Ieşirea Din MATRIX: MONSANTO si Marea Afacere A Geneticii (11.10.2009)

duminică, 11 octombrie 2009

MONSANTO si Marea Afacere A Geneticii (11.10.2009)

PATENT FOR A PIG -
The Big Bussiness Of Genetics
Brevet Pentru un Porc

Ideea de fond a acestui film este aceea că, în curând, toată hrana acestui pământ va fi în proprietatea unor corporaţii de genul Monsanto.
Despre Monsanto s-a mai vorbit în câteva documentare postate pe acest blog şi anume în "Corporaţia" şi în "Viitorul alimentaţiei".
Mai multe informaţii despre Monsanto puteţi afla în articolul de mai jos şi în documentarul de astăzi.



"Monsanto, compania producătoare de organisme modificate genetic, obţine profituri uriaşe de pe urma crizei mondiale


de Mihai Vasilescu

Se vorbeşte din ce în ce mai mult despre o iminentă criză alimentară la nivel mondial. Cine are interesul să speculeze frica bazală a oamenilor de a nu muri de foame? Cine o alimentează şi cine profită de pe urma ei?

Tot mai mulţi politicieni propagă, cu ajutorul mass-media, ideea crizei alimentare. În paralel, ei fac şi o intensă publicitate organismelor modificate genetic, pe care le prezintă drept „salvarea omenirii” sau „singura soluţie de combatere a foametei”. Cu o astfel de susţinere politică şi mediatică, nu este de mirare că firmele producătoare de organisme modificate genetic fac profituri astronomice, în ciuda faptului că aceste produse sunt extrem de nocive pentru sănătate şi dăunătoare pentru mediu.

Organizaţia pentru Alimentaţie şi Agricultură a Naţiunilor Unite (FAO) arată într-un raport că 37 de ţări din lume suferă de pe urma diminuării resurselor alimentare sau a foametei. De la începutul lui 2008, preţul orezului, porumbului şi al soiei a crescut semnificativ. Aceste creşteri sunt puse pe seama preţului petrolului, a modificărilor climatice, a sărăcirii solului şi chiar a cultivării de plante pentru biocombustibili. Toate acestea sunt însă nişte false probleme. La ora actuală există suficiente dovezi care arată cum este menţinut în mod artificial preţul ridicat al petrolului, cum este descurajată utilizarea unor surse alternative de energie şi combustibili, cum este manipulată clima prin încurajarea poluării şi utilizarea unor tehnologii criminale de genul HAARP.
Sunt trecute însă sub tăcere interesele unor megacorporaţii, precum Monsanto şi modul în care acestea trag toate sforile posibile pentru a-şi crea un cadru proprice de vânzare a produselor proprii. Având susţinere politică la cele mai înalte niveluri, astfel de megacorporaţii ajung să stabilească preţurile la alimente. Într-un mod insidios, ele subminează activitatea micilor fermieri, care, pentru a supravieţui, sunt nevoiţi să se reprofileze pe cultivarea produselor modificate genetic.
În timp ce omoară totul în jur, Monsanto obţine profituri astronomice. În 2007 a avut câştiguri de un miliard de dolari, în creştere cu 290% faţă de cele din 2005. Spre comparaţie, firma Exxon Mobil, una din cele mai mari din lume, a avut o creştere de doar 12% în 2007. Iar pentru 2009, Monsanto a anunţat o creştere a preţului seminţelor de porumb, unul din produsele pe care le-a impus deja pe piaţă, cu 35%.

Într-un interviu, directorul executiv al Monsanto, Hugh Grant, îşi manifesta satisfacţia faţă de aceste rezultate, dezvăluind totodată şi „cheia succesului” companiei pe care o conduce: „actualele îngrijorări mondiale cu privire la combustibili şi alimente ne-au oferit oportunităţi semnificative de piaţă.”
Monsanto, ancheta unui dezastru"
- un articol preluat de pe www.yogaesoteric.net

Mulţumim Fight4Romania pentru efortul depus în traducerea acestui documentar important!

VEDEŢI DOCUMENTARUL, TRADUS, AICI:

2 comentarii:

  1. http://video.google.com/videoplay?docid=5730251808212460790&ei=hn_TSr3TEpHuqgKdq9XbBA&q=Alberto+Rivera#


    Ma poate ajuta cineva cu o subtitrare pentru filmuletul asta _!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. link nou: http://www.youtube.com/user/blinddaterix#p/search/0/Dcam71A9XNQ

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...