Ieşirea Din MATRIX: Supra Dimensionează-mă - Pericolele Fast Food-ului

sâmbătă, 14 februarie 2009

Supra Dimensionează-mă - Pericolele Fast Food-ului

SUPER SIZE ME (2004)
(Păcăleala)

"De ce sunt americanii atat de grasi? Afla raspunsul in "Super Size Me", o analiza a costurilor juridice, financiare si fizice rezultate din foamea americanilor pentru fastfood.

Filmul exploreaza efectul dezastruos al meniurilor scolare, sanatatea publica in declin si masurile extreme pe care americanii le iau pentru a slabi.

"Super Size Me" este asemeni unui pumn metaforic in stomac, plin pana la refuz de date halucinante furnizate de doctori, avocati si nutritionisti despre o industrie in valoare de un miliard de dolari. Dupa vizionarea filmului, intrebarea "Doriti si o portie de cartofi prajiti?" va va da fiori!" - un articol CineMagia

Cobai pentru mancarea McDonalds - acesta este subiectul documentarului. Un barbat din America a mancat timp de o luna numai de la McDonalds. La inceput era in perfecta stare de sanatate - dupa o luna veti vedea in film unde a ajuns. Este un documentar foarte bine realizat: a luat premiul pentru cel mai bun documentar - si este recomandat tuturor persoanelor care vor sa inteleaga fenomenul McDonalds.

"Tipul se apuca si mananca zi de zi, 3 mese, la MC, timp de 30 de zile. Si mananca… in ziua nr 3, vomita, ca nu mai rezista. Inainte sa se apuce de mancat Mc isi facuse analizele. Era un om sanatos, fara nici o afectiune, rezistent la efort, si pe la 70 kg. Dupa 10 zile, se ingrasase 7 kg. In toate cele 30 de zile a pus pe el aproximativ 12 kg. Prin ziua 20, poate 25, tipul nu se mai simtea ok, avea probleme sa se ridice din pat, avea probleme cu viata sexuala, iar doctorul i-a spus ca daca durerea din piept ii radiaza spre maxilar si mana stanga, sa cheme salvarea ca face infarct. Ah, si nu v-am spus, tipul are in jur de 25 de ani, varsta la care zic eu nu ai asemenea probleme.

Moment socant, la inceputul filmului, niste copchii canta “I like food / I like food / McDonalds / McDonalds/ Kfc and a Pizza Hut”. Dintre acei copii, destul de mici (6-7 ani), peste 50% sunt GRASI." - comentariu de pe trepadusi.com

Si iată ce spune un fost angajat de la McDonalds:

“E adevarat ca nu te obliga nimeni sa mananci si se aude asa printre oameni ca mancarea de la mc nu face bine deloc (nu numai mancarea) dar asta este alta mancare de “filet-o-fish”. Ca lucrator al Mc ar trebui sa tii secret ceea ce vezi acolo, sa nu iti pese de ceea ce vorbesc superiorii tai, sa faci tot ce ti se spune desi asta te defaimeaza intr-un mod sau altul si sa zambesti chiar daca tie iti e rau sau ti-a murit mama.

Pt cei care citesc “taifasu” meu cu mine insumi adica “carnatu’” asternut pe monitorul dvs in clipele astea trebuie sa afle ce este de fapt aceasta “franchise” ce se numeste pompos “Mc Donald’s”. Eu lucrez intr-un mc, nu conteaza care desi credeti-ma ca 99% sunt la fel (din punct de vedere al lucratorilor) ca din punct de vedere al tampeniilor pe care te lasa sa le ingurgitezi toate sunt la fel. Din fericire (sau nu) am absolvit un liceu care m-a invatat ce inseamna industria alimentara si mancarea in spatele cifrelor sau literelor ( E - uri , ciclamati, zaharuri, xantan provenind din eu mai stiu ce animale moarte pe campii ).

Ca sa ajung la “miezul problemei” am sa incep prin descrierea mancarii pe care o vad in fiecare zi ( findca atunci cand intru in congelator sau in frigider citesc pe eticheta ceea ce contine acel produs ). Sincer carnea aceea care vi se pare gustoasa in special in Big Mac este intradevar facuta din peste 100 de animale dar mai grav este ca e facuta din resturi tocate de animale decedate. Deci nu sacrificate sau carne de calitate superioara ci carne vita sau mai bine zis “dejectii alimentare”.

EU am avut ocazia sa vad o carne din aceea decongelata … credeti-ma ca as fi preferat sa vad un cadavru in descompunere decat sa mai vad odata o carne cu zgarciuri si miros de descompunere si culoare verde dupa numai 6 ore de stat la temperatura camerei. Totodata acea bucata de carne ( in stare buna ) ajunde in numai 33 de secunde (timpul de “prajire a grilului” ) de la -18 / -23 grade C la +179 grade celsius. Mustarul si Ketchup-ul sunt ok, credeti-ma pe cuvant , ceapa fresh este in regula la fel si cea rehidratata ( aceasta fiind rehidratata cu ajutorul apei filtrate si totul in deplina curatenie - in restaurantul in care lucrez eu).

Un alt factor daunator este salata ( si cea pe care o cumparam dar si cea din sandwich-uri) findca ea nu vine intotdeauna vidata sau din cauza proastei manevrari nu este tot timpul sub vid, in plus cea vidata are intotdeauna un gust specific “de cauciuc”. Cartofii prajiti vin din Austria ( pt restaurantele din Romania ) , nu au nimic special cand nu sunt prajti, sunt cartofi de calitate superioara insa si acestia sunt “maltratati” printr-un proces de prajire de numai 3 min si 50 de secunde in care ajung de la -23 grade C la +175 / +182 grade celsius intr-un ulei care contine 10% grasime animala, ulei vegetal, compusi chimici pt grabirea prajirii ( nu dau numele si celelalte ingrediente findca nu vreau sa fiu facut raspunzator pt incercarile esuate ale unora de a manca cartofi “a la’ MC “.

Carnea de pui ( Mc Chicken / Patty Chicken / Mc Nuggets / SCW - Spicy Chicken Wings ) este (mi-e si scarba sa spun) de fapt “un fel de carne ” findca este de fapt o carne presata la temperaturi inalte din toata gaina inclusiv gheare / cap s.a.m.d in care se adauga enzime, saruri, E -uri de care am auzit lucruri proaste (din nou va rog sa ma intelegeti ca nu pot da numele acestora findca nu vreau sa fiu facut raspunzator pentru divulgarea unor compusi ce pot fi cumparati de pe piata si folositi in retete proprii care ar cauza disfunctii sau chiar moartea).

Carnea celebrului “Filet-O-Fish” este prajita intr-un ulei special pentru a-i anihila mirosul de peste , ulei care ii afecteaza compozitia organoleptica si nu numai, sincer nu va recomand sa mancati asa ceva!

Inghetata de la Mc este intotdeauna “cea mai buna ” si restul sincer fata de ce am vazut afara, aici laptele pentru inghetata vine de la “La Dorna” (ma refer la laptele “SUNDAE Mix ” pt inghetatele Mc Flurry si Mc Sundae). Pe laptele care vine de la distribuitori nu scrie nici un ingredient, practic nimik … tot ce pot sa spun este ca vine intradevar in conditii curate si la temperatura optima ( asta in restaurantul in care lucrez eu ) .

Bauturile … o alta buba a Mc Donald’s -ului vin in niste tancuri sub forma de sirop ( Cola / Fanta /Sprite / Cola Light si Apple Juice ) sirop care este impins prin niste tuburi catre un aparat care ii impregneaza Co2 printr-un proces care sincer nu este deloc igienic dat fiind faptul ca siropul aluneca pe o tava racita cu freon apoi trece printr-o “teava ” catre duza din fata restaurantului, duza prin care mai trece o alta “cura” cu apa rece si cu Co2 in care mc-ul va mai pune si gheata. Deci luati apa minerala cu gust de cola sau mai stiu ce.

Mai nou Lipton in Mc Donald’s este si “la dozator” ( desigur ca nu mai este la sticla ca si-ar face concurenta singur) si acesta vine intr-o punga de 10 litri in care este un sirop fffff concentrat care beneficiaza de acelasi “tratament” ca si bauturile carbogazoase insa cu mai multa apa. Sincer Lipton are gust de ceai Ekoland dar de cea mai proasta calitate.

Sucul de portocale ( Juice) este de fapt o combinatie de fulgi congelati de portocale cu apa filtrata. Pe el scrie 16 grade Brix ( asta ar insemna 67% pulpa din care 32% zaharuri nesaturate si zaharuri naturale si restul apa) insa credeti-ma ca pe duza aia nu iese suc natural de portocale nici in 200 de ani.

Placintele de la Mc Donalad’s nu stiu din ce sunt facute dar am auzit lucruri aiurea despre ele … insa pt. ca nu stiu nimik sigur nu am ce sa va spun.

In cele din urma salatele de la mc ( ma refer la cele din Romania ) sunt in regula ( cea la Sallad Shaker ), cea de ton (Tuna Sallad) si cea “greceasca” (Mediteranean Sallad) insa cea de pui ( Mc Chicken Sallad) nu v-o recomant dat fiind ca are carnea aceea de “pui” de care am vorbit mai sus. Din nou subliniez ca toate salatele au un gust specific de cauciuc dat fiind faptul ca nu sunt 100% naturale.

Cam atata despre mancarea de la MC, daca vine cineva cu adaugari la ceea ce am spus ii multumesc, pt cei cu critici la adresa mea le spun sa latre in alta parte ca nu am chef. Ca incheiere vreau sa notez ca nu am vorbit despre lucratori findca nu asta era subiectul, insa credeti-ma ca asta difera de la restaurant la restaurant asa cum toti oamenii sunt diferiti, insa e adevarat ca e un stres enorm si bani foarte putini.

Un sfat prietenesc, mancati in alta parte … am mancat la un restaurant ( in adevaratul sens al cuvantului findca mc nu este restaurant ci franciza) cu 150 de mii (cat un meniu mare de la mc ) o salata bulgareasca de iti lingi degetele + un 7 up imbuteliat + 30 de mii bacsisul. “

Mai gandeste-te de doua ori inainte sa vii la Mc Donald’s te rog … frumos!
- un articol Herbal Care

Un alt articol despre novitatea KFC poate fi găsit pe siteul piticul.ro în articolul:

Vă recomandăm şi noi ca, pe cât posibil, să evitaţi să mâncaţi de la fast food, în special de la aceste fast fooduri corporatiste, mari, gen MC, KFC, PIZZA HOT ş.a.m.d. pe care le bănuim de rele intenţii faţă de oameni, în nici un caz să nu vă faceţi un obicei din a mânca la fast food, unde cel mai adesea vi se serveşte şi Junk Food (mâncare de calitate slabă, resturi, gunoaie în ambalaj frumos, mâncare second hand). Consideram ca si aceste corporaţii ale industriei fast food-ului sunt niste entitaţi psihopate, aflate intr-o goana acerba dupa putere, monopol si profit, NO MATTER WHAT, niste unelte ale ocultilor regresivi care doresc ca oamenii sa fie cat mai bolnavi, mai dependenti de sistem, nătângi, cretinizati, oligrofenizati. Oamenii slabi, divizati, bolnavi, sunt mult mai usor de condus si de muls.

La toate aceste fast food-uri mari se poate spune că pe "dinafară e vopsit gardul, înăuntru leopardul!" sau "măr frumos, pe dinăuntru găunos" prin efectele ascunse pe care mâncare vândută de ele o are asupra organismului, în special a copiilor şi asupra persoanelor stresate.

Citiţi şi alte articole care vă vor ajuta să înţelegeţi pericolele Fast Foodului:


DEASEMENEA VĂ RECOMANDĂM SĂ CITIŢI ARTICOLUL OBEZITATEA - O Noua Epidemie Mondiala, articol extras din Revista Nexus Magazin .

Vizionare plăcută!

VEZI AICI FILMUL TRADUS AICI
acum și HD

 Pentru a viziona acest film subtitrat și articolul despre Obezitate , oferiți-ne o DONAȚIE pentru a vă împrumuta accesul (de preferat lunară) prin Paypal, Revolut (pe id-ul @stefanrmsv), TransferGo sau transfer bancar - detalii AICI 

Cei care au Donat deja până acum, vor primi accesul la cerere, doar să ne spună/amintească în email 
sau pe celelalte canale de Contact. Cei care donați anunțați-ne prin email (sau celelalte forme de CONTACT) ca să vă înregistrăm în baza noastră de date.

2 comentarii:

  1. Singura problema care o am cu aceasta versiune tradusa...este insasi traducerea.
    Daca ar fi sa dau o nota, aceasta ar fi "5" cu mare indulgenta.
    Credeti-ma duduie sau domnule, cu omisiunile si gresitele dvs. interpretari ati facut o mare defavoare valorii acestui documentar.
    In primul rand nu stiti insemnatatea multor cuvinte de baza si cand va incurcati "aruncati" si dvs. acolo un fel de "traducere" care pierde mult din mesajul original.
    Va sfatuiesc sa va lasati de tradus cat mai urgent si pune-ti mana pe lb. engleza sau engleza americana cat mai curand. Deasemena incercati sa invatati si sistemul de masura american pt ca sunteti o loaza si la acest capitol...sau cel putin folositi un calculator.
    Faptul ca ati tradus un film in linii mari nu e nici o isprava din moment ce ati dat atatea date si sensuri eronate.
    Critica mea sper sa ajute pe viitor ca si altii care cred ca daca au o facultate de limbi stiu totul. Mai calatoriti si invatati limba la fata locului...cred ca ar fi cel mai folositor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu cine vorbiti Domnule Sorin? Nu stim daca traducatorul acestui documentar o sa va citeasca aceste randuri. Noi am preluat un film urcat pe googlevideo de cineva care probabil a preluat subtitrarea de pe un site de subtitrari gen www.titrari.ro sau www.subs.ro unde sunt zeci de mii de traducatori anonimi.Va recomandam insa, daca sunteti asa de bazat la limba engleza sa preluati munca acestui traducator si sa o imbunatatiti dvs apoi sa urcati la randul dvs. subtitrarea corectata pe un site de titrari undeva, sa ne spuneti si noua, noi o sa preluam subtitrarea dvs. si o sa urcam din nou filmul daca e necesar cu noua subtitrare.
    V-as ruga sa precizati si cateva exemple de sensuri si traduceri eronate, daca este posibil sa vedem si noi cat de grave si fondate sunt acuzatiile dvs., eventual sa modificam noi unde este cazul daca dvs. nu va pricepeti si sa renuntam la acest film tradus incorect. Veniti cu o critica constructiva va rugam frumos!

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...