Ieşirea Din MATRIX: Dobânda - un cancer social - ÎN DOBÂNDĂ AVEM ÎNCREDERE

vineri, 12 decembrie 2008

Dobânda - un cancer social - ÎN DOBÂNDĂ AVEM ÎNCREDERE

IN DEBT WE TRUST
- America Before The Bubble Bursts (2006)
- America Înainte ca Bula să Explodeze

Am tot vorbit de bani, de dobândă, de "jmekeriile jmekeraşilor" care conduc această lume în mai multe articole. Vedeţi şi documentarele Bancherii - Oamenii Monopol, ZEITGEIST partea a IIIa din primul film şi ZEITGEIST II - Addendum şi bineînţles, nu în ultimul rând, Money As Debt (Banii ca dobândă) să vă faceţi o idee mai clară despre rolul dobânzii în lumea de azi.
Acest documentar ne aduce în vizor o perspectivă diferită a aspectului nociv al dobânzii în special din prisma cărţilor de credit şi al consumismului exagerat.
IN DEBT WE TRUST este ultimul film al lui Danny Schechter, "Disecătorul Ştirilor" producătorul documentarului câştigător de premii, "Arme de Decepţie În Masă" (Weapons of Mass Deception), o demascare a rolului mass mediei în războiul din Irak.
Acest documentar, produs de un câştigător al premilor Emmy şi fost producător la ABC News şi la CNN, investighează de ce aşa de mulţi americani sunt sugrumaţi de dobânzi (bineînţeles că asta se aplică peste tot în lume, deoarece schemele bancherilor internaţionali sunt deja globalizate).
Un reprezentant de top al guvernului american compară SUA de azi cu Roma de dinainte de căderea Imperiului Roman. Un fost procuror spune că multe dintre aceste împrumuturi sunt mai rele decât practicile rechinăreşti ale mafioţilor şi cămătarilor. Un fost funcţionar în materie de cărţi de credit explică cum campaniile publicitare, mai ales în privinţa cardurilor de credit, sunt în mod deliberat înşelătoare.
Ni se arată încă odată, faptul că nu există mari diferenţe între cămătari şi bancheri, dimpotrivă, cei din urmă sunt mult mai parşivi şi mai puternici. Se mai explică încă odată cum banii influenţează politica, guvernele şi cum se împiedică reglementarea dobânzilor cămătăreşti care afectează în special săracii şi clasa de mijloc şi felul în care mii de oameni îşi pierd casele datorită ipotecilor prădătoare şi a şireticlurilor juridice din contractele de ipotecă.
Acest film ne arată şi cam ce putem face noi să ripostăm.

Vezi filmul tradus, aici:


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...