Ieşirea Din MATRIX: martie 2011

joi, 31 martie 2011

KRISHNAMURTI - Discursurile din San Diego (31.03.2011)

JIDDU KRISHNAMURTI 
- San Diego Talks (1970)

„Este cea mai frumoasă fiinţă umană pe care am întâlnit-o vreodată" –  Bernard Shaw


La 17 februarie 1986 moare, în vârstă de 90 de ani, în California, Jiddu Krishnamurti. Politicieni, oameni de ştiinţă, scriitori din toată lumea i-au adus un ultim omagiu. Preşedintele Indiei îl defineşte ca fiind „un gigant intelectual al secolului XX”. Celebrul fizician David Bohm îl consideră „unul dintre puţinii gânditori capabili să conjuge spiritualitatea cu ştiinţa”. Ne întrebăm cu toţii ce s-a petrecut cu moştenirea pe care Krishnamurti a lăsat-o umanităţii. Considerând că el nu poseda nimic, marele filosof nici nu şi-a făcut măcar testamentul. Averea lui consta în 8 colegii şi 22 de asociaţii care îi poartă numele, o prestigioasă fundaţie culturală, o bibliotecă ce conţine cărţi şi videocasete pentru miile de „prieteni” (Krishnamurti nu a avut niciodată discipoli) răspândiţi pe întreaga suprafaţă a globului. Moştenirea spirituală şi culturală pe care ne-a lăsat-o cel ce a fost denumit „omul care nu vrea să devină  zeu” este, de fapt, mult mai controversată şi deci vie, datorită faptului că oamenii nu au găsit un răspuns satisfăcător la întrebarea:
„Cine a fost cu adevărat Krishnamurti?”

duminică, 27 martie 2011

RĂZBOIUL PSIHOLOGIC - Treziţi-vă !


PSYWAR (2010)

Va prezentam astazi inca un articol si un documentar tradus marca Marian Matei.  Multumim draga prietene!
" PsyWar - Wake up! este un documentar fantastic, care demolează efectiv din temelii, mitul societăţilor democratice moderne, revelându-le adevărata faţă, de societăţi elitiste, cum au fost dintotdeauna în istorie, prin combinarea istoricului dezvoltării propagandei corporatiste şi guvernamentale americane, cu interviuri ale unor personalităţi marcante, ca Howard Zinn şi Noam Chomsky, ilustrând SUA ca pe o oligarhie psihopată orientată doar spre acumularea de averi, în detrimentul drepturilor omului şi echilibrului ecologic planetar.

Cu toate acestea, mă disociez de pledoaria pentru patriotism, făcută în film, fie şi pentru unicul motiv că, din moment ce s-a simţit nevoia să fie impus prin lege, nu poate avea nimic de-a face cu liberul arbitru al unei fiinţe umane responsabile, legislaţia dictatorială impusă de Woodrow Wilson, în primul război mondial şi, mai recent, "Actul Patriotic" al stupidului criminal George W. Bush, fiind ilustrări perfecte ale acestui argument.

Prin constituţia americană, puterea legislativă esenţială (Senatul) şi cea executivă (guvernul), trebuiau să reprezinte "averea naţiunii", în concepţia marilor stăpâni de sclavi care i-au fost creatori, consfinţind concentrarea puterii după acelaşi principiu feudal, ce se presupunea că fusese abandonat de "burghezie".

miercuri, 23 martie 2011

Laboratorul lui Bashar

BASHAR'S LAB
A Truly Interactive Experience
O experienta cu adevarat interactiva
15 Iulie 2008

Continuam sa va prezentam astazi, alte filme si articole traduse,  cu Bashar (un extraterestru care ne vorbeste prin intermediul lui Daryl Anka).

Celelate filme, articole si informatii cu si despre BASHAR de pe blogul nostru pot fi vizionate in CATEGORIA BASHAR.

Multumim Daniela Grigore si pentru aceste filme si documente traduse. Munca ta este importanta pentru multa lume! 

Mai intai alte cateva texte cu Bashar :

duminică, 20 martie 2011

EFECTUL CANAR - Tragedia nativilor americani



THE CANARY EFFECT (2006)
 
Va prezentam astazi inca un articol si un documentar tradus marca Marian Matei.  Multumim draga prietene! Filmul este un adevarat omagiu adus unei populatii minunate, o populatie ce merita mult mai multa atentie, respect si consideratie decat ii este acordata.

Simtim ca avem o mare afinitate cu sufletul acestui popor atat de napastuit. Gasim multe paralele intre povestea lor ca natie si povestea romanilor ca natie. Acelasi atac la identitatea lor spirituala, aceasi furbunda indobitocire si masacrare a sufletului unui neam nobil si darz. Este extrem de trist unde au ajuns acum si foarte nedrept. Tare mult am vrea sa intelegem de ce si cum, caci e greu sa mai vezi un sens in toate astea.

Ne gasim greu cuvintele. ... Nu stim cum de mai rabda pamantul asta atata rautate, atata cruzime, atata nedreptate. 

Realitatea extrem de dureroasa si de trista a populatiei native americane este foarte asemenatoare cu realitatea tuturor populatiilor bastinase colonizate, crestinate cu forta, de pe tot parcursul globului. Bogatia si prosperitatea majoritatii tarilor occidentale a fost obtinuta prin genocid, jaf si tot felul de orori. Colonialismul este inca si acum in floare doar ca a imbract alte haine. Acum se numeste corporatocratie. Aceaisi Marie dar cu alta palarie. Sub masca democratiei, am devenit sclavi pe plantatiile lor. Oare se va incheia vreodata aceasta nemernicie? Oare are vreo limita rapacitatea acestor pradatori insetati mereu si mereu de sange? Ferocitatea cu care sug ocultii "sangele" (esenta vitala, vlaga)  populatiei planetare ne fac sa credem tot mai mult ca nu sunt oameni, altfel nu se explica ...

Iata si recenzia facuta de  Marian:

joi, 17 martie 2011

Mai presus de mine - Reincarnare şi purificare spirituală


BEYOND ME (2010) 

Inca un articol si un documentar tradus, marca deja consacrata a lui Marian Matei (blogul Dezvaluiri!). Multumim draga prietene! Munca ta este ca de obicei, exceptionala si valoroasa! 

"Inventatorul unui sport puţin cam fantezist, "DiscHoops",  derivat din "frisbee", Frank Huguenard - un personaj destul de temperamental, se pare, dacă putem da crezare unor articole sportive de pe net - îşi pune la încercare, cu succes, talentul cinematografic, cu acest documentar necomercial, total accesibil publicului larg, în care pune în dezbatere probleme spirituale fundamentale, ca reincarnarea şi, implicit, purificarea spirituală prin tehnici de meditaţie, apelând la învăţăturile lui Mahomed, Buddha, Krishna sau, mai recent, ale unui maestru spiritual indian, pe care l-aţi putut urmări în documentarul lui David Sereda, The Voice, postat pe blog - Sri Sri Ravi Shankar.

Autorul dar şi alte persoane intervievate - ca celebrul microbiolog american, Bruce Lipton - combat teoria materialistă a evoluţiei, argumentând, de exemplu, prin incapacitatea psihologiei actuale, standard, de a rezolva problemele spirituale umane, datorită funcţionării ei pe baze pur materialiste - fiind condamnată la eşec, din start - ce nu pot depăşi paradigma darwinistă, atât de dragă savanţilor şi este derulată, în fundal, lista imensă a aşa-ziselor dereglări psihiatrice, pe care nu aş fi putut s-o inserez în traducere, simultan, pentru a putea realiza deplina ei absurditate.

vineri, 11 martie 2011

Dar dacă marijuana a vindecat cancerul ? (11.03.2011)


WHAT IF CANNABIS CURED CANCER? (2010)

Inca un articol si un documentar tradus, marca deja consacrata a lui Marian Matei (blogul Dezvaluiri!). Multumim draga prietene! Munca ta este ca de obicei, exceptionala si valoroasa! 

"Un alt actor celebru, Peter Coyote, de această dată, dând dovadă de o verticalitate exemplară, riscă să prezinte acest excepţional documentar, What If Cannabis Cured Cancer, lansat în vara lui 2010 şi care a câştigat 2010 Stony Award din partea High Times Magazine, premiu ce a fost înmânat luna trecută şi, de asemenea, “Best Documentary” la Williamsburg Film Festival şi “Reel Peace Award” la Berkeley Film Festival, având în distribuţie un grup de doctori şi cercetători minunaţi, ce şi-au asumat curajos sarcina de a dovedi întregii lumi, care sunt virtuţile curative ale hulitei marijuana: dr. Robert Melamede, dr. Sean McAllister, dr. Jeffrey Hergenrather, dr. David Bearman, dr. Manuel Guzman, dr. Raphael Mechoulam şi dr. Donald Abrams.

joi, 3 martie 2011

ETOS - Un Timp al Schimbării


     ETHOS - Time For Change (2010)  

 "Prezentat de dublul nominalizat la Oscar, Woody Harrelson, Ethos deschide capacul unei Cutii a Pandorei, relevând problemele sistemice, ce au garantat eşecul a aproape oricărui aspect a vieţii terestre actuale: de la dezastrele ecologice la democraţie şi  pierderea libertăţilor personale; de la terifiantele conflicte de interese, din politică, la puterea corporatistă neîngrădită, la mass media aflată în mâna unor masive conglomerate comerciale şi la complexul militar industrial, care practic ne-a cumpărat reprezentanţii."


O descriere succintă, dar mai mult decât cuprinzătoare, a unui documentar cu totul deosebit, ce reuşeşte să dezvăluie aceste complexe interconectări şi cuprinde interviurile unor gânditori de seamă, ai societăţii contemporane - ca Noam Chomsky - având ca surse, materiale primite de la unii dintre cei mai remarcabili autori de filme documentare, actuali.
gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...