RUGĂMINTE!

RUGĂMINTE!

Dacă vedeți vre-un articol, film, link care nu funcționează, vă rugăm să ne spuneți ca să putem actualiza. De multe ori serverele pică, dispar pur și simplu, filmele sunt eliminate, samd. Si nu lasati doar un mesaj in casuta de comentarii facebook deoarece daca nu suntem prieteni in facebook, sunt sanse sa nu vedem acel mesaj. Cei din anumite țări, posibil din Occident s-ar putea să aveți probleme mai ales cu filmele artistice, căci pe acolo pe la voi, serverele cu filme sunt blocate. Trimiteti un email sau un comentariu la acea postare, dar nu in casuta de facebook. Vă mulțumim!

luni, 17 noiembrie 2008

Ce Naiba Ştim Noi De Fapt? (17.11.2008)

WHAT THE BLEEP!? - Down The Rabbit Hole (2006)
Ce Naiba Ştim?! - Coborând în Vizuina Iepurelui

" Ce stim noi cu adevarat? In continuare veti putea urmari un documentar revolutionar despre fizica cuantica si implicatiile descoperirilor din acest domeniu in spiritualitate.
Cercetarile stiintei demonstreaza spiritualitatea? De ce suntem aici, cum gandim, ce sunt emotiile, ce este realitatea, ce este Dumnezeu, ce este sufletul... sunt cateva din Marile Intrebari pe care autorii acestui documentar ni le adreseaza. " - comentariu preluat de pe AUM - PORTAL PENTRU EVOLUŢIA TA SPIRITUALĂ

Acest documentar este o reeditare a primului documentar "What The Bleep Do We Know" , (pe care nu l-am mai urcat deoarece acesta de azi il include pe acela) doar ca sunt prezentate mult mai multe detalii (1 ora si jumatate in plus de film) care ofera o si mai mare profunzime celor expuse anterior.
In acest documentare ni se prezinta un gen de informatie care ne ajuta sa intelegem legatura dintre spirit si materie, dintre stiinta si religie, dintre fizica si metafizica, dintre aspecte aparent disparate. Acest documentar ne ajuta sa intelegem Teoria Unificarii tuturor aspectelor, aparent fara legatura, ale vietii.
Poate că cel mai important mesaj al acestui film este faptul că noi suntem Dumnezeii realităţii noastre, ideea că noi ne creem realitatea aşa cum este, îi dăm formă şi o schimbăm cum vrem noi. Trăim un vis comun.
Acest film merită văzut chiar şi numai pentru simplu motiv că îţi dă de gândit. De aceea vă recomand să fiţi perfect odihniţi când vizionaţi acest documentar deoarece multitudinea informaţiilor prezentate în scurt timp s-ar putea să vă solicite mai tare decât de obicei.

"Succesul filmului What the Bleep Do We Know!? a fost doar începutul calatoriei. Multi români au vazut deja acest film, desi în mod oficial el nu exista în România. Modul în care a circulat („underground”) graieste el însusi despre setea de cunoastere a românului, dar si despre cât de mult era asteptat un asemenea film. Este un film care zguduie din temelii perceptia si atitudinea umana, un film care a creat fani printre toate nivelurile de receptare, inteligenta si cunoastere.
Acest documentar foloseste ideile, conceptele si stiinta care sondeaza si scormoneste mintea omeneasca precum minerul într-o mina, dar reprezinta doar un punct de pornire de unde poate începe explorarea în profunzime a noii paradigme. Fizica cuantica a proceselor noastre interioare si granitele exterioare ale universului cunoscut sunt cele ce trebuie recunoscute. Desfacatorul de conserve pentru constiinta este reprezentat de însasi actiunea de a pune Marile Întrebari.
Necesitatea schimbarii paradigmei actuale într-una noua, care sa cuprinda constiinta printre factorii care influenteaza viata si realitatea pe Pamânt, pare sa fie una din cele mai importante concluzii pe care privitorul o poate avea la finele vizionării acestui documentar.

What the Bleep - Down the Rabbit Hole contine o stiinta uluitoare. Cu ajutorul a mai mult de o duzina de oameni de stiinta, cercetatori renumiti si teoreticieni, pornesti într-o calatorie având pe nas ochelarii fizicii cuantice; pornesti într-un univers care este mai bizar si mai viu decât ne-am imaginat vreodata. Apoi, esti dus mai departe, la marginea exterioara a granitei cunoasterii noastre stiintifice despre constiinta, perceptie, chimia corpului si structura creierului. Din ce este facut gândul? Din ce este facuta realitatea? Si, cel mai important, cum poate schimba un gând natura realitatii?
Aceasta stiinta ne conduce nu doar în lumea materiala, ci într-un tarâm profund al spiritualitatii. Daca observatia afecteaza rezultatul, atunci noi nu doar facem parte din univers, ci suntem participanti în el. Daca gândurile sunt mai mult decât intersectii electrice neuronale întâmplatoare, atunci constiinta este mai mult decât un accident anatomic. Exista o putere mai mare, dar este cu adevarat acolo, în afara noastra? Unde este linia de demarcatie dintre acolo, afara si aici, înauntru? " - articol preluat de pe divin.ro

VEZI FILMUL AICI:
(cu subtitrare în limba română, în premieră pe ţară complet)

PRIMA PARTE:


A II-A PARTE:

8 comentarii:

Radu spunea...

am vazut down the rabbit hole,e bun..sincer putin greoi pt mine..atunci cand l-am vazut.l-am vazut decat odata..trebuie revizionat pt a intelege mai bine..si inca odata si inca odata..si mereu mai inveti ceva nou :)

Anonim spunea...

De ce download -ul de pe google video se face fara subtitrare ?
Multumesc
Sandu

FreeYourMind spunea...

Deoarece este adaugata subtitrarea separat la acest film. De obicei , filmele care au acel buton CC inseamna ca fisierul de subtitrare a fost adaugat separat.
Va recomandam sa downloadati filmul folosind siteul de torrente alfascene.ro. Va inregistrati in 20 de secunde fara sa vi se ceara confirmare prin email ... Adresa exacta a filmului este http://www.alfascene.ro/torrent_info_867 .

Anonim spunea...

ba tata sunt cel mai mare ateu... da sunt uluit pur si simplu... simt ceva in interior..ciudat...

maxavail spunea...

Chestii de discutat din film:
1) Pe ce se bazeaza vorbitorii din film cand afirma ca oceanul de informatie care alcatuieste textura fundamentala a universului si care da nastere formelor fizice prin vibratii ce se propaga in valuri (sau unde) este o existenta constienta de sine ? O carte cu instructiuni contine informatie fara sa fie constienta ca exista.
E adevarat ca informatia este inseparabila de constiinta dar poate fi o relatie de tip cauza-efect (informatia ca produs al constiintei) si nu neaparat una de identificare intre cele doua. In locul unui univers constient de sine insusi, as putea, la fel de bine sa cred ca Dumnezeu, constiinta primara, a "vorbit" lumea la existenta prin Cuvantul (Logosul) Sau divin, Iisus Hristos, si ca Iisus este, de fapt, originea informatiei existente inca de la Big Bang la baza dimensiunii Planck a geometriei fundamentale a spatiului-timp.
2) Daca putem, ca oameni obisnuiti, sa influentam particule subatomice doar prin puterea gandului, din asta nu rezulta ca putem influenta obiecte macroscopice (de altfel, chiar fizicienii recunosc ca legile mecanicii cuantice sunt complet opuse celor din mecanica newtoniana) deci, chiar daca stiu ca experimentele arata ca pot, ca om obisnuit, sa schimb, cu puterea gandului, comportamentul unui electron, nu pot muta, insa, un obiect de pe masa doar prin puterea intentiei (am incercat :) pentru ca, odata cu trecerea la obiecte macroscopice, intra in functiune legile mecanicii lui Newton, fara superpozitie, fara ubicuitate. Exceptiile, precum apa din experimentele lui Masaru Emoto, in care constiinta umana poate influenta intreaga structura cristalina a ghetii, sunt, cred eu, insuficiente pentru a explica teribilul esec pe care il obtinem incercand, ca oameni obisnuiti, fara antrenament special, sa mutam o moneda pe o suprafata neteda, doar cu puterea gandului.
3) Ideea ca ne construim propria realitate perceptiva poate fi admisa prin simplul subiectivism psihologic (existenta unui set de credinte personale) si nu necesita obligatoriu un mecanism fizic cuantic care sa o explice sau, mai mult, sa o justifice (ar insemna sa cautam explicatii cuantice pentru toate credintele aberante si evident eronate pe care le au unii oameni despre diverse lucruri).
4) Argumentul ca suntem impreuna (ca specie) responsabili de forma in care se prezinta lumea fizica (in sensul ca ne-o creem si o modificam colectiv la nivel mental) presupune faptul ca am mostenit (ca specie) categoriile intelectuale prin care percepem lumea de la altcineva. De ce ? Pai, pentru ca toti ne nastem "tabula rasa" si nu putem fi banuiti ca ne creem propria lume inca de la nastere, cata vreme toti bebelusii par mai degraba sa se adapteze la ce exista deja decat sa isi creeze propria lume fizica.
5) Afirmatia ca un nivel mai inalt de constiinta, obtinut prin practici de tip meditatie sau yoga, determina castigarea unui control mai bun asupra tuturor particulelor subatomice care ne compun corpul fizic (si, deci, implicit asupra intregului nostru corp), permitandu-ne sa avem, la nivel macroscopic, proprietati pe care particulele noastre constituente le au la nivel subatomic (superpozitie, inlantuire, ubicuitate etc.) se bazeaza pe dovezi empirice (studiul asupra capacitatilor unor yoghini) care nu pot pune in evidenta o relatie experimentala bijectiva de tip cauza-efect intre practica meditatiei (si efectele ei paranormale subsecvente) si eventuale modificari cuantice in creierul yoghinilor (nu putem vedea in creierul lor la nivel cuantic in acele momente cand mediteaza), ceea ce inseamna ca nu putem fi cu adevarat siguri ca capacitatile lor paranormale au ca si cauza manipularea la nivel cuantic a morfologiei corpului lor fizic.

maxavail spunea...

6) Ideea unei spiritualitati de sorginte materiala este una din premisele apriori ale filmului. De ce ? Nu stiu, cred ca, pur si simplu, asa au vrut autorii. De aici si insistenta vorbitorilor in a ne face sa credem ca constiinta are tot un fundament fizic (chiar daca mai "subtire", mai abstract, mai apropiat de corpusul informational de la nivelul fundamental al cosmosului) si ca, fiind in esenta o manifestare particulara (in mintea fiecaruia) a unui corp informational comun (constiinta fundamentala, despre care autorii cred ca se confunda cu nivelul informational de la baza universului), justifica, in felul acesta, pretentia autorilor ca, de fapt, toti oamenii fac parte din aceeasi constiinta extinsa la nivel cosmic, si care este, de asemenea, inseparabila de restul manifestarilor ei informationale (ca energie, ca particule, deci ca materie). De aici si ideea autorilor ca constiinta umana este, de fapt, una singura, impartita in capetele tuturor oamenilor si de aceeasi sorginte cu materia. Adevarul este ca asta este in intregime o presupozitie careia i se da caracter de adevar absolut si pentru care documentarul nu prezinta nicio dovada expresa. Este la fel de posibil ca constiinta sa fie complet distincta de corpusul informational (cartea cu instructiuni) care sta la baza universului si care da nastere materiei, e la fel de posibil ca constiinta umana sa nu fie una singura in mai multe capete ci un fenomen complet distinct in capul fiecaruia si e la fel de posibil ca constiinta umana sa aiba o sorginte non-materiala, cu alte cuvinte, e la fel de posibil ca spiritualitatea noastra sa nu fie de sorginte materiala ci divina (adica in afara universului cunoscut).
6) De ce noua viziune propusa de autorii filmului exclude in mod automat formele traditionale de religie, pe motiv ca ar fi retrograde si ar limita omul ? Sunt crestin ortodox, iar biserica mea niciodata nu a persecutat stiinta si nici nu a impiedicat omul sa se dezvolte personal prin cenzura sau pedeapsa. Despre catolici nu ma exprim, e treaba lor ce fac la ei si in numele cui o fac.
7) Am cautat date pe internet despre unii din vorbitorii din documentar. Am ajuns si pe Wikipedia la J.Z. Knight, tipa blonda cu lifting facial, prin care, in timpul interviului, vorbeste entitatea necorporala Ramtha (de unde si accentul usor oriental, desi blonda e americanca get beget). Asta m-a trimis automat cu gandul la miscarea New-Age (ale carei idei se regasesc intocmai si in cuvintele lui Ramtha) care isi propune, in mod traditional istoric (incepand de la Helena Blawatsky si Alice Bailey) "reabilitarea" lui satan "ca cel de-al doilea fiu al lui Dumnezeu" si "parinte al cunoasterii" daruite omului.
Pe mine unul, chestia asta ma face sa ma gandesc serios cine are interes sa ma convinga ca eu pot fi propriul meu zeu si ca pot sa-mi creez realitatea asa cum vreau eu, cu alte cuvinte ca nu mai am nevoie de Iisus si de mantuirea de pacate, pentru ca, potrivit acestor oameni, nu ar exista pacat, nici moarte...Ce convenabil pentru succesul comercial al unei asemenea idei! Ma intreb insa cati dintre vorbitori isi vor pastra calmul, feng-shui-ul, qui-gong-ul, prana etc. atunci cand moartea le va bate la usa...

FreeYourMind spunea...

In primul rand, multumim pentru timpul acordat acestor comentari si in masura timpului disponibil si a cunostintelor noastre vom incerca sa-ti raspundem. Poate vom reusi sa-ti clarificam ceva, poate nu . Sa luam chestiunile pe rand:

1) Personal tind sa cred ca exista un Observator ultim, un martor transcendent si absolut, pe care unii il denumesc Dumnezeu, Constiinta fara forma, Sinele suprem si din perspectiva mea limitata cred ca este singura explicatie logica care explica inteligenta materiei, inteligenta aflata in spatele tuturor formelor organice si anorganice, de la cel mai mica particula (daca exista asa ceva) pana la nivel universal. Exista o ordine extraordinara, un echilibru , o inteligenta, o prezenta tacuta atat la nivelul microcosmic cat si macrocosmic.

2)In ceea ce priveste discrepanta dintre legiile fizicii cuantice si legiile fizicii newtoniene iti spunem ca exista cineva care le-a unificat si a dat deoparte separarea. Iti recomandam sa urmaresti conferinta tinuta de NASSIM HARAMEIN la Rogue Valley sa intelegi ce si cum. Vezi filmul aici http://fymaaa.blogspot.com/2009/03/nassim-haramein-teoria-unificarii.html
Mintea influenteaza materia ...Exemplele sunt nenumarate , dar cel mai cunoscut este Efectul Placebo acceptat de toata stiinta.

3)La 3 nu intelegem ce vrei sa spui.

4)Daca accepti teoria reincarnari intelegi ca nu ne nastem chiar tabula rasa. Avem imprimate in noi niste conditionari inconstiente, niste programele transpersonale . Sigur se pune problema cand a inceput aceasta conditionare si de ce a inceput. Este greu de spus, dar sunt tot mai multe dovezi ca o mare parte din programarea ca specie vine dintr-o influenta extraterestra care a avut anumite scopuri in ceea ce priveste rasa umana. Cum ar arata lumea daca am crede cu totii altceva despre noi si realitatea asta ramane doar sa ne dam cu presupusul.

5)Iti recomandam sa citesti cartea lui Ervin Laszlo , numita Stiinta si Campul Akashic si o sa vezi ca doveziile nu sunt chiar asa de empirice pe cat crezi. http://www.librariabucuresti.com/Carti-Stiinta_si_campul_Akashic-5131.htm
MMintea influenteaza materia. Mintea concentrata o influenteaza si mai tare ... Dovezile sunt multe. Cauta si vei gasi ...

6)Spiritualitate de sorginte materiala? de unde si pana unde? Cred ca ai inteles gresit ... Sincer acum ... Consttinta transcende orice forma, atata fizica cat si energetica sau informationala. Nu cred ca ei au sugerat ce spui tu ...Asta ai inteles tu ...

7)In ceea ce priveste religia suntem in mare masura de acord cu ce spune Pavel Corut despre ea http://www.youtube.com/watch?v=CvihDXylVGI ... Credem ca mai mult rau decat bine face religia pe acest pamant si asta de mult timp.

*) Etichetele simpliste incarcate de negativism de genul New Age sunt doar atat ... etichete care incearca sa bage pe toti cei care gandesc anti crestinism sau antiortodoxism in special, in aceeasi oala. Personal cred mai mult in majoritatea ideilor New Age decat in povestiile horor sau de adormit copii din Biblie , in special din Vechiul testament. Ni se par mult mai de bun simt, mult mai adevarate. dar astia suntem noi. Nu suntem afiliati la nici un grup , la nici o structura, la nici o religie. Suntem liberi cugetatori si credintele noastre sunt mult diferite de cele ale crestinilor ortodocsi. Credeti fratilor ce vreti ... E treaba voastra , numai nu dati in cap altora care gandesc diferit de voi sau care au o alta viziune despre Dumnezeu decat cel descris de Biblie.

Fanged_Nimph spunea...

Am urmarit filmul acesta de vreo cateva ori si mi se pare genial!Informatii asemanatoare cu cele pe care le furnizeaza filmul am gasit si in "Conversatii cu D-zeu" N.D.Walsch si ele alcatuiesc raspunsul multor intrebari pe care mi le-am pus de-a lungul anilor. Sunt fericita ca in sfarsit s-a gasit sa cineva spuna altceva decat ca suntem doar niste marionete in mainile unui D-zeu nebun si gelos. Sunt fericita ca mi-am gasit adevarul, sau macar ca mi-am gasit calea catre propriul adevar. Sunt fericita sa fiu Dumnezeul vietii mele. In fiecare zi imi amintesc tot mai mult din ceea ce Sunt Eu si in sfarsit viata capata sens.
In ceea ce-i priveste pe cei care au indoieli, eu sunt sigura ca-si vor aminti si ei in momentul potrivit pentru ei insisi, iar daca nu-si vor aminti in viata asta poate asa au hotarat ei la un nivel mai inalt. Consider ca fiecare a venit in viata asta pentru ca asa a ales ca sa aiba o anumita experienta sau mai multe, iar acestea nu tin neaparat de "trezirea" lor. Ma gandesc ca poate tocmai asta-i cheia pentru a-si trai pe deplin experienta pe care si-au ales s-o traiasca aici - sa nu-si aminteasca cine sunt. Asta poate fi o explicatie pentru cei care aleg sa nu-si aminteasca.
Cat ma priveste pe mine, eu am trait toata viata cu o senzatie neplacuta ca am uitat ceva esential despre mine, ca am uitat cine sunt si ce caut si din aceasta cauza mi se pare ca n-am reusit sa traiesc cu adevarat. Fiecare zi a trecut in absenta mea, ca un soi de somn in care singura senzatie era aceea de claustorfobie in propriul corp. Iar dupa toti anii astia in care m-am tot straduit sa inteleg ce caut si ce am uitat, filmul asta si cartile amintite si altele asemanatoare au venit ca un dar. Am la propriu o motivatie sa mai stau putin in realitatea asta materiala. Cine stie, poate chiar ne putem manifesta ca D-zei si in realitatea asta. Poate chiar putem simti dumnezeirea "pe pielea noastra" la propriu si pentru asta merita sa traiesti.

COMENTARII FACEBOOK

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

UNIVERSUL CONECTAT - ce-ar fi dacă Nassim Haramein ar avea dreptate? (15.12.2016)

THE  CONNECTED UNIVERSE (2016) „Unui fractal infinit, aflat în rotaţie, cum îi defineşti centrul ? Orice punct este centrul său...

APEL

CREZI CĂ ACEST BLOG TE AJUTĂ PE TINE ŞI/SAU LUMEA ÎN CARE TRĂIEŞTI?
Daca da, sprijina munca celor care aduc aceste informatii la lumina, printr-o DONAŢIE. Este cea mai concreta recunostinta! CLICK AICI pentru a DONA prin PAYPAL sau DONAŢI ANONIM prin BITCOIN la adresa
1AgtwQF2ETidVoP9tqFnpqFMwz86FUejug. Altă formă de plată găsiţi AICI.

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...