fumat.
  • Au auzit de tigara electronica din media sau de la prieteni si nu cred ca poate fi ceva asemanator cu tigara clasica.

Unde se poate folosi tigara electronica eGo?
  • In localuri publice, magazine, malluri, hipermarketuri, in benzinarii, institutii publice, aeroprt, in unele avioane si aproape oriunde, stiut fiind ca tigara electro nu produce fum, ci doar aburi ce se disipeaza rapid in atmosfera la fel ca si aburii folositi pe scena in timpul concertelor.
  • Chiar daca in incapere cineva pufaie dintr-o tigara electronica, nu se simte niciun fel de miros de fum, miros de ars sau fum inecacios.
  • Nu se produce ardere, deci nici scrum, mucuri sau chistoace, gramezi de chibrituri arse si scrumiere pline ce otravesc aerul.
  • Nu exista pericol de incendiu, nu trebuie sa aerisesti incontinuu risipind astfel caldura, nu trebuie nici macar sa termini tigara odata inceputa. Poti pur si simplu sa tragi 1-2-3 fumuri si apoi sa uiti de tigara electronica sau dimpotriva, poti sa tragi 30 de fumuri succesiv. Tu hotarasti!
Cat costa fumatul electronic?
Vorbim despre cea mai performanta tigara electronica de pe piata, in conditiile in care o exploatam conform instructiunilor si fumam 1 pachet de tigari pe zi;
  1. Avem nevoie de un set cu 2 baterii, 2 atomizoare si lichid de reincarcare (30 de mililitri lunar)
  2. Investitia initiala va fi pretul unui set eGo Twin Power adica 189 ron plus 1 sticluta cu elichid de 30 de ml( 39 ron lunar).
  3. Mai luam in calcul 4-5 vaporizatoare pe an( fie atomizoare, clearomizoare sau cartomizoare) adica cca. 100 ron
  4. 1+2+3= 480 + 190 + 100= 770 ron pe an
  5. Fumatul clasic costa (365) zile x pretul unui pachet de tigari(12)= 4300 ron
  6. Realizam astfel o economie de 3640 ron pe an.
  7. Fara a mai considera costurile de sanatate proprie si a celor din jur.
Iată şi un filmuleţ despre fumat şi ţigara electronică: 


Si de asemenea un TUTORIAL VIDEO foarte complex si complet al TIGARII ELECTRONICE:



Pentru comenzi :
  Stirbu Constantin Theodor - freelancer
Va invitam la Showroom-ul din Iasi, str. Sf. Andrei langa scoala de soferi" Soferul amator", cum coborati de la Pizzeria Domneasca pe scari, in 50 de metri, pe stanga.

Despre fumat tutun am discutat pe larg pe blog aici:

1) UN APEL LA BUN SIMŢ 

 2) CONSPIRAŢIA TUTUNULUI

3) ACUM ŞI PENTRU TOTDEAUNA NEFUMĂTOR

miercuri, 30 mai 2012

MOOJI - Interviu Lilou Mace și alte filme


Prin octombrie anul trecut vi-l prezentam pe Mooji si cautam pe net sa vedem ce alte noutati au mai aparut despre el. Curios este ca in ceea ce-l priveste, se traduc filmulete multe, insa articole, relatari si alte informatii despre el, exista prea putine in limba romana. Desi are asa de multi fani, dupa cum am observat, prea putini simt sa scrie despre el. Intr-un fel ne bucuram, dar pe alta parte ne intristam, ca vedem ca suntem printre putinii care au scris ceva in limba romana, despre Mooji, in special despre biografia lui. Cand dai un search in google insa, dupa Mooji,  blogul nostru care contine practic, cea mai detailiata descriere despre Mooji, in limba romana, de pe net la ora aceasta, nu apare, ceea ce este destul de curios. In fine, poate prin publicarea si acestui articol despre Mooji acea pagina va fi si mai vizitata si mai observata de motoarele de cautare. Nu o sa-l mai prezentam si aici pe Mooji insa va invitam sa cititi despre el in articolul anterior, unde veti gasi si o gramada de filmulete traduse cu el. 

luni, 28 mai 2012

Wilhelm Reich - Dreptul omului de a şti (28.05.2012)

Wilhelm Reich - Man's Right to Know (2002)

"În inima ştiinţei se află numai descoperirile care implică o schimbare a perspectivei mondiale. Descoperirile în ştiinţă sunt posibile numai în societăţile care le acordă cetăţenilor libertatea de a urma adevărul, indiferent unde ar putea conduce acesta şi care, ca atare, manifestă respect pentru căile diferite pe care le poate urma adevărul ştiinţific."
John Charles Polanyi,
Laureat canadian al premiului
Nobel pentru chimie (1986)

Acest scurt film biografic, Wilhelm Reich - Man's Right to Know, al genialului medic, a fost produs de The Wilhelm Reich Infant Trust, în 2002, cu scop educaţional, fiind prezentat la intrarea în muzeul dedicat savantului austriac şi cuprinzând, într-o formă foarte concisă, pe baza unei arhive fotografice şi filmate, pe lângă biografia acestuia şi circumstanţele care l-au condus spre descoperirea energiei orgonice şi, de asemenea, relatarea succintă a războiului nedrept şi brutal purtat de FDA împotriva sa, care nu a reuşit să distrugă, în totalitate, opera lui Reich, dar a condus la încarcerarea şi moartea sa în detenţie.

sâmbătă, 26 mai 2012

Bunker Roy: Învăţând de la mişcarea desculţilor



Bunker Roy: Learning from a barefoot movement

În Rajasthan, India, o şcoală extraordinară învaţă femeile şi bărbaţii din mediul rural -- mulţi dintre ei analfabeţi -- să devenină ingineri specialişti în exploatarea energiei solare, artizani, stomatologi şi medici în propriile lor sate, sa devina astfel autosuficienti. Se numeşte Colegiul Barefoot (Desculţ), şi fondatorul ei, Bunker Roy, explică modul în care funcţionează. 
Mai jos gasiti transcriptul filmului:

vineri, 25 mai 2012

OSHO - Alte filmulete si informatii



Asa cum ne-am propus, urmarim sa va prezentam din cand in cand cate un nou filmulet sau idee marca Osho. Astazi va prezentam alte 3 filmulete traduse cu el (iti multumim Nelun pentru selectie) si un text dintr-o carte.


Chiar neacceptarea este cauza tulburarii

”In cartea sa „Viata Este Aici si Acum”, Osho povesteste ca un om a venit la el “sa-si gaseasca pacea”, pe care o mai cautase timp de vreo doi ani, pe la alti maestri. Dar, fiindca n-o gasise, omul concluzionase ca maestrii erau “ipocriti” si nu aveau in ei nimic valoros.

“Am venit direct la tine, ca sa-mi gasesc pacea”, ii spune omul lui Osho. Iar maestrul ii raspunde: “Tot ce trebuie sa faci este sa te ridici incet si sa iesi pe usa! Aici nu poti gasi pacea, iar daca vei incerca, vei ajunge la concluzia ca si eu sunt ipocrit”!

marți, 22 mai 2012

LEAGĂNUL si alte comunitati care folosesc permacultura


RODNOJE (2008)


După cum v-am promis la ultimul documentar dedicat permaculturii, astăzi vă prezentăm încă două comunități care se bazează pe această minunată știință a pământului și a vieții, dar și pe anumite idei spirituale inspirate si din Cărțiile cu Anastasia (scrise de Vladimir Megre).

De asemenea va reamitim de cursul de permacultura de la Malin (Convergenta Nationala MALIN - 18-22 iulie 2012). 
In acelasi timp va aducem noutati si in ceea ce priveste initiativa prietenului nostru de la blogul SUB LUPĂ in legatura cu crearea unei comunitati numita Colt De Rai.

Una dintre primele comunitati din Rusia bazata pe principiile permaculturii si pe cartiile cu Anastasia este numita Leaganul (sau Rodnoje in limba rusa). Poate fi o sursa de inspiratie pentru toti cei care vor sa se retraga intr-o astfel de comunitate. Editura Dianusa cea care a publicat cartile cu Anastasia in Romania ne-a permis in scris sa va facem cunoscute cateva minute din cele doua dvd-uri dedicate acestei comunitati (un dvd cu iarna si unul cu vara). Le multumim si apreciem ca ne-au ascultat sugestia scazand preturile la jumatate fata de cum erau acum 1 luna.

Puteti cumpara DVD-urile de pe site-ul Editurii (2 dvd-uri - 1 ora si jumatate) acum cu 30 de lei (profitati de promotie caci nu stim cat va dura). Spirjiniti aceasta editura mica si inimoasa!

luni, 21 mai 2012

TEXTURA COSMOSULUI - Spațiu, timp și textura realității - Documentar complet (4 parti)


PARTEA I - Ce este spaţiul?

”Pornind de la cea de-a doua carte de fizică teoretică și cosmologie a lui Brian Greene - unul din experții contemporani în teoria corzilor - intitulată The Fabric of the Cosmos: Space, Time, and the Texture of Reality (2004), cei de la PBS NOVA au făcut o miniserie de patru episoade, foarte interesantă, cum de altfel sunt majoritatea documentarelor științifice produse de ei. 
Apărută anul trecut, seria The Fabric of the Cosmos este produsă de NOVA și este prezentată chiar de Brian Greene, filmul fiind un fel de continuare a precedentei serii realizată de Greene în 2003, The Elegant Universe. Unui documentar despre fizica teoretică îi este de obicei dificil să captiveze un public larg, cu toate acestea, prin grafica extraordinară și prin măiestria lui Greene de a exemplifica teoria într-un mod foarte sugestiv, folosindu-se de scene și situații cu care ne întâlnim zilnic, îi vor ușura mult acestuia drumul spre atenția privitorului.

sâmbătă, 19 mai 2012

Al 4-lea Război Mondial

THE FOURTH WORLD WAR (2003)

Ceea ce producatorii filmului numesc Al 4-lea Razboi Mondial este lupta saracilor si a clasei muncitoare de pe tot globul cu corporatiile si guvernele represive pentru a supravietui si pentru a-si castiga drepturile umane. Filmul strange imagini din zone de conflict din Mexic, Argentina, Agrica de Sud, Palestina. Filmul inseamna de fapt 2 ani de munca pe 5 continente. Este realizat de Jaqueline Soohen si Richard Rowley oamenii care au muncit si la alte doua filme importante “This Is What Democracy Looks Like” si “Zapatista”. Este povestea unui razboi ce pare fara de sfarsit pentru cei care-l indura.  

Nu stim exact care ar putea fi al 3-lea razboi mondial in viziunea producatorilor, dar presupunem ca al 3-lea ar fi fost Războiul rece sau mult mai actualul Război împotriva terorii care implică majoritatea tărilor lumii. 

Multumim Eduard si pentru traducerea acestui film!

miercuri, 16 mai 2012

Sepp Holzer: Acvacultura, sinergie între pământ și apă

AQUACULTURE - The Synergy Of Land And Water (2002)
SEPP HOLZER's Krameterhof -  An Example of Sustainable Water Management

Astazi va prezentam si cel de-al treilea documentar tradus despre minunea austriaca a lui Sepp Holzer . De asemenea dorim sa va facem cunoscut un curs teoretic si practic de permacultura si o initiativa foarte interesanta a prietenului nostru de la blogul Sub Lupa.

Primele documentare despre Sepp Holzer le puteti vedea aici si aici.

Mai intai sa vedem ce spune traducatorul (multumim Tone Tavi si pentru acesta traducere!) despre documentarul de astazi:

După ce veți vedea Krameterhof-ul lui Hozer, veți înțelege pe deplin sensul expresiei: Omul sfințește locul. Ce a putut crea acest austriac, folosindu-și doar imaginația și inspirându-se doar de la natură, este pur și simplu uimitor și reprezintă acel exemplu că se poate, atât de util tuturor celor neîncrezători în propriile lor forțe. Domeniul lui seamănă foarte mult, atât din punct de vedere climatic, cât și configurație, cu multe coaste de deal și de munte, de prin țara noastră. Ne putem astfel inspira foarte bine de la el și putem aplica în mod direct, majoritatea ideilor lui, bazate pe o jumătate de secol de experiență.

luni, 14 mai 2012

Erich Von Daniken - CARELE ZEILOR - Mistere nerezolvate ale trecutului (14.05.2012)


Chariots of the Gods (1970) - Unsolved Mysteries of the Past 
(Erinnerungen an die Zukunft - Ungelöste Rätsel der Vergangenheit)



”Erich Anton Paul von Däniken, (n. 14 aprilie 1935, Zofingen, Elveția) este un scriitor elvețian cunoscut pentru cărțile sale în care a dezvoltat diverse teorii despre existența extratereștilor și despre influența pe care aceștia au avut-o de-a lungul existenței rasei umane. 

Erich von Däniken a studiat la Colegiul St-Michel din Fribourg, ca student el s-a ocupat cu studiul de străvechi scrieri sfinte. În timp ce era director al unui hotel elvețian de 5 stele a scris prima sa carte, Chariots of the Gods, care a devenit imediat un bestseller în Statele Unite,Germania, și apoi și în alte 38 de țări.[1]. În Statele Unite, Erich von Däniken a devenit celebru instantaneu, ca urmare a unei emisiuni de televiziune speciale "In Search of Ancient Astronauts" (În căutarea străvechilor cosmonauți) bazată pe prima sa carte. În 1993, postul german de televiziune SAT-1 a început o serie de douăzeci și cinci de episoade, cu și despre Erich von Däniken, denumită Auf den Spuren der All-Mächtigen (Căile zeilor).

vineri, 11 mai 2012

Familia Rothschild - Profeţii banilor

The House of Rothschild - Money's Prophets (2012)

"Adevărata ameninţare la adresa oricărei republici este guvernul invizibil, care, ca o caracatiţă gigantică, îşi întinde tentaculele scârboase peste oraşele şi naţiunile noastre. La vârf se află un grup mic de case bancare, la care se face referire, în genere, prin expresia 'bancherii internaţionali'. Această mică gaşcă ne conduce guvernele către propriile ei ţeluri egoiste. Operează din spatele unui paravan auto-creat şi ne confiscă funcţiile publice, organele legislative, şcolile, tribunalele, ziarele şi orice agenţie creată vreodată cu scopul de a proteja publicul."
John Francis "Jonef " Hylan
(1868-1936)

The House of Rothschild - Money's Prophets este un film eclectic, creaţia unui anonim care a reunit secvenţe aparţinând unor filme diferite, fapt uşor de constatat datorită prezenţei mai multor comentatori şi, mai ales, a unei viziuni departe de a fi unitară ca scenariu, în încercarea de a relata, "istoric", ascensiunea celei mai periculoase dintre toate familiile parazite care au asuprit vreodată acest Pământ.

marți, 8 mai 2012

Educaţie pentru un viitor durabil (8.05.2012)


Education for a Sustainable Future (2012)

"Funcţia unui copil este de a-şi trăi propria viaţă şi nu viaţa pe care nişte părinţi stresaţi cred că ar trebui s-o trăiască. În mod evident, o şcoală care obligă copii activi să stea nemişcaţi într-o bancă, studiind, în majoritate, subiecte inutile, este o şcoală proastă. Este o şcoală bună numai pentru cei care cred într-o asemenea şcoală, pentru acei cetăţeni lipsiţi de creativitate care doresc numai copii docili, fără imaginaţie, care să se potrivească unei civilizaţii al cărei standard de succes este reprezentat numai de bani."
Alexander Sutherland Neill (1883-1973)

New Future Media a lansat în data de 2 martie 2012, acest documentar, Education for a Sustainable Future, în regia fraţilor Tom şi David Hallatt, revelând lipsa de viitor social a practicilor din învăţământul actual, analizând critic tot ceea ce ar putea fi considerat relevant într-un nou sistem educaţional, care ar putea elibera întreg potenţialul uman, detaliind, simultan, metode educaţionale specifice, provenind dintr-o gamă vastă de surse, ce par să cultive aptitudini sociale, tehnici de dezvoltare a gândirii critice şi o mare diversitate de practici de consolidare a unui viitor pozitiv, care, trebuie să recunoaştem, ar trebui să fie componentele esenţiale ale oricărei societăţi avansate, ce se doreşte a fi şi durabilă.

luni, 7 mai 2012

Ascensiunea şi declinul unui geniu: Royal Raymond Rife


The Rise and Fall of a Scientific Genius: 
The Forgotten Story of Royal Raymond Rife (2008)


 "Operăm în cadrul iluziei fatale că nici o boală nu poate fi vindecată fără aportul medicamentelor. Această concepţie a fost responsabilă pentru mai multe daune provocate omenirii, decât orice alte nenorociri. Bolile nu fac decât să crească, proporţional cu numărul doctorilor aflaţi în activitate."

Mahatma Gandhi (1965)

În 2008, realizatorul Shawn Montgomery re-edita cele două episoade ale unui film ceva mai vechi, din 2004, integrându-le în documentarul de faţă, The Rise and Fall of a Scientific Genius: The Forgotten Story of Royal Raymond Rife, în care permite protagoniştilor de mult dispăruţi ai acestei drame cumplite să-şi relateze propria poveste, a inventării unor instrumente optice revoluţionare, ce au permis descoperirea leacului pentru orice boală infecţioasă cunoscută, fapt care a şocat perversa şi lacoma lume medico-farmaceutică, mânată, aproape în exclusivitate, de o neostoită poftă de profit şi de un dispreţ total pentru bunăstarea omenirii.

sâmbătă, 5 mai 2012

SECRETELE ALCHIMIEI - Marea Cruce și Sfârșitul Timpului

SECRETS OF ALCHEMY (2004)
- The Great Cross And The End Of Time 

”Fiind dintotdeauna absorbit de simbolismul antic, am căutat mereu să îl înțeleg și să-i descifrez tainele ascunse, căutând neobosit informații în acest sens. Am ajuns astfel să înțeleg că există o strânsă legătură între ezoterismul ascuns al tainicelor scrieri cabalistice, ale creștinismului timpuriu, budismului și hinduismului și simbolismul oglindit de hieroglifele egiptene, de prodigioasele izvoare sumeriene și de dovezile lăsate de cultura maya și inca. Am ajuns apoi să înțeleg că alchimia este cu totul altceva decât ce știam din legende, transformarea plumbului în aur fiind doar o metaforă menită să ascundă cititorului neavizat adevăratul ei țel. Am aflat că alchimia este știința care îmi poate dezvălui multe dintre aceste legături, și care-mi poate arăta înțelesul ascuns al simbolurilor regăsite în creștinismul timpuriu, în arta medievală și chiar și în lucrările masonice.

În căutările mele după alchimie, am dat la un moment dat peste acest documentar, titlul său atrăgându-mi atenția: Secrets of Alchemy: The Great Cross and The End of Time (2004) regizat de Jay Weidner. Țin să precizez că după ce am văzut acest documentar, am început să-i urmăresc munca lui Weidner și pot recomanda tuturor cărțile și filmele lui, cu ajutorul cărora puteți dezlega multe mistere.

joi, 3 mai 2012

SECOLUL EGOULUI (3.05.2012)

THE CENTURY OF THE SELF (2002)

Desi titlul documentarului ar putea fi tradus prin  Secolul Sinelui, urmarind filmul am ajuns la concluzia ca de fapt se refera la o versiune foarte limitata a acestui sine si mai exact la sinele fals, la ego sau la sinele individualist, egocentrist si nu la adevaratul sine spiritual, de aceea l-am numit mai degraba, Secolul Egoului.
Acesta este al doilea documentar produs de Adam Curtis, pe care il prezentam tradus, in premiera, pe blogul nostru. Primul documentar se numeste THE POWER OF NIGHTMARES - The rise of the pollitics of fear” si poate fi vazut, tradus, aici.
 „Adam Curtis (n. 1955 ) este un producător de filme documentare, britanic care a lucrat în cursul carierei sale în televiziune ca scriitor, producător, director și narator. Este recunoscut pentru documentarele sale care exprimă clar (și câteodată controversat) ideile despre subiectul lor.”
(SURSA: http://ro.wikipedia.org/wiki/Adam_Curtis)

Filmul se doreste a fi o dezvaluire a istoriei ascunse a lumii din secolul trecut,  insa este destul de simplist si superficial din punctul nostru de vederel. Insa, pentru omul de rand care nu a intrat deloc in  culisele filmului oficial prezentat in mass media, acest documentar poate fi un deschizator de ochi. Oricat de sceptic ai fi nu poti sa nu constientizezi imensa manipulare la care am fost supusi noi oamenii de rand in ultimul secol. Este totusi o pledoarie de 4 ore, un film in 4 episoade in care se spun multe.
Filmul este facut insa pentru BBC 2 asa ca nu va asteptati la dezvaluiri prea zguduitoare. Adam Curtis se straduieste sa ramana „pollitically corect” sa nu poata fi acuzat sau dat in judecata cu usurinta, insa se straduieste cum poate si el, sa faca un pic de lumina. Multe idei prezentate in film ni se par corecte si obiective, insa cel putin la fel de multe, ori neinspirate, ori spuse in necunostinta de cauza sau pur si simplu cu rea vointa  (mai ales cand se analizeaza viata lui Wilhelm Reich si realizarile Institutului Esalen). Cumva se doreste interpretarea istoriei ca o evolutie naturala a lucrurilor, sugerandu-se subliminal ca nu exista o agenda ascunsa oculta, ca de fapt  au fost cativa smecheri gen Edward Bernays care au facut niste misculatii interpretand cum au vrut ei teoriile lui Freud si lumea arata asa cum este acum. Acest documentar se incadreaza din punctul nostru de vedere, in categoria mai bun decat deloc.
Ne deranjeaza de asemenea modul in care sunt privite miscarile spirituale pornite prin anii 60.  Toti par niste dezaxati, niste oi bete la pascut, manipulate si manipulabile, o carne de tun aflata sub influenta unui psihanalist sau altul, a unui formator de opinie sau altul, minimizandu-se la maxim trezirea extraordinara de constiinta produsa in acea perioada. Este interesant de vazut modul in care au fost innabusite revoltele si rascoalele celor care se trezeau, impotriva sistemului bolnav si totalitar, prezent si astazi si care au ajuns in final la aceasi concluzie cu noi: Adevarata revolutie poneste din interiorul fiecaruia dintre noi! Nu trebuie sa asteptam sistemul sa se schimbe, celilalti sa se schimbe, ci noi putem sa ne gasim fericirea, libertatea aici unde suntem fiecare din noi.
Dar despre ce e vorba pe scurt, in acest documentar:
„Sigmund Freud credea că indivizii nu sunt conduși de gânduri raționale, ci de dorințe și impulsuri primitive și inconștiente. Pornind de aici, nepotul lui Freud, Edward Bernays, a tras concluzia că este prea periculos ca maselor să li se permită să își guverneze singure viețile. Consumismul (consumerismul) a fost soluția prin care li s-a dat oamenilor iluzia că dețin controlul, permițând în același timp unei elite să controleze societatea.
Bernays a inventat profesia de “public relations” (relatii publice) în anii ’20 și a fost unul dintre principalii arhitecți ai tehnicilor moderne de publicitate, descriind fiecare truc – de la “cascadorii” de PR, la  alăturarea simbolurilor sexuale în reclamele la automobile – în cartea sa  Propaganda.
Bernays le-a arătat corporațiilor americane cum să convingă populația să își dorească lucruri de care nu are cu adevărat nevoie, prin crearea unei legături între bunurile produse în masă și dorințele inconștiente. Cel mai cunoscut succes al lui Bernays a fost spargerea tabuului legat de femeile care fumeaza în public , convingându-le că țigările erau un simbol al independenței și libertății.
Însă Bernays era convins că descoperise ceva ce însemna mult mai mult decât o simplă metodă de a vinde bunuri de larg consum. Satisfăcându-le dorințele iraționale pe care unchiul său le descoperise, Bernays a înțeles că oamenii puteau fi făcuți mai fericiți și, astfel, mai docili. A fost doar începutul sinelui consumator universal, care a ajuns să domine lumea zilelor noastre.” 
O recenzie mai completa despre acest documentar gasiti pe blogul Baldovin Concept, facuta probabil de un individ care stie mai multe despre psihanaliza. Se merita citita. 
Centruy of the self - un documentar incert.

Multumim Eduard pentru efortul depus in traducerea acestui documentar.

VEDEŢI DOCUMENTARUL TRADUS AICI:

1 of 4 Happiness Machines – Mașinile fericirii 

si  2 of 4 The Engineering of Consent - Fabricarea consimțământului 
3  of 4 There is Policeman Inside all our Heads. He must be destroyed 
- Exista un polițist în capul tuturor și acesta trebuie distrus.

si 4 of 4 Eight People Sipping Wine – Opt persoane savurează un vin

DOWNLOAD RAPID 
(TOATE PARTILE)
gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...