sâmbătă, 23 iulie 2011

Carburanţii - Criză sau ficţiune ? (23.07.2011)


FUEL (2008)Un film documentar deoasebit, ce ofera viziune, speranţă şi soluţii pentru viitorul apropiat . Un film care ne aminteste ca fiecare dintre noi putem schimba ceva, fiecare dintre noi este important. Putem alege aici si acum, de exemplu, biodiselul, doar sa vrem.
 “Fuel, este atacul intim dar nedeghizat, documentat într-o perioadă de 11 ani, al regizorului Josh Tickell, asupra dependenţei Americii de petrol, fără a fi doar un simplu documentar ecologic, ci mai mult un semnal de alarmă în roşu, alb şi albastru. Dacă vei putea rezista impulsului de a fugi afară din cinematograf, s-ar putea să pleci, într-un final, mult mai optimist decât ai intrat. Ca evanghelist, a cărui biserică e o dubiţă funcţionând cu grăsimi, d-l Tickell susţine că industria petrolieră ne otrăveşte mediul, ne corupe guvernul şi ne arde planeta. Graţie unui tonus informaţional alert şi propriei inteligenţe neobosite a regizorului, filmul face apologia dezvăluirilor incomode, cu pasiune, energie şi o grafică deosebită, care l-ar face să plângă pe Al Gore peste prezentarea sa în PowerPoint."
Jeannette Catsoulis,
New York Times

Fuel este un documentar complex, câştigător al premiului publicului la Sundance Film Festival, 2008 şi al altor trei premii la Dallas şi Sedona, ce combină o grafică inspirată, cu lecţii de istorie a industriei auto şi petroliere din SUA şi din lume, intervievând o gamă largă de activişti, politicieni, cântăreţi şi actori ca Woody Harrelson, Sheryl Crow, Neil Young, Julia Roberts, Larry Hagman şi Willie Nelson, aruncând o privire plină de speranţă asupra unui viitor deloc sumbru, animat de energii regenerabile şi bio carburanţi.

Într-un interviu în Seattle Times, acordat în comun cu congresmanul Jay Inslee, regizorul Josh Tickell declara:

"Transferul către energii ecologice, regenerabile, se pregăteşte de multă vreme. O mulţime de oameni simpli - patrioţi - îşi doresc să se întâmple. Pentru ca SUA să avanseze, însă, e nevoie să fim oneşti. Avem o economie falimentară. Suntem pe cale să pierdem cursa către o energie durabilă ecologic. Suntem una dintre puţinele ţări al cărei stil de viaţă nu corespunde impactului ecologic. Trebuie să înţelegem că toţi trebuie să ne schimbăm, pentru a progresa către ceva mai bun."

În pofida unor scăpări, pe care le voi aborda puţin mai târziu, în detaliu, am acceptat să traduc şi să vă prezint acest film de aproape două ore, fiindcă se înscrie în aceeaşi viziune optimistă ca 2012: Time For Change, evitând nuanţele vindicative, expunând realitatea nudă a unei crize energetice şi petroliere fără demagogia caracteristică politicienilor, rostind adevăruri dure fără a încerca să manipuleze şi, după o aparentă decădere a bio carburanţilor, oferă, de asemenea, soluţii palpabile, viabile şi perfect adaptate nivelului nostru tehnologic actual.

În privinţa petrolului, la un consum mondial de 80 milioane barili pe zi, tabloul general ar putea fi sintetizat, în mare, astfel:

- ultima mare descoperire a avut loc în 1976, în Mexic - câmpul gigant Cantarell, aflat  în declin din 2003, care a coborât actual sub producţia celui de-al doilea câmp petrolier mexican, ca mărime, cel de la Ku-Maloob-Zaap, din golful Campeche;
- lumea arabă susţine că mai are rezerve pentru încă 50 de ani, deşi cel mai mare câmp petrolier al lor, Ghawar - care este şi cel mai mare din lume, având cam 250 pe 80 de km - pare să fi intrat şi el în declin, din moment ce, din 2005, se pompează în el cam 3 milioane de litri de apă pe zi, pentru a putea continua extracţia;
- în SUA maximul de producţie a fost atins în 1974, la 25 de milioane de barili pe zi, producţia curentă fiind acum de 5 milioane, la un consum de patru ori mai mare;
- în Marea Nordului producţia a intrat pe panta descendentă după maximul atins în 1990;
- în România producţia maximă de 250 mii de barili pe zi, atinsă în 1980, s-a redus acum la mai puţin de jumătate şi oricum nu ne mai aparţine.

Situaţia petrolieră catastrofală a SUA este cunoscută şi acceptată de aproape 40 de ani, conducând la agresiunea neprovocată contra Irakului, fără ca, paradoxal poate, stilul intern de viaţă american să sufere vreo reorientare, Fuel focalizându-se, parţial, pe sinergia istorică dintre averile industriei petroliere şi cele ale industriei auto, bazată pe favorizarea legislativă a maşinilor puternic consumatoare de carburanţi, în detrimentul celor economice, pentru a asigura o cerere ridicată de produse petroliere.

Singura excepţie a constat în lucida administraţie a lui Jimmy Carter, care - nefiind sponsorizat de industrie şi având ghinionul de a avea şi un mandat zbuciumat, marcat de criza petrolieră declanşată de OPEC, încă din 1973, de primul accident nuclear grav din istoria omenirii, cel de la Three Miles Island, de invazia sovietică din Afganistan şi de erupţia vulcanului Saint Helens - a fondat Departamentul pentru Energie al SUA şi, aşa cum veţi vedea din film, a dat un exemplu personal, montând panouri solare pe Casa Albă şi reorientând cercetarea energetică către sursele regenerabile alternative.

Efortul lui Carter nu a fost deloc steril, reducând consumul energetic al SUA cu 25%, într-un singur mandat şi, dacă nu am fi avut ghinionul ca întreaga planetă să se afle la discreţia ocultei mondiale, ce se bazează din plin pe monopolul petrolier, pentru a menţine balanţa puterii, am fi folosit astăzi, poate, petrol obţinut din bălării şi micro alge, care mai au şi avantajul de a ne scăpa de ape uzate şi deşeuri, în timp ce furnizează din abundenţă un carburant atât de curat, încât este perfect comestibil.

Cu câţiva ani în urmă, fiind foarte apropiat de domeniul energetic nuclear, am dat peste o informaţie şocantă, care contesta originea îndeobşte acceptată a zăcămintelor petroliere, susţinând că nu sunt de natură fosilă şi, chiar mai mult de atât, se pot regenera, aproape total, la intervale relativ scurte de timp, furnizând drept argument situaţia actuală de la Baku, unde încetarea extracţiei se pare că a pus localnicii în postura de a scoate petrolul cu găleata afară din case.

Nu am găsit nicăieri confirmări suplimentare şi cum nu cunosc pe nimeni din Azerbaidjan şi nici nu voi călători prea curând în acea direcţie, ceea ce am scris mai sus poate rămâne pură speculaţie deşi, în contextul în care DeBeers arde tone de diamante la mina Kimberley, din Africa de Sud, pentru a garanta menţinerea artificială a preţului lor astronomic, nu m-ar mira deloc ca această criză petrolieră să fie, de fapt, una atent orchestrată, din aceleaşi motive cupide.

În ce priveşte filmul nu pot fi, însă, de acord cu mai multe aspecte pe care le voi expune punctual, aşa cum promisesem mai sus:

1. Declaraţia "curajoasă" a lui Ike Eisenhower am considerat-o, întotdeauna, o manipulare, din mai multe motive.

În primul rând declaraţia cade convenabil exact la final de mandat, Eisenhower, însuşi, fiind creaţia obedientă a acelui complex militar-industrial-petrolier, pe care-l critică acum, cu "verticalitatea" unui laş ce a pasat deja responsabilitatea prezidenţială.

În al doilea rând, Eisenhower s-a contrazis singur, sprijinindu-l nu pe radicalul Kennedy, ci pe contracandidatul acestuia în cursa electorală, Richard Nixon - reprezentantul marii finanţe şi creaţia maleficului escroc autohton Nicolae Malaxa - care, în afară de arhicunoscuta escaladare a războiului din Vietnam, a reuşit să stabilească recordul celei mai corupte administraţii politice americane: mai întâi vicepreşedintele său, Spiro Agnew, este forţat să demisioneze în vara lui 1973, fiind acuzat de către procurorul general de şantaj, fraudă fiscală, luare de mită şi conspiraţie, fiind urmat de Nixon, în vara imediat următoare, după ce este dovedită implicarea acestuia în scandalul "cablării" sediul convenţiei democrate din complexul Watergate.

Privită din această perspectivă, declaraţia "entuziasmantă" a lui Eisenhower pare mai mult o instigare, pentru Kennedy, ca să urmeze calea ce a condus la asasinarea sa, în inima fiefului petrolier al SUA, în Dallas, Texas.

2. Ca să nu vă las purtaţi de iluzia că aş îndrăgi necondiţionat familia Kennedy, contest afirmaţiile cu accente patriotarde ridicole, din discursul plângăreţ al lui Robert Kennedy Jr.

Fiul lui Robert Kennedy face o apologie cretină a "înţelepciunii vizionare" a conducătorilor SUA, vreme de 230 de ani, manifestată prin pleiada de preşedinţi republicani şi democraţi şi a "iubirii" dovedite de populaţiile lumii pentru "înţelepţii politicieni americani", părând a se trezi la realitate abia în partea a doua a discursului, tocmai când eram foarte hotărât să-i recomand o lămâie, pentru a mai potoli greaţa ascultătorilor.

Recunosc că i-am admirat de copil pe tatăl şi mai ales pe unchiul său, care au fost eliminaţi brutal de pe scena politică, tocmai fiindcă incomodau puterile oculte, dar nu-l pot uita pe bunicul său, Joseph Patrick Kennedy, care a fost obligat să-şi întrerupă mandatul de ambasador în Marea Britanie, în 1940, fiindcă, în climatul politic reorientat drastic prin demisia şovăielnicului Neville Chamberlain şi numirea lui Winston Churchill, simpatiile sale notorii pronaziste erau cel puţin deplasate.

Pe de altă parte, la ce "valori demne de a fi lăsate moştenire copiilor" se referea oare: la originile masonice ale SUA, însângerate prin masacrarea populaţiei amerindiene ?

Sau la politica agresiv-imperialistă, neabătută, promovată pe plan internaţional de peste două secole, care este recunoscută franc şi de unii dintre protagoniştii documentarului şi despre care am vorbit, pe larg, în alte două articole postate pe blog "Imperiul american - plaga 'democratică' a planetei" şi "Dezastrul irakian - Imperiul american în acţiune"  ?

3. Personal m-am săturat de mascarada reorientării politice ciclice şi de naivitatea generalizată care aşteaptă modificări de esenţă ale politicii mondiale din partea unor incompetenţi, vânduţi prin excelenţă: politicienii lumii.

Singura soluţie de a ieşi din criza socială curentă, este tocmai renunţarea la implicarea în procesul politic - când ni se oferă de regulă, ca la ultimul proces electoral prezidenţial, să alegem între un tâmpit şi un trădător bădăran - şi să încetăm să mai jucăm acest joc aberant, care ne supune vieţile unei loterii, prin eliminarea oricărei noţiuni care derivă din cuvântul "politic".

4. Şi ca o ultimă dezicere de creaţia, de altfel remarcabilă, a lui Josh Tickell, voi contesta, nu ştiu pentru a câta oară, mitul încălzirii globale, consolidat în principal de cel admirabil ironizat de Jeannette Catsoulis, de la New York Times, mincinosul laureat al premiului dinamită, Nobel, fostul vicepreşedinte al SUA, Al Gore.

Nu intenţionez să refac toată argumentaţia de bun simţ, ce dezminte acest mit generator de politici eugenice, gen Bill Gates, care a fost pe deplin dezbătută în documentarul postat pe blogul Ieşirea din Matrix, ci vă voi invita doar să reflectaţi la aspectul climatic general al acestui an, când marii mistificatori s-au văzut obligaţi să inventeze o explicaţie cel puţin tembelă: "...marea încălzire globală se va manifesta, în acest an, printr-o răcire accentuată a vremii..."

"Liniile directoare ale argumentaţiei ne sunt destul de familiare, dar s-ar putea să nu fie tocmai convingătoare, pentru cineva care nu acceptă premisa esenţială: că economia noastră bazată pe petrol este nedurabilă şi ne ameninţă însăşi planeta. Tickell primeşte puncte suplimentare pentru onestitate intelectuală, în abordarea directă a criticilor celor care sunt îngrijoraţi de faptul că, intensificarea utilizării biocombustibililor, va avea un impact asupra aprovizionării cu alimente la nivel mondial şi a stabilirii preţurilor, eventual, în ţările sărace, pentru cereale cum ar fi porumbul. El nu respinge argumentul, dar oferă unele soluţii tehnologice de 'generaţie următoare', de la fermele de alge din deşert, până la "fermele verticale" din oraşe."
Kerry Lengel,
10 aprilie 2009
Arizona Republic"
SURSA: Blogul Dezvăluiri! http://antiiluzii.blogspot.com
Multumim Marian pentru inca un film tradus si un articol deosebit de interesant. 


VEDEŢI DOCUMENTARUL TRADUS, AICI:
Fuel
Carburantii-Criza si fictiune(Documentar,2008)VEDEŢI ŞI:
1) OIL CRASH - A crude Awakening
http://fymaaa.blogspot.com/2009/06/prabusirea-petrolului-o-cruda-trezire.html
2) COLLAPSE
http://fymaaa.blogspot.com/2010/09/colaps-27092010.html

ACTUALIZARE (7.12.2011)

O varianta si mai buna a gasit si prietenul de la blogul THINKAGAIN. Se pare ca biodieselul nu ar fi totusi cea mai inspirata optiune.

Cum să-ți reduci dependența de petrol!

miercuri, 20 iulie 2011

BASHAR - Nişte filmări din 1987 (20.07.2011)

BASHAR - Perfection (1987)

Vă prezentăm astăzi nişte filmuleţe cu Bashar mai vechi, din 1987 şi îi mulţumim Danielei Grigore pentru traducerea lor şi a documentului "DEMISTIFICÂND DEMISTIFICATORII – Credulul, scepticul, cinicul (20.06.2009)".
Despre Bashar am tot vorbit în Categoria BASHAR de pe blogul nostru, însă de curând, am primit nişte relatări foarte interesante de la un prieten al blogului nostru, un fost preot călugăr ortodox, pe nume Sergiu S. Am primit mai multe emailuri de la el, asa ca vi le vom prezenta si voua in ordine cronologica:

marți, 19 iulie 2011

Burzynski - Cancerul este o MEGA afacere (19.07.2011)


BURZYNSKI (2011)
- Cancer is Serious Bussines

Dacă nu vă este clar încă, modul în care sistemul funcţionează, dacă nu sunteţi încă, convinşi că scopul elitei oculte, lipsită de orice scrupule, este reducerea eugenică a populaţiei,  prin orice mijlloace, atunci acest documentar, vă va deschide un pic ochii. Este un documentar dureros şi emoţionant în acelaşi timp, dătător de speranţă, un documentar ce nu trebuie ratat. Daţi mai departe acest documentar tuturor oamenilor!
CANCERUL POATE FI VINDECAT, FĂRĂ EFECTE SECUNDARE!
Ca o sincronicitate, exact când priveam acest film am primit următorul mesaj: http://iosifszenasi.com/suntem-prea-multi-eugenie.html . Privit prin ochii eugenistilor, ne-a fost mai mult decat clar ca Burzynski, este un imens spin în coastele acestor abjecti. 
Suprapopularea Terrei este doar un mit, perpetuat de elita ocultă!

 Cu siguranţă, dacă oamenii ar fi fost lasaţi să se dezvolte sănătos, natural, firesc, acum am fi fost de mult printre stele. Cu o populaţie intenţionat îmbolnăvită, îndobitocită, redusă la statutul de sclavi pe plantaţiile ocultei, de animale de povară,  poate părea normal să te întrebi dacă nu sunt prea mulţi, dar nu este. Dacă nu ar exista acest intervenţionism sistematic, machiavelic, în scopul opririi evoluţiei fireşti a omului, acum am fi fost mult mai departe ca şi civilizaţie, dar asta e părerea noastră.

Mulţumim Marian pentru efortul de a traduce acest minunat documentar şi pentru articolul deosebit de reuşit de mai jos:

"Filmul este un exemplu important de jurnalism de investigaţie, care efectiv ţintuieşte la stâlpul infamiei sistemul medical american şi, în special, pe nemernicii din companiile farmaceutice. Am fost pur şi simplu scandalizat de tratamentul care i-a fost aplicat doctorului Burzynski. Aştept cu nerăbdare să aflu continuarea a ceea ce reprezintă un extraordinar beneficiu public."
John Zaritsky, regizor laureat Oscar 1982,
pentru documentarul "Just Another Missing Kid"
Director al PBS Frontline, martie 2011

Burzynski, este un documentar în regia lui Eric Merola, relatând odiseea unui extraordinar medic şi biochimist, dr. Stanislaw Burzynski, care a reuşit să câştige cel mai mare şi poate cel mai ciudat şi întortocheat război legal cu statul american, reprezentat pe rând de consiliul medical al statului Texas, agenţia federală Food & Drug Administration, FDA şi de procurorii federali, centrat pe descoperirea sa brevetată, din anii '70, a unei terapii anticancer, bazată pe o serie de peptide naturale, botezate antineoplastoni.

Cu aproape o lună în urmă, relatam povestea unui alt imigrant naturalizat în SUA, dr. Max Gerson, a cărui terapie anticancer testată vreme de opt decenii, a făcut, de asemenea, obiectul unor atacuri frenetice din partea comunităţii medicale americane, reprezentată în principal de acelaşi infam Institut Naţional al Cancerului, sluga companiilor farmaceutice,

Deşi a fost destul de inspirat ca să evite legislaţia americană, deschizând clinici în ţări cu un cadru legislativ mai lejer, ca Mexic, Spania sau Ungaria, acest medic a fost asasinat fiindcă a repus natura în slujba omului, împiedicând marile companii farmaceutice să-şi încaseze profiturile oneroase, de pe urma acestor cumplite maladii moderne ale rasei umane, numite generic cancer.

Putem considera cura naturistă Gerson, ca pe un tratament de categoria I, într-un clasament întocmit ad-hoc, fiindcă deplasează lupta împotriva mutaţiilor celulare maligne în afara organismului uman, pe care refuză să-l mai agreseze cu toată gama de poluanţi, ce este considerată a fi "alimentaţie modernă", lăsând timp şi spaţiu de manevră sistemului imunitar uman, de a depista şi neutraliza orice posibilă celulă aberantă.

Continuând acest raţionament, proteinele naturale şi aminoacizii descoperiţi şi extraşi de dr. Burzynski mai întâi din urina umană, până a ajunge în faza lor de sinteză, pentru a menaja idiosincrazia comunităţii medicale americane, "oripilată" ipocrit de sursa lor iniţială, le putem considera componentele unui tratament din categoria a II-a, deplasând lupta contra neoplasmelor în interiorul organismului uman.

Doctorul Burzynski confirmă strălucit teoriile doctorului Bruce Lipton, privind mecanismul proteic de declanşare a erorilor de citire a codului genetic, ce conduc, într-un final, la manifestări tumorale, varianta oferită de colaboratorul acestuia, Rob Williams, transferând războiul oncologic în câmpul de luptă spiritual, al conştiinţei umane, desăvârşind etapa a III-a de tratament.

Să lăsăm la o parte acest clasament, răsărit din imaginaţia mea, care sigur îl va umple de indignare pe orice medic "responsabil", fiindcă doar ei, medicii alopaţi, ştiu cum se tratează eficient orice cancer uman, folosind "remediile" certificate şi legalizate şi, desigur, obscen de scumpe, "chimioterapia" şi radiaţiile, care elimină garantat cancerul, simultan cu purtătorul acestuia şi să revenim la documentar.

Din 1977 şi până în 1995, dr. Burzynski a fost capabil să sintetizeze şi să-şi administreze cu succes descoperirea, în cadrul cabinetului sau institutului propriu, fără a avea nevoie de aprobarea FDA, fiindcă statul Texas nu le solicita, pe atunci, medicilor, să adere la legea federală în această privinţă, atât timp cât îşi limitau activitatea în interiorul graniţelor statale, desigur, lege care a fost schimbată între timp, tocmai din cauza sa.

Împiedicat timp de peste trei decenii să depăşească faza de testare clinică a unei terapii, căreia i s-a recunoscut unanim lipsa de toxicitate şi eficienţa, chiar şi de către ferocii săi duşmani din guvern şi din companiile farmaceutice, în timp ce un derivat din DDT, folosit în "chiomioterapie", poate primi aprobarea după numai patru luni, actualmente, dr. Burzynski a ales, inspirat, calea cea mai lungă şi mai grea de demonstrare a eficacităţii acestei terapii pur naturale, concentrându-se în principal asupra unora dintre cele mai agresive şi mai dificil de tratat cancere, cele cerebrale şi asupra unora dintre cei mai dificili şi fragili pacienţi, copiii.

Antineoplastonii s-au dovedit capabili să vindece cele mai agresive forme de cancer şi consider personal că doar reglementările FDA, care obligă pacienţii să treacă mai întâi prin tratamente ratate şi devastatoare, cu chimicale şi radiaţii, împiedică aceste proteine şi aminoacizi să-şi probeze eficienţa în 100% dintre cazuri.

Invenţia acestui mare şi puternic om, care mai găseşte puterea să râdă şi să-şi ierte atotputernicii inamici, după peste trei decenii de lupte, a depăşit, încă din 2009, faza a II-a a testelor clinice autorizate şi supervizate de FDA şi ar putea păşi în acest an în faza finală, a III-a, singurul impediment, nu tocmai minor, fiind suma de 300 de milioane de dolari, pe care dr. Burzynski va trebui să o strângă singur, fiind ajutat desigur de bunul său prieten şi curajosul medic dr. Julian Whitaker - care face cinste acestei profesii, prin verticalitatea exemplară şi obiectivitatea ştiinţifică dovedită - şi, de ce nu, de contribuţiile voluntare ale pacienţilor şi poate ale spectatorilor acestui documentar.

Trebuie subliniat şi curajul şi onestitatea profesională a unei somităţi din Institutul Naţional al Cancerului al SUA, dr. Nicholas Patronas, absolvent al Facultăţii de Medicină a Universităţii din Salonic, care şi-a pus cariera în pericol, depunând mărturie în favoarea dr. Stanislaw Burzynski, în faţa Consiliului Medical al Texasului, negând, prin atitudinea sa, valabilitatea unui dicton celebru de la Homer încoace: "timeo danaos et dona ferentes".

Dacă antineoplastonii vor fi aprobaţi în tratarea oficială a cancerului, acest fapt va marca un eveniment remarcabil când, pentru prima dată în istorie, un unic om de ştiinţă şi nu vreun malefic concern farmaceutic, va deţine brevetul exclusiv şi drepturile de distribuţie ale unei invenţii de avangardă, ce jalonează o schimbare fundamentală de paradigmă în medicină.

Big Pharma se va afla pentru prima dată în istorie, în afara lanţului generator de profit, al uneia dintre cele mai eficiente terapii anticancer cunoscute vreodată, bazată pe mecanisme de acţiune genetice.

În multe articole de pe blog am blamat cupiditatea, agresivitatea şi mercantilismul asasin al concernelor farmaceutice, până la a nu mai simţi nevoia să o fac, fiindcă orice epitet îşi pierde semnificaţia prin repetiţie, iar comportamentul lor exclusiv meschin-criminal, mă împiedică să deplasez discuţia şi în alte direcţii, aşa că mă voi opri în acest articol să le mai adresez vreun rând, chiar dacă, în viitor, voi mai posta documentare ce ilustrează aceste lucruri, considerând că argumentele aduse au fost suficiente şi eficiente, pentru cineva care are bunul simţ să le recepteze ca atare.

În privinţa Food & Drug Administration, trebuie să recunosc că lucrurile stau puţin diferit, fiindcă până acum doar le-am bănuit complicitatea, prin pasivitatea dovedită şi chiar am fost tentat, vizionând Tapped, să cred că sunt simpli funcţionali guvernamentali, copleşiţi de îndatoriri multiple şi lipsiţi de posibilităţi decizionale.

Documentarul de faţă, pe care unii l-au postat din inerţie sau prostie în categoria teoriilor conspiraţioniste, relevă, documentat, complicitatea dintre guvernul SUA (reprezentat de FDA şi Institutul Naţional al Cancerului) şi companiile farmaceutice, în furtul unei invenţii, prin ignorarea brevetelor existente şi re-brevetarea acesteia în numele şi beneficiul guvernului, aşa cum au declarat în formularul de înregistrare, revelând totodată şi scopul războiului mediatic şi judiciar dus împotriva unui inocent bine intenţionat, dr. Burzynski şi nu exagerez folosind acel termen belicos, fiindcă blocarea şi subminarea conştientă a antineoplastonilor s-a soldat numai în SUA, conform spuselor unui cunoscător al statisticilor oficiale, dr. Julian Whitaker, cu peste 10 milioane de victime.

Nici măcar nu trebuie să căutăm conspiraţii, atunci când declaraţiile sfidătoare ale lui Richard Crout de la FDA, în sprijinul PHARMA, ne oferă totul pe tavă, iar noi continuăm să aşteptăm rezultate concrete, la mai bine de 30 de ani de la definirea agresivă a poziţiei guvernelor în problema cancerului uman, care nu fac decât să nege un drept fundamental, "consfinţit" în documentele-mascaradă ce poartă numele de constituţii statale, dreptul de a alege ce să faci cu propria viaţă.

Documentaţia de brevetare în numele statului american există, poate fi studiată şi nu poate fi negată decât cu rea credinţă, dar cel mai important lucru cuprins în ea, care a fost subliniat de două ori de regizorul filmului, este fraza pe care mă văd eu însumi obligat să o reproduc, fiindcă spune mai multe decât orice alte peroraţii pe tema luptei contra cancerului, dovedind din plin că guvernele sunt, la modul perfect conştient, cele mai criminale organizaţii ale planetei:

"Abordările curente în combaterea cancerului, se bazează, în esenţă, pe folosirea chimicalelor şi radiaţiei, care sunt carcinogene, ele însele şi pot provoca recidive şi dezvoltarea bolii metastazice."

"Sistemul medical american are o istorie îndelungată în discreditarea terapiilor alternative, promiţătoare, care concurează propriile sale practici oneroase, distrugând carierele medicilor ce se folosesc de ele. Doctorii riscă să-şi piardă licenţele medicale, dacă protocoalele lor iniţiază cumva plângeri ale marilor companii de asigurări, adresate consiliilor medicale statale. Doctorii care tratează bolnavii de cancer, cu altceva decât acceptatele chimioterapii şi radiaţii, sunt defăimaţi ca fiind escroci, iar terapiile lor sunt testate în studii destinate să eşueze din start."
Jule Klotter,
Townsend Letter, noiembrie 2010"

SURSA: Blogul Dezvăluiri http://antiiluzii.blogspot.com
VEZI AICI DOCUMENTARUL, TRADUS:

Burzynski - link 1
link 2

Burzynski-terapie anticancer(Documentar,2010)

Vezi mai multe video din incredibil

Pentru mai multe informaíi alternative legate de cancer citiţi şi:

1) DAR DACĂ MARIJUANA A VINDECAT CANCERUL?

2) VINDECÂND CANCERUL DE LA INTERIOR SPRE EXTERIOR

3) Bomba ultimului Congres Mondial al Cancerului de la Paris

4) MMS Vindeca Cancerul Si Sida

5) Dr Lester Packer - Miracolul Antioxidant

6) LECTIA DOCTORULUI
JOEL WALLACH

7) Franciscan care trateaza CANCERUL

8) FOOD MATTERS

9) ALIMENTATIA - despre dieta vegana

10) FOOD INC

11) PUR SI SIMPLU CRUD - vindecarea diabetului in 30 de zile

12) CANCERUL - Tratamentele  interzise 

13) RUDOLF BREUSS - Tratamentul Total al Cancerului

14) CANCERUL ESTE O CIUPERCA SI SE POATE VINDECA


15) TERAPIA GERSON - Dovada din spatele vindecarii naturale 

16) ALIMENTE CARE COMBAT CANCERUL  

miercuri, 13 iulie 2011

Biologia percepţiei & Psihologia schimbării (13.07.2011)


THE BIOLOGY OF PERCEPTION & THE PSYCHOLOGY OF CHANGE 
- Piecing it all together (2001)


"Doi pionieri ai noii paradigme ştiinţifice, celebrul microbiolog Bruce Lipton şi partenerul său, psihologul Rob Williams, dezvoltau în comun în 2001, prin acest DVD ce cuprindea un cuplu de filme, Bruce Lipton - The Biology of Perception şi Rob Williams - The Psychology of Change, o teorie ce zguduie viziunile tradiţionale asupra biologiei şi psihologiei umane, demontând miturile predominante ale fiecărei discipline şi furnizând o cale logică, ştiinţifică şi practică de a înţelege aceste idei revoluţionare, legate de natura inseparabilă a conexiunii minte/trup.

Se cuvin a fi spuse câteva cuvinte despre acest cuplu de savanţi autentici:

1. Bruce Lipton -  specialist în biologie celulară, cu un doctorat la Universitatea Virginiei din Charlottesville, în 1971. A funcţionat ca profesor asociat de anatomie şi lector de biologie celulară, histologie şi embriologie, la Facultatea de Medicină a Universităţii Wisconsin, cercetările sale asupra mecanismelor de control celular, implicând folosirea de celule musculare umane clonate.

Bruce a demisionat, renunţând la un contract restrictiv, pentru a se putea dedica cercetărilor independente, privind integrarea fizicii cuantice cu biologia celulară. A revenit în mediul academic ca cercetător al Facultăţii de Medicină a Universităţii Stanford, pentru a-şi putea testa practic ipotezele, între 1987 şi 1992.

Ultimele sale cercetări, ce contrazic flagrant dogma oficială a controlului genetic, au revelat trasee biochimice ce conectează mintea de corp şi furnizează dovezi ale bazelor moleculare ale conştiinţei şi viitorului evoluţiei umane.

2. Robert M. Williams - filozof, absolvent al UCLA, cu un doctorat în Consiliere şi servicii personale la Universitatea din Colorado. Este preşedinte al The Myrddin Corporation şi director al PSYCH-K Centre International. În primii 14 ani ai carierei a deţinut poziţii de manager în corporaţii din domeniul energetic şi al telecomunicaţiilor.

Printr-o trezire spirituală, a abandonat mediul de afaceri pentru a se dedica psihoterapiei. Considerând inacceptabilă filozofia psihologică a vremii, căreia îi lipsea total esenţa spirituală şi eficienţa, a studiat multe metode neortodoxe ale schimbării, atât antice cât şi contemporane.

Studiile sale l-au condus la o serie de descoperiri intuitive, concretizate în procedura numită PSYCH-K, începând cu 1988, ca metodă simplă şi directă de a schimba credinţele auto-limitative ale subconştientului, din care se manifestă aproape întreg  comportamentul uman, constructiv sau distructiv.

Idealul său este accelerarea evoluţiei spirituale individuale şi globale, prin alinierea credinţelor subconştiente cu înţelepciunea conştientă izvorâtă din cele mai importante tradiţii spirituale şi intelectuale ale lumii.

Am stat mult în cumpănă, dacă să traduc sau nu aceste două filme, pe de o parte fiindcă nu sunt tocmai recente iar, pe de altă parte, fiindcă bogăţia informaţiei furnizate îi provoacă pe cei doi lectori la o cursă contra cronometru, în ora avută la dispoziţie de fiecare în parte, fapt ce nu uşurează deloc obţinerea unei traduceri decente şi comprehensibile, mai ales.

Am făcut-o totuşi, fiindcă, aşa cum spunea Bruce, ştiinţa întârzie mereu prezentarea informaţiilor noi cu cel puţin 10-15 ani - dacă nu le cenzurează complet cumva, când sunt prea incomode, contestând teoriile absurde ce predomină în biologie şi genetică, aşa cum este cazul de faţă - şi, ca atare, informaţia rămâne cel puţin de actualitate şi este chiar de avangardă pentru mulţi oameni.

În altă ordine de idei, filmele reprezintă o combinaţie unică, depăşind graniţele teoriei şi ale speculaţiei pure sau ale ştiinţei de dragul ştiinţei, dacă doriţi, prezentând cu ajutorul lui Rob Williams şi metode practice de eliminare a blocajelor, fobiilor şi altor tare psihice, în tratarea cărora psihologia tradiţională şi-a demonstrat de multă vreme impotenţa şi incompetenţa, banii continuând să curgă pe canapelele luxoase ale emulilor traficantului manipulator Freud, prin grija inocenţei şi a naivităţii unei clientele deloc nesemnificative, neconvinsă încă de impostura şi chimizarea galopantă a acestei profesii detestabile, când este practicată în acest mod complet nesincer.

Tehnicile practicate de Rob Williams sunt rupte total de practica tradiţională, meritând poate mai mult ca orice altceva să poarte numele cinstit de psihoterapie, deşi el însuşi îşi contestă contribuţia în procesul schimbării percepţiei, susţinând că are legătură doar cu divinitatea şi înţelepciunea inerentă din fiecare fiinţă umană.

Nu am practicat niciodată metodele de testare a subconştientului, pe baza răspunsului muscular, prezentate de Rob Williams, dar sunt dispus să le acord credit în contextul holistic al biologiei umane, redefinită de Lipton prin perspectiva cuantică, fiindcă nici reflexoterapia, de exemplu, nu mă impresiona cândva, dar o experienţă personală m-a convins de validitatea conceptelor ei.

În plus, deşi îl detest pe Einstein pentru rolul său nefast jucat în istoria omenirii şi pentru ascunderea unor descoperiri cruciale din fizica cuantică, încă de la începuturi, nu-i pot nega calitatea de iniţiat şi dreptatea parţială cu care afirma următoarele:

"O fiinţă umană este parte a unui întreg, numit de noi 'Univers', o parte limitată în timp şi spaţiu. Omul se experimentează pe sine, gândurile şi sentimentele sale, ca pe ceva separat de rest, un fel de iluzie optică a propriei sale conştiinţe.

Această iluzie e ca un fel de închisoare pentru noi, restricţionându-ne dorinţele personale şi limitându-ne afecţiunea la doar câteva persoane apropiate nouă.

Sarcina noastră trebuie să fie eliberarea din această închisoare, extinzând cercul compasiunii pentru a cuprinde toate creaturile vii şi întreaga natură, în deplina sa frumuseţe.

Nimeni nu este capabil să realizeze complet acest lucru, dar năzuinţa către o asemenea realizare este prin ea însăşi parte a eliberării noastre şi a fundamentării liniştii noastre interioare."

Am spus "parţială", fiindcă tocmai integrarea noastră completă în Univers, este garanţia nelimitării noastre la un timp şi un spaţiu ce sunt doar simple convenţii, datorate viziunii mecaniciste newtoniene asupra lumii.

În ce priveşte informaţia omisă cu intenţie de Einstein, în domeniul fizicii cuantice, nu-i pot acorda circumstanţe atenuante, fiindcă s-a lăsat înspăimântat de implicaţiile folosirii teoriei, din motivul prezentat magistral de laureatul Nobel, Eugene Wigner:

"Când domeniul teoriei fizice s-a lărgit ca să cuprindă fenomene microscopice, prin crearea mecanicii cuantice, conceptul de conştiinţă a apărut din nou în discuţie.

Nu era posibilă formularea legilor mecanicii cuantice, într-un mod care să fie pe deplin consecvent, fără a face referire la conştiinţă."

Încercând să ne convingă steril, de existenţa unei particule fundamentale a aberaţiei numită "materie", pentru a putea justifica în oarecare măsură şi fondurile uriaşe alocate unor proiecte malefice mamut, gen CERN, elitele lumii au permis o prea mare apropiere de nivelele microscopice, regretând amarnic "scheletul din dulapul cuantic" - actul influenţei conştiente asupra obiectului observării, ce releva natura energetico-spirituală şi nu materială a lumii - pe care se chinuie fără succes să-l mascheze, prin "interpretarea de la Copenhaga", din 1927, a lui Niels Bohr şi Werner Heisenberg, omorând fără milă inocenta pisică ipotetică a lui Schrödinger.

Dificilă sarcină, în condiţiile în care deşi multă lume nu este conştientă de acest fapt, teoria cuantică a încetat de multă vreme să mai fie o simplă teorie, având uluitor de mult succes, fiindcă nici una dintre predicţiile ei nu a fost vreodată eronată şi, chiar mai grav de atât, mai bine de o treime din economia noastră mondială depinde de produse care se bazează pe ea.

În contextul generic redefinit astfel magistral de fizica cuantică, este tot mai obscură graniţa dintre spiritualitate şi ştiinţa corectă, sarcina lui Bruce Lipton de a anula absurda teorie a predeterminării genetice devenind aproape banală.

Şi acest fapt mă bucură, fiindcă nici o religie a lumii nu are sens în absenţa conceptului reîncarnării, al ciclului de perfecţionare karmică a fiinţei spirituale umane, genetica lui Watson şi Crick impunând inexorabil un plan cromozomial inflexibil, ce ne dicta întreaga viaţă încă din momentul fecundării, eliminând din start orice nuanţă de liber arbitru.

"Teoria cuantică ne spune că întâlnirea fizicii cu conştiinţa, aşa cum este demonstrată în cazul lucrurilor mici, se aplică în principiu la tot şi că 'totul' ar putea include întregul Univers. Copernic a detronat omenirea din centrul cosmic. Oare teoria cuantică sugerează că, într-un sens misterios, noi suntem centrul cosmic ?"

Bruce Rosemblum & Fred Kuttner

SURSA: Blogul Dezvaluiri http://antiiluzii.blogspot.com/


Multumim Marian pentru inca un articol deosebit si un film tradus de exceptie!

VEZI FILMELE TRADUSE, AICI:
Rob Williams - The Psychology of ChangeVă recomandăm să vizionaţi şi celelate conferinţe cu Bruce Lipton de pe blogul nostru:

1) WHERE MIND AND MATTER MEET
http://fymaaa.blogspot.com/2008/12/noua-biologie-unde-mintea-i-materia-se.html
2) NATURE, NURTURE & THE POWER OF LOVE
http://fymaaa.blogspot.com/2008/11/biologia-credinei-i-printitului.html

De asemenea , alte teorii susţin în completarea celor spuse în filmele de azi,  ideea ca impregnările gentice pot fi datorate vieţiilor anterioare sau moştenirii ancestrale, moştenire ce ne aduce pe lângă aspectele fizice şi tiparele emoţionale şi comportamentale, şi sistemele de credinţă ale strămoşilor noştrii, care cel mai adesea sunt latente în genele noastre, activându-se în anumite situaţii de viaţă sau din cauza unor anumite emoţii intense. În acest sens,  vă recomandăm şi alte metode care pot ajuta în vindecarea fizică sau mentală, cum ar fi:

VINDECAREA ARBORELUI GENEALOGIC
http://www.orfeu2000ki.ro/vindecarea_arborelui_genealogic/1289.htm

Vă anunţăm în avampremieră, că la aceaşi editură ORFEU 2000 va apărea în curând, o altă carte, care completează viziunea lui Bruce Lipton, o carte intitulată ADN-ul VINDECĂRII - Cei 5 paşi pentru totală abundenţă şi bunăstare, scrisă de Margaret Ruby, o altă cercetătoare în domeniul biologiei credinţei. Vă ţinem la curent!

Pentru cei care doresc sa aprofundeze si mai mult subiectul, le recomandam sa cumpere cele doua carti ale lui Lipton, publicate si in Romania de Editura For You:

1) Biologia credintei - Bruce H. Lipton
2) Evolutie spontana - vol. 1+2 - Bruce H. Lipton Steve Bhaerman

marți, 12 iulie 2011

BARICADA TV - O altă televiziune interesantă (12.07.2011)

Controlul Minţii şi Noua Ordine Mondială
- dezvăluiri în cadrul emisiunii
“Ghilea Show”

Salutăm apariţia în mass media românească a unui nou post tv online, unul care are curaj să abordeze subiecte neconvenţionale, asemnătoare celor de pe blogul nostru. Vă prezentăm astăzi o emisiune în care apare prietenul blogului nostru, Daniel Roxin. Iată şi descrierea pe care o face acestei emisiuni, Daniel Roxin:

"Nu sunt prea multe posturi tv în România unde poţi vorbi liber despre subiectele cele mai delicate ale momentului cum ar fi controlul minţii şi protecţia psihică, Noua Ordine Mondială, Iluminati, tenebrele Vaticanului, fenomenul OZN, Apocalipsa sau anul 2012. Unul dintre puţinele locuri de acest fel este „Baricada Tv”, un post tv online ambiţios şi care are deja un trafic consistent. Aici, împreună cu directorul postului, Sorin Ghilea, şi cu un alt realizator tv, Eugen Marinoff, am dezbătut toate subiectele enumerate mai sus, fără inhibiţii. Sunt sigur că informaţiile prezentate în cadrul emisiunii "Ghilea show" pot fi de un real folos celor interesaţi să afle adevărul despre lumea în care trăim şi să înţeleagă câteva principii de bază în ceea ce am putea numi protecţia psihică. Vizionare cu folos!"


VEDEŢI EMISIUNEA AICI:


sâmbătă, 9 iulie 2011

Nisargadatta Maharaj (prezentare de Stephen Wolinsky) 9.07.2011I AM THAT I AM
EU SUNT CEEA CE SUNT!


"Stephen Wolinsky l-a intalnit pe Nisargadatta Maharaj in 1979. Filmul contine inregistrari cu Maharaj in incercarile lui de a reda viziunea sa completa si concisa asupra afirmatiilor sale exacte, asupra adevaratelor sensuri."

Dar cine este Nisargadata?

"NISARGADATTA MAHARAJ - Înţeleptul care nu s-a născut niciodată

„- Tu ţi-ai dobândit propria realizare prin efort sau prin graţia Ghidului tău Spiritual?
-A lui a fost învăţătura, a mea a fost încrederea.
Încrederea mea în el m-a făcut să accept cuvintele lui ca fiind adevărate, să pătrund adânc în ele, să le trăiesc şi aşa am ajuns să realizez ceea ce sunt eu. Persoana şi cuvintele Ghidului Spiritual m-au făcut să am încredere în el, iar încrederea mea le-a făcut roditoare.”
„Întâmpină tot ceea ce vine cu o inimă bucuroasă şi plină de recunoştinţă. Şi iubeşte toate creaturile. Aceasta te va conduce la Sinele tău.”
Copilărie, tinereţe, căsnicie, urmaşi – Nisargadatta Maharaj (1897 – 1981, după numele dat de părinţi – Maruti,) a trăit viaţa comună, monotonă şi lipsită de evenimente deosebite a unui om obişnuit, până la maturitate, fără nici cel mai mic semn al sfinţeniei care avea să urmeze. Întâlnirea (în anul 1933) cu Ghidul său Spiritual, Sri Siddharameshwar Maharaj, s-a dovedit a fi punctul de cotitură al vieţii lui. Ghidul său Spiritual i-a dat o MANTRA şi instrucţiuni pentru meditaţie.
După o experienţă iluminatorie şi la un an după moartea Ghidului său Spiritual, şi-a abandonat familia şi afacerea, devenind călugăr cerşetor, un pelerin care, în picioarele goale, a apucat drumul spre Himalaya unde plănuia să-şi petreacă restul anilor în căutarea vieţii eterne. Curând însă, înţelegând inutilitatea unei astfel de căutări, s-a întors pe acelaşi drum, revenind acasă. Viaţa eternă, a înţeles el, nu trebuia să fie căutată; o avea deja. După ce a trecut dincolo de ideea „eu sunt trupul”, el a dobândit o stare mentală atât de vie, atât de paşnică şi glorioasă, încât totul i s-a părut a fi lipsit de valoare în comparaţie cu ea. El a atins realizarea de sine.
În perioada cuprinsă între 1938, anul întoarcerii sale la Bombay şi opt septembrie 1981, anul stingerii sale din viaţă, Nisargadatta a avut numeroase dialoguri cu miile de vizitatori din India sau din diverse părţi ale lumii aflaţi în căutarea unui autentic îndrumător spiritual. Cu toate că Ghidul Spiritual nu avea educaţie, conversaţia sa era iluminată într-un grad extraordinar. Deşi născut şi crescut în sărăcie, el era cel mai bogat dintre cei bogaţi, căci deţinea comoara nepieritoare şi eternă a adevăratei cunoaşteri. Era inimos şi delicat, plin de umor, neînfricat şi foarte sincer – inspirând, călăuzind şi sprijinind pe toţi cei care veneau la el.
Fragmente inspirate din discuţiile purtate de Ghidul Spiritual cu numeroşii aspiranţi şi vizitatori
Întrebare: Tu stai acolo în faţa mea, iar eu mă aflu la picioarele tale. Care este deosebirea fundamentală dintre noi?
Maharaj: Nu este nicio deosebire fundamentală.
Î: Trebuie să fie totuşi vreo deosebire reală; eu vin la tine, nu tu vii la mine.
M: Pentru că îţi închipui deosebiri, tu mergi de colo până colo în căutare de oameni „superiori”.
Î: Şi tu eşti o persoană „superioară”. Tu pretinzi a cunoaşte realul, câtă vreme eu nu-l cunosc.
M: Ţi-am spus eu vreodată că tu nu cunoşti şi de aceea, eşti inferior? Lasă-i pe cei care au scornit asemenea distincţii să le dovedească. Eu nu pretind că ştiu ceea ce tu nu ştii. Nu văd nicio deosebire între mine şi tine. Viaţa mea este o succesiune de evenimente, întocmai ca a ta. Numai că eu sunt detaşat şi văd spectacolul trecător ca pe un spectacol trecător, în vreme ce tu te agăţi cu tărie de lucruri şi avansezi o dată cu ele.
Există în evenimentul prezent ceva excepţional, unic, ceva ce evenimentul precedent ori cel viitor nu îl au. Există o vitalitate, o luminozitate în jurul lui, o realitate; el se conturează de parcă este iluminat. Pe ceea ce este actual există „pecetea realităţii”, pe care trecutul şi viitorul nu o au. Ce anume face prezentul atât de diferit? Evident, prezenţa mea. Eu sunt real, căci eu sunt întotdeauna acum, în prezent, iar ceea ce este cu mine acum participă la realitatea mea. Trecutul este în amintire, viitorul – în închipuire. Un lucru focalizat în acum este cu mine, căci eu sunt veşnic prezent; propria mea realitate este ceea ce împărtăşesc eu evenimentului prezent.
Î: Între spirit şi corp, iubirea este aceea care oferă puntea?
M: Ce altceva ar putea fi? Mintea creează abisul, inima îl traversează. Toate binecuvântările vin din interior. Întoarce-te spre interior. Pe „Eu sunt” îl cunoşti. Fii împreună cu acesta tot timpul de care dispui, până când te vei întoarce către el în mod spontan. Nu există o altă cale mai uşoară şi mai simplă.
Eu văd lumea apărând în conştiinţa care este totalitatea cunoscutului în imensitatea necunoscutului. Ceea ce începe şi se sfârşeşte este simplă aparenţă. Se poate spune că lumea apare, dar nu că este. Aparenţa poate să dureze foarte mult pe o anumită scară a timpului şi să fie foarte scurtă pe o alta, dar în ultimă instanţă este acelaşi lucru. Tot ceea ce este legat de timp este momentan şi nu are nicio realitate. Trecut şi viitor sunt numai în minte – eu sunt acum.
Î: Şi lumea este acum.
M: Care lume?
Î: Lumea din jurul nostru.
M: Ea este lumea ta pe care o ai în minte, nu a mea. Ce ştii tu despre mine, când până şi convorbirea mea cu tine este numai în lumea ta? N-ai niciun motiv să crezi că lumea mea este identică cu a ta. Lumea mea este reală, adevărată, aşa cum este percepută, pe când a ta apare şi dispare, în funcţie de starea minţii tale. Lumea ta este ceva străin, şi tu te temi de ea. Lumea mea sunt eu însumi. Eu sunt acasă.
Lumea ta este o creaţie a minţii, subiectivă, inclusă înlăuntrul minţii, fragmentată, temporară, personală, atârnată de firul memoriei. Eu trăiesc într-o lume a realităţilor, în timp ce a ta este o lume a închipuirilor. Lumea ta este personală, privată, de neîmpărtăşit, în mod intim a ta. Nimeni nu poate să intre în ea, să vadă aşa cum vezi tu, să audă aşa cum auzi tu, să-ţi simtă emoţiile şi să-ţi gândească gândurile. În lumea ta eşti cu adevărat singur, închis în visul tău mereu schimbător, pe care îl iei drept viaţă.
Lumea mea este o lume deschisă, comună tuturor, accesibilă tuturor. În lumea mea există comuniune, putere de pătrundere, iubire, calitate reală; individul este totalul, totalitatea – în individ. Totul este Unul şi Unul este totul. Poate să pară că eu aud şi văd, că vorbesc şi acţionez, dar la mine totul se întâmplă firesc, aşa cum la tine are loc digestia. Aşa cum tu nu-ţi faci griji cu privire la creşterea părului, tot aşa eu nu-mi fac griji cu privire la vorbele sau faptele mele. Ele se petrec pur şi simplu şi mă lasă netulburat, căci în lumea mea nimic nu merge niciodată anapoda.
Î: Este cu putinţă să-mi fac mintea stabilă?
M: Cum se poate o minte instabilă să se facă pe sine stabilă? Bineînţeles că nu se poate. Stă în natura minţii să rătăcească de colo colo. Tot ce poţi să faci este să deplasezi focarul conştiinţei dincolo de minte.
Î: Cum se face asta?
M: Refuză toate gândurile cu excepţia unuia: gândul „eu sunt”. Mintea se va revolta la început, dar cu răbdare şi perseverenţă ea va ceda şi va rămâne liniştită. Odată ce vei fi liniştit mintea, lucrurile vor începe să se petreacă spontan şi întru totul natural, fără nicio intervenţie din partea ta.
Î: Sunt neliniştit.  Cum pot să câştig pacea?
M: Pentru ce ai nevoie de pace?
Î: Ca să fiu fericit.
M: Nu eşti fericit acum?
Î: Nu, nu sunt.
M: Ce te face nefericit?
Î: Am ceea ce nu vreau şi vreau ceea ce nu am.
M: De ce nu inversezi: să vrei ceea ce ai şi să nu vrei ceea ce nu ai?
Î: Din punct de vedere intelectual, eu îmi dau seama că totul este trecător. Totuşi, inima vrea permanenţă. Vreau să creez ceva care să dureze.
M: Atunci trebuie să clădeşti din ceva durabil. Ce anume ai care să fie durabil? Nici corpul şi nici mintea ta nu vor dura. Trebuie să te uiţi altundeva.
Î: Eu tânjesc după permanenţă, dar nu o găsesc nicăieri.
M: Oare nu eşti tu permanent?
Î: M-am născut, voi muri.
M: Poţi zice cu exactitate că nu erai înainte să fi fost născut şi poţi cumva să zici atunci când eşti mort: „acum nu mai sunt”? Tu nu poţi să spui din proprie experienţă că nu eşti. Poţi să spui numai „eu sunt”. Alţii, de asemenea, nu-ţi pot spune „tu nu eşti”.
Î: În timpul somnului, nu există nici un „eu sunt”.
M: Înainte de a face astfel de afirmaţii categorice, examinează cu grijă starea ta de veghe. Curând vei descoperi că ea este plină de goluri, când mintea se goleşte. Observă cât de puţin îţi aminteşti, chiar şi atunci când eşti pe deplin treaz. Tu nu poţi spune că nu eşti conştient în timpul somnului. Doar că nu-ţi aminteşti. Un gol în memorie nu este în mod necesar şi un gol în conştiinţă.
Î: Eu nu tânjesc după multă cunoaştere. Tot ce vreau este pacea.
M: Poţi avea toată pacea pe care o doreşti, dacă o ceri.
Î: O cer.
M: Trebuie să ceri cu o inimă nedivizată şi să trăieşti o viaţă integrată.
Î: Cum?
M: Detaşează-te de tot ceea ce îţi face mintea neliniştită. Renunţă la tot ce îi tulbură pacea. Dacă vrei pacea, merit-o.
Î: Cu siguranţă toţi merită pacea.
M: O merită numai cei care nu o tulbură.
Î: În ce fel tulbur eu pacea?
M: Prin faptul că eşti un sclav al dorinţelor şi fricilor tale.
Î: Chiar şi atunci când ele sunt justificate?
M: Reacţiile emoţionale, născute din ignoranţă şi inadvertenţă nu sunt niciodată justificate. Caută să ai o minte clară şi o inimă curată. Tot ce-i nevoie este să te menţii calm şi vigilent, cercetând natura ta reală. Aceasta este singura cale către pace.
A cunoaşte Sinele ca fiind singura realitate, iar toate celelalte ca fiind temporare şi efemere înseamnă libertate, pace şi bucurie. Totul este foarte simplu. În loc să vezi lucrurile aşa cum ţi le închipui, învaţă să le vezi aşa cum sunt. Când vei putea vedea totul aşa cum este, tu, de asemenea, te vei putea vedea aşa cum eşti. Este ca şi cum ai lustrui o oglindă. Aceeaşi oglindă care îţi arată lumea aşa cum este, îţi va arăta şi propriul tău chip. Gândul „eu sunt” este cârpa de lustruit. Foloseşte-l.
Î: Spune-mi, te rog, cum ai ajuns tu la realizarea de Sine.
M: Mi-am întâlnit maestrul la 34 de ani şi mi-am realizat Sinele la 37 de ani.
Î: Ce s-a întâmplat? Care a fost schimbarea?
M: Plăcerea şi durerea şi-au pierdut stăpânirea asupra mea. Eram liber de dorinţă şi de frică. M-am pomenit complet, neavând nevoie de nimic. Am văzut că în oceanul conştiinţei pure, la suprafaţa conştiinţei universale, valurile fără de număr ale lumilor fenomenale se înalţă şi coboară, fără de început şi sfârşit. În calitate de conştiinţă, ele sunt toate eu însumi. Ca evenimente, ele sunt toate ale mele. Există o putere misterioasă care veghează asupra lor. Acea putere este Dumnezeu, Conştiinţa, Sinele, Viaţa, oricare ar fi numele pe care i-l dai. Ea este fundamentul, suportul ultim a tot ce este, întocmai cum aurul este materialul de bază pentru toate bijuteriile de aur. Şi ea este atât de intim a noastră! Fă abstracţie de numele şi de forma bijuteriei, şi aurul devine evident. Fii liber de nume şi formă, de dorinţele şi fricile pe care acestea le creează – ce mai rămâne?
Destinul meu a fost să mă nasc un om simplu, un om de rând, un umil comerciant cu puţină educaţie formală. Viaţa mea a fost cât se poate de obişnuită, cu dorinţe şi frici obişnuite. Când, prin credinţa avută în ghidul meu spiritual şi dând ascultare cuvintelor lui, am realizat adevărata mea fiinţă, am lăsat în urmă natura mea umană să se îngrijească de ea însăşi, până când soarta îi va fi pecetluită.
Pentru că tu eşti singura sursă şi singurul fundament al lumii, stă pe deplin în puterea ta să o schimbi. Ceea ce este creat poate fi oricând distrus şi ne-creat. Totul se va petrece aşa cum vei dori, cu condiţia să vrei cu adevărat. Ţelurile tale sunt mărunte şi modeste. Ele nu au nevoie de prea multă energie. Numai energia lui Dumnezeu este infinită, căci El nu vrea nimic pentru El Însuşi. Fii ca El şi toate dorinţele tale se vor împlini. Cu cât sunt mai înalte ţelurile şi mai vaste dorinţele tale, cu atât vei avea mai multă energie pentru împlinirea lor. Doreşte binele tuturor şi universul va lucra odată cu tine. Dar dacă urmăreşti propria ta plăcere, atunci va trebui s-o câştigi pe calea cea aspră, cu multă perseverenţă şi trudă. Înainte să doreşti, merită.
Î: Ce anume mă poate face să iubesc?
M: Tu eşti iubirea însăşi – atunci când nu te temi.
Nu ceea ce trăieşti, ci cum trăieşti contează. Ideea de iluminare este de maximă importanţă. A şti doar că există această posibilitate îţi schimbă întreaga perspectivă. Ea acţionează ca un chibrit aprins într-o grămadă de rumeguş. Toţi marii învăţători nu au făcut nimic altceva. O scânteie de adevăr poate să aprindă un munte de minciuni.
Articol preluat din revista Yoga Magazin nr. 45"

SURSA: http://www.yogaesoteric.net/

Iată şi una din cărţiile lui Nisargadatta, "EU SUNT ACELA"
Nisargadatta Maharaj - Eu Sunt Acela

  Multumim traducatorilor acestui film, oricine ar fi acestia!

VEDEŢI FILMUL, TRADUS, AICI

vineri, 8 iulie 2011

Misterul numit Braţo (8.07.2011)

Braco
Braco (Braţo)
"În Croaţia, în Zagreb, există un om pe care mii de oameni îl solicită zilnic să-i ajute. Numele lui este Iosif Gotbarac cunoscut de toţi ca Braco din Srebreniak. Acest economist de 38 de ani se deosebeşte complet de sute de mii de alţi "vindecători" din toată lumea. Acest om nu a dat niciodată vreun interviu la televiziune, presă sau radio. El nu a dat vreun anunţ publicitar şi nu şi-a publicat lucrările în vreun fel. Totuşi, mii de oameni vin zilnic la Srebreniak şi în fiecare săptămână Braco petrece 3 zile călătorind prin Balcani şi Europa ca să întâlnească oamenii care doresc să-l vadă dar nu pot să meargă la Zagreb.
Pentru mine, Braco radiază o anumită căldură, energie... iar eu obţin putere pentru săptămâna care vine. Simt căldură... ...energia bucuriei... ...ceva perfect, pur... ...bucurie, fericire, totul... ...tărie, siguranţă, o credinţă mai puternică... ...am simţit aşa o energie puternică încât aproape că am leşinat. Şi a trebuit să merg undeva să mă aşez şi să mai scot căteva haine de pe mine bentru că energia era intensă... 

"Eu nu sunt un Guru, nici şeful vreunei secte", spune Braco. "Eu sunt aici pentru cei care au sau vor avea nevoie de mine chiar dacă ei nu ştiu încă." "Nu caut nicio răsplată pentru că şi eu sunt un om cu propriile sale tristeţi şi bucurii." "Eu pot vorbi doar despre acţiunile care trec prin mine şi care uneori mă uimesc şi pe mine de lucrurile pe care ele le pot face." Acestea sunt cuvintele unui om care veghează asupra noastră şi ne dezvăluie sufletul său... ca acea spusă a lui Aristotel "Ochii sunt oglinzile sufletului." 
Se spune că el a eliberat mii de oameni de sub durere şi stres fără a-i atinge şi fără a spune o vorbă. Tot ce face el e să se concentreze asupra lor în linişte ...
Lucrul interesant despre Braco e că el e foarte tânăr. De obicei, oamenii care se ocupă cu aşa ceva sunt mai bătrâni, în jur de 60, 70 sau 80 de ani. Dar în opinia mea, el are un nivel de conştiinţă de la care e capabil să ajute oamenii. 
A fost foarte frumos. Energia venea în valuri Dinspre el venea multă energie. Prin intermediul sufletului meu am trecut problemele mele spre Braco ca să le rezolv.
Am văzut oameni când calmi, când tremurând, când plângând... În sală era o atmosferă greu de descris... ...după această şedinţă mi-am recăpătat, în sfărşit, vigoarea datorită acestor energii puternice prezente aici m-am simţit de parcă nu mai eram în pielea mea şi apoi, dintr-o dată, am redevenit Eu-cea-adevărată... 
Obişnuiam să vin aici cu sora mea... Noi purtam o poză a unui băiat de 3 ani care avea 5 fisuri pe creier şi hepatită B. În 20 de zile fisurile au dispărut, iar hepatita a dat înapoi. ...şi după ce s-a mai întremat a putut merge la doctor
Sora mea s-a născut copil normal, a mers bine până la vârsta de 11 ani. După aceea n-a mai putut merge 14 ani şi încă e în scaun cu rotile. Când am auzit de Braco, am luat o poză şi am venit aici, pentru că sora mea nu putea călători. După aceea, când m-am întors acasă rezultatele au fost vizibile. Sora mea a început să se ridice să meargă la toaletă... Ea chiar a început să spele vasele. 
Eu am purtat o poză a fratelui meu, care trăieşte în America. El nu l-a văzut niciodată pe Braco. El avea inima slăbită, iar prin poza pe care am purtat-o eu, el a fost complet vindecat... acolo, în New York. Inima lui e acum complet vindecată.
Am avut probleme mari cu rinichii. Două operatii, tractul urinar obturat. Doctorii nu m-au putut ajuta, dar Braco m-a ajutat.
Am astm... aveam crize, aveam glicemia ridicată... Am probleme de familie... Mulţumesc lui Dumnezeu, Toate s-au rezolvat. Aveam 30% din muşchiul inimii mort. Nu era clar dacă voi mai trăi... darămite să mai şi merg... Dar mulţumită lui Dumnezeu sunt aici. 
Doctorii mi-au spus că am cancer hepatic şi intestinal. Prima oară când l-am întâlnit pe Braco, aici în Srebreniak, m-am simţit comple diferit... durerile au dispărut. Am făcut din nou toate analizele şi nu mai am nimic, ca şi cum ar fi fost luate cu mâna. Doctorii nu puteau înţelege cum vine asta...
Am o tumoare pe creier. După prima şedinţă cu Braco mi-am făcut analizele. Şi nu mai aveam nimic... 
Acea putere creşte cu fiecare zi şi o poţi simţi. O poţi vedea în această mare de oameni care vin aici, în poveştile şi credinţa lor care sunt, de fapt incredibile. Şi totuşi, toate cazurile sunt documentate medical ceea ce face din ele dovezi absolute. Dovezi despre ajutorul pe care îl dă Braco atâtor oameni sunt menţionate în aproximativ 20 de cărţi şi 50 de casete şi DVD-uri. Aceşti oameni sunt martorii unor vindecări miraculoase restabiliţi după cele mai serioase boli. Soluţii pentru probleme rare şi particulare şi aceştia sunt toţi oameni din Srebreniak, Croaţia... de pe cuprinsul Germaniei, Elveţiei, Austriei, Sloveniei, Bosnia-Herţegovina, Serbia şi Muntenegru, Macedonia şi cine mai ştie de pe unde... Ce m-a interesat pe mine în mod special a fost abordarea sa morală faţă de toate acţiunile sale în privinţa capacităţilor sale, datorită faptului că este tânăr şi de nivel intelectual ridicat.
El crede în terapia sa. Problema e că noi, terapeuţii, experţii medicali, noi nu credem aşa cum crede Braco. Noi nu suntem siguri că terapia noastră este eficientă. O analiză asupra lucrării majorităţii vindecătorilor din lume arată o scădere semnificativă a interesului oamenilor după 3-5 ani. Totuşi, chiar şi după 10 ani de activitate, numărul vizitatorilor lui Braco este în creştere.
Am avut probleme femeieşti, am avut fisuri pe ovare am venit aici de 7 ori, iar azi e pentru prima oară când nu mai am fisuri pe ovare.
Când eram mai tânără am avut osteoporoză şi sinuzită. Dar când am început să vin la Braco, totul era din ce în ce mai bine iar acum totul e bine.
El a fost născut prematur, la 7 luni şi suferă de tulburări cerebrale. La vărsta de 2 luni a avut o operaţie la ochi şi datorită lui Braco el poate vedea acum normal. În special cu ochiul drept, cel care rămăsese nedezvoltat şi se spera să fie recuperabil. Sunt încântată, deoarece el a început să meargă puţin Înainte nu vorbea. Acum poate vorbi, mulţumită lui Braco.
În privirea lui Braco se trezeşte ceva despre care noi nici măcar nu ştiam că există. Ne dezvăluie ceva ce noi nu putem stăpâni în mod conştient. Ceva care ne vindecă, ne rezolvă problemele, şi aduce înapoi dragostea.
Poate asta fi adevărat? El este cu adevărat o persoană care nu seamănă cu vindecătorii obişnuiţi. Totuşi principiul este probabil acelaşi, deoarece fiecare vindecător încearcă să surprindă omul la cel mai înalt nivel al fiinţei umane.
"Nu vreau nimic de la voi", spune Braco, "decât ca voi să fiţi deschişi. Pentru că, cu cât sunteţi mai deschişi, cu atât mai puţin forţele întunecate vă apasă spiritul. Iar forţa pe care v-o dau eu vă va întări. Nu încercaţi să fiţi deschişi. Pur şi simplu fiţi deschişi! Nu încercaţi să faceţi fapte bune, doar făceţi-le! Şi nu doar când veniţi la mine sau când încercaţi să ajungeţi la mine de la distanţă, faceţi asta în fiecare zi. Nu contează cât de minor sau nesemnificativ ar părea." 
Traducerea şi adaptarea: dumison
Site-ul lui este www.braco.net

Comentariul nostru: Credinţa ta te-a vindecat” (Lc 18,42)

duminică, 3 iulie 2011

Nassim Haramein - Întregul negru (2.07.2011)

Black Whole (2011)

Iată încă un documentar mult aşteptat.

Cu toţii am sperat ca Nassim să iasă în faţă cu noutăţiile promise în 2005, cu rezolvările şi detaliile mult aşteptate. Şi iată că a făcut-o acum. Cu o grafică mult îmbunătăţită şi o calitate preofesionistă a discursului, un adevărat documentar, nu numai un workshop.

Salutăm de asemenea, comentariile celor doi mari şi apreciaţi savanţi: Bruce Lipton şi Gregg Braden. Este un semn bun când oamenii se unesc şi acest fapt reprezintă o sursă în plus de credibilitate pentru Nassim (dacă mai era necesară pentru unii).

Mulţumim Marian Matei , ca de obicei, pentru efortul colosal depus în traducerea acestor filme extraordinare şi pentru articolele extrem de bine elaborate, pe care ştim că se străduieşte din tot sufletul să le ridice la înălţimea informaţiilor prezentate. Iar articolul de mai jos este un adevărat regal, o recenzie foarte savantă şi plină de esenţă. Mulţumim Marian! Iată şi articolul preluat de pe blogul Dezvăluiri:

APEL

CREZI CĂ ACEST BLOG TE AJUTĂ PE TINE ŞI/SAU LUMEA ÎN CARE TRĂIEŞTI?

Daca da, sprijina munca celor care aduc aceste informatii la lumina, printr-o DONAŢIE.

Este cea mai concreta recunostinta! CLICK AICI pentru a DONA prin PAYPAL sau DONAŢI ANONIM prin BITCOIN la adresa 1AgtwQF2ETidVoP9tqFnpqFMwz86FUejug. Altă formă de plată găsiţi AICI.

Munca depusă pe acest blog necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și bani, căci timpul înseamnă bani. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze, să dea click pe ele să cumpere sau să se înscrie la ce promovăm noi. Pe de altă parte, genul acesta de activitate nu poate fi independentă dacă este finanțată de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independentă, aceasta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare.
Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portaal poate dispărea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

COMENTARII FACEBOOK

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru...

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...